www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 14 svi 2025 23:29

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 253  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 04 pro 2007 09:44 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
:twisted: :twisted: :twisted:

Draga magdaleno, natjerala si me u suze, jer znam kako ti je, i sama sam prošla nešto slično. Prekrasno svjedočanstvo!! :b206:

Neka je sva slava Gospodinu, koji nikada nije bio škrt u svojim blagoslovima i koji je uvijek ispunjavao svoja obećanja!!

:D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 pro 2007 10:53 
Odsutan

Draga Magdalena,

Od srca HVALA na predivnom svjedočanstvu.... Dirnula si me.... :twisted: :twisted:
Hvala Isusu što vas je vodio i čuvao na vašem putu.... Čudni su putevi Njegovi ali svi koji Ga traže nađu Ga....
Bog blagoslovio tebe i sve tvoje, bio Vam jedini putokaz u vašim životima... :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 pro 2007 22:06 
Odsutan

Draga Magdalena, dok sam citala tvoje svjedocanstvo, imala sam osjecaj da je si sisla u dubine moje duse i otvarala sve sanduke u kojima sam vec odavno dobro zakljucala ono sto mi takoder ne dozvoljava da se potpuno predam, svoju slobodu. Osjecam kao i ti tada kako se ne mogu osloboditi sapetosti, iako godinama jedino trazim i zudim za predanoscu u ruke Gospodnje...Btb na tvojoj iskrenoscu, na svjedocanstvu kojim si mi samo potvrdila kako ce se susret dogoditi jedino u meni, a kada?!, onda kada On kaze sad!!!! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov: sv. Rita
PostPostano: 07 pro 2007 09:55 
Odsutan

sv. Rita :q4:

Obećala sam sv. Riti da ću napisati ovo svjedočanstvo.

Prije par godina, nakon mog obraćenja, prijatelj mi je davao svakakve literature za čitanje, jer sam užasno bila gladna i žedna Božje riječi. Između ostalog tu se našla i sličica sv. Rite na kojoj je pisalo Molitva vozača. Meni to tada nije ništa značilo, jer sam znala da postoji sv. Ante, moj miljenik i prva ljubav :D , ali za druge svece skoro da nisam ništa znala, osim iz nekakve opće kulture. Često sam mislila baciti tu sličicu :oops: , ali nekako nisam , "nešto" mi nije to dopuštalo, uvijek sam ju premetala s jednog mjesta na drugo.

Moja prijateljica, prije jedno dvije godine, mi je u jednoj težoj situaciji savjetovala da se pomolim sv. Riri, jer je njoj pomogla. OK, probat ću, jer do tada je za sve probleme glavni pomagać bio sv. Ante :q4: . I pomolim se ja u svojoj tjeskobi sv. Riti i odmah dobijem utjehu, međutim još se nije stvorila ona prisnost, mislim da će me razumjeti svi oni koji imaju sveca zaštitnika ( uvijek kada sam se molila sv. Anti, imala sam "osjećaj" da me usitinu čuje i da je prisutan kada ga zazivam).

Nakon toga sam kupila onu mali molitvenik sv Riti- SVETICA NEMOGUĆEG, ZAŠTITNICA BESPOMOĆNIH I BEZNADNIH SLUČAJEVA, i počela ju iščitavati ( to kod mene znači -čitati puno puta, upijati, i naravno podcrtavati ono bitno). Shvatila sam kako je ta svetica imala poseban život , pun muka i patnji, ali kako je Gospodina uvijek sve izveo na dobro. Postala mi je bliska i nekako draga.

Svaki puta, kada bi imala razmirice sa svojim dečkom , zbog naših temperamenata, utjecala sam se sv. Riti, jer sam imala osjećaj da me ona razumije. UTJEHA JE DOLAZILA ODMAH, NISAM NIKADA DUGO ČEKALA. Tjeskobe su ODMAH nestajale i UVIJEK se rađala nekakva nova nada. I počela se rađati nekakva bliskost prema toj svetici, koja je uistinu imala težak put. Često sam ju znala zazivati, ne samo u tim međuljudskim odnosima, već u svakidašnjim problemima, fakultet, traženje posla, itd.

