www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 02 srp 2020 06:22

Vrijeme na UTC [LJV]
Započni novu temu Odgovori  [ 36 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autor Poruka
PostPostano: 01 lis 2012 10:36 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 21 kol 2012 11:11
Postovi: 185
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Vjeroispovjest: rkt
Status: U braku
30. DAN – O ustrajnosti u molitvi za duše u Čistilištu

I.Sve ono što se je reklo o dužnostima da se molimo i da činimo dobra djela za naše pokojnike, je vrlo, vrlo ozbiljno. Tko ima zaostatke sv. Misa ili brevijara za pokojne, tko posjeduje Crkvena dobra, Darovnice ili Kapele sa određenim dužnostima koje su ostavili utemeljitelji i radi prljave škrtosti ili nehaja ne izvrše se te dužnosti, taj će dovesti do propasti sav svoj imetak, te će kao lopov i svetogrdnik sa svojom dušom ići ravno u Pakao!
Jedna zaboravljena sv. Misa je zadržala u Čistilištu nekog svećenika godinama i godinama; što će biti tek s onima koji su te sv. Mise pokrali i to namjerno i zlom namjerom ? S Bogom se ne šali !
Tko nema obaveze po pravdi, ima obavezu po ljubavi. I ljubav može i te kako teško obavezati. Tko će moći bez grijeha provesti godine i godine, bez molitve, milostinje za oca, za majku, za muža, ispovjednika, za onoga tko ti je ostavio nasljedstvo, za zaboravljene, uglavnom za Čistilište ?...
Tu se radi o olakšanju izuzetih boli, neusporedivo težih od svake boli na zemlji: radi se o zadovoljštini bez podvrgavanja smrti kao što su to radili mučenici; bez razdjeljivanja svih naših dobara siromasima, te bježanja u pustinju kao pokornici; bez postova i bez mučenja vatrom kako su to radili mnogi sveci; bilo bi dovoljno zadobivanje oprosta, posječivanje crkve i pristupanje Sakramentima, moliti, činiti nešto malo pokore... ako ne činimo niti to, tko će nas spasiti od pravedne srdžbe Božje?
To je đavolska varka misliti, da su potrebe manje od onoga što se misli ili da su naši pokojnici već na Nebu! Sveci nisu tako mislili. Pa i poslije mojih trideset dana nakon smrti sv. Efrem se je preporučivao, sjetite me se u molitvama, jer pokojnima pomažu zaista mnogo molitve živih. Tako bi i pobožan sv. Franjo Saleški govorio uzdišući: Ja se bojim da ću zaista morati mnogo trpjeti u Čistilištu, jer moji prijatelji smatraju da sam dobar.
Ono što su sveci rekli u poniznosti, ne bi li mi to morali reći, jer je to istina ? Crkva nam daje primjer, ona uvijek moli za svoju djecu. Na oltaru pred posvećenom sv. Hostijom, Crkva daje da svećenik ponovi svakog dana: Sjeti se tako, o Gospodine, tvojih slugu i službenica tvojih koji su nas pretekli na putu smrti i spavaju snom mira!...I u koru zadnji uzdah Crkve svome nebeskom Zaručniku je uvijek ista molitva: I duše svih vjernih pokojnika po milosrđu Božjem počivale u miru.
Ajme ne vjerujmo da nas svaka voda pere, da nas svaki uzdah vodi u Nebo! Ajme, čak i dobri su morali ostati u Čistilištu dugi niz godina, a što je tek s onim nesretnicima koji će morati ostati u Čistilištu do sudnjega dana, jer su bili zaboravljeni u svijetu!... I s našim roditeljima, te onima mnogima koje smo vidjeli umrijeti, što će biti ?... Hoće li svi biti u Nebu?...I što će biti s tobom ?...
II.Ja nisam napisao ove dodatke za profesionalne bezvjernike, za koje bi bilo svakako mnogo bolje moliti Gospodina da ih prosvijetli, da ih obrati po svom velikom milosrđu, nego li pisati knjige za njih, koji ih niti ne čitaju, a niti razumiju; no možda i između mojih čitatelja se može naći netko, koji čuvši tolike žalosne događaje može biti napastovan pomisli: “Ma sve te stvari su zaista istinite ?... Sva ta viđenja ?...”
Tvrdim vam da sam mogao iznijeti još tisuće takovih događaja i sve izvađeno iz objave života svetaca. Njima, kojima Crkva ništa nije prigovorila mi možemo vjerovati, nismo obavezni vjerovati; no na prvom mjestu skrećem pažnju da se radi o svecima koji su nam to objavili i riskantno je uzeti Svece kao osobe halucinacija ili vizionara. Na drugom mjestu, ta ukazanja duša iz Čistilišta događala su se u svim stoljećima. Je li vam se čini razboritim negirati mnogobrojne događaje koji obuhvaćaju sva vremena, a ne samo jedan određeni dio?
I neće li možda Bog moći, ako On to hoće, dopustiti nekoj dobroj duši da dođe zamoliti za pomoć, da nam se ukaže u snu ili da čujemo njen glas ? Zar ne može Bog učiniti da duh uzme određene oblike tijela, samo da nam se mogu pokazati, da ih možemo vidjeti ? Zar jedan dobar duh neće moći učiniti ono što, na žalost zli duhovi tako često čine, tako da u obliku pokojne osobe dođu se zadržavati i zabavljati se na račun naših dokonih i nevjernih, na spiritističkim seansama ?
