www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 svi 2025 03:27

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 95 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 02 vel 2008 20:31 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 46 zahvala
Divno Figi ....Bog te blagoslovio cuvao u miru i ljubavi..

Razočaramo se u ljudima u koje si se pouzdao a pogotovo ako su kršćani - ipak Bog ti šalje to razočaranje, jer želi nešto postići s tobom. Sve nade koje stavljaš u čovjeka bit će posramljene, kako bi se naučio pouzdanju i nadi jedino u Boga. Bog je jedini koji nikada ne razočarava. Ljudi će nas manje ili više uvijek razočarati, jer su grješnici. I Crkva Isusa Krista su samo bijedne jaslice, u koje je stavljeno blago Evanđelja. To trebaš tražiti. Ono ostaje vječno, i ne gubi se. Postaje tim skupocjenije što ga pobliže upoznaš, kao što je i sam naš Isus Krist.
Nekad bi ti razočaranje pokazalo Božju ljubav i svrhu u tome: Zahvalimo tim više što nas Bog ne razočarava. Obratimo se jedino njemu u većoj ljubavi. Iz te ljubavi prema Bogu naučiti se ljubiti ono što on ljubi, naime, jadne grješnike.

Zato ,cesto ne ne slutim,kada mi govori,kada je pored mene,kada ceka na mena da kazem..DA...!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 vel 2008 20:39 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Draga Rebeka :grlim te:,

kakve divne riječi... Oduzimaju dah.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 vel 2008 09:16 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Dragi moj Boze i ja se pokoji puta pitam"Sto mi je ciniti Boze"kako moliti i sto moliti za sve one koji nikako da se obrate,bilo to da su vlastita djeca,braca,sestre,otac,prijatelji,poznanici i svi oni koji su jos daleko,daleko od vjere i Tebe Isuse ?Molim i molim,ali nista se ne mjenja,promjrnila sam sebe,mjenjam molitve i opet nista.-Sto mi je ciniti Boze,kako moliti i sto moliti da Ti privedem Te jadne izgubljene ovcice,ovce i ovnove ?Samo jednu rijec Isuse,samo jednu rijec,molim Te.Amen.

ISUSE UZDAM SE U TEBE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 vel 2008 23:02 
Odsutan

Ne prolazi kraj svoje sreće. Jedan ti nudi život pun radosti i sreće, sile i ljubavi. Onaj koji ti to nudi, garantira da njegova ponuda ne će nikoga razočarati. To je Bog, tvoj Gospodin. Od drži svoje obećanje. U jednom trenutku možeš postati bogatiji i sretniji čovjek. Prihvati!
Svakako, pošto otvoriš svoje ruke, moraš najprije odbaciti što često držiš. To su, uglavnom stvari koji te ne čine sretnim i nisu dobre. Odbaci ih! Stavi ih pod križ Isusa Krista! Bog-Otac u svojoj ljubavi podigao je taj križ na kojem je visio njegov Sin, kako bi ljudi kod njega našli sreću i blaženstvo. Samo tu se ona može naći. Žuri svakodnevno ka križu sa svojim grijesima i teretom. Tu će ti oni biti oduzeti, a Bog će tvoj život učiniti bogatim i sretnim. Dođi Isusu i primit ćeš sve što tvoje srce želi.

Isuse ,zelim sluziti i sljediti Tvoj pot ,koji si mi pripremio..
uvjek najprije trazeci Tvoje Kraljestvo..Hvala ti Isuse...Hvala!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 vel 2008 07:25 
Odsutan

Bog nam je u Isus Kristu otvorio Očev dom. Ipak, tako često živimo izvan njega te smo premalo otkrili život u tom Očevom domu. Ovaj očinski dom okružuje dijete radošću i služi mu kao utočište. Ima svoj dom gdje se osjeća udobno i može doći Ocu sa svime što ga tišti. Bog mu daje savjete i pomoć iznad svake molbe i očekivanja. Ono je prepušteno Očevoj volji i vodstvu. Najveća nevolja razrješava se primitkom Očevog oproštenja. Isus nas želi privući u svoj dom, kad nam kaže da ćemo postati kao djeca, bez uvjeta, časti, moći, samoopredjeljenja i veličine. Tko želi ući?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 vel 2008 18:56 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Da draga moja sestrice Rebeka,imas ti pravo,treba doci u ocev dom,trebamo se pomiriti s Bogom,treba napraviti veliki korak,ali nije to uvijek lako.Trnovit je to put kojim se dode do vjere,do ocevog doma.Ja vjerujem da Bog ima za svakoga od nas svoj plan po kojem nas vodi u svoj dom.Neki dolaze prije,neki kasnije,neki zele ,neki nezele,ali sve je to Bozja volja.Ja sam sretna da sam kroz svoju bolest upoznla ljubav nebeskoga Oca,i vjerujem da mi je moja bolest bila na blagoslov da se to moralo desiti.Hvala i slava dragome Bogu za to.Sada jos strpljivo molim i za ostale clanove moje obitelji ,rodbine,brace i sestara da i oni dobe tu milost obracenja pa i oni nadu pravi put koji vodi u Ocev dom.Vjerujem u Bozje milosti i vjerujem da ce Bog svoj plan sa svakim od njih ispuniti.Amen.

IDI I NE GRIJESI VISE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 vel 2008 19:22 
Odsutan

Da,da draga Visnja...lako je pricati,pa i pisati o tome...
ali treba to ciniti,da bi postali djeca Bozja,i usli u Ocev Dom..