29.11. vračajući se autom iz konzuma, već nadomak kuće, zaustavila me policija :a1430: . A ja, kao i uvijek, iz svoje nemarnosti nisam imala svezan pojas i nisam nosila naočale :oops: :oops: :oops: . Gospon policajac uzeo moje dokumente i odlazili u svoj auto, a ja pomislim "Bože pomozi, pa ionako nemam novaca, a sada još i ova kazna!", i počnjem blagolslivljati tu situaciju. Vrati se policajac do mog auta i pita me da li sam unazad godinu dana bila kažnjavana, a ja velim da nisam. Kaže mi da me neće provjeravati, već da ću samo dobiti ovaj put opomenu! A ja :shock: :shock: , joj hvala havla hvala :b232: !!!
Kada sam sjela u auto sjetim se kako sam se opet dan prije tog događaja IZ DUBINE SRCA UTJECALA SV. RITI, i sjetim se tada one molitve vozača. Tada sam bila sigurna da mi je ona pomogla! Znam da nije lijepo to što sam učinila dva prekršaja :oops: , ali jednostavno ne bi mogla platiti tu kaznu koja bi bila malo veća!! :twisted:

Kako su se naši temperamenti opet malo sukobili :cry: , ja se početkom zornica opet obratim za pomoć u svezi dečka, i on jučer nazove i donese mi poklon za sv. Nikolu i kaže da svako jutro ide na zornicu. A ja :shock: :shock: :shock: ...opet sv. Rita :D Znam da mi je pomogla 100% jer sam se njoj utjecala da ga malo "pogura" što se tiče zornica.

Sada shvaćam svu problematiku tih međuljudskih odnosa, jer "svatko drži svoju stranu, iz ponosa i gluposti i moglo bi bit da je lakše umrit, nego judima reć OPROSTI!" :!: Što sam starija vidm kako je to jako teško, spojiti dva različita karaktera, ali ujedno od obraćenje osjećam STRAŠNU BOŽJU MOĆ, počinjem uviđati da moje molitve STVARNO DJELUJU, da se eto utjecanjem sv. Riti i te svađice i razmirice lakše svladavaju, naučila sam reći OPROSTI MI, POGRIJEŠILA SAM, VOLIM TE , HOĆEMO LI PONOVO POKUŠATI!! :D :D :D

Ništa se to ne bi dogodilo bez Boga i njegovih pomoćnika i zagovornika. Srce mi je počelo mekšati, vidim sada i tuđu patnju i boli, i razumijem druge kada su nervozni i "zločesti",jer kada su drugi najgori, tada te najviše trebaju :!: :!: :!: . Osjećam da Gospodin mijenja naše odnose,jer uz OGROMNU ljubav i privrženost postoji i ona realna nervoza i stres ,i da mi u tome pomaže sv. Rita, jer znam da je i ona patila u svom braku, u tim međuljudskim odnosima, i mislim da me upravo Ona uči kako "biti" djevojka i žena, kako molitvom i blagošću :b206: utjecati na druge.

Stoga dragi moji TT-ovci, pregledajte po svojim ladicama, kutijama , knjigama, i pronađite neke strare sličice svetaca, SIGURNA sam da one nisu SLUČAJNO tamo, to će najvjerojatnije postati Vaš svetac zaštitnik!! :q4:

Od srca se ZAHVALJUJEM sv. Riti, koja mi najviše pomaže da mijenjam sebe i da shvaćam druge. Od srca se zahvaljujem što je u nebrojenim tjeskobama bila uvijek na pomoć, i ta me pomoć uvijek dovodila bliže Bogu, jer sada i ja s ponosom mogu reći "ZNAM DA POSTOJI BOG, JA SAM GA SUSRELA!" :D

OBRATITE POZORNOST KOJEG SVECA NOSITE U NOVČANIKU, KOJI VAM SE SVETAC KRIJE U NEKOJ ZABAČENOJ KNJZI, KOJI VAM SVETAC "VISI" NA SLICI PORED KOJE SPAVATE...jer kako kaže moderna fizika"NIŠTA NIJE SLUČAJNO" :D :D :D

Svima onima koji ovo čitaju preporučan pobožnost sv. Riti, a i mnogim drugim svecima!!