Dobri duhovi, kao i zli duhovi s dopuštenjem Božjim mogu nam se ukazati; no mi imamo i sigurni način raspoznavanja tih duhova.
Dobri duhovi su ponizni, brinu se za naše dobro, govore o Bogu s radošću i ljubavlju, te ulijevaju neko tajnovito zadovoljstvo onima koji ih vide ili čuju; objavljuju nam se samo zato da mole za molitve! Naprotiv tužni demoni, dolaze olako i tamni; govore o okultnim stvarima i bezvrijednim, smiju se i zabavljaju samo radi njihovih tajnih zlih ciljeva; u dušama jačaju sumnje protiv vjere i neprimjerene fantazije. Ti duhovi ili zagađuju mjesta i kuće tako da čovjeka uznemire ili ga navode na grijeh.
U posve drugom svijetlu ukazuju nam se duše naših pokojnika, kada dobiju tu milost. One nam govore o njihovim potrebama, ispravljaju nas, te nam javljaju što trebamo učiniti da se spasimo.
Poznati je događaj sv. Tome Akvinskog. E tko može sumnjati u ozbiljnost i znanje sv. Tome ?
Dok je bio još u Parizu, najednom mu se ukaza sjena njegove sestre, koju je on uputio na dobar put. Toga istoga dan umrla je u Capui. Rekla mu je da se spasila, te ga je zamolila za pomoć, jer je jako trpjela u Čistilištu. Kada su ga poslali u Rim, opet ju je tamo vidio, no bila je sva lijepa i radosna. Ispričala je Svecu da je jedan od njegove braće u Nebu, no drugi da je u Čistilištu, jer nitko nije mislio da mu pomogne. Što se tebe tiče, pripravljena ti je velika nagrada, radi dobra koje si učinio za Crkvu sa svojom naukom; završi brzo te svoje knjige, jer ćeš brzo umrijeti. I zaista nakon kratkog vremena Svetac umrije još mlad!
Ako nama ne dolaze duše iz Čistilišta jer nismo sveti; ako nismo više nikoga vidjeli od naših pokojnika, jer to ne zaslužujemo!
III.Kršćanine, svakog sata se kreće za vječnost; nema direktnog vlaka osim za one koji su zadržali krsnu nevinost. Jesi li ti među tima ? Želim ti to, no ne vjerujem da si je zadržao. Nema nikakvih ugodnih izleta, nema povratne karte: Jao tebi ako pogriješiš kolosjek. Jesi li siguran da si osigurao mjesto u Nebu ? Bio bih sretan zbog tebe, no ne vjerujem. Vlak vječnosti uzima putnike po svim stanicama i kolosjecima; jesi li spreman za krenuti svakog časa, kad stigne ? Ne natovaruj prtljagu, osim dobrih djela. Jesi li vidio, da na graničnoj stanici Čistilišta, sve se kontrolira vrlo strogo, ispituje se i plaća skupo svaka, mala stvar ! To se tiče tebe.
Što se tiče duša ne zaboravljaj ih nikada. Na žalost vrlo brzo se zaboravlja misliti na one koje ne vidimo više. Svijet je jako zaboravljiv! Kada bi svi ljudi osjećali mili osjećaj vjere, prijateljstva, rodbinske veze, zahvalnosti koja nas veže uz naše pokojnike, zaboravili bi mnoge zabave, pokoji luksuzan predmet bi dali za milostinju, manje bi ljenčarili u krevetu ujutro, da prisustvuju sv. Misi; našli bi vremena za Krunicu; znali bi kako zadobiti zaslugu i oproste po radu, po strjelovitim molitvama, po poteškoćama života; sve skupa bi to bila jedna blagoslovljena i stalna kiša u užasnoj peći gdje se peku te duše!
U ovo naše jadno nevjerničko vrijeme velike pomoći pokojnima su skoro nestale. Radi rasipnosti najvećeg dijela Crkvenih dobara, jer se oporuke raznih utemeljitelja i dobrotvornih ustanova ne izvršavaju više. Redovi redovnika i svećenika su se prorijedili; u kršćanskim obiteljima gdje je svaku večer odzvanjala molitva, sada se šuti kao u grobu, ili još gore, ako se ne čuju i psovke. Vratio se poganski kult pokojnika; ono što se je trošilo na milostinju za pokojnike troši se sada u luksuz za cvijeće, mramore za zadovoljstvo živućih!
Da bi se napokon našao bar neki branik u tolikoj propasti, Crkva je otvorila svoje polje oprosta. Niti jedan sveti Otac nije bio velikodušan sa laganim i bezbrojnim oprostima kao što su bili ovi u zadnjim godinama. Po njima, sigurni smo, ako ih zadobijemo svakodnevno, da smo učinili nešto jako dobro za našu smrt. Imamo o tome mnoga svjedočanstva.
Kršćanine ako imaš srca, popravi svim sredstvima štetu koju si nanio Čistilištu.
Četiri stvari će učiniti tvoju pobožnost plodonosnom za Čistilište, tvoje smilovanje koje te duše zaslužuju od tebe, te lakoća kojom im možeš pomoći; radost koju unosiš u Nebo, te nagrada koju ćeš primiti.
Neka ove stranice zapale u srcima svih naših čitatelja pobožnost prema našoj braći pokojnima; dobre pak duše neka nam milostivo budu na pomoć u času naše smrti; neka nam izmole milost oprosta od naših grijeha, te se tako po milosrđu Božjem uzmognemo naći svi zajedno u Nebu.

