www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 09 srp 2025 00:29

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 04 kol 2009 08:58 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Božja Riječ nam dolazi po Sv. pismu.
Neka Duh Sveti prosvijetli moj razum i srce da odgovorim na poruku evanđelja:
da volim svoje bližnje kao samog sebe i da se brinem za braću i sestre u Kristu.

Mt 14,22-36

I odmah prisili Isus učenike da uđu u lađu i da se prebace prijeko dok on otpusti mnoštvo. A pošto otpusti mnoštvo, uziđe na goru, nasamo, da se pomoli. Uvečer bijaše ondje sam. Lađa se već mnogo stadija bila ostisla od kraja, šibana valovima. Bijaše protivan vjetar. O četvrtoj noćnoj straži dođe on k njima hodeći po moru. A učenici ugledavši ga kako hodi po moru, prestrašeni rekoše: "Utvara!" I od straha kriknuše. Isus im odmah progovori: "Hrabro samo! Ja sam! Ne bojte se!" Petar prihvati i reče: "Gospodine, ako si ti, zapovjedi mi da dođem k tebi po vodi!" A on mu reče: "Dođi!" I Petar siđe s lađe te, hodeći po vodi, pođe k Isusu. Ali kad spazi vjetar, poplaši se, počne tonuti te krikne: "Gospodine, spasi me!" Isus odmah pruži ruku, dohvati ga i kaže mu: "Malovjerni, zašto si posumnjao?" Kad uđoše u lađu, utihnu vjetar. A oni na lađi poklone mu se ničice govoreći: "Uistinu, ti si Sin Božji!" Pošto preploviše, dođu na kraj, u Genezaret. I ljudi ga onoga kraja prepoznaju pa razglase po svoj onoj okolici. I donošahu mu sve bolesnike.

Što mi želiš reći, Gospodine?
Ono što uzrokuje tamu u mome životu možda neće samo tako nestati: tama predodžbe o samome sebi i vlastitoj sigurnosti, duga i teška bolest, žalost za izgubljenom osobom. Isus kao da spava. No, jedino u ljubavi i prijateljstvu s Bogom možemo preživjeti i rasti unatoč svemu. Učenici su dobili utihu kada su bili u središtu nevremena. Isusa ćemo naći i u središtu naših oluja. Ne pokušavajmo sakriti probleme od njega. Sjednimo u molitvi do njegovih nogu, recimo mu sve i dopustimo da nas obaviju njegova utiha i utjeha. Molitva nam daje snagu i hrabrost da se suočimo s olujama u našemu životu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 kol 2009 10:01 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
"Spasavaj, Gospodine!"
Odmah Isus pruži ruku, prihvati ga pa mu reče:
"Malovjerni, zašto si posumnjao?"

Gospodine, Tvoja riječ u Bibliji je meni utjeha.
Tvoja riječ mene oživljava.
Tvoja riječ rasvjetljuje moj život.
Tvoja riječ mene oduševljava sve više.
Kada slušam ili čitam Tvoju riječ,
zaboravljam sve ono što me tišti u životu.
Možda to samo trenutačno doživljavam,
ali od tog trenutka mogu živjeti dotle
dok te iznova ne susretnem u Tvojoj riječi.
Hvala Ti, Gospodine, za Tvoju riječ :!:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 kol 2009 15:32 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
ivicam01 napisao:
"Spasavaj, Gospodine!"
Odmah Isus pruži ruku, prihvati ga pa mu reče:
"Malovjerni, zašto si posumnjao?"

:

molitva vjernika iz Živog vrela za ovu današnju nedjelju:molimo...

Za tvoju Crkvu, koja je na putu prema vječnoj domovini: pomozi joj da bude čuvarica čvrste i cjelovite vjere te svi ljudi u njoj nađu sigurnost života.

Za sve vjernike koji su opterećeni sumnjama: ražari im vjeru svojim Duhom da u svim životnim iskušenjima prepoznaju i osjete snagu tvoje prisutnosti.

Za sve koji u našemu narodu nose odgovornost za opće dobro: prodahni ih svojom istinom i potakni da se u ljubavi prema svima zauzimaju za svakoga čovjeka.

Za sve koji su okupljeni na euharistiji: daj da okrijepljeni riječju i tijelom tvoga Sina vjerno žive njegovo evanđelje
.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 kol 2009 07:47 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Mt 15,21-28

Isus zatim ode odande i povuče se u krajeve tirske i sidonske. I gle: žena neka, Kanaanka iz onih krajeva, iziđe vičući: "Smiluj mi se, Gospodine, Sine Davidov! Kći mi je teško opsjednuta!" Ali on joj ne uzvrati ni riječi. Pristupe mu na to učenici te ga moljahu: "Udovolji joj jer viče za nama." On odgovori: "Poslan sam samo k izgubljenim ovcama doma Izraelova." Ali ona priđe, pokloni mu se ničice i kaže: "Gospodine, pomozi mi!" On odgovori: "Ne priliči uzeti kruh djeci i baciti ga psićima." A ona će: "Da, Gospodine! Ali psići jedu od mrvica što padaju sa stola njihovih gospodara!" Tada joj Isus reče: "O ženo! Velika je vjera tvoja! Neka ti bude kako želiš." I ozdravi joj kći toga časa.

Isus je Bog svih ljudi.
Njegovi učenici su smatrali da je Bog samo izabranom narodu.
Što je to izabrani narod? To je onaj narod koji vrši volju Božju. To je svećenstvo Božje. Nije privilegija biti izabrani Božji narod. U ovom svijetu to je muka.
To je neprestana borba između dobra i zla.
Isus je postigao što je želio, učenici su se zauzeli za ovu poganku i tražili od njega da joj pomogne.
A žena ima toliko vjere i poniznosti da to naprosto očarava.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 kol 2009 07:08 
Odsutan

Mk 9,2-10

Nakon šest dana uze Isus sa sobom Petra, Jakova i Ivana i povede ih na goru visoku, u osamu, same, i preobrazi se pred njima. I haljine mu postadoše sjajne, bijele veoma - nijedan ih bjelilac na zemlji ne bi mogao tako izbijeliti. I ukaza im se Ilija s Mojsijem te razgovarahu s Isusom. A Petar prihvati i reče Isusu: "Učitelju, dobro nam je ovdje biti! Načinimo tri sjenice: tebi jednu, Mojsiju jednu i Iliji jednu." Doista nije znao što da kaže jer bijahu prestrašeni. I pojavi se oblak i zasjeni ih, a iz oblaka se začu glas: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni! Slušajte ga!" I odjednom, obazrevši se uokolo, nikoga uza se ne vidješe doli Isusa sama. Dok su silazili s gore, naloži im da nikomu ne pripovijedaju što su vidjeli dok Sin Čovječji od mrtvih ne ustane. Oni održaše tu riječ, ali se među sobom pitahu što znači to njegovo "od mrtvih ustati"

U ovom svijetu imat ćete muku, rekao nam je Učitelj, ali vi niste od ovog svijeta, kao što ni ja nisam od ovoga svijeta.
A Sveti Otac kaže: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni! Slušajte ga!" – slušamo li ga draga braćo i sestre?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 kol 2009 10:34 
Odsutan

Tada joj Isus reče:
"O ženo! Velika je vjera tvoja.
Neka ti bude kako želiš."
I ozdravi joj kći tog časa.

Govori Gospodine, sluga tvoj sluša;
Gospodine, dođi i ozdravi nas!

"Ja sam vaš iscjelitelj, vaša radost, vaš Gospodin.
Vi ste zapovijedili meni, svojem Gospodinu: Dođi!
Niste li znali da sam ja tu?
Bešumnim koracima primaknuo sam vam se bliže.
Vaš trenutak potrebe trenutak je mojega dolaska.
Kada biste poznavali moju ljubav,
kada biste mogli izmjeriti moju čežnju da pomognem,
znali biste da mi nisu potrebne tjeskobne molbe.
Vaša je potreba moj dolazak!"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 kol 2009 07:31 
Odsutan

Mt 16,24-28

Tada Isus reče svojim učenicima: "Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom. Tko hoće život svoj spasiti, izgubit će ga, a tko izgubi život svoj poradi mena, naći će ga. Ta što će koristiti čovjeku ako sav svijet stekne, a životu svojemu naudi? Ili što će čovjek dati u zamjenu za život svoj? Doći će, doista, Sin Čovječji u slavi Oca svoga s anđelima svojim i tada će naplatiti svakomu po djelima njegovim. Zaista, kažem vam, neki od ovdje nazočnih neće okusiti smrti dok ne vide Sina Čovječjega gdje dolazi sa svojim kraljevstvom."

Promatrajući Isusov život pokušavamo razumjeti tajnu gubljenja života. Izgubio je sve - posljednji je dah predao Bogu, ali u predanju svoga života u ljubavi izgubio je sve što nije bilo vrijedno zadržati! Sve što se predaje u ljubavi nikada nije izgubljeno; čak i sam život uskrišava u radosti i ljepoti za buduće generacije.

Gospodine, Isuse Kriste, potpuno ti se predajem, raspolaži svime što si mi dao, a sve što imam od tebe je. Molim te pomozi mom predanju.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 kol 2009 08:00 
Odsutan

Gospodine težak mi postaje križ jer ovom se nisam nadala ,zato mi je još teži ,ali vjerujem da ću ga s Tobom moći nositi i proći cijelu Kalvariju i s Tobom uskrsnuti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 kol 2009 15:08 
Odsutan

Tada Isus reče učenicima svojim:
"Ako, dakle, tko hoće ići za mnom,
neka se odreče samog sebe,
neka uzme svoj križ i neka me
slijedi!" (Mt 16,24)

U životu ne ide sve ravno.
Ne može se sve unaprijed predviđati,
samo znam da uz Tvoju pomoć mogu
sve savladati.
Zato te molim da budeš uvijek uz mene,
kako bi mogao biti spreman sve neočekivano
savladati.
Samo s Tobom mogu smireno prihvatiti
svoj život, iako ne znam što me čeka,
što će donijeti jutro, večer i svaki novi dan.
Kako smo mi sretni, Gospodine,
što se možemo uvijek osloniti na Tebe!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 kol 2009 11:55 
Odsutan

Pazi da ne zaboraviš Gospodina koji te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva. ( Mt 17, 14-20)

Meni pripada sve bogatstvo, meni koji ništa ne mogu zvati svojim. Imam svu radost, sav mir, svu ljepotu i svu ljubav. Potpuno sam ispunjen svime ovim, ne želim ništa više.

Imam Tebe i imam sve jer si Ti gospodar svih stvari; svih zvijezda, svih zemalja i svih bića ove zemlje. Sve stvari svemira, sva poezija, svako prijateljstvo, svi dani i noći određeni su za Tvoju hvalu.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]