PROBAJTE-MENI JE POMOGLA!! :b112:

Ako bude još uslišanih molitvi, javim Vam!!

p.s. Oprostite mi ako je ovo svjedočanstvo "nespretno napisano", možda previše novinarski, ali KAKO prenijeti te sve emocije oko svagdašnjih čuda, to se jednostavno NE MOŽE U POTPUNOSTI DOBRO PRENIJETI!! Ali mislim da je PORUKA ipak jasna.

Na sve vas zazivam Božji blagoslov i molim da Vas sv Rita prosvejtljuje, da Vam pomaže i da Vas vodi!! :q4:

:b232: :b232: :b232: :b232: :b232: :b232:

p.s.1. u pripremi je svjedočanstvo o sv Anti :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 pro 2007 10:12 
Odsutan

o Antonela, hvala ti na divnom svjedocanstvu...

vec sam u par navrata cula za sv.Ritu i njezina cuda..

ali moj problem je sto se ja u svojoj potrebi stalno obracam drugim svecima tj. mijenjam ih, prvo bozji sluga J.Stadler, pa sv. Benedikt pa sv.Josip pa mi je sv. Faustina otisnula duboki rez u srce i tako ja nikako ostati "vjerna" jednom svecu...

zato "zavidim" vama na toj divnoj ljubavi koju osjecate prema SVOM zastitniku...

eto od sad cu moliti Boga da mi da da spoznam i odaberem svoga sveca...

BTB!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 pro 2007 10:46 
Odsutan

Draga Eleonora, nema na čemu :D ...Bogu hvala !

Pomoli se da ti Gospodin pokaže tko ti je svetac zaštitnik , i vidjet ćeš čuda!! :q4: :q4: :q4: Želim ti blagoslov da ga upoznaš i vidiš kako je prekrasno imati sveca zaštitnika!!

btb :b232: :b232:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 pro 2007 11:05 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
U mom novčaniku su moći sv. Leopolda.... :grlim te: :grlim te: Tog prekrasnog, simpatičnog sveca s kojim sam se "upoznala" ovog svibnja... Priča ide ovako...

U 12. mjesecu prošle godine sam dala otkaz u odličnoj firmi (jedna banka), ali se moja odluka pokazala pogrešnom - novi posao je bio vrlo opasan, radilo se o mafiji, i to ruskoj - nevjerojatno!
Pobjegla sam od tog posla i otišla kući... ostavila Zagreb nakon 8 godina života u njemu i - mislila se posvetiti završetku studija...
No, htjela sam i raditi, naučena sam na rad od najranije mladosti...
Jako sam žalila što sam dala otkaz odličnom poslodavcu...

No, ta tri i pol mjeseca koja sam provela sa svojom divnom obitelji - su mi možda najljepša do sad. Tad su se kod nas održavale pučke misije, upoznala sam divne svećenike, družila se s njima i dubokim vjernicima i tu je počeo onako ozbiljno moj poces preobraćenja...uvidjela sam koliko sam i ja bila tradicionalna po pitanju vjere... Toliko milosti sam primila u ta tri i pol mjeseca... neizrecivo...sve se u meni promijenilo...
Tiho i gotovo neprimjetno sam svaki dan dobivala nove spoznaje, sve više sam uviđala svoju grešnost i krivi način života... Sve sam ispravljala...Sve je išlo lagano i svakim danom sam se osjećala bliže Bogu...

U svibnju je u moje ruke slučajno došao životopis sv. Leopolda... Knjiga je imala blizu 400 stranica...pročitala sam je u dva dana...Kad sam počela čitati, bila je nedjelja navečer...Bila sam zadivljena, nijedan me čovjek nikad nije toliko oduševio kao sv. Leopold...Te večeri sam odlučila započeti devetnicu po njegovom zagovoru... Brzo sam je našla na Internetu i s veelikom vjeru izmolila, znači tek prvi dan devetnice...Molila sam za posao, ako je moguće - natrag u Banku...
Do tad mi se uopće nisu javljali...mjesecima...