Praksa

Molite svaki dan ove litanije za pokojnike...Isuse i Kraljice Čistilišta budite milosrdni s vjernim mrtvima. Budite milosrdni sa mnom kada budem zaboravljen u Čistilištu.

Molite danas za duše koje su najbliže k izlasku iz Čistilišta, tako da po vašoj molitvi stignu čas prije pozdraviti u Nebu Isusa u vaše ime.

Litanije...

_________________
Some people come in your life as blessings, others come in your life as lessons!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 01 lis 2012 10:40 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 21 kol 2012 11:11
Postovi: 185
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Vjeroispovjest: rkt
Status: U braku
A sada sve ispočetka ! :)

:a1250: :a1250: :a1250:

_________________
Some people come in your life as blessings, others come in your life as lessons!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 02 lis 2012 20:40 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik
Avatar korisnika

Pridružen: 14 lip 2010 07:08
Postovi: 52
Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Vjeroispovjest: Katolik
Status: U braku
Hvala ti mnogo za ovo izvanredno štivo.
Bog te Blagoslovio.
P.S. Jeli ovo sada kompletno?

_________________
”Neka te cesta čeka,
Neka ti je vjetar uvijek za leđima,
Neka ti sunce obasja lice,
a kiša neka polako pada na tvoja polja
i dok ne sretnemo se opet
Neka te Bog čuva na svom dlanu!”

Blagoslov Svetog Patrika


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 02 lis 2012 20:50 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 21 kol 2012 11:11
Postovi: 185
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Vjeroispovjest: rkt
Status: U braku
Da, to je sve. Sad samo treba za njih moliti
Toga nikad nije dosta.
Bog blagoslovio sve koji mole za duse u Cistilistu !

_________________
Some people come in your life as blessings, others come in your life as lessons!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 11 lis 2012 12:15 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 21 kol 2012 11:11
Postovi: 185
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Vjeroispovjest: rkt
Status: U braku
Evo skraćene verzije. Samo praksa i litanije.

Molite ljudi za duše u Čistilištu, na taj način im beskrajno pomažemo, a istovremeno pomažemo i našoj duši i skraćujemo si vrijeme koje ćemo morati provesti u Čistilištu.

Tko zna da li će za nas netko moliti...


SA DUŠAMA U ČISTILIŠTU KROZ MJESEC DANA (msgr. Stefano Casini)

Jedna lijepa molitva za njih je ova Presvetom Srcu Isusovom, za koju vas molim da je stavite u redovite svakodnevne vaše molitve:

O Milosrdni Isuse ljubitelju duša, ja te molim, po agoniji Tvog Presvetog Srca, te po bolima Tvoje Bezgrešne Majke, da opereš u svojoj Krvi grešnike čitavog svijeta, koji se sada nalaze u smrtnoj agoniji, a koji će tokom dana preći u drugi život. Amen. Presveto Srce Isusovo, koje si isto tako umiralo, smiluj se umirućima. Amen.

1 DAN – Kako malo se misli na vlastitu dušu

Praksa

Počnite već ovaj mjesec s odlukom da želite učiniti nešto za jadne duše. Odmah se ispovjedite i pričestite za njih i preporučite ih svecima.

Molite danas za duše koje su svi napustili.

Litanije...

