www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 10:00

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 362 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 37  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 28 pro 2006 04:06 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Molim jos molitvi za brata Aloysius.

Molim molitve za sebe, za moj privatni zivot, za odijelu kuce, za licne probleme.

Molim molitve za moja pluca, nesto tesko disem.

Molim molitve za kisu.

Molim molitve za sve nas.

PS Molim HITNE molitve da mi dragi Bog, Blazena Djevica Marija i sveti, i andjeli pomognu da postavim Internet na drugi kompjutor. (Ne ide, pa ne ide.)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 sij 2007 21:32 
Odsutan

Molim da se molimo za brzi oporavak moga sina Vjeke ,Damira i još dva člana Humanitarne udruge Tebe tražim.Zahvalimo se dragom Bogu što ih je spasio.
BVB!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 sij 2007 19:32 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Molitva krunice - Zašto je važna?
Danas je u modi ismijavati molitvu koja se ponavlja. Ako krunicu ispitujete racionalno, pameću, postoji mnogo razloga da vjerujete kako ona nije molitva, nego ruglo molitve. Isti obrazac, isto »Zdravo, Marijo« ponavlja se uvijek iznova, jednolično, bezlično, a da ne svraćate pozornost na značenje riječi - zapravo, potaknuti smo da ne pazimo na značenje, nego da damo oduška takoreći pobožnoj rastresenosti, dok pameću razmatramo život Kristov, a istodobno ustima izgovaramo »Zdravo, Marijo, milosti puna ...«.

»Molitveni kotač« -reagirali su neki ljudi. Ne bi li bilo mnogo bolje uputiti Gospodinu kakvu spontanu molitvu?

Znam jednog svećenika koji je skupini žena, da bi pokazao kako je krunica smiješna, svoj govor počeo s: »Dobro jutro, gospode!« One su uzvratile: »Dobro jutro, velečasni!«. »Dobro jutro, gospođe!« govorio je neprestano naš svećenik. A onda je prestao i rekao: »Vi vjerojatno mislite da sam poludio. To vjerojatno i Marija misli o nama kad joj uvijek iznova deklamiramo 'Zdravo, Marijo'.« Zaista dobar dokaz. No, značajka dubokih duhovnih stvarnosti jest ta što nisu baš podložne ljudskoj logici i ljudskom razmišljanju.

U životu postoje dublje istine koje razum ne može shvatiti. Ljudska nam pamet može pomoći da budemo sna-lažljivi, ali ne i mudri. Za to je potreban osjećaj, instinkt, koji nadilazi razum. To je instinkt koji su posjedovali sveci kad su obavljali i preporučivali taj način molitve. Možemo čitati o tome kod velikih kontemplativaca, kao na primjer, o isusovačkom bratu sv. Alfonsu Rodriguezu koji bi dnevno molio i dvanaest krunica. U našim indijskim selima mogu se susresti stare žene na čijim se licima vidi patnja i ljubav, i na kojima odsijeva miran žar Duha; njihova je jedina molitva krunica. Sva načela Isusove molitve ovdje su primijenjena. Ovdje iznova imamo ono što volim nazivati posvećenjem podsvijesti pomoću na izgled mehaničkog izgovaranja molitvene formule.

Ako vam se i prije krunica sviđala, učinite od nje »Isusovu molitvu«. Ili, upotrijebite zrnca da izgovarate svoj molitveni obrazac. Ne znam zašto, ali mnogim ljudima prebiranje prstima po zrncima donosi mir i molitveno ozračje; možda je razlog u tome što to u molitvu unosi ritam.
Ja kadikad prebirem prstima po zrncima a da ne izgovaram nikakvu molitvu; i sam taj pokret dovoljan je da me uvede u molitvu. Učinite nešto slično danas u svojoj molitvi. Upotrijebite zrnca krunice da svoju Isusovu molitvu izgovarate ritmički. I s blagoslovom Blažene Djevice otkrili mudrost koju su toliki sveci našli u molitvi!

Anthony de Mello

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 sij 2007 03:46 
Odsutan

speranza napisao:
Molitva krunice - Zašto je važna?

Krunica je zivot Isusov, od zaceca, pa muka, smrt i uskrsnuce, uzacasce Marijino, i krunisanje Marije na nebu.

Krunicu nazivaju Biblijom siromasnih. Danas, svatko moze imati u kuci Bibliju. Ali, prije nego je bilo puno tiska, prije nekoliko stoljeca, nije bilo tako. Bibliju su imali samo bogati, a siromasni su molili krunicu, da bi se time priblizili Isusu, i zivotu Njegovom i Marijinom.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 sij 2007 16:43 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Drugi nacin molenja krunice...

U Ime Oca i Sina *i Duha Svetoga.
-Boze ,u pomoc mi priteci.
-Gospodine ,pohiti da mi pomognes.
Slava Ocu.....
(Sada procitaj navjestaj otajstva i moli Oce nas.Potom molis deset Zdravo Marija bez dodavanja zaziva kao u prvom nacinu)
RADOSNA OTAJSTVA
1.U prvom otajstvu radosnom razmisljat cemo,kako je arkandjeo Gabrijel
navijestio Blazenoj Djevici Mariji da ce zaceti i roditi Sina Bozjega po Duhu Svetom.
Oce nas,10Zdravo Marija.i Slava Ocu(Moj Isuse..)

2.U drugom otajstvu radosnom razmisljat cemo ,kako je Blazena Djevica Marija pohodila svoju rodicu,svetu Elizabetu,i ostala s njome tri mjeseca.
Oce nas,10Zdravo Marija.i Slava Ocu(Moj Isuse....)

3.U trecem otajstvu razmisljat cemo .kako je Blazena Djevica Marija rodila Gospodina nasega Isusa Krista u spilji u Betlehemu i postavila ga u jasle...
Oce nas ,10Zdravo Marija.i Slava Ocu (Moj Isuse..)

4.U cetvrtom otajstvu radosnom razmisljat cemo,Kako je Blazena Djevica Marija cetrdeseti dan poslje porodjeja prikazala Ocu nebeskom svoga Sina i u hrramu ga je starac Simun primio na ruke.
Oce nas, 10Zdravo Marija ,i Slava Ocu (Moj Isuse..)

5.U petom otajstvu radosnom razmisljat cemo ,kako je Blazena Djevica Marija nasla svoga Sina i treci dan u hramu gdje se razgovara s ucetiljima,a bilo mu je tada 12god.
Oce nas,10Zdravo Marija,i Slava Ocu(Moj Isuse...)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 sij 2007 17:26 
Odsutan

OTAJSTVA SVIJETLA

U ovim otajstvima razmisljat cemo kako je......

1.Kako je Gospodin nas Isus Krist sisao u Jordan da ga Ivan krsti ,na sta se nebo otvorilo,Otac ga proglasio svojim ljubljenim Sinom,a Duh Sveti sisa na nj da ga ubede u posljednje koje ga ceka.

2.Kako Gospodin nas Isus Krist u Kani Galilejskoj,pretvarajuci vodu u vino,vjeri otvorio srca ucenika zahvaljujuci posredovanju Marije ,prve vjernice.

3.Kako je Gospodin nas Isus Krist propovijedanjem navijestio dolazak kraljestva Bozjega i pozvao na obracenje,oprastajuci grijehe onima koji su mu s pouzdanjem u poniznosti pristupili.

4.Kako je Gospodin nas Isus Krist preobrazio pred ucenicima na brdu,a Otac ih je pozvao neka ga slusaju i priprave s njime na tesku muku,kako bi s njime stigli do radosti uskrsnuca i zivota Duhom Svetim preobrazena.

5.Kako je Gospodin nas Isus Krist ustanovio Euharistiju,u kojoj se hrani
svojim Tijelom i Krvlju pod prilikama kruha i vina,svjedoceci tkao do karaja svoju ljubav prema ljudima za kojih ce se spasenje zrtvovati.

ZALOSNA OTAJSTVA

1Kako je Gospodin nas Isus Krist molio svome nebeskome Ocu i znojio krvavim znojem u Maslinskom vrtu.

2.Kako je Gospodin nas Isus Krist bio privezan uz kameni stup i nemilo bicevan u dvoru Pilatovou.

3.Kako je Gospodin nas Isus Krist bio okrunjen trnovom krunom.

4.Kako je Gospodin nas Isus Krist bio osudjen na smrt,pa je poput gore
Kalvarije nosio na svojim ramenima preteski kriz.

5.Kako je Gospodin nas Isus Krist bio propet na tvrdom krizu izmedju dva razbojnika,a gledala ga njegova Majka Marija.

SLAVNA OTAJSTVA

1Kako je Gospodin nas Isus Krist treci dan po svojoj Muci i smrti slavno uskrsnuo od mrtvih,da vise nikada ne umre.

2.Kako je Gospodin Nas Isus Krist cetrdeset dana poslje svoga uskrsnuca uzasao na nebo i sjedi o desnu nebeskoga Oca.

3.Kako je Gospodin nas Isus Kris poslao Duha svetoga nad apostole u prilici ognjenih jezika.

4.Kako je Blazena Djevica Marija preminula s ovoga svijeta,te kako je dusom i tijelom bila uznesena na nebo.

5.Kako je Blazenu Djevicu Mariju okrunilo Presveto Trojstvo za kraljicu neba i zemlje ,i razmisljat cemo rajsko uzivanje svih Svetih

(Poslje svih ovih krunica moli se..)

Zdravo Kraljice ,Majko milosrdja ,zivote slasti i ufanje nase,zdravo!K Tebi vapijemo prognani sinovi Evini .K Tebi uzdizemo tugujuci i placuci u
ovoj suznoj dolini.Svrni dakle ,zagovornice nasa,one svoje milostive oci na nas,te nam poslje ovoga progona pokazi Isusa,blagoslovljeni plod utrobe svoje.O blaga ,o mila,o slatka Djevice Marijo!
R.Moli za nas ,Kraljice svete krunice.
O.Da dostojni postanemo obracenja Kristovih.
POMOLOMO ES..Boze ,kojega je Jedinorodjeni Sin svojim zivotom,smrcu i
uskrsnucem dare nam pripravio vjecnoga spasenja,podaj,molimo Te ,da mi,koji ova otajstva molitvom svete krunice Blazene Djevice Marije razmisljamo,ugledamo se u ono sto sadrzavaju a postignemo ono sto obecavaju,Po istom Kristu Gospodinu nasem.Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 sij 2007 17:36 
Odsutan

Dragi prijatelju i clanu TT !

Neka ti ova krunica postane blagoslovom
Neka ti bude putokaz na putu do Boga i neka ti dari
milost potpunog opredjeljenja za Boga.
Tako da Krist bude po tebi prepoznatljiv
Neka te vodi ka zrtvi.da bi Isus mogao donosti ljudima.

Neka ti da izdrzljivost na tvojoj Maslinskoj gori,
ustrajnost pod udarcima nevolja,i strpljivost kad te pritisce trnova kruna.
Neka i tebe prat na tvom kriznom putu i neka te snazi do posljednjeg daha.
Neka ti podari vjeru u uskrsnuce,ceznju za Vjecnim,radost i mir u Bogu.
Neka te vodi do punine zivota i neka ti pokloni savrsenstvo u Isusu Kristu,nasem Gospodinu.

ZA SVE TO MOLE TVOJI CLANOVI TEBE -TRAZIM...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 sij 2007 10:10 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
rebeka napisao:
Drugi nacin molenja krunice...

U Ime Oca i Sina *i Duha Svetoga.
-Boze ,u pomoc mi priteci.
-Gospodine ,pohiti da mi pomognes.
Slava Ocu.....
(Sada procitaj navjestaj otajstva i moli Oce nas.Potom molis deset Zdravo Marija bez dodavanja zaziva kao u prvom nacinu)
RADOSNA OTAJSTVA
1.U prvom otajstvu radosnom razmisljat cemo,kako je arkandjeo Gabrijel
navijestio Blazenoj Djevici Mariji da ce zaceti i roditi Sina Bozjega po Duhu Svetom.
Oce nas,10Zdravo Marija.i Slava Ocu(Moj Isuse..)

2.U drugom otajstvu radosnom razmisljat cemo ,kako je Blazena Djevica Marija pohodila svoju rodicu,svetu Elizabetu,i ostala s njome tri mjeseca.
Oce nas,10Zdravo Marija.i Slava Ocu(Moj Isuse....)

3.U trecem otajstvu razmisljat cemo .kako je Blazena Djevica Marija rodila Gospodina nasega Isusa Krista u spilji u Betlehemu i postavila ga u jasle...
Oce nas ,10Zdravo Marija.i Slava Ocu (Moj Isuse..)

4.U cetvrtom otajstvu radosnom razmisljat cemo,Kako je Blazena Djevica Marija cetrdeseti dan poslje porodjeja prikazala Ocu nebeskom svoga Sina i u hrramu ga je starac Simun primio na ruke.
Oce nas, 10Zdravo Marija ,i Slava Ocu (Moj Isuse..)

5.U petom otajstvu radosnom razmisljat cemo ,kako je Blazena Djevica Marija nasla svoga Sina i treci dan u hramu gdje se razgovara s ucetiljima,a bilo mu je tada 12god.
Oce nas,10Zdravo Marija,i Slava Ocu(Moj Isuse...)
Ovako molimo krunicu na nedjeljnoj misi, bas mi je drago sto si je napisala :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 sij 2007 17:03 
Odsutan

TRECI MOLITVENI NACIN KRUNICE

Treci nacin molis tako da mjesto kratkog navjestanja za otajstvo,procitas iz Biblije odlomak koji navjesta otajstvo koje upravo zelis moliti.
Kad procitas Rijec Bozju,malo ostani u sutnji i promotri kako se to otajstvo vjere moze ostvariti toga trenutka.

Onda moli 10 Zdravo Marija...
RADOSNA OTAJSTVA

1.Procitaj o navjestanju Isusova rodjenja u evandjelju svetog Luke(LK1,36-38)
2.Procitaj o susretu dviju majki Isusove i Ivanove u evandjelju sv.Luke
(LK !,39-45)
3Procitaj o Kristovom rodjenju(LK2;1-20)
4.Procitaj o Isusovu prikazanju u hramu(lk 2,22-40)
5.Procitaj o trazenju Isusa i kako su ga nasli u hramu(LK 2,42-52)

OTAJSTVA SVIJETLA
1.Procitaj kako je na Gospodina nasega Isusa Krista na krstenju u Jordanu sisao Duh Sv.,a Otac ga proglasio svojim Ljubljenim Sinom.
(Mt 3,13-17) ili 1,9-11 ili Lk3,21 -22
2Procitaj kako je Gospodin nas Isus Krist u Kani Galilejaskoj Marijinim
posredovanjem pretvorijo vodu u vino i pobudio vjeru ucenika.(Iv2,1-11)
3.Procitaj kako je Gospodin nas Isus Krist navijestio Kraljestvo Bozje i pozvao na obracenje za oprostenje grijeha..
(Mt 4,12-17)ili Mk 1,14-15 ili Lk 4,14-15
4.Procitaj kako se Gospodin Isus nas Krist pred ucenicima na gori preobrazio,a Otac ih pozvao da ga slusaju.
(Mt 17,1-8)ili Mk 9,28-36
%Procitaj kako je Gospodin nas Isus Krist ustanovijo euharistiju u kojoj nas hrani svojim tijelom i krvlju pod prilikama kruha i vina.
(Mt26,2G-29)ili Mk14,22-26 ili Lk22,15-20 ili 1Kor11,23-25

ZALOSNA OTAJSTVA
1Procitaj o Isusovoj smrtnoj borbi u Getsemanskom vrtu u evandjelju sv.Mateja (Mt 26,36-45)
2.Procitaj o Isusovom pogrdjivnju i bicevnju(Mt26,66-68 i 27,20-26)
3.Procitaj i krunjenju Isusa trnovom krunom procitaj isto kod Mateja
(Mt 27,27-30)
4.Procitaj sto vise mozes o Isusovom kriznom putu iz evandjelja po Ivanu
(Iv 19,12-17)moze i kod drugih evandjelista
5.Procitaj navjestaj o Isusovoj smrti na krizu iz evandjelja po Mateju
(Mt 27,45-54)

SLAVNA OTAJSTVA
1Procitaj o Isusovom uskrsnucu ,te o svjedocima Isusova uskrsnuca u
evandjelju po Marku (mk16,I-7)te u Ivanovu evandjelju(Iv 2o,19-31)
2Procitaj knjigu Djela apostolskih (Dj1,I-11)
3.Procitaj iz Djela apostolskih (Dj2,1-8)
4.Procitaj o uznesenju Djevice Marije u nebo iz evandjelja po Luki(Lk1,41-50)
5.Procitaj posljednju knjigu Svetog Pisma knjigu Otkrivanja.
(Otk 12,1-9.13-17 i 21,1-4)

Za molitvenu krunicu mogu se odabrati i drugi biblijski tekstovi...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 sij 2007 16:27 
Odsutan

Molim za sve bolesne, da ozdrave. I za sve forumaše i njihove molitve...

Uključila bi u ove molitve i sebe, da lakše položim ispite, jer uz molitvu i Božju pomoć je sve lakše!

Neka nas sve blagoslovi naš Dobri Bog!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 362 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 37  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]