Drugo jutro me probudio poziv iz Banke (Zagreb) :shock: :shock: ! Pitali su me jesam li zaintresirana za jedno radno mjesto.... Čuli su da sam nezaposlena... Bila sam jako sretna...
Palim kompjuter da im pošaljem prijavu...a kad tamo - čeka me mail iz iste Banke, ali iz poslovnice u mom rodnom gradu - također me zovu na razgovor za čak dva radna mjesta.... :P :P :shock: I nakon toga, u roku od pola sata zovu me iz jedne druge firme da sam primljena kod njih...

Kakvo je to bilo čudo... Izišla sam u papučama i trčala prema mami govoreći sva ozarena: Mama! Mama! Kako je sv. Leopold bio brz!!!!

Kakvo je to bilo čudo.... Tad sam trebala odlučivati hoću li prihvatiti posao u Zg ili u Vž... Jaaako sam se vezala opet za obitelj...plačući i grcajući u suzama sam ipak prihvatila posao u Zagrebu jer postojala je ipak šansa da ovaj u VŽ možda i ne dobijem, a u Zg su htjeli da dođem odmah na edukaciju...

Prije nego sam krenula na bus za Zagreb, otišla sam u crkvu kraj Autobusnog kolodvora gdje je kip sv. Leopolda... Plakala sam i molila Ga da mi reče što da učinim - da ipak ostanem kod kuće jer za Zagreb me više ništa nije vezalo...ili da ipak prihvatim taj posao u ZG...Bio je to posao koji mi se i nije baš previše sviđao, nisam imala ni znanja za tako nešto...prava ekonomija...a ja tako ne volim ekonomiju...

I nakon sat vremena molitve i plakanja, ipak sam nekako otišla u ZG... Na edukaciji sam vidjela da mi se taj posao ipak ne sviđa baš jako... Nisam htjela potpisati ugovor i lijepo sam im zahvalila i odlučila se vratiti kući...Posao nije imao veze s mojom budućom strukom, tražio bi puno ulaganja i snage, a nekako sam osjećala da to nije za mene... No, kad sam išla reći šefici da ipak osutajem od svega (već sam imala i kofer sa sobom!!) - nekako me uspjela (to mi ni danas nije jasno kako??) odgovoriti od mog odlaska i tako sam potpisala ugovor... Na novom radnom mjestu dam radila 5 dana i taj je u naš odjel dolazio novi direktor kojem je hitno trebala asistentica...Banka je bila u velikim promjenama i on nije imao vremena tražiti novu asistenticu i tako je moja šefica mene poslala kod njega kao njegovu privremenu asistenticu...rekli su - 2 tjedna... No, prošlo je već 6 mjeseci i ja sam još na toj zamjeni...Puuuuno mi je ljepše nego na radnom mjestu gdej sam "službeno".... Kako me moj voljeni sv. Leopold maknuo s tog mjesta na kojem se nikako nisam vidjela.... :grlim te: :grlim te:

I...ovih dana će se odlučiti što će biti sa mnom...postoji šansa da ostanem na ovom lijepom radnom mjestu...još uvijek mi nedostaje znanja i stručnosti i na tom području - ali neopisivo mi je ljepše ovjde nego tamo gdje bi me možda vratili...
I sad molim sv. Leopolda da mi ipak izmoli da zadržim ovu poziciju.... :grlim te: :grlim te:

Naravno, prihvatit ću što god bude, ali zaista nisam pravi čovjek za onaj prvi posao...Ovo je ono što mi "leži"...