2. DAN – O strogom računu, koji ćemo morati položiti Bogu o našem životu

Praksa

Otiđite danas posjetiti groblje, no sjetite se da cvijeće i svijeće ne pomažu mrtvima! Obećajte im radeći, hodajući, budeći se po noći da ćete podići često molitvu Gospodinu: Isuse moje milosrđe!...Zadobit ćete za svaki zaziv 300 dana oprosta!...Koliko dobra s malo muke!

Molite danas za one duše koje će ostati najduže u Čistilištu.

Litanije...

3. DAN – Kako nam mogu pomoći Presveta Djevica, Anđeo čuvar i naši Zaštitnici na Božjem sudu

Praksa

Ako se zaista bojite Čistilišta recitirajte svake večeri ovo prikazanje:
Vječni Oče, prikazujem Ti Presveto Srce Isusovo sa svom njegovom ljubavlju i sa svim njegovim zaslugama:
1.Kao zadovoljštinu za sve moje grijehe koje sam počinila ovoga dana i tokom čitavog mog života. Slava Ocu ...
2.Za očišćenje svega onog dobra koje sam nesavršeno učinila tokom današnjeg dana i tokom čitavog mog života. Slava Ocu...
3.Za zadovoljštinu za sva ona djela koja sam morala učiniti, a koje sam propustila tokom današnjeg dana i tokom cijelog mog života. Slava Ocu...


Neka dobra sestra Klarisa ukazavši se opatici reče joj: ja sam išla ravno u Nebo jer sam svake večeri s tim prikazanjem plaćala svoje dugove!

Molite danas za duše u Čistilištu koje trpe najgore muke.

Litanije...

4.DAN – Zašto se treba neizbježno priznati postojanje Čistilišta

Praksa

Nemojte provesti noć, a da niste uzdigli pobožnu misao za pokojne. Recitirajte jedan Pokoj vječni... svaki puta kada se probudite. Mnogo dobrih duša moli tako po noći. Za svaki Pokoj vječni..., papa Pio X.dao je tristo dana oprosta, no mora se izmoliti čitavi sve do amena.

Molite danas za one duše koje su Vas voljele i s Vama najviše suosjećale.

Litanije...

5. DAN – Mjesto Čistilišta

Praksa

Koliko nevidljivih duša pokojnika može biti oko vas! Imajte naviku da vas na vašem putu prate duše; kad molite Krunicu kao da molite s njima. Može biti da i u vašoj istoj kući možda netko izvršava svoje čistilište. Naučit ću vas, još jedan kratki zaziv: Isuse, Marijo i Josipe, spasite duše ! Svaki puta kada izrečete taj kratki zaziv dobivate 7 godina i 7 četrdesetnica oprosta! To nisu tek samo puste riječi!

Molite za one duše koje vas najviše preporučaju Bogu i mole za vas.

Litanije...

6. DAN-O ulasku duše u Čistilište

Praksa

Uzmite to kao običaj moliti Krunicu: Isuse moje milosrđe, i na kraju svake desetke ponovite slijedeću molitvu: Vječni Oče, prikazujem Ti Predragocijenu Krv Gospodina našega Isusa Krista za pokoj i oslobođenje duša u Čistilištu.

Molite to danas za one koji moraju trpjeti u Čistilištu radi vas.

7.DAN- O dvijema najgorim mukama u Čistilištu

Praksa

Svaki kršćanin može zadobiti potpuni oprost da se posluži u času smrti te tako umrijeti i odletjeti u Nebo. Jednog dana po vašoj želji ispovijedite se i pričestite s pravim činom ljubavi, te učinite slijedeću izjavu: Gospodine Bože, već od ovog časa dragovoljno i rado prihvaćam iz Tvojih ruku bilo kakvu smrt koju ćeš mi Ti odrediti, sa svim njenim bolima, mukama i tegobama koje će je pratiti: Požurite se to učiniti s dozvolom vašeg ispovjednika.

Molite danas za duše vaših roditelja i vaše braće.

Litanije...

8. DAN – Kako je potrebno moliti za one koji su živjeli ovdje svetim životom

Praksa

Računajte na veliko na oproste ! Dobro je zadobiti što više oprosta da se postane svet, kaže sv, Alfonz. Kada se pričešćujete izmolite svaki puta Evo me, o moj dragi i dobri Isuse... (Potpuni oprost). Izmolite: Iz dubine duše vapijem Tebi Gospodine, na glas zvona izmoli Anđeo Gospodnji, otpratite Presv. Popudbinu za umiruće; računajte na molitvu Krunicu; uključite se u kakvu kongregaciju, posebice u Treći red sv. Franje. Svakog jutra morate izmoliti: Gospodine nastojat ću zadobiti sve moguće oproste za duše u Čistilištu, napose za one koje se mole za mene.

Molite danas za one koji su u Čistilištu radi Vaše obitelji.

