www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 lip 2025 00:36

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 30 stu 2008 07:36 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Božja Riječ nam dolazi po Sv. pismu.
Neka Duh Sveti prosvijetli moj razum i srce da odgovorim na poruku evanđelja:
da volim svoje bližnje kao samog sebe i da se brinem za braću i sestre u Kristu.

Mk 13,33-73

"Pazite! Bdijte jer ne znate kada je čas. Kao kad ono čovjek neki polazeći na put ostavi svoju kuću, upravu povjeri slugama, svakomu svoj posao, a vrataru zapovjedi da bdije. Bdijte, dakle, jer ne znate kad će se domaćin vratiti - da li uvečer ili o ponoći, da li za prvih pijetlova ili ujutro - da vas ne bi našao pozaspale ako iznenada dođe. Što vama kažem, svima kažem: Bdijte!"
Što mi želiš reći, Gospodine?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 stu 2008 07:37 
Odsutan

Isusova poruka i život bili su promjene i spas svijeta. To je poziv - graditi svijet, svijet dobra. Ostani budan - vidi možeš li nečiji život učiniti barem malo boljim. Terbamo vjerovati da svatko od nas može činiti razliku u obiteljima, susjedstvu, u školi, na poslu. Jedan od načina je da ostanemo povezani s Bogom. Došašće može biti vrijeme da osiguramo - pomoću molitve, sv. mise, pomažući siromašnima - našu povezanost s Bogom. Dopustimo da nas prožmu Božja milost i briga.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 pro 2008 07:23 
Odsutan

Sada čitam odlomak sv. Pisma koji je predviđen za danas.
Čitam polako
i zapažam rečenicu ili izraz koji mi nešto govori.

Mt 8,5-11

Kad Isus uđe u Kafarnaum, pristupi mu satnik pa ga zamoli: "Gospodine, sluga mi leži kod kuće uzet, u strašnim mukama." Kaže mu: "Ja ću doći izliječiti ga." Odgovori satnik: "Gospodine, nisam dostojan da uđeš pod krov moj, nego samo reci riječ i izliječen će biti sluga moj. Ta i ja, premda sam čovjek pod vlašću, imam pod sobom vojnike pa reknem jednomu: 'Idi!' - i ode, drugomu: 'Dođi!' - i dođe, a sluzi svomu: 'Učini to' - i učini." Čuvši to, zadivi se Isus i reče onima koji su išli za njim: "Zaista, kažem vam, ni u koga u Izraelu ne nađoh tolike vjere. A kažem vam: Mnogi će s istoka i zapada doći i sjesti za stol s Abrahamom, Izakom i Jakovom u kraljevstvu nebeskom."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 pro 2008 07:32 
Odsutan

* Početak nove liturgijske godine u Crkvi postavlja pozornicu za glavnu Isusovu poruku, poput nekoga proglasa ili osiguravajućega dokumenta. Mnogi će - velik broj - zauzeti mjesto s poznatim ljudima Izraela u kraljevstvu Božjemu. Vjera rimskoga vojnika - omražena osoba za mjesno stanovništvo - bio je slika i znak dolaska svih naroda u Božje kraljevstvo.
* Molitva nas čini poniznima da shvatimo da pripadamo tim narodima, ulazeći u kraljevstvo Božje, ne po vlastitim zaslugama ili važnosti nego po Božjoj ljubavi, velikodušnu daru i ostavštini. Došašće je mjesec poniznoga Boga, djeteta koje je Bog.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 pro 2008 07:33 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Gospodine hvala ti na današnjem danu...molim te da danas budem svjesna toga da sam nedostojna da uđeš pod krov moj i da znam kako je samo Tvoja riječ dovoljna da se spasi duša moja.
Gospodine udijeli mi milost da te danas slijedim, da danas budem Tvoj vojnik i sluškinja tvoja.
Hvala Ti Gospodine.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 pro 2008 06:55 
Odsutan

Bog govori svakome od nas osobno.
Trebam slušati kako bih čuo što mi želi reći.
Pročitat ću tekst nekoliko puta, a zatim ću slušati...

