www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 19 lip 2025 20:44

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 243 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 14 sij 2008 22:47 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Kad bi grijesi bili kamenje...

Dvije žene dođoše svetom i nadaleko poznatom mudracu da zatraže savjet za duhovni život.

Prva je mislila da je velika grešnica.

Na početku braka prevarila je muža. Nije mogla zaboraviti taj grijeh, iako se kasnije besprijekorno ponašala. Štoviše, savjest joj nikako nije dala mira.

Druga žena uvijek je živjela po zakonu i osjećala se u svemu pravednom, te je uživala duševni mir.

Mudrac ih pozove da obje ispripovjede svoj život.

Prva je u suzama ispripovjedila svoj veliki grijeh. Jecajući je rekla da za nju ne može biti oproštenja jer je mnogo sagriješila.

Druga je žena rekla da nema ništa posebno ispripovjedati.

Sveti se čovjek okrene prvoj ženi i reče: "Idi, kćeri, potraži najveći kamen koji možeš podići i donesi ga ovamo."

Zatim se okrene drugoj i reče: "Donesi mi toliko malih kamenčića koliko ti može stati u pregaču."

Obje žene požuriše izvršiti mudračev nalog. Prva je donijela velik kamen, druga je dovukla veliku vreću punu kamenčića. Mudrac ih pogleda, a onda reče: "Sada odnesite kamenje onamo odakle ste ga uzele i to svaki kamen na njegovo prijašnje mjesto. A onda se vratite."

Žene su pažljivo izvršavale mudračev nalog. Prva je lako našla mjesto odakle je uzela kamen te ga je tamo i ostavila. Druga je međutim uzalud obilazila, nastojeći se prisjetiti odakle je uzela svoje kamenčiće. Bilo joj je nemoguće izvršiti zadaću, pa se mudracu vratila nesretna s vrećom punom kamenčića.

Sveti se čovjek nasmiješi i reče: "Isto se događa s grijesima. "Ti", reče okrenuvši se prvoj ženi, "lako si vratila svoj kamen na njegovo mjesto, jer si znala gdje si ga uzela. Priznala si svoj grijeh, ponizno si saslušala ukore mnogih ljudi i vlastite savjesti i pokajanjem si sve popravila. Ti, pak", reče drugoj ženi, "ne znaš odakle si sve uzela svoje kamenčiće, kao što se nisi mogla sjetiti svojih malih grijeha. Možda si i ti osudila tuđe velike grijehe, ali zaplela si se u vlastite, jer ih nisi znala prepoznati."

B. Ferrero

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 sij 2008 13:04 
Odsutan

FORMULA STVARANJA

Slika

(pronađeno negdje na Internetu :D )

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 sij 2008 15:15 
Odsutan

Dokaz da postoji Bog

Na Sveučilištu u Chicagu svake se godine organizira izlet na kojem se debatira o vjeri. Jedne su godine pozvali dr. Paula Tillicha i on je dva i pol sata "dokazivao" da je Isusovo uskrsnuće lažno. Citirao je razne znanstvenike i teologe, te zaključio da je, pošto nema povijesnog uskrsnuća, vjerovnje Crkve krivo. Potom je zapitao ima li tko kakvih pitanja.

Nakon kojih tridesetak sekundi jedan je stari čovjek, ustao u pozadini. "Doktore Tillich, ja imam jedno pitanje", rekao je dok su svi uperili svoj pogled u njega. Posegnuo je rukom u svoju vrećicu i izvadio jabuku, te ju počeo jesti. "Doktore Tillich ... (njam, njam, njam) ... moje pitanje je jednostavno ... (njam, njam, njam) ... nikada nisam pročitao knjige koje ste vi pročitali ... (njam, njam, njam) ... i ne znam napamet biblijske stihove na originalnom grčkom ... (njam, njam, njam)." Dovršio je jabuku. "Sve što želim znati je - da li je ova jabuka što sam je pojeo bila kisela ili slatka?"

Dr. Tillich je zastao na trenutak, te potom odgovorio: "Ne mogu Vam odgovoriti na to pitanje, jer ju nisam kušao." Starac je bacio ogrizak jabuke u svoju izgužvanu papirnatu vrećicu, pogledao dr. Tillicha i mrno rekao: "Niste kušali niti mog Isusa." Preko tisuću prisutnih nije se moglo suzdržati. Gomila je počela pljeskati i podvikivati s radošću. Dr. Tillich je zahvalio svojim slušateljima te odmah otišao.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 sij 2008 17:24 
Odsutan

joakim napisao:
Dokaz da postoji Bog

Na Sveučilištu u Chicagu svake se godine organizira izlet na kojem se debatira o vjeri. Jedne su godine pozvali dr. Paula Tillicha i on je dva i pol sata "dokazivao" da je Isusovo uskrsnuće lažno. Citirao je razne znanstvenike i teologe, te zaključio da je, pošto nema povijesnog uskrsnuća, vjerovnje Crkve krivo. Potom je zapitao ima li tko kakvih pitanja.

Nakon kojih tridesetak sekundi jedan je stari čovjek, ustao u pozadini. "Doktore Tillich, ja imam jedno pitanje", rekao je dok su svi uperili svoj pogled u njega. Posegnuo je rukom u svoju vrećicu i izvadio jabuku, te ju počeo jesti. "Doktore Tillich ... (njam, njam, njam) ... moje pitanje je jednostavno ... (njam, njam, njam) ... nikada nisam pročitao knjige koje ste vi pročitali ... (njam, njam, njam) ... i ne znam napamet biblijske stihove na originalnom grčkom ... (njam, njam, njam)." Dovršio je jabuku. "Sve što želim znati je - da li je ova jabuka što sam je pojeo bila kisela ili slatka?"

Dr. Tillich je zastao na trenutak, te potom odgovorio: "Ne mogu Vam odgovoriti na to pitanje, jer ju nisam kušao." Starac je bacio ogrizak jabuke u svoju izgužvanu papirnatu vrećicu, pogledao dr. Tillicha i mrno rekao: "Niste kušali niti mog Isusa." Preko tisuću prisutnih nije se moglo suzdržati. Gomila je počela pljeskati i podvikivati s radošću. Dr. Tillich je zahvalio svojim slušateljima te odmah otišao.

nam, njam njam...ovo je tako divno :grlim te: :l30: -jadni profa dr.mr.scr.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 sij 2008 19:47 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Ajme joakime... ovo je predivno :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 sij 2008 19:57 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
ovo sam o jabuci vec cula i isto mi je i onda bilo izvrsno, ali dobro se podsjetiti. Ali moram priznati da ovo s forumalama (kao jednoj matematicarki) mi je genijalno. Odmah sam linkala frendici (matematicarki) i onda je naravno odvalila. Sto je najsmjesnije, dosta tih formula mi je strasno poznato iz nekih davnih studoskih vremena.... ali najpoznatiji mi je pocetak i kraj. To se ne moze zaboraviti. :D

Joakime :b112:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 sij 2008 14:02 
Odsutan

ecvo jedne poucne price... istinite. hehehe

Kako bi svojoj ženi dokazao da je trijezan, jedan je Nijemac sjeo u automobil i odvezao se ravno u policijsku postaju po potvrdu da nije pio – nakon čega mu je izmjereno 2,2 promila!

Suprug, kojemu je žena prigovorila što je pio, odlučio je dobiti policijski dokaz da je trijezan te je nju, skupa s troje djece, doveo u stanicu, priopćila je u petak policija u Husumu, u blizini dansko-njemačke granice.

Policajac je naložio da mu se izvadi krv, a rezultat je pokazao 2,2 promila.

Osim što je vozio posve pijan, zbog čega će biti kažnjen paprenom globom, ponos će mu morati pretrpjeti činjenicu da je supruga bila u pravu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 sij 2008 14:18 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Molitva za igru života

Dragi Bože, pomozi bi biti dobar sportaš u igri života. Ne molim za neko lagano mjesto u toj igri. Stavi me ondje gdje me trebaš. Jedino Te molim da Ti mogu dati 100% od svega što imam. Ako sve teške utrke moram ja trčati, h vala Ti za povjerenje. Pomozi mi da se sjetim kako nikad na igrača ne stavljaš više tereta nego on može ponijeti, s Tvojom pomoći.

I pomozi mi, Gospodine, prihvatiti loše prekide kao dio igre. Nek' uvijek igram pošteno, bez obzira što drugi čine… Pomozi mi studirati Knjigu kako bih znao pravila…

Konačno, Bože, ako prirodni razvoj događaja ide protiv mene i na klupi sam zbog bolesti ili starosti, pomozi mi prihvatiti to kao dio igre također. Sačuvaj me od plakanja jer netko spletkari protiv mene ili zbog toga što me zapao teži dio. I kad odigram zadnju igru, ne molim za priznanja; sve što želim je vjerovati u srcu da sam igrao najbolje što sam mogao i da Te nisam iznevjerio.

Amen.

Richard CUSHING

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 vel 2008 11:56 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
http://www.ksc.hr/video/olovka.pps#277,15,Folie 15

Jako dobra prica o olovki...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 vel 2008 14:31 
Odsutan

evo još jedna u tom stilu...

Dva putujuća Anđela su se zaustavila kod jedne bogate obitelji,da bi prenoćili. Obitelj je bila drska,i nije ispunila njihovu molbu da im dozvole da prespavaju u gostinskoj sobi.Umjesto toga su ih poslali u jednu malu prostoriju u hladnom podrumu.Kada su napravili ležajeve,stariji Anđeo je vidio rupu u zidu i zazidao je.Mladi Anđeo ga je upitao zbog čega im je popravio rupu,a stariji Anđeo mu odgovori;"Stvari,gotovo uvijek,nisu onakve kakve izgledaju".
Sljedeće večeri su stigli do jedne veoma siromašne kuće.Ljubazni domaćin i njegova žena su im ponudili da podijele večeru i zamolili su ih da prespavaju u njihovom krevetu kako bi se zaista dobro odmorili. Kad su se dva Anđela sljedećeg jutra probudila,našli su domaćina i njegovu ženu u suzama.Njihova jedina krava,njihovo jedino blago,ležala je mrtva u dvorištu.Anđeli su nastavili svoj put,a onda je mlađi Anđeo,veoma bijesno prigovorio starijem,kako je tako nešto mogao dozvoliti.Prvi domaćim je imao sve,pa si mu čak i rupu u podrumskom zidu popravio,a ovaj drugi domaćin,koji gotovo nema ništa i usprkos tome nas je veoma ljubazno primio i ugostio,da nam je čak ustupio i svoju postelju,dozvolio si da njemu crkne jedina krava. Stariji Anđeo mu je odgovorio kao i prvi put;"Stvari,gotovo uvijek,nisu onakve kakve izgledaju".
Kada smo bili u hladnom podrumu,opazio sam da se unutar one rupe krije davno zakopano blago,i zazidao sam rupu,jer je domaćin veoma pohlepan i to blago bi ga učinilo još gorim.Prošle noći dok smo spavali u domaćinovom krevetu,došao je Anđeo Smrti po njegovu ženu i ja sam ga umolio da uzme kravu umjesto nje.Tako, da stvari,gotovo uvijek,nisu onakve kakve izgledaju.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 243 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]