Litanije...

9. DAN – O tome kako čistilišne muke rastu u odnosu na počinjene grijehe

Praksa

Kada vas muči neka bolest ili poteškoća, mislite na užas Čistilišta; prikažite te vaše jadne muke za pokoj duša, a one će vam izmoliti strpljivost u podnošenju boli. Evo vam blaga: ako ćete samo mišlju reći Isue, Marijo, Josipe, spasite duše ! zadobit ćete 300 dana oprosta svaki puta kada izrečete.

Molite danas za jadne zaboravljene duše u Čistilištu.

Litanije...

10. DAN – O posebnim čistilišnim mukama za neke grijehe

Praksa

Upoznavši kako je težak i dug period spašavanja duša iz Čistilišta, nemojte nikada prestajati zadobivati zasluge za vaše rođake i učinte za njih mnoga djela ljubavi. Učinite djela ljubavi prema bolesnicima i siromasima. Utješite rastužene duše, poučavajte dobro, molite i sve to prikazujte za vaše pokojnike. Smatrajte izgubljenim onaj dan kada niste ništa učinili za njih.

Molite danas za svećenike u Čistilištu, napose za one koji su poučavali.

Litanije...

11. DAN-Čistilište svećenika i redovničkih duša

Praksa

Prikazivanje Predragocijene Krvi Ocu Nebeskome je jedno od najlakših sredstava koje imamo na raspolaganju za pomoć dušama . Sl.B.Doimira je to činila svakog sata. Sv.M.Magdalena po pedeset puta na dan, a Isus joj jednog dana kaže da je s tim sredstvom oslobodila mnoge duše iz Čistilišta, a neke na Božjem Sudu čak i od Pakla.
Naučite ovu molitvu i ponavljajte je često: Vječni Oče prikazujem Ti Predragocjenu Krv Gospodina moga Isusa Krista, kao naknadu za moje grijehe, za potrebe tvoje Svete Crkve i za pomoć svetim dušama u Čistilištu (Oprost od 300 dana).

Molite danas za one duše koje iz Čistilišta mole za posvećenje svećenika.

Litanije...

12. DAN – O mukama glede nekih posebnih grijeha kod svećenika

Praksa

Prihvatite kao običaj prikazivati Bogu svećenike u Čistilištu. Svaki puta kada uđete u crkvu, sjetite se svećenika koji vas je krstio, koji vas je poučavao i ispovijedio; molite za one koji su učinili neko dobro vašoj obitelji, preporučite im da se mole za brojne svete svećenike u Crkvi.

Molite danas za one duše koje mole za naše misionare i za naše katoličke misije.

Litanije...

13.DAN – O svetosti duša u Čistilištu

Praksa

Jeste li blizu vašoj crkvi ?...To je milost Božja! Ne propustite dan a da niste ušli tu: Isus je tamo koji vas čeka!... Daleko ste od vaše crkve ? Pozdravite je sa vaših njiva iz vaših kuća. Recitirajte svaki puta kada je vidite: Neka bude hvaljen i slavljen svakog časa Presveti i Božanski Oltarski Sakrament (300dana oprosta).

Molite danas za vaše prijatelje i poznanike iz mladosti, koji su umrli prije vas.

Litanije...

14. DAN – Milosrđe Božje u Čistilištu

Praksa

Dajte kruha i odjeću siromasima za pokoj vaših pokojnika. S. Pier Damiani, priča da se Ivan Patricio oslobodio vrlo teških muka po molitvama jedne siromašne ženice, kojoj je on poklonio jedno krzno; a za P. Illariona d’Anversa se čita u Augustinskim kronikama, dok je stavljao za stol nekog jadnog umornog starog siromaha, vidje svog oca onoga časa kako izlazi iz Čistilišta.

Molite danas za one duše koje su živjele siromašne i jadne, te radi siromaštva nemaju tko će zanjih moliti.

Litanije...

15. DAN - O smilovanju Blažene Djevice Marije prema dušama u Čistilištu

Praksa

Upišite se već sada u Karmelski škapular, ako to niste već učinili.
Svi upisani, 16.srpnja, na isti način kao u oprostu sv. Franje Assiškog, oni koji se ispovjede i pričeste, za svaki posjet oltaru Presv. Djevice Marije, šalju jednu dušu u Nebo! Pričestite se i vi na blagdane Bogorodice.

Molite danas za one koji umriješe bez milosti svetih Sakramenata.

Litanije...

16. DAN – Anđeli, sveci i demoni u Čistilištu

Praksa

Često pozdravljajte Anđela vaše kuće. Sv. Franjo Saleški, uzlazeći na propovjedaonicu, pozdravljao je anđele svih svojih slušača; to je pomagalo da je njegova propovijed bila toliko blagotvorna. Povjerite svaki dan neko dobro djelo svom Anđelu, da ga odnese vašim pokojnicima. Nemojte sumnjati, on je siguran poslanik.

