www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 25 lip 2025 17:53

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 25 stu 2010 00:45 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
Prvo citanje: Otk 18, 1-2.21-23; 19, 1-3.9
Psalam: Ps 100, 1-5,

Evandjelje: Lk 21, 20-28

20 "Kad ugledate da vojska opkoljuje Jeruzalem, tada znajte: približilo se njegovo opustošenje.
21 Koji se tada zateknu u Judeji, neka bježe u gore; a koji u Gradu, neka ga napuste; koji pak po poljima, neka se u nj ne vraćaju
22j er to su dani odmazde, da se ispuni sve što je pisano."
23 "Jao trudnicama i dojiljama u one dane jer bit će jad velik na zemlji i gnjev nad ovim narodom.
24 Padat će od oštrice mača, odvodit će ih kao roblje po svim narodima. I Jeruzalem će gaziti pogani sve dok se ne navrše vremena pogana."
25 "I bit će znaci na suncu, mjesecu i zvijezdama, a na zemlji bezizlazna tjeskoba naroda zbog huke mora i valovlja.
26 Izdisat će ljudi od straha i iščekivanja onoga što prijeti svijetu. Doista, sile će se nebeske poljuljati.
27 Tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi u oblaku s velikom moći i slavom.
28 Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje."

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 stu 2010 23:34 
Odsutan

Prvo citanje: Otk 20, 1-4.11-15. 21, 1-2
Psalam: Ps 84(83), 3-6,8

Evandjelje: Lk 21, 29-33

29 I reče im prispodobu: "Pogledajte smokvu i sva stabla.
30 Kad već propupaju, i sami vidite i znate: blizu je već ljeto.
31 Tako i vi kad vidite da se to zbiva, znajte: blizu je kraljevstvo Božje.
32 Zaista, kažem vam, ne, neće uminuti naraštaj ovaj dok se sve ne zbude.
33 Nebo će i zemlja uminuti, ali moje riječi ne, neće uminuti."

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 stu 2010 00:06 
Odsutan

Prvo citanje: Otk 22, 1-7
Psalam: Ps 95, 1-7

Evandjelje: Lk 21, 34-36

34 "Pazite na se da vam srca ne otežaju u proždrljivosti, pijanstvu i u životnim brigama te vas iznenada ne zatekne onaj Dan
35 jer će kao zamka nadoći na sve žitelje po svoj zemlji."
36 "Stoga budni budite i u svako doba molite da uzmognete umaći svemu tomu što se ima zbiti i stati pred Sina Čovječjega."

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 stu 2010 00:42 
Odsutan

Prva nedjelja Dosasca

Prvo citanje: Iz 2, 1-5
Psalam: Ps 122, 1-2.4-9
Drugo citanje: Rim 13, 11-14

Evandjelje: Mt 24, 37-44

37 Kao u dane Noine, tako će biti i Dolazak Sina Čovječjega.
38 Kao što su u dane one - prije potopa - jeli i pili, ženili se i udavali do dana kad Noa uđe u korablju
39 i ništa nisu ni slutili dok ne dođe potop i sve odnije - tako će biti i Dolazak Sina Čovječjega.
40 Dvojica će tada biti u polju: jedan će se uzeti, drugi ostaviti.
41 Dvije će mljeti u mlinu: jedna će se uzeti, druga ostaviti."
42 "Bdijte dakle jer ne znate u koji dan Gospodin vaš dolazi.
43 A ovo znajte: kad bi domaćin znao o kojoj straži kradljivac dolazi, bdio bi i ne bi dopustio potkopati kuće.
44 Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 stu 2010 00:46 
Odsutan

Prvi tjedan Dosasca, ponedjeljak.
Prvo citanje: Iz 4, 2-6
Psalam: Ps 122, 1-9

Evandjelje: Mt 8, 5-11

5 Kad uđe u Kafarnaum, pristupi mu satnik pa ga zamoli:
6 "Gospodine, sluga mi leži kod kuće uzet, u strašnim mukama."
7 Kaže mu: "Ja ću doći izliječiti ga."
8 Odgovori satnik: "Gospodine, nisam dostojan da uđeš pod krov moj, nego samo reci riječ i izliječen će biti sluga moj.
9 Ta i ja, premda sam čovjek pod vlašću, imam pod sobom vojnike pa reknem jednomu: 'Idi!' - i ode, drugomu: 'Dođi!' - i dođe, a sluzi svomu: 'Učini to' - i učini."
10 Čuvši to, zadivi se Isus i reče onima koji su išli za njim: "Zaista, kažem vam, ni u koga u Izraelu ne nađoh tolike vjere.
11 A kažem vam: Mnogi će s istoka i zapada doći i sjesti za stol s Abrahamom, Izakom i Jakovom u kraljevstvu nebeskom."

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 stu 2010 00:44 
Odsutan

Prvi tjedan Dosasca, utorak

Prvo citanje: Rim 10, 9-18
Psalam: Ps 19, 2-5

Evandjelje: Mt 4, 18-22

18 Prolazeći uz Galilejsko more, ugleda dva brata, Šimuna zvanog Petar i brata mu Andriju, gdje bacaju mrežu u more; bijahu ribari.
19 I kaže im: "Hajdete za mnom, učinit ću vas ribarima ljudi!"
20 Oni brzo ostave mreže i pođu za njim.
21 Pošavši odande, ugleda druga dva brata, Jakova Zebedejeva i brata mu Ivana: u lađi su sa Zebedejem, ocem svojim, krpali mreže. Pozva i njih.
22 Oni brzo ostave lađu i oca te pođu za njim.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 pro 2010 00:04 
Odsutan

Prvi tjedan Dosasca, srijeda

Prvo citanje: Iz 25, 6-10
Psalam: Ps 23,1-6

Evandjelje: Mt 15, 29-37

29 Otišavši odande, dođe Isus do Galilejskog mora, uziđe na goru i sjede ondje.
30 Tada nagrnu k njemu silan svijet s hromima, kljastima, slijepima, nijemima i mnogima drugima. Polože mu ih do nogu, a on ih izliječi.
31 Gledajući kako su nijemi progovorili, kljasti ozdravili, hromi prohodali, slijepi progledali, divilo se mnoštvo i slavilo Boga Izraelova.
32 A Isus dozva svoje učenike pa im reče: "Žao mi je naroda jer su već tri dana uza me, a nemaju što jesti. Otpraviti ih gladne neću da ne klonu putem."
33 Kažu mu učenici: "Odakle nam u pustinji toliko kruha da nahranimo toliko mnoštvo?"
34 A Isus im reče: "Koliko kruhova imate?" Oni će: "Sedam, i malo riba."
35 Nato zapovjedi mnoštvu da posjeda po zemlji,
36 uze sedam kruhova i ribe, zahvali, razlomi i davaše učenicima, a učenici mnoštvu.
37 I jeli su i nasitili se. A od preteklih ulomaka nakupiše sedam punih košara.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 pro 2010 13:49 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Slika
31 Gledajući kako su nijemi progovorili, kljasti ozdravili, hromi prohodali, slijepi progledali, divilo se mnoštvo i slavilo Boga Izraelova.

Zar i mi često ne želimo Boga iskoristiti za svoje ciljeve i svesti ga u svoje okvire. Ne živimo li kao da smo sami sebi dovoljni, kao da smo gospodari svoga života i svega onog što posjedujemo i čime upravljamo. Divimo se sebi kako smo domišljati, pametni i snalažljivi u mnogim našim životnim situacijama i odnosima s ljudima. Naravno sjetimo se mi u svemu tome i Boga, a posebno kada treba ispuniti neku našu želju ili ga okriviti kad nam baš i ne ide najbolje u životu. Teško od onog shvaćanja materijalnog znaka kruha polazimo putem na kojem otkrivamo istinsko značenje duhovne hrane. A Bog upravo govori da ima nešto više od onoga što mi sada vidimo, od onoga što sada želimo. Kaže: „Radite, ali ne za hranu propadljivu, nego za hranu koja ostaje za život vječni: nju će vam dati Sin Čovječji jer njega Otac – Bog – opečati“. Tu hranu koja ostaje za život vječni, hranu za naše spasenje može dati samo i jedino Isus Krist. I nema pod ovim nebom drugog imena po kome se možemo spasiti osim Imena Isusova. Isus je Kruh Života (Iv 6, 35) i on daje piti sa Izvora žive vode koja struji u život vječni (Iv 4, 14). I tko blaguje taj kruh i pije sa Izvora žive vode ima život vječni. I kada prihvatimo Isusa kao jedinoga Spasitelja i pristajemo uz njega radimo upravo za ovu hranu nepropadljivu o kojoj nam govori.

Ako hoćemo i želimo vršiti djelo Božje i vjerovati u onoga koga je poslao, u Isusa Krista, onda mu trebamo dopustiti da zauzme prvo mjesto u našem životu. U svakom trenutku života potpuno se osloniti na njega i sva naša djela preispitivati i mjeriti u odnosu na njega. Vjerovati mu tako da ga potpuno slijedimo. I to je siguran znak da vršimo djela koja Bog hoće i da korak po korak dolazimo sve bliže k njemu. Ne treba se zavaravati da će tako nestati sve teškoće i da će nam u životu teći samo med i mlijeko. Naprotiv, na putu prema Bogu čekaju nas mnoge teškoće. Isus nikada nije rekao da je njega jednostavno slijediti. Ali ono što je rekao i obećao je da će uvijek biti s nama i davati nam snagu. Neće nas nikada ostaviti same. On je vjeran Bog i svoja obećanja uvijek ispuni. Vjerujemo li bar toliko da napravimo prvi korak…

„Ta vjeran je Bog: neće pustiti da budete kušani preko svojih sila, nego će s kušnjom dati i ishod da možete izdržati“ (1 Kor 10, 13)

Ljiljana
http://slijedime.blog.hr

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 pro 2010 00:51 
Odsutan

Prvi tjedan Dosasca, cetvrtak

Prvo citanje: Iz 26, 1-6
Psalam: Ps 118,1.8-9.19-21.25-27a

Evandjelje: Mt 7, 21.24-27

21 "Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: 'Gospodine, Gospodine!', nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.
24 "Stoga, tko god sluša ove moje riječi i izvršava ih, bit će kao mudar čovjek koji sagradi kuću na stijeni.
25 Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću, ali ona ne pada. Jer - utemeljena je na stijeni."
26 "Naprotiv, tko god sluša ove moje riječi, a ne vrši ih, bit će kao lud čovjek koji sagradi kuću na pijesku.
27 Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću i ona se sruši. I bijaše to ruševina velika."

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 pro 2010 23:37 
Odsutan

Prvi tjedan Dosasca, petak

Prvo citanje: Iz 29, 17-24
Psalam: Ps 27, 1.4.13-14

Evandjelje: Mt 9, 27-31

27 Kad je Isus odlazio odande, pođu za njim dva slijepca vičući: "Smiluj nam se, Sine Davidov!"
28 A kad uđe u kuću, pristupe mu slijepci. Isus im kaže: "Vjerujete li da mogu to učiniti?" Kažu mu: "Da, Gospodine!"
29 Tada se dotače njihovih očiju govoreći: "Neka vam bude po vašoj vjeri."
30 I otvoriše im se oči. A Isus im poprijeti: "Pazite da nitko ne dozna!"
31 Ali oni, izišavši, razniješe glas o njemu po svem onom kraju.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]