www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 30 lip 2025 05:20

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 12 svi 2009 08:55 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Iv 14,27-31

Reče Isus: "Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši. Čuli ste, rekoh vam: 'Odlazim i vraćam se k vama.' Kad biste me ljubili, radovali biste se što idem Ocu jer Otac je veći od mene. Kazao sam vam to sada, prije negoli se dogodi, da vjerujete kad se dogodi. Neću više s vama mnogo govoriti jer dolazi knez svijeta. Protiv mene ne može on ništa."

Što mi želiš reći, Gospodine?

Mir može prebivati u srcu čak i u vremenu velikih previranja i poteškoća, bolesti i patnje. Kristov mir polako prodire i ispunjava prostor naše osobnosti koja je otvorena miru i često ga treba. To je mir koji liječi i oprašta, mir koji je rezultat našega poslanja. Isusov mir možemo osjetiti čak i u najtežim trenucima života.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 svi 2009 19:59 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Slika
ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ (14,23). To znači da ljubav prema Isusu i vršenje njegove riječi idu zajedno. Onome tko Isusa ljubi njegova će riječ biti sveta, do nje će držati. To znači da će je čuvati ili vršiti. To je ujedno jedini pravi razlog vršenja Božje riječi: ljubav prema Isusu i njegovu Ocu. Budući da se radi o riječi života vječnoga, a ne o bilo kakvoj poruci, zato se traži ljubav. Radi se o osobnoj blizini Bogu Ocu kroz Isusa Krista. Tu ne vrijedi nikakav zakon, nikakve prisile, nikakvi strahovi, nikakvi drugi motivi vršenja riječi, pa ni strah od pakla, niti želja za nebom, nego jedino i isključivo ljubav prema Isusu Kristu. A ljubav prema nekome izražava najdublju povezanost s dotičnom osobom. Pitanje je, dakle, jesmo li u Isusa Krista zaljubljeni ili ga samo čudnovato promatramo i doživljavamo. Onaj tko ga ljubi iskustveno će doživjeti Božju nazočnost u sebi. To je zapravo već iskustvo krštenja u Duhu Svetom!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 svi 2009 09:18 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Bog govori svakome od nas osobno.
Trebam slušati kako bih čuo što mi želi reći.
Pročitat ću tekst nekoliko puta, a zatim ću slušati...

Iv 15,1-8
"Ja sam istinski trs, a Otac moj - vinogradar. Svaku lozu na meni koja ne donosi roda on siječe, a svaku koja rod donosi čisti da više roda donese. Vi ste već očišćeni po riječi koju sam vam zborio. Ostanite u meni i ja u vama. Kao što loza ne može donijeti roda sama od sebe, ako ne ostane na trsu, tako ni vi ako ne ostanete u meni. Ja sam trs, vi loze. Tko ostaje u meni i ja u njemu, taj donosi mnogo roda. Uistinu, bez mene ne možete učiniti ništa. Ako tko ne ostane u meni, izbace ga kao lozu i usahne. Takve onda skupe i bace u oganj te gore. Ako ostanete u meni i riječi moje ako ostanu u vama, što god hoćete, ištite i bit će vam. Ovim se proslavlja Otac moj: da donosite mnogo roda i da budete moji učenici."
Što mi zelis reci Gospodine? Bog nam pomaže kada nastojimo činiti dobro i živjeti u skladu s Božjom riječi i Isusovim evanđeljem. S puno ljubavi i milosti Bog uklanja iz mene sve što nije dobro i, ako mu dadnem priliku, dat će da moji darovi i kvalitete ljubavi i služenja porastu još više. Svakoga od nas Bog polako oblikuje svakoga dana. Trebamo jednostavno biti tu, dopustiti mu da nas zahvati u molitvi i dodirne naše srce i dušu Isusovom riječju.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 svi 2009 18:14 
Odsutan

Slika

Ja sam trs, vi loze. Tko ostaje u meni i ja u njemu, taj donosi mnogo roda.(Iv 15, 1-8)
»Bez mene ne možete učiniti ništa!« - posvješćuješ nam danas, Gospodine.

A mi smo uvjereni kako toliko dobra činimo ne gubeći ni djelić vremena.

Usuđujemo se reći da »puno činimo«.

Tom našem »puno« ti suprotstavljaš svoj pravorijek - »ništa«.

Sve što činimo, pa taman i nadvisivalo snage naše, ako je bez tebe - ništa je.

Da, puno toga možemo bez tebe, ali sve što je bez tebe- ništa je.

Doista najumornije ruke nisu žuljevite ruke, nego prazne ruke - one koje čineći puno ne donose ništa.

Ko suha su grana koja trsu snagu odnosi ne donoseć'ploda.

Blagoslovi, Gospodine, žuljeve naše i daj nam snagu života svog da djela naša plodom tvojim urode.

Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 svi 2009 13:19 
Odsutan

Iv 15,9-17

Kao što je Otac ljubio mene tako sam i ja ljubio vas; ostanite u mojoj ljubavi. Budete li čuvali moje zapovijedi, ostat ćete u mojoj ljubavi; kao što sam i ja čuvao zapovijedi Oca svoga te ostajem u ljubavi njegovoj. To sam vam govorio da moja radost bude u vama i da vaša radost bude potpuna. Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio! Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. Vi ste prijatelji moji ako činite što vam zapovijedam. Više vas ne zovem slugama jer sluga ne zna što radi njegov gospodar; vas sam nazvao prijateljima jer vam priopćih sve što sam čuo od Oca svoga. Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas i postavih vas da idete i rod donosite i rod vaš da ostane te vam Otac dadne što ga god zaištete u moje ime. Ovo vam zapovijedam: da ljubite jedni druge."

Kad napuštamo one koje volimo, obično im dajemo posljednja važna uputstva.
Ovo je moja zapovijed:“Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio”
Isus nas dobro pozna, on od nas ne bi tražio nemoguće. Ljubimo svom snagom našim malim ljubavima, a ostalo će Gospodin nadodati. Kao što je uzeo od nas šest hljebova i tri ribe i načinio pravu gozbu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 svi 2009 21:07 
Odsutan

''Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio''
Ljubav nikad ne prestaje
Ljubav od Boga izvire
Bog je ljubav
On vječni
Istiniti
Pravi
Jedini
Milosrdni
Sućutni
Koji oprašta
On koji se do kraja žrtvuje
On koji oprašta svaki grijeh
On koji umirući na križu oprašta onima od kojih i za koje umire
On koji razbojniku raj obećava
Javnoj grešnici dostojanstvo vraća
On koji u ovu našu smrtnost, raspadljivost, prolaznost
Unosi neprolaznost, neraspadljivost
Unosi pobjedu Života
Nesavladivu snagu ljubavi
On je Ljubav
I On nas poziva da se u njemu i po njemu povežemo
Neprolaznošću, neraspadljivošću
Da se povežemo ljubavlju
Koja drugog uzdiže, uskrišava, oslobađa
Koja čovjeka izdiže iz vremenosti u vječnost
U kojoj ga ima opet učiniti Onakvima kakvi bijasmo na početku -
Potpuno Njmu sličnima
I tom ljubavlju ljubimo jedni druge
Povežimo se ljubavlju koja nikad ne prestaje

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 svi 2009 08:23 
Odsutan

Božja riječ po sv. Pismu dolazi k nama.
Neka Duh Sveti prosvijetli moj um i moje srce kako bih odgovorio na poticaje evanđelja.
Da volim bližnje kao sama sebe.
Da se brinem za svoju braću i sestre u Kristu.

Iv 15,12-17

Reče Isus svojim učenicima: "Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio! Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. Vi ste prijatelji moji ako činite što vam zapovijedam. Više vas ne zovem slugama jer sluga ne zna što radi njegov gospodar; vas sam nazvao prijateljima jer vam priopćih sve što sam čuo od Oca svoga. Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas i postavih vas da idete i rod donosite i rod vaš da ostane te vam Otac dadne što ga god zaištete u moje ime. Ovo vam zapovijedam: da ljubite jedni druge."

Isusova je ljubav ljubav koja se potpuno predaje, što je vidljivo na križu. A gdje se ljubav najviše može vidjeti nego na Kalvariji? Ljubav Kalvarije je ljubav za sve ljude. Zamislimo da smo na Kalvariji i dopustimo da nam Isus podari svoju ljubav.
www.sacredspace.ie

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 svi 2009 11:06 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
malo i ja ovo copy.. jer me se dojmilo..

Nemojte misliti da možete pokazati svoju ljubav prema Kristu time što mrzite one za koje se čini da su Njegovi neprijatelji na zemlji.

Pretpostavivši da Ga stvarno mrze: ipak On ljubi njih i vi se ne možete sjediniti s Njim, ako ih također ne ljubite.

Ako mrzite neprijatelje Crkve mjesto da ih ljubite, izvrgavate se opasnosti da postanete neprijatelj te Crkve i Krista; jer je On rekao: »Ljubite svoje neprijatelje«, a jednako je rekao: »Tko nije sa mnom, protiv mene je«. Zato ako ne pristajete uz Krista ljubeći one koje On ljubi, vi ste protiv Njega.

Ali Krist ljubi sve ljude. Krist je umro za sve ljude. I Krist je rekao da nitko nema veće ljubavi do onog čovjeka koji daje svoj život za svoga prijatelja.

Ne pretpostavljajte odviše brzo da je vaš neprijatelj divljak baš zato jer je vaš neprijatelj. Možda je on vaš neprijatelj, jer misli da ste vi divljak. Ili se možda boji vas jer osjeća da se vi bojite njega..I možda, da se uvjerio da ste vi sposoban da ga ljubite, ne bi više bio vaš neprijatelj.

Ne pretpostavljajte prebrzo da je vaš neprijatelj neki Božji neprijatelj upravo zato jer je vaš neprijatelj. Možda je on vaš neprijatelj baš zato, jer ne može u vama ništa naći što bi slavilo Boga. Možda ima pred vama strah, jer ne može u vama naći ništa Božje ljubavi, Božje prijaznosti, Božje strpljivosti, milosrđa i razumijevanja ljudske slabosti.

Ne osuđujte prebrzo čovjeka koji više ne vjeruje u Boga, jer je možda vaša vlastita hladnoća, škrtost, vaša osrednjost i materijalizam, vaša sjetilnost i sebičnost, ono što je ubilo njegovu vjeru.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 svi 2009 20:03 
Odsutan

Hvalospjev ljubavi
«Kad bih sve jezike ljudske govorio i anđeoske, a ljubavi ne bih imao, bio bih mjed što ječi ili cimbal što zveči. Kad bih imao dar prorokovanja i znao sva otajstva i sve spoznanje; i kad bih imao svu vjeru da bih i gore premještao, a ljubavi ne bih imao - ništa sam! I kad bih razdao sav svoj imutak i kad bih predao tijelo svoje da se sažeže, a ljubavi ne bih imao - ništa mi ne bi koristilo. Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. Ljubav nikad ne prestaje. Prorokovanja? Uminut će. Jezici? Umuknut će. Spoznanje? Uminut će. Jer djelomično je naše spoznanje, i djelomično prorokovanje. (A kada dođe ono savršeno, uminut će ovo djelomično. Kad bijah nejače, govorah kao nejače, mišljah kao nejače, rasuđivah kao nejače. A kad postadoh zreo čovjek, odbacih ono nejačko. Doista, sada gledamo kroza zrcalo, u zagonetki, a tada - licem u lice! Sada spoznajem djelomično, a tada ću spoznati savršeno, kao što sam i spoznat! A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav - to troje - ali najveća je među njima ljubav.» (1 Korinćanima 13,1-13)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 svi 2009 12:36 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Prijeđi u Makedoniju i pomozi nam!«(Iv 15,18-21)

Tko je zaljubljen u Gospodina, ne traži za sebe dobitke i nagrade, nego želi sve uz Njega izgubiti, te je spreman izgubiti i samoga sebe,vidjevši u tome korist za sebe.
Malo čiste ljubavi dragocjenije je pred Bogom za samu dušu , i više koristi donosi Crkvi negoli sva druga djela zajedno.
Velika je moć i izdržljivost ljubavi, tolika da zahvaća i vezuje Boga uza se.
Sretne li duše koja ljubi !
Bog je njezin zatočenik spreman učiniti sve što ona hoće , jer je On takve naravi da se od Njega s ljubavlju i na lijep način može dobiti sve što želimo.
sv.Ivan od Križa

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]