Molite danas za one duše za koje ste Vi i vaša obitelj obavzeni moliti.

Litanije...

17. DAN – o trajanju Čistilišta

Praksa

Priučite se da često mislite na Nebo. Ferreri donosi u svojim propovijedima, o nekoj ženi koja je morala trpjeti godinama u Čistilištu, jer nikada u životu nije poželjela doći u Nebo. U poteškoćama ponavljajte: Nebo! Nebo! I trpite dragovoljno za Nebo.

Danas molite za one duše koje će vam pomagati na času smrti.

Litanije...

18. DAN – Kako se vrednuje vrijeme u Čistilištu

Praksa

Jeste li vi možda oni kršćani kojima je uvijek dosadna crkva, dugačka Sv.Misa, dugačka Kruna, Evanđelje, pokora od ispovjednika, sve je previše dugačko, kada se radi o dobrim djelima ? Nesretnici! Vjerojatno će vam se činiti predugačko i Čistilište! Odlučite činiti dobro za vaše dobro. Ako se radi silom đavao se smije nama i našim dobrim djelima!

Molite danas za one duše koje su bile najpobožnije Presvetom Sakramentu i Presvetom Srcu Isusovom.

Litanije...

19. DAN – O muci grižnje savjesti u Čistilištu

Praksa

Ako niste učinili generalnu životnu ispovijed, požurite se. Da dobro uspijete kroz osam dana svaki dana izmolite De profundis, za duše, a zatim ne bojte se. U pola sata gotova je svaka najveća ispovijed! Sv. Terezija je govorila svom ispovjedniku: “Očemoj, oče moj, propovijedajte, propovijedajte protiv svetogrdnih ispovijedi! Mnogi prešućuju svoje grijehe iz srama... a zatim su prokleti! Jedna generalna životna ispovijed popravlja sve.”

Molite danas za one duše koje su griješile iz slabostii neznanja.

Litanije...

DAN 20. – Naše dužnosti prema dušama u Čistilištu

Praksa

Kod sv. Pretvorbe podignite oči prema svetoj Hostiji, te spustivši ih odmah kažite: Gospodine moj i Bože moj!...zadobivate 7 godina Oprosta. Isti Oprost ćete zadobiti ako je izloženo Presveto, te ako izmolite tri Zdravo Marije na kraju sv. Mise, Presveto Srce Isusovo smiluj nam se. Stvorite iz toga svoje blago! Poučite i vašu djecu!

Danas molite za duše koje najviše mole za sv. Oca i za povrat u Crkvu protestanata i otpadnika od vjere.

Litanije...

21. DAN – Naše obaveze pravednosti prema dušama u Čistilištu

Praksa

Svake godine dajte moliti Brevijar za pokojne, a ako ste siromašni, bar jednu sv. Misu za azdovoljštinu obaveza koje možete imati u vašoj obitelji ili neki vaši pređi. Vi možete spasiti iz Čistilišta nekoga koji je tamo ostao zaboravljen os viju.
Ostavite taj lijepi primjer vašoj djeci.

Molite danas za duše koje se mole za širenje vjere i za sv. Djetinjstvo.

Litanije...

22. DAN – Za koje duše u čistilištu se mora najprije moliti

Praksa

Neki određeni trgovac vrlo bogat, govorio je dok je umirao: Bio sam siromašan lutajući preprodavač; moj otac, po ulici, dao mi je da molim Krunicu za pokojnike; prije no što je stavio robu za preprodaju na klupe; po sajmovima vodio me na sv. Misu, a kad je bio neki vašar, pa se dobro zaradilo, nosio je milostinju župniku za kojeg bolesnika. Na Uskrs, za fašnik, kada je bilo malo blagdanskog veselja govorio je: razveselimo i pokojnike, pa platimo jednu sv. Misu za njih. Ja sam se držao tog pravila, dok oni koji su bili puno bogatiji od nas, vidio sam ih kako su sve izgubili; ja ostavljam svoju djecu u blagostanju. Je li vam se sviđa ova pripovijest ? Ne bi li vi mogli tako poučiti svoju djecu, da tako čine ?

Danas molite za duše posebno pobožne Presvetoj Djevici Mariji.

Litanije...

23. DAN – O prekidu naših zasluga za duše u Čistilištu

Praksa

Ako želite učiniti Herojski čin ljubavi možete se približiti Presv. Sakramentu te zatim reći ovako:
Predanje u volju Božju za čas smrti
Gospodine Bože moj, već sada spremna i draga srca primam iz tvoje ruke svaku vrstu smrti, koja se tebi svidi da mi je pošalješ i to sa svim njezinim bolima, mukama i tjeskobama!
Tko barem jednom u životu, pošto se ispovijedio i pričestio, izmoli tu molitvicu, predajući se potpuno u volju Božju, dobit će na času smrti potpuno oproštenje svih vremenitih kazni, što ih je za svoje grijehe zaslužio.