Zahvalna sam sv. Leopoldu što me ipak posalo u Zg jer vidim da je moj život vjerojatno ipak ovdje... Sve je u redu...Iako i dalje čeznem za obitelji, ipak ih viđam svaki vikend...a i dobro je da se malo odvojim od njih jer moram početi misliti i o svojoj novoj obitelji...ja sam kao dijete, a već bih trebala i ja razmišljati o stvaranju svoje obitelji...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 pro 2007 11:19 
Odsutan

ela !!! :D :D
prekrasno svjedočanstvo! :grlim te:
i ja sam veliki štovatelj oca Leopolda, i meni je puno puta pomogao :q4:
želim sve koji budu čitali ova svjedočanstva, potaknuti da se mole našim zagovornicima! :D :D

p.s. draga ela, želim ti ispunjenje želje da ostaneš na tom radnom mjestu :b206:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 pro 2007 12:38 
Odsutan

Nisam si ˙uzela˙ nekog odredjenog sveca zaštitnika, nego se utičem u zagovor onom svecu koji je ˙prikladan˙za moju potrebu, ili ako mi ga drugi preporuče, to traje neko vrijeme i onda promjenim, Ali uvijek je tu nekao bio Sv. Anto tj. Antun Padovanski, krštena sam u župi sv.Ante Padovanskog, i njemu sam nekako najvjernija, često mu se obraćam zbog izgubljenih stvari i on zaista pomaže. Evo par primjera: jednom sam izgubila malu medaljicu sv.Benedikta koju sam nosila na narukvici, bilo mi je žao i obratila sam se sv. Anti, nakon 2-3h neki mali dodje do mene držeći u ruci medaljicu sv. Benedikta i pita me je li moja :P. Prije upisa na fax sam u katedrali zaboravila uplatinice koje sam već platila 5000 kn i tebala ih za upis na fax priložiti vec sutra dan i još su mi bile u tom fasciklu neke diplome koje inače vrijede oko 1500kn, kad sam skužila da ih nemam uz sebe pomislila sam Bože moj tata će me ubiti, suze strah, sv.Anto pomozi, i vratim se nakon neka 2h moj faskicl još uvijek tamo :P, mogao ih je netko uzeti iz dobre namjere da mi vrati jer je tamo bila adresa al dok bi to došlo do mene bilo bi već kasno. Onda sam prošle godine izgubila pokaz, opet sv.Anto pomoz, i vec se slikala za drugi, kad ono kolega s fax mi ga našao u dućanu :) i skužio da sam to ja. Tako da mene Sv. Anto prati i čuva bez imalo odmora, mislim da je on moj svetac zaštitnik i zagovornik.

:grlim te:

BB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 pro 2007 12:45 
Odsutan

ej ela! Pa to je divno! E moj savjetnik i zagovornik za svjetovne stvari je Sv. Leopold! pokraj Ivana Merza, ali Sv. Leopold je moj posebni zastitnik, jer sam se rodila na njegov blagdan...tako da sam se bas i u svibnju oko moga rodendana pocela zapitivati o Bogu onda sam dobila knjigu u ruke gdje je bio skiciran Bozji plan. U dva dana sam uvidla kako nista nije slucajno, onda mi je sinulo: Bog vlada sa svime, Bog je Svemoguc! Ja Njemu pripadam, a onda sam i sv. Leopolda molila za pomoc da me vodi da se vratim opet Isusu, jer ako je Isus dao da se rodim na njegov dan, ima razloga, tako da me je on uspjesno vodio Isusu. A inace bas ta cinjenica da sam se rodila na dan Leopolda Mandica, kad sam bila daleko od crkve i boga, kad sam lutala Becom, mi je dolazila non stop u misao...ti koja si se rodila na dan toga sveca..a takva si...ja sam tu misao normalno odbijala i govorila se, ma super sam, idem u crkvu tu i tam, ne drogiram se..dobro sam... a u meni pustinja... a glas nikad nije me prestajao zvati...pa rodila si se na blagdan velikog hrvatkog sveca...ti si stvorena za Nebo!
A sada je sve svjetovno prepusteno njemu, kao i moja obitelj i ispovjedi.

A oko posla, to mi je super, kako Nebo brzo djeluje, i ja sam takva iskustva imala kao ela, samo sam to Ivanu Merza prepustila..jer je novi...pa da se pokaze :lol: hvala mu puno... Nek ti nas sv. Leopold izmoli i ovaj put pravu poziciju.

Evo u 3 mjesecu opet cu pokusat u zagrebu nac posao, pa molim vec sada Bl. Ivana Merza i sv. Leopolda Mandica..ako nestko zna neki posao..radim sve...

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 253  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]