www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 18 svi 2025 04:35

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 253  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 08:31 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
naggar napisao:
Citat:
Sto se tice sotone , pljujem mu u lice i izrugujem gdje god to mogu.

..ne NE..Santino...pokaži svoju ljepotu i dostojanstvo...
..dovoljno je reći ODSTUPI..
.

Vade retro Satana! Nunquam suade mihi vana! Sunt mala quae libas. Ipse venena bibas!

S medalje Sv. Benedikta. :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 09:59 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
visnja napisao:
Meni se to vise ne dogada,a molim redovito i svaki dan sam na pricesti.To je bilo nekada dok jos nisam bila tako cvrste vjere kao sada.Spavam ko andeo,u mojoj je dusi mir koji bi svakome mogla pozeljeti.B.V.B.
ISUSE UZDAM SE U TEBE
draga visnja, drago mi je da ti se to vise ne dogadja, ali ne bih to povezala iskljucivo sa rastom u vjeri. naime, i najveci sveci prolazili su ovakve ili gore susrete sa Zlim, u snu i /ili na javi, nisu bili toga postededjeni. sigurno su ti poznate cak i borbe prsa u prsa! dakle, moguce je da Sotona prilazi dok rastemo u vjeri, dok se tek obracamo, pa nas zeli prestrasiti, skrenuti s puta, no moguce je i da nas napada kad smo i svakodnevno na pricesti, tada bira cak i jaca sredstva.
ono sto nikad ne smijemo zaboraviti je da je dragi Bog onaj koji to po svojoj providnosti dopusta, on zna koliko i kako mozemo pretrpjeti i sto s jednim takvim iskustvom mozemo sebi ili drugim posvjedociti. evo smo prosle nedjelje imali citanja o kusnjama samom Isusu, niti on ih nije bio postedjen, a kroz njih nam govori da je put ostro se uhvatiti u kostac i ostato dosljedan svome Bogu.
svakako da nam je moliti da nas Bog i ovakvih napasti postedi, pogotovo jer nam se cesto cine da su iznad nasih snaga, ali ne obracamo li se po njima Bogu jos usrdnije, ne molimo li i ne zahvaljujemo jos zarce?!
sto se samog zaziva tice, kad je "akutno" - da se tako izrazim, moji zazivi su uvijek usmjereni na Isusa koji me svojom krvlju otkupio, i zazivanje Marije - ona je strah i trepet zlih duhova: "o Marijo bez grijeha zaceta, moli za nas..."

Citat:
Santino obavezno nabavi knjigu od Rajka Bundale-Pogled u krajeve srca-pa ces vidjeti da visak,raslje i sve drugo nije od Boga vec je povezano sa Davlom
- pa santino je i rekao da ispravno vjeruje, zbunio ga je odgovor svecenika.

santino, ja doista ne znam sto je doticni svecenik time mislio, niti itko od nas moze to bas znati, mozemo samo nagadjati. svakako je moguce da je u toj stvari neupucen. neki svecenici pri ispovjedanju grijeha po prvoj Bozjoj zapovjedi ne ispituju grijeh vracanja, caranja, gledanja u kavu, grah, horoskop, odlazak bioenergeticaru, hodzama itd... i ljudi onda ne znaju, jer im nitko nikada nije posvijestio da je to teski grijeh.
no, moguce da je tvoj ispovjednik time mislio na nesto drugo i da ste se jednostavno krivo razumjeli, ako te to muci, mozes otici k njemu i traziti pojasnjenje.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 10:16 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Hvala draga Fiducija,znam i svjesna sam svega toga sto pises,jer Bog ima za svakoga svoj plan i kad covjek prolazi kroz taj Bozji plan svasta mu se dogada i patnje i boli i suze,ali to i covjeka dovodi do cvrste vjere i jednom neka dogadanja zauvijek nestanu,kod nekih je obrnuto,padaju i tonu sve dublje jer nemaju vjere i misle da ih Bog kaznjava.Moglo bi se o tim stvarima pisati u nedogled,ali prihvatimo rade Bozji plan,pa kako nam dragi Bog odredi tako neka nam bude.Hvala ti. :grlim te:

ISUSE UZDAM SE U TEBE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 10:30 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

visnja napisao:
Santino obavezno nabavi knjigu od Rajka Bundale-Pogled u krajeve srca-pa ces vidjeti da visak,raslje i sve drugo nije od Boga vec je povezano sa Davlom.Prva Bozja zapovjed glasi-JA SAM GOSPODIN BOG TVOJ I NE IMAJ DRUGIH BOGOVA UZ MENE i toga se drzi.B.B.

ISUSE UZDAM SE U TEBE

Evo vidim fiducia ti je odgovorila .
Visnja, ja uvjek napisem dan moga obracenja. Mozda te zbunjuje moja
iskrenost, pricam bez celofana. Ne mogu lagati da sam prije obracenja
zvao radistezistu i vjerovao mu, ne mogu lagati da mi je odmah bilo bolje, uz pradajnik i prijemnik, imao je i raslje i visak ali njih nije koristio sto nije bitno, ne mogu lagati da sam prije obracenja pusio travu svaku
vecer,...itd. itd.... mozda sam trebao ipak ostaviti svoje svjedocanstvo.
Moya dobro si napisala u ona 30 pitanja zasto.
Kao da se osudjuje necija iskrenost.
Moya Gospa te puno voli.
BVB :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 10:44 
Odsutan

Dragi Santino Bogu hvala za tebe,mozda ste me krivo shvatili,nisam nista zlonamjerno rekla samo da procitas njegovu knjigu koja zaista ima predivne primjere.Da sam ja bila svetica mozda sada nebi bila tu sa svima vama.Priznajem da sam i ja grijesila protiv svih 10 zapovjedi Bozjih i nikoga ne osudujem,nemojte me krivo shvatiti,zelim svima svojim savjetima pomoci i reci sto je meni pomoglo iz vlastitog iskustva.Prihvacam sve kritike od srca vam hvala da me upozorite ako nesto nije u redu,no pazim da nikoga ne povrjedim i ovo nije bilo zlonamjerno sa preporukom knjige Rajka Bundale.
ja se izvinjavam i sve vas :grlim te:

ISUSE UZDAM SE U TEBE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 11:12 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Evo, ne molim nikakvu molitvu zaštite prije spavanja, jedino kažem rečenicu (koju zapravo i smatram zaštitom - za te riječi nam je jedan divan svećenik egzorcist rekao da nam moraju biti posljednje riječi prije spavanja):

"Oče, u ruke Tvoje predajem Duh svoj...Isuse, u ruke Tvoje predajem Dušu svoju...Duše Sveti, u ruke Tvoje predajem tijelo svoje..."

Često se pomolim i anđelu čuvaru i sv. Mihaelu, od sad će mi to biti svakodnevna navika prije spavanja jer stvarno je ono bilo jako neugodno.

Višnja je napisala da joj se to dogodilo tijekom molitava sv. Brigite. I ja ih trenutno molim. Ta je noć bila drukčija po tome što sam baš te večeri molila (kratko...no s vjerom i žarom) za jednog dečka koji je za sad "tradicionalni katolik", ne može se odvojiti od svijeta, a vidim u njemu da bi to htio...Taman je izišao iz jedne veze, živio je s djevojkom.

Koliko sam svjesna, nisam u stanju nikakvog teškog grijeha, ali ipak ću što prije otići na ispovijed.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 11:22 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Dragi moji ovo o čemu pišete jako dobro mi je poznato.Meni se takođe često puta dešavalo na pola sna ili jave neznam ni sama.Evo baš prije par dana ja spavam sama u kući a muž na poslu noćna smjena,odjednom osjećam da neko je pored mene ja svjesna da sam sama ali imam osjećaj ukočenosti nemogu se pomaknuti,a neko me stišće i nepušta,kako već znam taj osjećaj od prije ja samo želim izgovoriti Isuse pomozi mi i stvarno kad sam izgovorila odmah sam osjetila veliko olakšanje hvala Bogu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 11:35 
Odsutan

Tek sam sad pročitala Santiov post... Ma daj, što bih se ljutila, dragi Santino!!! :grlim te: :grlim te: :grlim te: Evo ti jedan najtopliji pozdrav od mene!!!

Uh, kad čitam što je Santino prolazio...Užasno.
Mene sinoć nije bilo strah ići na spavanje, ali ipak sam izmolila mnoge molitve zaštite koje inače ne molim. I spavala sam jako lijepo, bez ikakvih ružnih snova ili smetnji.

Iskreno, meni je čudno što taj svećenik kod kojeg se Santino ispovijedio ne zna da visak nema veze s Bogom. I napisao si da je on znao neke stvari za koje si samo ti znao...Znači, "pročitao" ih je u tebi? Neka mi Bog oprosti ako griješim, ali ako taj svećenik ima takav velik dar kao što jer dar spoznaje, kako je moguće da dopušta mogućnost da upotreba viska nije od Zloga??
Čula sam od svećenika egzorcista da Sotona i njegovi sljedbenici ne mogu čitati naše misli niti poznaju naše srce - oni poznaju samo onaj naš grešan dio, oni znaju samo za naše prijestupe.
Možda sam nešto krivo razumjela, ali čudan mi je taj svećenik.. Možda je ovo o visku rekao iz neznanja, a ono za što si samo ti znao - možda je to naslutio dugogodišnjim ispovjedničkim iskustvom jer manje-više svi imamo vrlo sličan teret grijeha...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 11:49 
Odsutan

Na onu prelijepu molitvu "U ime Isusa Nazarećanina..." je i moje tijelo protrnulo...Zaista je to jedna od najljepših molitvi koje sam čula!

Hvala ti, dragi Naggare, sad će to postati moja molitva u svim kušnjama!! :P :P

Vidim da nas ima više s tim sličnim iskustvima kad ne znaš što je java, a što je san. Mene nije ništa "davilo", meni samo nešto nije dalo pomaknuti se, htjela sam se dići, ali kao da me nešto čvrsto držalo i cijelu me obavilo svojim nevidljivim plaštom i osjećala sam da mi nekako čudno steže cijelo tijelo. Bila sam na trbuhu pa nisam mogla vidjeti što je to i zato mislim da je bilo nevidljivo..I nekakav siguran osjećaj u srcu da je to Sotona ili netko njegov... I veliki strah...ne od smrti, znala sam da sigurno neću umrijeti (kao što je Višnja pomislila), ali neki veliki strah, spoznaja da me napada nešto Zlo. No, u tim trenucima ja nisam bila čak ni svjesna da postoji Bog i da ga zazovem - ja sam Oče naš počela govoriti nekako automatski, nesvjesno...U tim trenucima straha ja sam zaboravila na Boga...Taj Oče naš je bio plod velikog truda i očaja, ali nisam bila svjesna da je to molitva. Tek kad je sve prošlo sam postala svjesna stvarnosti: da postoji Bog i da sam molila. U tim trenucima smo bili samo JA (moje tijelo gotovo bez ikakve svijesti osim o svom postojanju) i ta čudna sila koja me tako obavila.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 11:56 
Odsutan

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
santino napisao:
visnja napisao:
Santino obavezno nabavi knjigu od Rajka Bundale-Pogled u krajeve srca-pa ces vidjeti da visak,raslje i sve drugo nije od Boga vec je povezano sa Davlom.Prva Bozja zapovjed glasi-JA SAM GOSPODIN BOG TVOJ I NE IMAJ DRUGIH BOGOVA UZ MENE i toga se drzi.B.B.

ISUSE UZDAM SE U TEBE

Evo vidim fiducia ti je odgovorila .
Visnja, ja uvjek napisem dan moga obracenja. Mozda te zbunjuje moja
iskrenost, pricam bez celofana. Ne mogu lagati da sam prije obracenja
zvao radistezistu i vjerovao mu, ne mogu lagati da mi je odmah bilo bolje, uz pradajnik i prijemnik, imao je i raslje i visak ali njih nije koristio sto nije bitno, ne mogu lagati da sam prije obracenja pusio travu svaku
vecer,...itd. itd.... mozda sam trebao ipak ostaviti svoje svjedocanstvo.
Moya dobro si napisala u ona 30 pitanja zasto.
Kao da se osudjuje necija iskrenost.
Moya Gospa te puno voli.
BVB :grlim te:

BTB santino :grlim te: ..moja pitanja od prije par mjeseci...da... tek sada je vrijeme...da se čitaju... :wink: ..

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 253  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]