Molite danas za one pokojnike koji se nalaze na vašem groblju.

Litanije...

24. DAN – O mrtvljenju i milostinjama za duše

Praksa

Savjetujte siromasima da po putu mole Krunicu “Isuse moj milosrđe” za pokojne u vašoj obitelji. Molite je i vi sami svakog dana 3 ili 5 puta, već prema vremenu koje imate na raspolaganju. Pobrinite se da poučite moliti one koji je ne znaju moliti. Često prikazujte Predragocijenu Krv Kristovu.

Molite danas za one duše, koje se mole za obraćenje zlih svećenika.

Litanije...

25. DAN – O molitvi i sv. Misi za pokojne

Praksa


Prisustvujte što više sv. Misama, te idite na sv. Pričest. To je bila posebna pobožnost sv. M. Magdalene, koja je na taj način spasila iz Čistilišta svoga oca i mnoge druge. Bl.Ivani Karmeličanki, jer je bila bolesna, nije mogla ići na sv. Misu i sv. Pričest, kako je to obećala nekom pokojniku; jedan Anđeo joj donese sv. Hostiju te joj reče: Tako hoće Isus.

Danas molite za one duše koje na poseban način preporučuje Presveta Djevica.

Litanije...

26. DAN – Što sve čine duše za duhovnu dobrobit svojih dobročinitelja

Praksa


Idući u krevet pitajte se:” Što sam učinio danas za moje pokojnike?...Ako niste zaista ništa učinili, izmolite bar De profundus prije nego što zaspite! Po noći kada se probudite izmolite Pokoj vječni daruj im Gospodine i svjetlost vječna svjetlila njima.

Danas molite za one duše koje će doći pomoći vama na času smrti.

Litanije...

27. DAN – Što čine duše za naše svakodnevne potrebe

Praksa


Budite točni kod moljenja Anđela Gospodnjeg kada zazvoni zvono; neka vam bude uobičajeno isto tako moliti Litanije Bl.Dj. Marije za pokojne. Tako donosi otac Corora da je neki pobožan čovjek svake večeri molio na koljenima na podu prije no što je išao u krevet, za pokoj onih duša koje će moliti za njega: Neki okrutni ubojice uđu mu u sobu po noći, išli su oko njega, ali ga nikako nisu vidjeli.
Sjetite se da je bl.Dj. Marija Kraljica Čistilišta!

Danas molite za duše koje su posebno pobožne Presvetom Srcu Isusovom.

Litanije...

28. DAN – Što moramo učiniti da izbjegnemo Čistilište

Praksa


Posvetite vaš dan počevši odmah ovako: Presveto Srce Isusovo, ja ti prikazujem po Prečistom Srcu Marijinom, sva djela, molitve trpljenja i pokore ovoga dana, za zadovoljštinu za sve uvrede koje ću počiniti ja i svi ljudi, te za nakane na koje se ti žrtvuješ neprestano na oltarima.

Danas molite za vaše ispovjednike i vaše učitelje.

Litanije...

29. DAN – Zadnji pogled na čistilišne muke

Praksa


Često molite Blagoslovljen budi Bog! Po toj molitvi dobivaju se mnogi oprosti. Recitirajte tu molitvu po putu, po noći kada se probudite...a zatim odlučite da ćete izbjegavati užurbanost i brzopletost u vašoj molitvi. Pomanjkanje razmišljanja uništava najveći dio molitava; čuvajte se brzopletosti!

Danas molite za duše koje vas prate u vašim poslovima i čuvaju vašu obitelj.

Litanije...

30. DAN – O ustrajnosti u molitvi za duše u Čistilištu

Praksa


Molite svaki dan ove litanije za pokojnike...Isuse i Kraljice Čistilišta budite milosrdni s vjernim mrtvima. Budite milosrdni sa mnom kada budem zaboravljen u Čistilištu.

Molite danas za duše koje su najbliže k izlasku iz Čistilišta, tako da po vašoj molitvi stignu čas prije pozdraviti u Nebu Isusa u vaše ime.

Litanije...


