www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 17:39

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 95 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 15 vel 2008 08:28 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Vjerujem u ovo draga Rebeka.Sve je bas tako i kod mene bilo,godinama sam lutala i lebdjela izmedu dobra i zla dok nisu naisli ti valovi moga spasenja.Hvala ti sestrice na ovim stihovima.Mnogi ce se jos u njima pronaci.B.B. :grlim te: :grlim te: :grlim te:

ISUSE UZDAM SE U TEBE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 vel 2008 11:54 
Odsutan

Sto mi je ciniti Boze-Moliti
Sto mi je ciniti Boze-Vjerovati
Sto mi je ciniti Boze-Ljubiti svakoga
Sto mi je ciniti Boze-Ici na misu svaki dan
Sto mi je ciniti Boze-Citati Bibliju,svaki dan
Sto mi je ciniti Boze-pomagati nevoljne
Sto mi je ciniti Boze-darivati samoga sebe
Sto mi je ciniti Boze-posjecivati bolesne
Sto mi je ciniti Boze-osmjehnuti se svakome
Sto mi je ciniti Boze-ici uskim putem
Sto mi je ciniti Boze-boriti se za Kraljestvo Nebesko

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 ožu 2008 07:17 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Bog ljubi male i ponizne koji se daju savjetovati.
Ali Bog odvraca svoje lice od onih koji optuzuju bliznje u srcu i rijecima. Imaju karakteristiku optuzivaca na sebi, ponosnog kralja zlog,
koji je Bozji neprijatelj! Zelimo li da nas Bog ljubi, budi svoj vlastiti optuzivac
. Nemojmo osudjivati druge, vec sebe.
Bog ce se staviti tada na nasu stranu.
On ce ti tada pokloniti svoju ljubav i zauzet ce se za nas...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 ožu 2008 08:14 
Odsutan

Bozje srce ispunjeno je ljubavlju. O njemu stoji zapisano , da ce ciniti vise nego sto molimo i razumijemo, tako da cemo se=zacuditi za sva dobra koja ce nam dati=(Jer 33,9). Dakle ucinit cenas bezgranicno sretnima.Bozja je zelja, da nasa srca budu ispunjena radoscu. Zato Isus kaze:=Ovo vam kazem da vasa radost bude potpuna" (Iv 15,11).
Vjerujemo li da nam Bog zeli dati nepresusnu radost ? Samo tada cemo je dobiti kada ce se ocitovati u zacudenju, zaprepastenju na svim dobrima koja nam daje nas nebeski Otac. Moli u Ime Isusovo za taj dar radosti,koji ti Bog drzi pripravljen.Bog ceka,na tvoje molitve,da ih uslisa.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2008 09:06 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Na Križnom putu mladih Varaždinske biskupije jedan divan svećenik Damjan Koren nam je objasnio kako se nikad ne bismo više smjeli pitati "A što nam je činiti, Bože??" jer Isus nam je rekao - SVE.
I ne možemo se više praviti da ne znamo što nam je činiti...Jer nam je sam Bog rekao što moramo činiti.

No, iako teoretski znam što mi je činiti (držati se s ljubavlju Božjih zapovijedi) - često mi se nekako učini (vjerojatno mi se pogled "zamagli" zbog mlakosti ili grijeha) da zapravo uopće ne znam kako postupiti u određenoj situaciji.

No, mislim da je istinitost i ljepota Isusovih riječi baš u njihovoj jednostavnosti... Ponekad ja sama zakompliciram neku situaciju i na kraju od pustog filozofiranja više stvarno kao da ne vidim što je Dobro, a što je Zlo...I onda se ponekad povedem nekom svojom logikom koja se "gotovo podudara s Isusovim naukom" i - na kraju se pitam: Pa kako mi se to moglo dogoditi?? Zašto sad ova bol??
Eh, kad bih se uvijek mogla držati Isusove jednostavnosti...a ne do zbunjenosti analizirati neke situaciije svojom bijednom logikom...
Kad god sam samo "mrvicu" dopustila nešto svog, ovozemaljskog, što i nije baš u skladu s Isusovim naukom (a duboko u srcu sam znala da ipak griješim, ma koliko se to i nije činilo grijehom) - sve je propalo..Nije bilo posvećeno Isusom...Postalo je propadljivo, ovozemaljsko...oduzela sam Božanski sjaj tim situacijama, ljudima...sebi...

Kako bi bilo divno imati hrabrosti uvijek, svake sekunde držati se Isusovih pravila poklonjenih nama za dobro i ljubav...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2008 10:37 
Odsutan

Da-draga Elice,Isus nam je dao molitvu OCE NAS, dao nam je i 10 Zapovjedi
ali ipak smo slabi i u trenucima svoje slabosti ipak se zapitamo -Sto nam je ciniti Boze ?
Evo jedan primjer-jucer sam bila u klinici za zenske bolesti,narucena u 10 sati za pregled. Dosla sam vec u 9 i cekala na prijavu pa poslje na doktora i proslo je vec 12 dok sam bila gotova.Pregledi radi kojih sam dosla uopste nisu ni bili,vec 5 minuta razgovora i recept sa lijekom koji je dosta opasan i ima puno nus pojava.Doktor mi ga je dao i rekao neka razmislim dali cu ga uzimati ili ne,jer izaziva rak dojke.Bila sam razocarana momentalno,ali odmah sam se sjetila Boga,sve ih u bolnici blagoslovila i iskreno ti kazem zapitala sam se opet-STO MI JE CINITI BOZE ?Jos ga uvijek pitam i cekam odgovor.Dali mozemo bez te recenice iako znamo Bozje Zapovjedi-nisam bas sigurna.S Bogom se smije razgovarati i Boga se smije sve pitati,pa i to-sto nam je ciniti Boze ? Neznam kako drugi gledaju na to pitanje,ali ja ostajem kod svog misljenja.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2008 12:59 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Predraga Višnja... :grlim te:
Naravno da nam naš predragi Bog ipak dopušta da ga mi svako malo pitamo "Što mi je činiti, Bože?", a kako ne bi dopustio to u tako ozbiljnim situacijama kao što je trenutno tvoja situacija (uzimanje ili neuzimanje lijeka)...
Da, ponekad je stvarno teško odlučiti što napraviti...
Ali ja sam sigurna da će tebe Isus zaštiti od svih mogućih nuspojava i posljedica...ako uzmeš lijek. Jako je važno, kao što i sama znaš, blagosloviti lijek... Ja sam sigurna da se osobi koja ima jaku vjeru poput tebe ništa loše ne može dogoditi...
Prisjećam se onih riječi iz Biblije...otrov će piti i neće im naštetiti...tako nekako...

Eh da, ponekad nije lako donijeti odluku, ali kako ti sve što radiš - radiš u ime Oca, i Sina i Duha Svetoga - sigurna si od svakog zla!!!

U našoj si molitvi, draga naša Višnjo!!!! :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2008 13:16 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ela..predivno si to rekla.. i ja se slažem da Višnju čuva Bog..
uzela il neuzela lijek... treba ga blagosloviti a Bog ce pokazati sa vremenom što ti je činiti...

tako i ja kad sam pila anti-baby pilule dvoumila sam se dal zbog AKNI uništiti "ženske organe" al sam ih svejedno pila ..(1-2mj)
al brzo je Bog odgovorio, doživila sam neku nesvjesticu, blokadu mozga i tijela... uglavnom-opomenu- da nije zdravo i da to ne trebam...

tako ces i ti vidjeti sa vremenom...Bog ce se već oglasitit nekako :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2008 14:31 
Odsutan

Elice i Elenora,zaista vam od srca hvala na lijepim rijecima.
Dale ste mi malo podrske,a puno utjehe,jer zaista sa Bozjim
blagoslovom i cvrstom vjerom ni otrov nemoze naskoditi
covjeku kada ga uzme.Jos razmisljam sto cu napraviti,a na vas
zazivam Bozji blagoslov za utjesne i poucne rijeci. :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2008 14:59 
Odsutan

visnja napisao:
Elice i Elenora,zaista vam od srca hvala na lijepim rijecima.
Dale ste mi malo podrske,a puno utjehe,jer zaista sa Bozjim
blagoslovom i cvrstom vjerom ni otrov nemoze naskoditi
covjeku kada ga uzme.Jos razmisljam sto cu napraviti,a na vas
zazivam Bozji blagoslov za utjesne i poucne rijeci. :grlim te: :grlim te:

Višnja...točno tako, ni otrov ne može naškoditi ako imamo vjere.
Ti bar imaš iskustvo s kemoterapijama pa ćeš razumjeti;
kad je moj Josip bio na kemoterapijama... na početku mog obraćenja, nisam toliko bila u vjeri ali sam majčinskom ljubavlju, srcem vjerovala da iz onog aparata iz kojeg je strujila tekućina za ubijanje zloćudnih tvorevina u organizmu mog djeteta ...ne curi nikakva otrovna tekućina (medicina sama tvrdi da osim zloćudnih tvorevina uništava i zdrave stanice tijela);
nego eliksir zdravlja. Na aparat sam stavila Gospin kipić i i dok je ta crvena tekućina polako strujala kroz njegovu venu....molila sam Gospu da tu tekućinu pretvara u eliksir zdravlja...i tako sam zamišljala...
I danas vjerujem da mu te kemoretapije nisu ničim naštetile...jednostavno vjerujem! A vjerujem da i ti vjeruješ da tebi nisu i da ti nikakvi lijekovi, u ime Božje- ne mogu naškoditi!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 95 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]