Lk 10,21-24

U taj isti čas uskliknu Isus u Duhu Svetom: "Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče! Tako se tebi svidjelo. Sve mi preda Otac moj i nitko ne zna tko je Sin - doli Otac; niti tko je Otac - doli Sin i onaj kome Sin hoće da objavi."

Tada se okrene učenicima pa im nasamo reče: "Blago očima koje gledaju što vi gledate! Kažem vam: mnogi su proroci i kraljevi htjeli vidjeti što vi gledate, ali nisu vidjeli; i čuti što vi slušate, ali nisu čuli!"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 pro 2008 06:57 
Odsutan

* Što sam naučio u molitvi? Što je to što je skriveno od mudrih i umnih, a da sam naučio u srcu molitve? Mogu li razmišljati nad otajstvom molitve u mome životu i pitati se što je učinjeno za mene?
* Kako me je molitva učinila to što jesam? Što sam »vidio« i »čuo« u molitvi, a onda to poželio? Mogu li zahvaliti na svemu tome?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 pro 2008 07:31 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
hvala Ti Gospodine što se objavljuješ svojim malenima. Hvala Ti Oče što nas vodiš k sebi. Hvala Ti što si velik i silan Bog, Otac naš milosrdni. Hvala Ti. Moje srce Ti danas hvalu kliče, moja usta te slave jer velika mi djela učini Gospodine, od grijeha me moga Ti spasi, opravda me po križu svome. Hvala Ti i slava što si me stvorio i život mi dao, neka te cijelo moje biće slavi i hvalu neka Ti pjeva.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 pro 2008 07:10 
Odsutan

U trenutačnom stanju duha usredotoči se na današnji tekst s pouzdanjem.
Vjeruj da je Duh Sveti prisutan
i da te on može nadahnuti da otkriješ što ti ovaj današnji tekst govori.
Čitaj pažljivo i s razumijevanjem; osluškuj što se događa u tvome srcu.

Mt 15,29-37

Otišavši odande, dođe Isus do Galilejskog mora, uziđe na goru i sjede ondje. Tada nagrnu k njemu silan svijet s hromima, kljastima, slijepima, nijemima i mnogima drugima. Polože mu ih do nogu, a on ih izliječi. Gledajući kako su nijemi progovorili, kljasti ozdravili, hromi prohodali, slijepi progledali, divilo se mnoštvo i slavilo Boga Izraelova. A Isus dozva svoje učenike pa im reče: "Žao mi je naroda jer su već tri dana uza me, a nemaju što jesti. Otpraviti ih gladne neću da ne klonu putem." Kažu mu učenici: "Odakle nam u pustinji toliko kruha da nahranimo toliko mnoštvo?" A Isus im reče: "Koliko kruhova imate?" Oni će: "Sedam, i malo riba." Nato zapovjedi mnoštvu da posjeda po zemlji, uze sedam kruhova i ribe, zahvali, razlomi i davaše učenicima, a učenici mnoštvu. I jeli su i nasitili se. A od preteklih ulomaka nakupiše sedam punih košara.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 pro 2008 07:35 
Odsutan

Stvari su se događale oko Isusa. Ljudi su postajali bolji, ozdravljali su tjelesno i duhovno. U ovome su prizoru poučeni, ozdravljeni i nahranjeni. Stvari se događaju i dok molimo. Molitva je putovanje na novo odredište u nama samima, u dio nas koji pjeva i pleše, plače, smije se i jeca, i u ljubavi i sućuti dolazi do onih u potrebi. Molitva je avantura. Moje vrijeme molitve svakoga je dana izlet u novu i neotkrivenu zemlju ljubavi prema sebi, bližnjemu i Bogu. U tome neka nam pomogne zagovor sv. Franje Ksaverskoga, isusovca, misionara Dalekoga istoka.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]