LITANIJE ZA POKOJNIKE I ZA DUŠE U ČISTILIŠTU
Gospodine smiluj se
Kriste smiluj se
Gospodine smiluj se
Kriste čuj nas
Kriste usliši nas
Oče, nebeski Bože smiluj nam se
Sine, Otkupitelju Bože smiluj nam se
Duše Sveti, Bože smiluj nam se
Sveto Trojstvo, jedan Bože smiluj nam se
Sveta Marija moli za njih
Sveta Bogorodice moli za njih
Sveta Djevo Djevica moli za njih
Sveti Mihael moli za njih
Sveti Anđeli i Arkanđeli molite za njih
Sveti Ivan Krstitelj moli za njih
Sveti Josipe moli za njih
Sveti patrijarsi i proroci molite za njih
Sveti Petre moli za njih
Sveti Pavle moli za njih
Sveti Ivane moli za njih
Sveti Apostoli i Evanđelisti molite za njih
Sveti Stjepane moli za njih
Sveti Laurent moli za njih
Svi sveti mučenici molite za njih
Sveti Grgure moli za njih
Sveti Ambrozije moli za njih
Sveti Augustine moli za njih
Sveti Malahija moli za njih
Svi sveti Oci pape i ispovjednici molite za njih
Sveti Benedikte moli za njih
Sveti Hodilije moli za njih
Sveti Bernarde moli za njih
Sveti Dominiče moli za njih
Svi sveti monasi i pustinjaci molite za njih
Sveta Gertruda moli za njih
Sveta Margareta moli za njih
Sveta Brigita moli za njih
Sveta Terezija moli za njih
Svi sveci Božji molite za njih
Milostiv budi usliši nas Gospodine
Milostiv budi oprosti im Gospodine
Od svakoga zla oslobodi ih Gospodine
Iz kuće zatvora oslobodi ih Gospodine
Iz jezera bijede oslobodi ih Gospodine
Po rođenju Tvojem oslobodi ih Gospodine
Po najdražem imenu Tvojem oslobodi ih Gospodine
Po množini smilovanja Tvojega oslobodi ih Gospodine
Po strašnoj Muci Tvojoj oslobodi ih Gospodine
Po Presvetim Ranama Tvojim oslobodi ih Gospodine
Po Predragocjenoj Krvi tvojoj oslobodi ih Gospodine
Po Smrti u Pokopu Tvojem oslobodi ih Gospodine

Mi grešnici Tebe molimo, usliši nas
Da se svim pokojnicima udostojiš pokoj vječni darovati Tebe molimo usliši nas
Da naše najbliže rođake i dobrotvore naše od užasnih plamenova vatre udostojiš izbaviti Tebe molimo usliši nas
Da se udostojiš imati milosrđa sa svim vjernim mrtvima kojih se na zemlji nitko više ne spominje Tebe molimo usliši nas
Svima koji su po ljudskoj slabosti sagriješili, da im budeš milostiv i blag Tebe molimo usliši nas
Da im udijeliš olakšanje, svijetlo i mir Tebe molimo usliši nas
Da im se udostojiš udijeliti zajedništvo sa Svetima i izabranicima Tvojim Tebe molimo usliši nas
Da se udostojiš njihove molbe uslišati Tebe molimo usliši nas
Da se udostojiš nas uslišati Tebe molimo usliši nas
Sine Božji Tebe molimo usliši nas

Jaganjac Božji koji oduzimaš grijehe svijeta daruj im pokoj
Jaganjac Božji koji oduzimaš grijehe svijeta daruj im pokoj
Jaganjac Božji koji oduzimaš grijehe svijeta daruj im pokoj vječni

Gospodine usliši molitvu moju
I vapaj moj neka tebi dođe

Pomolimo se
Odriješi molimo Te, Gospodine, duše svih rođaka, bližnjih i dobročinitelja naših od svake vezanosti za bilo koje zlo, da jednom uskrsli uživaju u slavi uskrsnuća sa svetima i izabranicima tvojim. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Vječni Oče, prikazujem Ti Predragocjenu Krv tvoga Božanskog Sina Isusa Krista, sjedinjenu sa svim svetim Misama slavljenim danas širom svijeta, za sve svete duše u Čistilištu, za sve grešnike diljem svijeta, za grešnike u čitavoj Crkvi i za one u našim obiteljima. Amen

_________________
Some people come in your life as blessings, others come in your life as lessons!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 18 lis 2012 21:38 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 28 lis 2007 20:13
Postovi: 1002
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Draga Martina Hvala Ti za toliki trud, ovo sto si sve napisala je vise nego predivno,
evo danas je 18-ti dan kako molim i dala sam jos dvjema dragim osobama da isto mole, a i dalje cu siriti da se moli za te jadne duse.
Bog te dragi blagoslovio i cuvao kao i sve tvoje drage.
Dusama u cistilistu je tako ptrebna molitva, pa zato molimo draga braco i sestre za njih.
Boze budi milostiv meni gresnoj.
Bog vas blagoslovio.
_______________________
VJERU IMAJE VJERU.
BOG JE LIJEK I LIJECNIK.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 36 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži prema:
Idi na:  
cron
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr