www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 svi 2019 20:06

Vrijeme na UTC [LJV]
Započni novu temu Odgovori  [ 348 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5 ... 35  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 11 tra 2006 07:48 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 03 vel 2006 13:40
Postovi: 254
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ovo je stavljeno pod najave jer počinje na Veliki petak, poslije ce biti prebaceno.

Ova devetnica se moze moliti u bilo koje vrijeme, ali posebno se preporuca da se pocne na Veliki petak. Također, mže se moliti i samo krunica koja je vrlo kratka, ali snažna. Molimo za sve ljude, posebno za svečenike!

Za početak evo molitva, a u slijedecim postovima o Božanskom milosrđu i s.Faustini.

KRUNICA U ČAST BOŽJEG MILOSRDA

Na prva tri zrnca:

Oče naš..., Zdravo Marijo ..., Vjerovanje.

Na velika zrnca:

Vječni Oče, prikazujem Ti Tijelo i Krv, Dušu i Božanstvo Tvoga preljubljenoga Sina, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštinu za naše grijehe i grijehe cijelog svijeta.

Na mala zrnca:

Po gorkoj Muci Isusovoj, smiluj se nama i cijelom svijetu.

Nakon 5 desetki doda se 3 puta:

Sveti Bože, Sveti Jaki Bože, Sveti Besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelom svijetu.

DEVETNICA BOŽANSKOM MILOSRĐU
PRVI DAN

Isus je rekao s. Faustini:

"Danas dovedi k Meni sveukupno čovječanstvo, a posebno sve grješnike, te ih uroni u ocean Moga milosrđa. Tako ćeš ublažiti gorkost Moju, koju mi uzrokuju duše, koje se
gube".


Milosrdni Isuse, kojega je vlastitost smilovanje i opraštanje, ne gledaj naše grijehe, nego pouzdanje koje stavljamo u Tvoju neizmjernu Dobrotu. Sve nas primi u zaklonište Svoga milosrdnog Srca i nikad nikoga ne odbaci. Molimo Te po ljubavi, koja Te sjedinjuje s Ocem i Duhom Svetim.

Oče naš... Zdravo Marijo... Slava Ocu...

Vječni Oče, pogledaj milosrdno na sveukupno čovječanstvo, a posebno na jadne grješnike, kojih je jedina nada Milosrdno Srce Tvoga Sina, našega Gospodina Isusa Krista. Po njegovoj gorkoj Muci, pokaži nam Svoje milosrđe, kako bismo mogli svi na sve vijeke slaviti Tvoju Moć i Snagu. Amen.

Krunica na čast Božjeg Milosrda

DRUGI DAN

Isus reče:

"Danas dovedi k Meni duše svećeničke i redovničke, uroni ih u Moje neizmjerno milosrđe. Te duše su Mi dale snagu da podnosim gorku Muku. Po njima, kao po zlatnom lancu, Moje milosrđe se izlijeva na čovječanstvo".

Milosrdni Isuse, koji si izvor svakog dobra, umnoži milosti u dušama svojih svećenika i redovnika da dostojno i s korišću čine djela milosrđa, te da riječju i primjerom dovode bližnje i predaju ih Ocu milosrđa, koji je na Nebesima, da Mu iskazuju slavu, koja Mu pripada".

Oče naš... Zdravo Marijo... Slava Ocu...

Vječni Oče, pogledaj samilosno na izabranike Svoga vinograda, pogledaj na svećenike i redovnike i napuni ih puninom svoga blagoslova. Po zaslugama Srca Svoga Sina, podaj im svjetlo i snagu, da vode kršćane na put spasenja i da s njima slave Tvoje neizmjerno milosrđe. Amen.

Krunica na čast Božjeg Milosrda

TREĆI DAN

Isus reče s. Faustini:

"Danas dovedi k Meni sve pobožne i vjerne duše: uroni ih u ocean Moga milosrđa. Te duše pomagale su Me na križnom putu do Kalvarije. Bile su Mi kapi utjehe usred oceana gorkosti".

Milosrdni Isuse, koji obilno daješ milosti iz riznice svoga milosrđa, primi sve vjerne kršćane u zaklonište Svoga milosrdnog Srca, i nemoj ih nikad odbaciti od Sebe. To Te molimo po neizmjernoj ljubavi, kojom plamti Tvoje Srce prema Ocu nebeskom.

Oče naš... Zdravo Marijo... Slava Ocu...

Vječni Oče, pogledaj samilosno na vjerne duše, na baštinu Svoga Sina i po zaslugama Njegove gorke Muke, podaj im Svoj blagoslov i zaštiti ih Svojom trajnom pomoći, da ne izgube ljubav i blago Svete vjere, nego da s korovima Anđela i Svetih vječno slave Tvoje neizmjerno milosrđe. Amen.

Krunica na ćast Božjeg Milosrda

ČETVRTI DAN

Isus reče:

"Danas, dovedi k Meni pogane i one, koji Me još ne poznaju. U Mojoj gorkoj Muci, mislio sam i na njih i njihovu buduću zauzetost. Uroni ih u ocean Moga milosrđa".


Oče naš... Zdravo Marijo... Slava Ocu...

Milosrdni Isuse, koji si svjetlo svijeta, primi u zaklon Svoga Srca milosrdnoga duše pogana i nevjernika, koji Te još ne poznaju. I oni su uključeni u milosrdno Srce Tvoga Sina, našega Gospodina Isusa Krista. Osvoji ih za svjetlo Evanđelja, kako bi shvatili, da je velika sreća za njih, ako Te uzljube. Pomozi im, da i oni slave kroz sve vijeke Tvoje milosrđe. Amen.

Krunica na čast Božjeg Milosrda

PETI DAN

Isus reče:

"Danas dovedi k Meni duše heretika, raskolnika, krivovjeraca i otpadnika. Uroni ih u ocean Moga milosrđa. Te duše su razdirale Moje Tijelo i Moje Srce, tj. Moju Crkvu. Ali, ako se ponovo nađu u Crkvi mojoj, moje rane će zacijeliti i osjetit ću utjehu u Svojoj Muci."

Milosrdni Isuse, koji si sama dobrota i koji ne odbijaš dati milost i svjetlo onima koji to zamole, primi pod okrilje Svoga milosrdnog Srca duše heretika, krivovjernika i odpadnika kao i duše svih, koji su u vjerskoj zabludi. Neka ih Tvoje svjetlo sve privuče u jedinstvo Crkve. Nemoj ih odbaciti, zaštiti ih da i oni postanu Tvoji i da slave Tvoje milosrđe.

Oče naš... Zdravo Marijo... Slava Ocu...

Vječni Oče, pogledaj milosrdno na duše heretika i otpadnika, koji uporno ostaju u svojim zabludama, koji su prezirali Tvoje darove i zloupotrebljavali Tvoje milosti. Ne gledaj na zloću njihovu nego na Ljubav i Muku, gorku i tešku Svoga Sina, koji Te je žarko molio "da svi budu jedno" (Iv 17,21). Pomozi im da što prije postignu to jedinstvo, te da složno s nama slave Tvoje milosrđe uvijeke. Amen.

Krunica na ćast Božjeg Milosrda

ŠESTI DAN

Isus reče:

"Danas, dovedi Mi duše blage i ponizne kao i duše male djece. Uroni ih sve u ocean Moga milosrđa. One su najsličnije Mome Srcu i one su Me jačale u Mojoj gorkoj Muci..."

Milosrdni Isuse, koji si rekao: naučite se od Mene, koji sam blaga i ponizna Srca", primi u zaštitu Svoga milosrdnog Srca duše blage i ponizne kao i duše male djece. One zanose nebesa, one su kao rukovet cvijeća mirisnoga pred Prijestoljem Božjim, gdje se Bog naslađuje mirisom njihovih krijeposti. Učini, da uvijek stanuju u Tvom Srcu, pjevajući bez prestanka pjesmu Ljubavi i Božjeg milosrđa.

Oče naš... Zdravo Marijo... Slava Ocu...

Vječni Oče, pogledaj milostivo na malu djecu i na sve duše blage i ponizne, koje su postale najsličnije Tvome Božanskom Sinu i koji Te razveseljuju. Oče milosrđa, Tebi su ugodne njihove krijeposti. Molimo da blagosloviš nas i sav svijet, kako bismo mogli svi vječno slaviti Tvoje Božansko milosrđe. Amen.

Krunica na ćast Božjeg Milosrda

SEDMI DAN

Isusove riječi:
"Danas, dovedi k Meni duše, koje posebno časte i slave Moje milosrđe. Te duše olakšavale su Moju Muku i najdublje su prodrle u Moj duh. One su odsjev Moga milosrdnog Srca. U budućem životu te duše blistat će posebnim sjajem i ni jedna od njih ne će doći u pakao. Svaka će od njih imati Moju zaštitu u času smrti".

Milosrdni Isuse, kojega je Srce Ljubav, primi u Svoje Srce, puno ljubavi, duše, koje časte i šire na poseban način Tvoje milosrđe. Urešene snagom samog Boga, uvijek odane u Tvoje neizmjerno milosrđe i u svetu volju Božju, one nose na svojim ramenima cijelo čovječanstvo, moleći neprestano za to čovječanstvo od Oca nebeskoga oproštenje i milost. Pomozi im da ustraju do kraja u početnoj revnosti, te na času smrti budi im milosrdni Spasitelj, a ne Sudac.

Oče naš... Zdravo Marijo... Slava Ocu...

Vječni Oče, pogledaj milostivo na duše, koje časte i slave Tvoje neizmjerno milosrđe. Zaštićene u milosrdnom Srcu Tvoga Sina, te duše su kao živo Evanđelje. Njihove ruke pune su djela milosrđa, a njihova duša, puna radosti, raduje se Tvojoj slavi. Milosni Bože, molimo Te, pokaži im Svoje milosrđe prema nadi i pouzdanju koje imaju u Te, da se ispuni obećanje Spasitelja, koji će štititi sve, koji budu za života i na času smrti častili i širili tajnu Tvoga milosrđa. Amen.

Krunica na čast Božjeg Milosrda

OSMI DAN
Isus reče:

"Danas, dovedi Mi duše koje se nalaze u čistilištu i uroni ih u bezdan Moga milosrđa, da Moja Krv ublaži i olakša njihove muke. Te duše koje se muče dok ne zadovolje Božjoj pravdi, zapisane su u Mom Srcu i jednom će stići k Meni. Vi im možete pružiti olakšanje blagom iz riznice sv. Crkve, blagom opro-sta i svojim pokorničkim djelima..."

Milosrdni Isuse, koji si rekao: "Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš nebeski" (Lk 6,36), molimo Te, primi u zaštitu svog milosrdnog Srca duše, koje su u čistilištu i koje su Ti drage, koje daju zadovoljštinu Božjoj pravdi. Neka Tvoja Krv i Tvoja Voda, što isteče iz Tvog probo-denog Srca, ugase vatru čistilišta da se i tu pokaže snaga Tvoga milosrđa.

Oče naš... Zdravo Marijo... Slava Ocu...

Vječni Oče, pogledaj milostivo na duše koje trpe u čistilištu, te po zaslugama gorke Muke Tvoga Sina i po gorkosti, koja bijaše u tim časovima u Srcu Isusovu, smiluj se onima koji sada okajavaju svoje dugove, svoje grijehe pod okom Tvoje pravde. Molimo Te da gledaš na ove duše preko rana Tvoga ljubljenoga Sina, da se utvrde u uvjerenju o Tvojoj dobroti i o Tvom milosrđu bez kraja. Amen.

Krunica na ćast Božjeg Milosrda

DEVETI DAN

Isus reče:

"Danas, dovedi Mi lijene duše i uroni ih u bezdan Moga milosrđa. Te duše ranjavaju teško Moje Srce. U Maslinskom Vrtu, zbog njih, izgovorio sam u žalosti ove riječi: "Oče, ako je moguće, uzmi ovaj kalež od mene. Ali ne moja, nego Tvoja volja neka bude" (Lk 22,42). Za te duše, jedina daska spasenja jest utočište u Moje milosrđe."

Milosrdni Isuse, koji si sama dobrota, primi pod okrilje Svoga Srca lijene duše. Meka se te duše, koje su Ti bile odurne za vrijeme Tvoje agonije u Maslinskom Vrtu, ugriju u vatri Tvoje ljubavi. Patnički Isuse, upotrijebi svu snagu Svoga milosrđa i privuci k Sebi te duše, da bi se, ugrijane u Tvojoj ljubavi, s novim žarom , bile i one u Tvojoj službi.

Oče naš... Zdravo Marijo... Slava Ocu...

Vječni Oče, pogledaj milosrdno na lijene duše, koje su također predmet ljubavi Srca milosrdnoga Tvoga Sina, našega Gospodina Isusa Krista. Bože milosrđa i svake utjehe, molimo Te po zaslugama gorke Muke Tvoga ljubljenoga Sina i po njegovoj agoniji, smrtnoj Muci tijekom triju sati na Križu, pomozi da se ugriju ta srca i te duše, da bi i one slavile neprestano veličinu Tvoga milosrđa u sve vijeke. Amen.

Krunica na čast Božjeg Milosrda

_________________
"Da, to je čudesna istina: LJUBAV PRIVLAČI LJUBAV!
Na Malom Putu nije presudno podižeš li s poda pribadaču ili gradiš katedralu od zlata.
Bog ne gleda veličinu naših djela, nego samo na ljubav s kojom se ona obavljaju." (sv.Terezija od Djeteta Isusa)


Zadnja izmjena: Letizia; 11 tra 2006 07:56; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 tra 2006 07:53 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 03 vel 2006 13:40
Postovi: 254
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
SLIKA ISUSOVOG MILOSRDA

Počevši od godine 1931., naš Gospodin Isus Krist, više puta se objavio poniznoj redovnici Faustini. Nakon što ju je poučio o pobožnosti prema Božjem milosrđu, zaželio je da širi tu pobožnost po svemu svijetu.

Prvi put milosrdni Krist ukazao se sestri Faustini 22. veljače 1931. u mjestu Plock (Poljska). Sestra Faustina piše: "Uvečer bijah u svojoj ćeliji i opazih Isusa u neobičnoj bjelini i sjaju. Podiže ruku na blagoslov, a lijevu ruku stavi na svoje Srce. Neznatno rastvorivši ogrtač na prsima, pokaza na sjajne zrake, jedne bijele, a druge crvene. Blještile su iz njegova Srca. U potresenosti i šutnji, promatrala sam veličanstveni prizor i mislila na veličinu Božju u Isusu. Noja duša bijaše potresena strahom i neobičnom radošću. Isus mi reče: "Priredi sliku i prikaži Mene ovakvog, kakvog Me sada vidiš, te na sliku stavi natpis: "Isuse, uzdam se u Te. Želim da se ta slika poštuje najprije u vašoj kapelici, a zatim da se to čašćenje raširi po svemu svijetu".
Sestri Faustini Isusje rastumačio sjajne zrake: "Zrake na slici označuju Krv i Vodu, što su izvirali iz dubine Moga milosrđa, nakon što Moje Srce bijaše probodeno kopljem, nakon Moje smrti na Križu. Bijele zrake označuju Vodu, koja čisti duše, a crvene zrake označuju Krv, koja daje život dušama. Štititi duše od stroge pravde Moga Oca nebeskoga. Sretan onaj, koji bude živio u zakloništu ovih zraka, jer neće strahovati od Božje srdžbe".

Tijekom Svoje Muke, Isus je prolio skoru svu Svoju Krv. U Svom Srcu na samrti ostade Mu tek nekoliko kapi. Božja Providnost je pustila da koplje otvori njegovo Srce i da isteče i zadnja kap njegove Krvi. Isus želi da taj znak njegove Ljubavi bude posebno poštivan i čašćen u pobožnosti prema Božjem milosrđu. Zato je preporučio sestri Faustini da napiše ovu kratku, strijelovitu molitvu i da se njome često služi: "Krvi i Vodo, što istekoste za nas iz Srca Isusova poput milosrdnog izvora, uzdam se u VAS"!

Isusje zaželio da se ispod napisu riječi: "Isuse, uzdam se u Te!"

Na Kristovu želju, da sestra Faustina objavi svijetu pobožnost prema Božjem milosrđu, s. Faustina će zdušno raditi na tom ostvarenju, jer se čovječanstvo udaljuje od Boga, od Krista, od Crkve. Zbog toga razloga, unatoč napretku civilizacije, ljudi su nesretni, na mukama su, nesložni su, podijeljeni su, kažnjeni su ratovima. Bog, da spasi čovječanstvo zalutalo, zastranjeno, poniženo pod teretom teških, smrtnh grijeha, šalje posebne opomene iz mjesta Gospinih ukazanja (Salette, Lurd, Fatima), da potakne svijet na pokoru, napose treba istaknuti opomenu, koju je dao s. Faustini sam Isus Krist, da bi došlo do obraćenja grješnog čovječanstva, da bi se čovječanstvo zaustavilo na putu izgubljenja. Isus je više puta rekao s. Faustini: "Čovječanstvo ne će naći mira ako se ne obrati s pouzdanjem u Božje milosrđe."

POZIVI I OBEĆANJA MILOSRDNOG ISUSA

"Kćeri moja, milosrđe je Moje neizmjerno. Želim žar Svoga srca prenijeti u ljudska srca. Teško mi je kad ta ljudska srca ne žele primiti žar Moga milosrđa!"

Kćeri moja, reci im da sam Ja Ljubav i Milosrđe...Sve čini sto je u tvojoj moći da se širi čašćenje i štovanje Moga milosrđa. Ja ću nadopuniti, što ti ne mogneš učiniti...Govori čovječanstvu o Mome milosrđu, neka čovječanstvo nauči da je Moje milosrđe neizmjerno. Ovo je znak zadnjeg vremena. Nakon toga doći će dan Suda. Dok još ima vremena, neka čovječanstvo dolazi k izvoru Moga milosrđa. Nek se grješnik ne boji približiti Meni. Želim da svećenici navješćuju Moje veliko milosrđe prema grješnim dušama".

To su pozivi koji se nalaze u spisima s. Faustine. Postoje divna obećanja za apostole Božanskog milosrđa: "Duše, koje postanu apostoli i širitelji Moga milosrđa, štiti ću svega njihova života kao što majka štiti svoje novorođenče, a u času njihove smrti ne ću za njih biti Sudac nego Spasitelj. U ovo zadnje vrijeme, duša nema ništa drugo za svoju obranu, osim Moga milosrđa. Sretna ona duša, koja je svega svoga života nastojala biti pod zaštitom Moga milosrđa, jer takvu dušu ne će stići Moja pravda".

Kako li su ozbiljne ove Isusove riječi: "Čovječanstvo ne će naći smirenja, ako se ne vrati
s pouzdanjem k Mome milosrđu". Još reče Isus s. Faustini: "Reci čovječanstvu ranjenom
i nevoljnom, nek se utječe Mome Srcu, koje je puno Milosrđa, i ispunit ću čovječanstvo mirom!"

PRESVETA DJEVICA MARIJA I POBOŽNOST U ĆAST BOŽANSKOG MILOSRDA

Sestra Faustina više puta doživjela je ukazanja Presv. Djevice Marije. Ovdje ćemo spomeniti samo ukazanja od 25. ožujka 1936. godine. Za vrijeme razmatranja s. Faustina osjetila je Božju prisutnost.

Gledala je Božju neizmjernu veličinu i u isto vrijeme poniženje Božje, koje dolazi k svojim stvorovima u tajni Navještenja, koje Crkva slavi toga dana. Presveta se Djevica njoj ukazala i uputila joj slijedeće riječi, koje potvrđuju neizmjernu važnost poboznosti prema Božjem milosrđu u naše vrijeme:

"Ja sam darovala svijetu Spasitelja. Tome svijetu govori o neizmjernoj ljubavi, koja je u Srcu Moga Sina i priprema Isusov drugi dolazak na ovaj svijet. Ne će doći više kao Milosrdni Spasitelj, nego kao Sudac. Taj dan bit će strašan, dan pravde, dan Božje srdžbe. Pred tim danom i Anđeli dršću. Govori dušama o Isusovu milosrđu za vrijeme Muke. Ako budeš šutjela u to vrijeme, bit ćeš odgovorna za mnoge duše. Ne boj se ništa i budi vjerna do kraja".

_________________
"Da, to je čudesna istina: LJUBAV PRIVLAČI LJUBAV!
Na Malom Putu nije presudno podižeš li s poda pribadaču ili gradiš katedralu od zlata.
Bog ne gleda veličinu naših djela, nego samo na ljubav s kojom se ona obavljaju." (sv.Terezija od Djeteta Isusa)


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 tra 2006 07:54 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 03 vel 2006 13:40
Postovi: 254
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
SESTRA MARIJA FAUSTINA KOWALSKA


Radio-Vatikan, tijekom posebne emisije, 24. veljače 1974. pod naslovom javio je: "Sestra Faustina, apostol Božjeg milosrđa". Gule su se ove riječi: "...Krist je pozvao jednu pripadncu našeg naroda, sestru Faustinu-Jelenu Kowalska da bude apostol Božjeg mislosrđa... Ona postade pravi apostol Božjeg milosrđa ponaprije za poljski narod, koji bijaše tlačen, ugnjetavan i satrven, zatim za sveukupno čovječanstvo. Isus je izabrao tu dušu njemu posebno vjernu u svemu, da bude apostol Božjeg milosrđa, te joj naložio da pozove grješnike na pokoru i pouzdanje u Božje milosrđe..."
Sestra Faustina piše: "Isus ne želi kazniti čovječanstvo, ne želi ga uništiti, nego izliječiti ga, obratiti ga i privinuti ga uz svoje milosrdno Srce."

Ta emisija govori nam jasno o Devetnici u čast Božjeg milosrđa, o Litanijama o Božjem milosrđu, o Krunici o Božjem milosrđu. Radio-Vatikan napominje također novu sliku milosrdnoga Krista, ističući, kako je Krist naredio da se napravi ta slika, obećajući posebne milosti svima onima, koji budu častili Isusa po toj slici. Isus je sestri Faustini saopćio još jednu želju, da se na prvu Nedjelju po Uskrsu, na Mali Uskrs, ustanovi blagdan Božjeg milosrđa.

Radio-Vatikan završava ovako: "Krist opominje svijet, koji se nalazi na rubu propasti, na rubu katastrofe. Jedini spas za čovječanstvo, koje se udaljilo od Boga, jest u tome, da se baci u ruke milosrdnog Boga, da se obrati, pa će tako čovječanstvo naći život, sreću i trajan mir".

Sestra Marija-Faustina, u svijetu Jelena Kowalska, rođena je u selu Glogovvice, kotar Turek, u Poljskoj, 25. travnja 1905. godine. U svojoj dvadesetoj godini javlja se redovnicima Naše Gospe od Milosrđa, kojih je svrha da se brinu u moralnom i materijalnom pogledu za nezbrinute djevojke. Sestra Faustina bavila se svojim apostolatom u spašavanju tih djevojaka u mjestu Lagiewnibi blizu Krakova. U tom mjestu je položila svoje prve zavjete 30. travnja 1928., a nakon pet godina i vječne. U raznim kućama poslušno je vršila skromne poslove, kao kuharica, vrtlarica i čuvarica svinja. Radila je sve savjesno i mirno, Njezin život bijaše u radu, molitvi, u pokori i velikom trpljenju.

Kristova Majka Marija poučila ju je da s ljubavlju provodi kreposni život. Sestra Faustina piše: "Jednog dana, na blagdan Bezgrešnog Začeća, vidjela sam Svetu Djevicu u neopisivoj ljepoti. Smiješeći, reče mi: "Po Božjoj preporuci, bit ću posebno za te Majka, ali želim da budeš pouzdano dijete moje. Želim da se vjež-baš posebno u tri kreposti, koje su mi najdraže, a to su: Poniznost, poniznost, poniznost, zatim čistoća i ljubav prema Bogu"! Nakon toga iščezla je ispred mojih očiju. Kad sam se pribrala, moje srce i moja duša osjetila je posebnu privlačnost prema spomenitim krepostima, te sam se stalno u njima vježbala. Bile su te kreposti duboko usađene u mom srcu!"

Sestra Faustina bijaše u 33. godini, kad ju je Bog pozvao k Sebi 5. listopada 1938., da joj dade vječnu nagradu. Papa Ivan Pavao II. proglasio ju je blaženom 1993., a svetom 2000. godine.
NUTARNJI ŽIVOT I APOSTOLAT SESTRE FAUSTINE

Sestra Faustina bila je svjesna, da svetost ne postiže ukazanjima i viđenjima, nego u provođenju kreposna života u sjedinjenju s Božjim milosrđem. Da postigne pravu poniznost, vježbala seje trajno u toj krijeposti. Veli da ju je to mnogo koštalo, mnogo stajalo muke i napora. Na početku samoljublje je osjetila kod svakog poniženja. Bog joj je davao svjetlo i s. Faustina bilježi u svom potajnom dnevniku ovo: "Moj Isuse, za dušu nema ništa bolje nego što su poniženja, preziri: tajna radosti! Kad Bog vidi dušu u takvom stanju, nagrađuje ju svojim milostima".

Godinu dana prije svoje smrti piše s. Faustina o čistoći srca, pa veli ovako: "Dobri Bog jednog dana dao mi je saznati, kako nikad nisam izgubila nevinost, unatoč svim vrstama opasnosti. Bog me je čuvao da moja djevičanska čistoća duše i srca ostane netaknuta. Svaki put kad pomislim na tu neshvatljivu milost, neizmjernu i nezasluženu, novi plamen ljubavi i zahvalnosti proključa iz mog srca prema Bogu. Nastojim čuvati čistoću duše, kako bi zrake Božje milosti sjale svim svojim sjajem. Želim biti kristal, kako bih mogla biti ugodna za Božje oči".

Ljubav Božja ju je osvajala sve više. Dok bi bivala u teškim iskušenjima, govorila je "Isuse, Ti vidiš, kako je Tvoja ljubav sve za me. Volja moga Boga! Ti si moja hrana, Ti si moja sreća, sreća moje duše. Kad se Tebi podlažem, osjećam duboki mir u svojoj duši. Volim više volju Božju u svim mukama i trpljenju, više nego pohvalu, koja dolazi od moje vlastite volje".

Ma Gospino Uznesenje na Nebo, piše ona: "Od jutros moja duša bijaše Bogom ispunjena. Nakon svete Pričesti, moja je duša osjećala da je sjedinjena s Ocem nebeskim. Razumjela sam da se nikakvo vanjsko djelo ne može uspoređivati s čistom Božjom ljubavlju. Gledala sam radost utjelovljenje Riječi i bila sam zaokupljenja Božanskim Trojstvom. Kad sam se pribrala, moja duša bijaše zahvaćena živom željom, da se sjedinim s Bogom. Jedna takva želja ljubavi Oca nebeskoga obuhvatila me je i držala cijeli dan i bila sam u ekstazi ljubavi..."

Svijest o Ljubavi Božjeg milosrđa prema dušama, njeno srce suosjećalo je, imalo je ljubavi prema grješnicima, prema umirućima i prema dušama u čistilištu.
Sestra Faustina piše: "Pratim često osobe na umoru, u smrtnim mukama, te molim za njih ustrajno, da imadnu pouzdanje u Božje milosrđe... Bog mi daje posebno suosjećanje za duše umirućih. Često mi po svojoj milosti iznenada daje čisto duhovno spoznanje za potrebe nekih duša. Molim također dugo za takve duše..." Uvjerena je da Krunica na čast Božjeg milosrđa posebno pomaže umirućima: "Moli Krunicu koju sam te naučio moliti".

Sestra Faustina često misli na duše u čistilištu. Znajući da u velikim čistilišnim mukama te duše ne mogu sebi same pomoći, Faustina se zauzimlje za njih svojom molitvom kod Božjeg milosrđa: "Danas, 25. ožujka 1938. vidjela sam kako Isus trpi. Rekao mi je: "Kćeri moja, pomozi mi spašavati grješnike". U istom času osjetila sam u svojoj duši neobično velik žar ljubavi i želju za spašavanje duša. Kad dođoh k sebi, znala sam, koje sredstvo trebam upotrijebiti. Pripremila sam se za najveće patnje. Danas su se moje muke povećale, pa sam čak osjetila rane na rukama, nogama i na prsima, prema Isusovim ranama..."
Završit ćemo, podsjećajući se na riječi Isusove, upućene s. Faustini malo prije njezine smrti, a te riječi mogu se nazvati: "Testamenat milosrđa".
"Kćeri moja, znaj: Moje Srce je samo milosrđe. Iz tog oceana milosrđa istječu milosti na sav svijet. Nijedna duša, koja dođe k Meni, ne ostaje bez utjehe. Sve bijede su utopljene u Mome milosrđu i sve milosti spasenja ili posvećenja izviru iz tog vrela".
U svojim molitvama, prosimo od blažene Faustine da nam isprosi Božje milosrđe.

_________________
"Da, to je čudesna istina: LJUBAV PRIVLAČI LJUBAV!
Na Malom Putu nije presudno podižeš li s poda pribadaču ili gradiš katedralu od zlata.
Bog ne gleda veličinu naših djela, nego samo na ljubav s kojom se ona obavljaju." (sv.Terezija od Djeteta Isusa)


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 tra 2006 00:07 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 13 vel 2006 13:38
Postovi: 1902
Lokacija: Ljubi i čini što hoćeš!
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Vjeroispovjest: Rimokatolik
ZAZIVANJE BOŽJEGA MILOSRĐA


(iza svakoga zaziva moli se:mi se uzdamo u te)

Božansko Milosrđe, ti neshvatljiva tajno Presvetoga Trojstva,

Božansko Milosrđe, ti izrazu Njegove najveće moći,

Božansko Milosrđe, koje si se objavilo u stvaranju nebeskih duhova,

Božansko Milosrđe, koje si nas iz ništavila pozvalo u život,

Božansko Milosrđe, koje obuhvaćaš čitav svijet,

Božansko Milosrđe, koje nam daruješ besmrtni život,

Božansko Milosrđe, koje nas zaštićuješ od zasluženih kazni,

Božansko Milosrđe, koje nas oslobađaš od bijede grijeha,

Božansko Milosrđe, koje nam u Riječi što je Tijelo postala daruješ opravdanje,

Božansko Milosrđe, koje se na nas izlijevaš iz Rana Kristovih,

Božansko Milosrđe, koje nam izvireš iz Presvetoga Srca,

Božansko Milosrđe, koje si nam dalo Presvetu Djevicu za Majku milosrđa,

Božansko Milosrđe, vidljivo u ustanovljenju Crkve koja obuhvaća cijeli svijet,

Božansko Milosrđe, očevidno u ustanovljenju i dijeljenju svetih sakramenata,

Božansko Milosrđe, neograničeno u skramentu Krštenja i Pokore

Božansko Milosrđe, neizmjerno u sakramentu Oltara i Svećeništva,

Božansko Milosrđe, koje si nas pozvalo k svetoj vjeri,

Božansko Milosrđe, u obraćenju grešnika,

Božansko Milosrđe, koje posvećuješ pravednike,

Božansko Milosrđe, koje usavršuješ svete,

Božansko Milosrđe, vrelo bolesnicima i patnicima,

Božansko Milosrđe, utjeho i blago svih onih koji su skršena srca,

Božansko Milosrđe, ufanje onih koji očajavaju,

Božansko Milosrđe, koje uvijek i svagdje pratiš sve ljude,

Božansko Milosrđe, što nas ispunjaš milostima,

Božansko Milosrđe, mire umirućih,

Božansko Milosrđe, koje nas čuvaš od paklenoga ognja,

Božansko Milosrđe, koje olakšavaš patnje dušama u čistilištu,

Božansko Milosrđe, ti slasti i neizmjerna radosti sviju svetih,

Božansko Milosrđe, beskrajno u svim tajnama vjere,

Božansko Milosrđe, neiscrpljivi izvore čudesa,


V. — Bog je milosrdan i pun samilosti, spor u srdžbi i pun dobrote.

R. — Zato ću dovijeka klicati milosrđu Božjemu.

Pomolimo se: O Bože, čijemu milosrđu nema kraja, čija je samilost neiscrpiva, pogledaj milostivo na nas, umnoži u nama djelo Svoga milosrđa, da ne očajavamo ni u najvećim iskušenjima, nego da se predamo uvijek u sve većem pouzdanju Tvojoj svetoj volji, ljubavi i milosrđu! Po Gospodinu našemu Isusu Kristu, Kralju milosrđa, koji nam s Tobom i s Duhom Svetim iskazuje milosrđe u sve vijeke vjekova! Amen!
Ovo nisu litanije, nego zazivi ili prizivi na Božje milosrđe. Zato se ta lijepa pohvalna molitva može nazvati TE DEUM na čast Božjega Milosrđa.

"Božja ljubav je cvijet, a Milosrđe je plod toga cvijeta. Ako neka duša sumnja, neka čita zazive Božjemu milosrđu i naći će pouzdanje!"

(Sestra Faustina)za moju dragu šeficu Letiziu :arrow:

(napomena šefice :): nadam se da se Joakime ne ljutis sto sam mrvicu prepravila)

_________________
Poruka u boci bačena nekad davno, još putuje morem
i traži kopno,traži tebe, a kada te nađe
unutra ćeš pročitati.........


ZABRANJENO GUBITI NADU U BOLJE SUTRA,
GOSPODIN TVOJ!!
Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 vel 2007 12:02 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 17 stu 2006 11:57
Postovi: 1460
Lokacija: Velika Gorica
Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Vjeroispovjest: Katolik
Status: U braku
Slika

NAPUTAK ZA ŠTOVATELJE BOŽANSKOG MILOSRