www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 15:13

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 89 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 24 vel 2008 19:16 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 46 zahvala
Nas stav,nacin zivota i drzanje prema ljudima koji nam ne odgovaraju je nas odnos prema samom Bogu, jer ljudi protiv kojih se bunimo su njegova orudja. Bog nam ih salje s mudrim planom, kako bi nas oni naucili poniznosti i ljubavi. Ponizi se, dakle, pod Bozjom ljubecom rukom. Prihvatimo ponasanje ljudi koji imaju teski karakter kao njegov postupak, i imat cemo udjela u blagoslovu koji nam je Bog pripremio kroz njih.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 vel 2008 22:04 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
ovo mi se sviđa, super!! :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 ožu 2008 20:58 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Nevolje u tvojem zivotu nagomilavaju se. Ne znas hoces li ih rijesiti. Gospodin ti kaze: Ne trebas ih ti rjesavati. Ja cu ih sam srediti. Bile one i najvece, ne mogu biti vece od mene. Ja, tvoj Otac, veci sam nego sve i mogu najvecu nevolju rijesiti. Vjeruj samo u to!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 ožu 2008 16:01 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Sada Isus ima mnoge koji ljube njegovo kraljestvo nebesko,ali malo je onih koji ljube njegov kriz.Ima ih mnogo koji zele utjehe,ali malo koji zele patnje.Nalazi mnogo drugova za gozbu,ali malo za trpljenje.Svi se zele radovati s njime,ali malo ih hoce nesto trpjeti za njega.Mnogi sljede Isusa sve do lomljenja hljeba,ali malo njih ga sljedi da piju kalez muke.
Mnogo njih divi se njegovim cudesima,ali malo njih sljedi sramotu kriza.
Mnogi ljube Isusa dok ih ne zadese kakve nevolje.
Mnogi ga slave i blagoslivljaju dok primaju od njega kakve utjehe.
Ali ako se Isus sakrije i na cas ih ostavi,onda se tuze i postaju odvise malodusni.
Koji pak ljube Isusa radi Isusa, a ne radi svoje vlastite utjehe, oni ga blagoslivljaju u svakoj nevolji i stisci srca,kao i u najvecoj utjehi...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ožu 2008 12:35 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

o Višnjice...
imaš pravo... svi mi, i ja često odbijam križ, dijeliti taj Križ sa Isusom a od Njega očekujem da moj UZME ili da mi ga pomogne nositi....
tako sebično....
i čim me ostavi malo samu odmah zazivam GDJE SI... prijatelju?!?!
nemogu sama ništa... a On... tolike muke i patnje.. toliko suza i krvi prolio za nas.. samo da nas spasi od vječne smrti...
nismo ni svjesni od čega smo spašeni .. sigurno ćemo biti SVJESNI tek kad završimo ovo-zemaljsko proputovanje....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ožu 2008 12:47 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Meni je također bilo teško prihvatiti moj križ, al eto Gospodin je milosrdan i kad sam se prepustila Njemu On mi je ukazao na to da me baš moj križ Njemu u naručje doveo.
Kad u posljednje vrijeme pritisnu me muke i teške misli (jer čovjek sam pa klecam pod križem) On me zagrli i šapne na uho da križ nije tuga i nije trpljenje i nije teret nego oslonac da ne padnem.
Kaže mi da se naslonim na križ i prepustim Njemu da skupa sa mnom nosi moj križ i da kad malaksam ponese i mene snagom svoje ljubavi.

Volim te Isuse svim srcem svojim i želim svagdje i svuda klicati imenu tvome: ISUS ISUS ISUS BLAGOSLOVLJEN U VIJEKE VJEKOVA

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 ožu 2008 18:02 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Ne znam... Sto je ovo, zasto ne mogu biti slobodan u stvarima koje mi smetaju, i koje nisu uredu, zasto ih ne mogu izreci na glas, da ih ne drzim u sebi jer ne mogu vise, guse me. Kada pokusam nesto reci, izgubim se i ne kazem sto mislim pa sve izgleda drugacije i naravno losije shvaceno. Isuse, zasto ne mogu biti malo vise sigurniji u sebe, i ne dati da me drugi kopaju, jer me to ubija. Tesko je. Zasto to ne mogu primjeniti na bolji nacin, a da ne ipada da zelim nanijeti zlo. Isuse, poslije toliko udaraca u zivotu zasto ne mogu biti osoba koja zna zlo odbijati sa stavom i sigurnoscu. Sve mi se pocelo skupljati, od kada se predajem dragom Isusu, kao da mi nesto stoji na putu prema njemu, zbunjuje me neda mi mira. Molim se svaku vecer, stvarno mu se predajem, a opet sve je isto samo sam vise nesigurniji, zbunjeniji...

Isuse, cijeli ti se predajem. Molim te uzmi me.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ožu 2008 18:30 
Odsutan

Podijelio: 64 zahvala
Zahvaljeno je: 40 zahvala
Molitva predanja

"Gospodine, potpuno se predajem u tvoje ruke. Radi sa mnom što hoćeš. Stvorio si me za sebe. Što želiš da radim? Ostvaruj sa mnom svoje planove. Žrtvujem ti svoje želje, svoje užitke, svoje slabosti, svoje planove, svoje sklonosti što me udaljuju od tebe i opet me vraćaju sebi. Želio bih biti ono što se tebi sviđa i sve što želiš napraviti od mene.
Ne kažem: ići ću za tobom kamo god pođeš, jer sam slab. Ali predajem se tebi da me vodiš kamo hoćeš. Želim ići za tobom. Molim te, daj mi snage za moj dan."

Citat:
Nevolje u tvojem zivotu nagomilavaju se. Ne znas hoces li ih rijesiti. Gospodin ti kaze: Ne trebas ih ti rjesavati. Ja cu ih sam srediti. Bile one i najvece, ne mogu biti vece od mene. Ja, tvoj Otac, veci sam nego sve i mogu najvecu nevolju rijesiti. Vjeruj samo u to!

Molim te, Isuse, molim te za snagu. Ti vidiš koliko sam slaba, koliko mi trebaš. Pomozi mi, Isuse, korak po korak, vodi me prema izlazu iz ove tame. Molim te Isuse, vodi me za ruku, kao malo dijete, jer sama ne mogu. Predajem se duhom, dušom i tijelom u tvoje ruke, moj Isuse.
Volim te Isuse

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 ožu 2008 12:10 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Jesi li se jutros molio ? Mozda si rekao: Ne mogu se moliti. Molitva nema smisla. Bog me ipak ne cuje ! Previse sam zao . Ali varas se , On cuje ! Radi se o tome da izaberemo pravi broj ako zelimo nekoga nazvati. Pocni molitvom koja je preduvjet svim molitvama i uvijek doseze do Bozjeg srca. Priznaj mu da si jadan grijesan ,da si zatajio, da si u poslednje vrijeme mnogo puta sagrijesio i sto je sve zasjenilo tvoj cijeli zivot. Kazi Bogu tko si i kako stoji s tobom. Priznaj svoje grijehe i drugima jer krivica mora izaci na vidjelo. Tada ces iskusiti oprostenje,rjesenje i oslobodenje. Bog koji te ljubi i koji te nemoze vidjeti nesretnog ,ceka na tebe da dodes. One koji priznaju svoje grijehe prihvaca u narucje. Njihove molitve su uslisane,jer nema vise neoprostene krivice izmedu njih i Boga.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 ožu 2008 22:30 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

visnja napisao:
Jesi li se jutros molio ? Mozda si rekao: Ne mogu se moliti. Molitva nema smisla. Bog me ipak ne cuje ! Previse sam zao . Ali varas se , On cuje ! Radi se o tome da izaberemo pravi broj ako zelimo nekoga nazvati. Pocni molitvom koja je preduvjet svim molitvama i uvijek doseze do Bozjeg srca. Priznaj mu da si jadan grijesan ,da si zatajio, da si u poslednje vrijeme mnogo puta sagrijesio i sto je sve zasjenilo tvoj cijeli zivot. Kazi Bogu tko si i kako stoji s tobom. Priznaj svoje grijehe i drugima jer krivica mora izaci na vidjelo. Tada ces iskusiti oprostenje,rjesenje i oslobodenje. Bog koji te ljubi i koji te nemoze vidjeti nesretnog ,ceka na tebe da dodes. One koji priznaju svoje grijehe prihvaca u narucje. Njihove molitve su uslisane,jer nema vise neoprostene krivice izmedu njih i Boga.

Da molio sam... :D Ide na bolje... Molitva je super... Molitva je dobar lijek... BTB :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 89 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]