www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 srp 2025 07:57

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 16 tra 2010 10:43 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
Iv 6,1-15

Nakon toga ode Isus na drugu stranu Galilejskog, Tiberijadskog mora. Slijedilo ga silno mnoštvo jer su gledali znamenja što ih je činio na bolesnicima. A Isus uziđe na goru i ondje sjeđaše sa svojim učenicima. Bijaše blizu Pasha, židovski blagdan. Isus podigne oči i ugleda kako silan svijet dolazi k njemu pa upita Filipa: "Gdje da kupimo kruha da ovi blaguju?" To reče kušajući ga; jer znao je što će učiniti. Odgovori mu Filip: "Za dvjesta denara kruha ne bi bilo dosta da svaki nešto malo dobije." Kaže mu jedan od njegovih učenika, Andrija, brat Šimuna Petra: "Ovdje je dječak koji ima pet ječmenih kruhova i dvije ribice! Ali što je to za tolike?" Reče Isus: "Neka ljudi posjedaju!" A bilo je mnogo trave na tome mjestu. Posjedaše dakle muškarci, njih oko pet tisuća. Isus uze kruhove, izreče zahvalnicu pa razdijeli onima koji su posjedali. A tako i od ribica - koliko su god htjeli. A kad se nasitiše, reče svojim učenicima: "Skupite preostale ulomke da ništa ne propadne!" Skupili su dakle i napunili dvanaest košara ulomaka što od pet ječmenih kruhova pretekoše onima koji su blagovali. Kad su ljudi vidjeli znamenje što ga Isus učini, rekoše: "Ovo je uistinu Prorok koji ima doći na svijet!" Kad Isus spozna da kane doći, pograbiti ga i zakraljiti, povuče se ponovno u goru, posve sam

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 tra 2010 10:48 
Odsutan

Isuse,.. hvala ti na ovom tekstu, hvala ti sto mozemo vidjeti da si i Apostole kusao, jer si znao sto ce reci, uciniti,.. hvala ti jer i nas kusas, jer nas poznajes,..

i Hvala Ti jer mozemo Vjerovati i Uzdati se u Te, jer znamo da nakon svake kusnje dolazi Nagrada od Tebe,..

Hvala ti Isuse na Daru Vjere, po kojem nam nije tesko nositi Kriz Kusnje,. jer Tvoji su Darovi obilni,. kad ih sabiremo uvijek pretekne,. samo moramo strpljivo cekati,... jer Ti nikada neces zatajiti,..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 tra 2010 07:05 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Dj 6

U one dane, kako se broj učenika množio, Židovi grčkog jezika stadoše mrmljati protiv domaćih Židova što se u svagdanjem služenju zanemaruju njihove udovice. Dvanaestorica nato sazvaše mnoštvo učenika i rekoše: "Nije pravo da mi napustimo riječ Božju da bismo služili kod stolova. De pronađite, braćo, između sebe sedam muževa na dobru glasu, punih Duha i mudrosti. Njih ćemo postaviti nad ovom službom, a mi ćemo se posvetiti molitvi i posluživanju Riječi." Prijedlog se svidje svemu mnoštvu pa izabraše Stjepana, muža puna vjere i Duha Svetoga, zatim Filipa, Prohora, Nikanora, Timona, Parmenu te antiohijskog pridošlicu Nikolu. Njih postave pred apostole, a oni pomolivši se, polože na njih ruke. I riječ je Božja rasla, uvelike se množio broj učenika u Jeruzalemu i veliko je mnoštvo svećenika prihvaćalo vjeru.

Ps 33

Pravednici, Jahvi kličite!Hvaliti ga pristoji se čestitima.
Slavite Jahvu na harfi,
na liri od deset žica veličajte njega!

Jer prava je riječ Jahvina
i vjernost su sva djela njegova.
On ljubi pravdu i pravo:
puna je zemlja dobrote Jahvine.

Oko je Jahvino nad onima koji ga se boje,
nad onima koji se uzdaju u milost njegovu:
da im od smrti život spasi,
da ih hrani u danima gladi.

Iv 6

Kad nasta večer, siđoše njegovi učenici k moru, uđoše u lađicu i krenuše na onu stranu mora, u Kafarnaum. Već se i smrklo, a Isusa još nikako k njima. More se uzburkalo od silnog vjetra što je zapuhao. Pošto su dakle isplovili oko dvadeset i pet do trideset stadija, ugledaju Isusa gdje ide po moru i približava se lađici. Prestraše se, a on će njima: "Ja sam! Ne bojte se!" Htjedoše ga uzeti u lađicu, kadli se lađica odmah nađe na obali kamo su se zaputili.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 tra 2010 08:20 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Tea Pejić
Tea PejićApril 17, 2010 at 8:40am
Betreff: Riječi utjehe za svaki dan - 17.travanj
"Je li tko mudar i razborit među vama? Neka dobrim življenjem pokaže svoja djela u mudroj blagosti." (Jakov 3,13 — JB)

Koliko bi samo grijeha ovakvo dosljedno vladanje moglo spriječiti! Koliko bi se samo duša vratilo s pokvarenih staza na staze pravednosti! Dobro uređenim životom i bogobojaznim načinom razgovora, Božji narod treba prikazati silu velikih istina koje nam je Bog dao. ...

Postoji razlika između onih koji sebe smatraju mudrima i onih koje je Bog obdario mudrošću jer neće iskoristiti njezine snage da rane ili unište. Čovjek može govoriti lijepe riječi, ali ako njegov život ne pokazuje dobra djela, njegova mudrost je ljudska. Istinska mudrost puna je ljubaznosti, milosti i ljubavi. Svjetovni stav koji ljudi nazivaju mudrošću, Bog naziva ludošću. Mnogi su u Crkvi duhovno bankrotirali jer su se zadovoljili ovakvom mudrošću. Izgubili su mogućnost stjecanja znanja i njegove pravilne uporabe, jer nisu shvatili da je Kristova djelotvornost presudna u izgrađivanju uspješnog Božjeg upravitelja koji će mudro upravljati povjerenim dobrima. Propustili su priliku da se opskrbe nebeskim dobrima, i vrijednost njihovih zaliha neprekidno opada.

Nije dovoljno imati znanje. Moramo posjedovati i mogućnost pravilne primjene znanja. Bog nas poziva da pokažemo dobar način vođenja razgovora, bez grubosti i taštine. Ne izgovarajte isprazne riječi niti grubo naređujte jer će to prouzročiti sukob. Umjesto toga izgovarajte riječi pune nade, znanja, informacija, riječi koje će obnoviti i uzdići. Čovjek pokazuje da posjeduje pravu mudrost kada se koristi darom govora koji će proizvesti glazbu u duši onih koji se trude obavljati svoj posao i koji trebaju ohrabrenje. (Letter 40, 1901.)

Kad je srce čisto, izlijevat će se dragocjena blaga mudrosti. (R&H, 17. svibnja 1898.)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 tra 2010 09:06 
Odsutan

Dj 5,27-32.40-41:

27Dovedoše ih i privedoše pred Vijeće. Veliki ih svećenik zapita: 28"Nismo li vam strogo zabranili učiti u to Ime? A vi ste eto napunili Jeruzalem svojim naukom i hoćete na nas navući krv toga čovjeka."
29Petar i apostoli odvrate: "Treba se većma pokoravati Bogu negoli ljudima! 30Bog otaca naših uskrisi Isusa kojega vi smakoste objesivši ga na drvo. 31Njega Bog desnicom svojom uzvisi za Začetnika i Spasitelja da obraćenjem podari Izraela i oproštenjem grijeha. 32I mi smo svjedoci tih događaja i Duh Sveti kojega dade Bog onima što mu se pokoravaju."

40pa dozovu apostole, išibaju ih, zapovjede im da ne govore u ime Isusovo pa ih otpuste. 41Oni pak odu ispred Vijeća radosni što bijahu dostojni podnijeti pogrde za Ime.

Ps 30,2.4-6.11-13:

2 Veličam te, Jahve, jer si me izbavio
i nisi dao da se raduju nada mnom dušmani.

4Jahve, izveo si mi dušu iz Podzemlja,
na rubu groba ti si me oživio.

5Pjevajte Jahvi, vjernici njegovi,
zahvaljujte svetom imenu njegovu!

6Jer samo za tren traje srdžba njegova,
a čitav život dobrota njegova.
Večer donese suze,
a jutro klicanje.

11Slušaj, o Jahve, i smiluj se meni;
Jahve, budi mi na pomoć!

12Okrenuo si moj plač u igranje,
skinuo kostrijet s mene
i opasao me radošću.

13Zato ti pjeva duša moja i neće zamuknuti:
Jahve, Bože moj,
dovijeka ću te hvaliti!

Otk 5,11-14:

11I vidjeh, i začuh glas anđela mnogih uokolo prijestolja, i bića i starješina. Bijaše ih na mirijade mirijada i tisuće tisuća. 12Klicahu iza glasa:
"Dostojan je zaklani Jaganjac
primiti moć, i bogatstvo,
i mudrost, i snagu,
i čast, i slavu, i blagoslov!"
13I začujem: sve stvorenje, i na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i u moru - sve na njima i u njima govori:
"Onomu koji sjedi na prijestolju
i Jaganjcu
blagoslov i čast,
i slava i vlast
u vijeke vjekova!"
14I četiri bića ponavljahu: "Amen!" A starješine padnu ničice i poklone se.

Iv 21,1-19

Poslije toga očitova se Isus ponovno učenicima na Tiberijadskome moru. Očitova se ovako: Bijahu zajedno Šimun Petar, Toma zvani Blizanac, Natanael iz Kane Galilejske, zatim Zebedejevi i još druga dva njegova učenika. Kaže im Šimun Petar: "Idem ribariti." Rekoše: "Idemo i mi s tobom." Izađoše i uđoše u lađu, ali te noći ne uloviše ništa. Kad je već svanulo, stade Isus na kraju, ali učenici nisu znali da je to Isus. Kaže im Isus: "Dječice, imate li što za prismok?" Odgovoriše mu: "Nemamo." A on im reče: "Bacite mrežu na desnu stranu lađe i naći ćete." Baciše oni i više je ne mogoše izvući od mnoštva ribe. Tada onaj učenik kojega je Isus ljubio kaže Petru: "Gospodin je!" Kad je Šimun Petar čuo da je to Gospodin, pripaše si gornju haljinu, jer bijaše gol, te se baci u more. Ostali učenici dođoše s lađicom vukući mrežu s ribom jer ne bijahu daleko od kraja, samo kojih dvjesta lakata. Kad iziđu na kraj, ugledaju pripravljenu žeravicu i na njoj pristavljenu ribu i kruh. Kaže im Isus: "Donesite riba što ih sada uloviste." Nato se Šimun Petar popne i izvuče na kraj mrežu punu velikih riba, sto pedeset i tri. I premda ih je bilo toliko, mreža se ne raskinu. Kaže im Isus: "Hajde, doručkujte!" I nitko se od učenika ne usudi upitati ga: "Tko si ti?" Znali su da je Gospodin. Isus pristupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu. To se već treći put očitova Isus učenicima pošto uskrsnu od mrtvih. Nakon doručka upita Isus Šimuna Petra: "Šimune Ivanov, ljubiš li me više nego ovi?" Odgovori mu: "Da, Gospodine, ti znaš da te volim." Kaže mu: "Pasi jaganjce moje!" Upita ga po drugi put: "Šimune Ivanov, ljubiš li me?" Odgovori mu: "Da, Gospodine, ti znaš da te volim!" Kaže mu: "Pasi ovce moje!" Upita ga treći put: "Šimune Ivanov, voliš li me?" Ražalosti se Petar što ga upita treći put: "Voliš li me?" pa mu odgovori: "Gospodine, ti sve znaš! Tebi je poznato da te volim." Kaže mu Isus: "Pasi ovce moje!" "Zaista, zaista kažem ti: Dok si bio mlađi, sam si se opasivao i hodio kamo si htio; ali kad ostariš, raširit ćeš ruke i drugi će te opasivati i voditi kamo nećeš." A to mu reče nagovješćujući kakvom će smrću proslaviti Boga. Rekavši to doda: "Idi za mnom!"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 tra 2010 09:27 
Odsutan

SLIJEDI ME... IDI ZA MNOM...

O moj Isuse,.. ti znas da zelim ici za tobom.. Tebe sljediti,.. ali jesam li dostojna,.. mogu li ja??? molim te ulij u me poticaj, snagu i zelju,.. pomozi mi Ti, O moj Isuse,.. sama ne mogu,.. a zelim.. zarko zelim biti Tvoja i Slijediti Te,..

Apostoli su bili sretni jer su bili dostojni trpiti za Te,.. jesam li ja dostojna? mogu li?,.. molim Te daj mi Snage i Mudrosti da mogu krenuti naprijed i SLIJEDITI TE,..

Smiluj mi se, meni gresnoj, da zasluzim Tebe Slaviti, Tebi dati Cast i Hvalu,...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 tra 2010 17:01 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Kako je lako reci...
Rekoše: "Idemo i mi s tobom."
Koliko samo puta sam to rekla..idem i ja sTobom....?
Ali samo dotle dok me ne stignu krizevi...nestaje mi snage..i polako zastajem...Sutim i razmisljam...sutim i slusam,sutim i cekam da TI odlucis..
Ne preostaje mi nista drugo nego da molim...i molim...
Uvjerila sam se da poboznost nije u mnostvu rijeci...da je neki puta dobro i sutjeti,i u toj sutnji osluskavati Tebe...u toj sutnji
cujem kako me zoves...da idem za Tobom...
"Da, Gospodine, ti znaš da te volim."
Da,Gospodine...rekoh tako lako...ali brzo posustah..
jer pitam se Isuse koliko Te zaista volim..preko brata i sestre svoje...
Znam da samo Ti Gospodine,mozes napuniti mreze hrane,koja mi je potrebna ,jer moji napori ribarenja su cesto uzaludni...po njima bi uvjek ostala gladna...
Ti si jedini Isuse,koji hranis nasa gladna srca...

I mi ,ovdje u ovoj maloj zajednici smo "zedni i gladni",zato Te molim Isuse...pokazi nam nase puteve,osvijetli nam nase mracne zivote,odvedi nas tamo gdje ima najvise ribe...da se nasitimo...i ne ostanemo gladni..
Gospodine,osjecamo svi skupa,da smo gladni Tebe...Tvoje Rijeci..
Molimo Te,dozvoli i nauci nas da i mi postanemo ribari ljudi...i da krenemo,tamo kuda nas zoves TI...

Ražalosti se Petar što ga upita treći put: "Voliš li me?" pa mu odgovori: "Gospodine, ti sve znaš! Tebi je poznato da te volim."

"Gospodine, ti sve znaš! Tebi je poznato da te volim."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 tra 2010 06:44 
Odsutan

Iv 6

Sutradan mnoštvo, koje osta s onu stranu mora, zapazi da ondje bijaše samo jedna lađica i da Isus nije bio ušao zajedno sa svojim učenicima u lađicu, nego da oni odoše sami. Iz Tiberijade pak stigoše druge lađice blizu onog mjesta gdje jedoše kruh pošto je Gospodin izrekao zahvalnicu. Kada dakle mnoštvo vidje da ondje nema Isusa ni njegovih učenika, uđu u lađice i odu u Kafarnaum tražeći Isusa. Kad ga nađoše s onu stranu mora, rekoše mu: "Učitelju, kad si ovamo došao?"Isus im odgovori: "Zaista, zaista, kažem vam: tražite me, ali ne stoga što vidjeste znamenja, nego stoga što ste jeli od onih kruhova i nasitili se. Radite, ali ne za hranu propadljivu, nego za hranu koja ostaje za život vječni: nju će vam dati Sin Čovječji jer njega Otac - Bog - opečati." Rekoše mu dakle: "Što nam je činiti da bismo radili djela Božja?" Odgovori im Isus: "Djelo je Božje da vjerujete u onoga kojega je on poslao."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 tra 2010 06:52 
Odsutan

Ps 31

Prikloni k meni uho svoje,
pohiti da me oslobodiš!
Budi mi hrid zaštite,
tvrđava spasenja.
Jer ti si hrid moja, tvđava moja,
radi svoga imena vodi me i ravnaj.

U tvoje ruke duh svoj predajem:
otkupi me, Jahve, Bože vjerni.
Ti mrziš one koji štuju ništavne kumire,
a ja se u Jahvu uzdam.

Radosno ću klicat' tvojoj milosti,
jer si na moju bijedu pogledao,
pomogao u tjeskobi duši mojoj.

Rasvijetli lice nad slugom svojim,
po svojoj me dobroti spasi.

Zaklanjaš ih štitom lica svoga
od zavjera ljudskih;
u šatoru svom ih skrivaš
od jezika svadljivih.

Iv 6

Rekoše mu onda: "Kakvo ti znamenje činiš da vidimo pa da ti vjerujemo? Koje je tvoje djelo? Očevi naši blagovaše manu u pustinji, kao što je pisano: Nahrani ih kruhom nebeskim." Reče im Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: nije vam Mojsije dao kruh s neba, nego Otac moj daje vam kruh s neba, kruh istinski; jer kruh je Božji Onaj koji silazi s neba i daje život svijetu." Rekoše mu nato: "Gospodine, daj nam uvijek toga kruha." Reče im Isus: "Ja sam kruh života. Tko dolazi k meni, neće ogladnjeti; tko vjeruje u mene, neće ožednjeti nikada.

Isuse moj,
hvala ti što nas po svetoj euharistiji koju si Ti ustanovio
hraniš da nikada ne ogladnimo.
Vjerujem u Tvoju ljubav koju imaš za nas.
O daj Isuse da i mi Tebe ljubimo
ljubavlju koju daješ nama.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 tra 2010 20:46 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Rekoše mu nato: "Gospodine, daj nam uvijek toga kruha."

Isuse,nije mi uvjek lako reci evo idem za tobom..Ti zoves stalno i dajes znakove a ja ne prepoznajem sve..stojim na mjestu ..a Ti zelis da Ti se priblizim..
A ja sam ta,koja mislim kako sama znam sta mi je dobro...Znaci,ne vjerujem Ti dovoljno...gledam ono sto mi je korisno za moje potrebe,a u stvari ono sto je propadljivo i nevrijedno,hranim se kruhom ovozemaljskim..
Isus ih upozorava: "Radite, ali ne za hranu propadljivu"...
Kako malo to prepoznajem u mojem zivotu..i pitam se za kakvu hranu ja danas zivim i radim...?Da li vjerujem dovoljno...?SVJEDOCIM LI TO..
Trudim se da sto god cinim ,cinim iz ljubavi prema Gospodinu..ali to nije dovoljno ,jer shvatila sam da nista ne mogu svojom snagom
.Sramim se da ne mogu svjedociti kako je to povjerenje u Boga Oca nasega,svagdje i na svakom mjestu prisutno i pravo..i sve samo s Njegovom snagom postize ,a ta snaga to je dar i milost Njegova koju mi daje..
Znam da moram puno vise da mu zahvaljujem,je On me hrani hranom nepropadljivom..On je moja snaga i moj oslonac,On mi daruje kruh zivota,koji me jaca pogotovo u mojim teskim trenutcima..to mi je milosni dar,za koji sam mu neizmjerno zahvalna...jer to mi je ono sto mi daje snagu da ustrajem do kraja...i to samo s Njegovom pomoci...
Hvala mu za svu HRANU I LJUBAV NJEGOVU...

Reče im Isus: "Ja sam kruh života. Tko dolazi k meni, neće ogladnjeti; tko vjeruje u mene, neće ožednjeti nikada.
(Iv 6,24-35)

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]