Blago onome, koji je u pravom smislu dijete Božje kroz Isusa Krista. Ne će ga stići najveća nevolja, nevolja sumnje očituje li se Božja ljubav i u karanju. On osjeća tu ljubav, jer je Božje srce žalosno zbog njegovog ponašanja, a istodobno i zbog potrebe kažnjavanja. Ponizi se i postani kao dijete, pa ćeš u svim karanjima počivati u Božjoj volji. Tada će ti karanja postati veliko spasenje.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 vel 2008 21:53 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
rebeka napisao:
Blago onome, koji je u pravom smislu dijete Božje kroz Isusa Krista. Ne će ga stići najveća nevolja, nevolja sumnje očituje li se Božja ljubav i u karanju. On osjeća tu ljubav, jer je Božje srce žalosno zbog njegovog ponašanja, a istodobno i zbog potrebe kažnjavanja. Ponizi se i postani kao dijete, pa ćeš u svim karanjima počivati u Božjoj volji. Tada će ti karanja postati veliko spasenje.

Jednom dok sam čito Bibliju naiđem na tekst u smislu "Koga Gospodin ljubi toga i kara". Samo sam reko "Uh Bože što ti mene ljubiš" :D:D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 vel 2008 07:17 
Odsutan

Ljubav rado poklanja. Bog koji je ljubav, daje u neizrecivoj mjeri mnogo dobara. Što ga u tome može spriječiti? Samo mi sami. Isus kaže: "Dajte i dat će vam se" (Lk 6,38). Mi često svoje držimo čvrsto i ne pomažemo drugima u nevolji i nezgodi. Zato Otac mora svoje darove povući, dok nas ponovo ne dovede u red.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 vel 2008 12:36 
Odsutan

Blažen u raj zemaljski.
Mt (5,1-12)

1 Ugledavši mnoštvo, uzidje na goru. I kad sjede, pristupe mu ucenici.
2 On progovori i stane ih naucavati:
3 "Blago siromasima duhom:
njihovo je kraljevstvo nebesko!
4 Blago ožalošcenima:
oni ce se utješiti!
5 Blago krotkima:
oni ce baštiniti zemlju!
6 Blago gladnima i žednima pravednosti:
oni ce se nasititi!
7 Blago milosrdnima:
oni ce zadobiti milosrdje!
8 Blago cistima srcem:
oni ce Boga gledati!
9 Blago mirotvorcima:
oni ce se sinovima Božjim zvati!
10 Blago progonjenima zbog pravednosti:
njihovo je kraljevstvo nebesko!"
11 "Blago vama kad vas - zbog mene - pogrde i prognaju i sve
zlo slažu protiv vas!
12Radujte se i klicite: velika je placa vaša na nebesima! Ta
progonili su tako proroke prije vas!"

Ovaj tekst nam kaže, ako netko slijedi Gospodina, ne može ga ništa iznenaditi. Sve što ga stiže, sve se može u dobro pretvoriti i može mu pomoci da se usavrši i približi Bogu. Ovo Evandjelje nabraja osam nevolja, koje ako stižu covjeka koji Boga traži, on može postati blažen.
Vecinom poznaju ovaj tekst, a koliko ga god puta iznova citamo, uvijek nas iznova fascinira, štoviše i oni koji ga ne citaju iz religioznih motiva, ocarani su ovim recenicama.
Što je to što ga cini tako zanimljivim? Možda upravo to što on naše normalno ljudsko razmišljanje postavlja naglavce. Sasvim drugacije nego što je naše društvo, on je sav usmjeren na ljude koji su u sjeni života.
Mi nazivamo blaženima ljude koji imaju uspjeha, koji su nešto postigli, koji su mocni. A Isus naziva blaženima slabe, nemocne, zapostavljene, ponižene, jer ovi ljudi imaju prilaz Bogu. Oni najlakše nadju Boga.
Blaženstva nisu utjeha koja ce se ostvariti u vjecnom životu, nego nalog za ovdje i sada, i taj nalog vrijedi za svakog od nas.
Blaženi su oni koji su vec ovdje milosrdni, cista srca, u kojima nema podlosti ili prijevare, koji su mirotvorci. Oni se mogu radovati, jer njihovo je kraljevstvo Božje. Oni ce kod Boga naci milosrdje, oni ce naci i vidjeti Boga.
Rijec je o osam blaženstava, od kojih su prva tri osnova, a medju ovima je najvažnije prvo. Blago siromasima, onima bespravnima, koji trpe, onima kojima fali što im je potrebno za jedan normalni život, tako kaže Luka. Verzija Mateja je: “Blaženi siromasi duhom”, siromasi pred Bogom. Matej govori kako covjek stoji pred Bogom. Ako covjek i ima materijalnih dobara, on je uvijek siromah pred Bogom. On sebi kraljevstvo Božje ne može kupiti, on ga samo može dobiti. Oni koji su siromašni u duhu, oni su tihi, jer znaju kako je Bog velik, a covjek malen i slab. Koji je siromašan pred Bogom, on se Bogu zahvaljuje, on zna da je Bog milosrdan i zato se usudi da uvijek iznova pocinje, a ovakav stav ne dopušta da covjek ocajava. Ako je netko siromašan pred Bogom, Bog njemu u njegovoj nevolji, bolesti i u casu smrti daje snage.
Drugi dio blaženstava nam nešto kazuje i u cemu je vjecno kraljevstvo Božje, vjecni život. Tamo ce biti utjeha, tamo cemo se nasititi dobrotom, tamo cemo naci milosrdje, tamo cemo Boga gledati i bit cemo sinovi Božje obitelji.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 95 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]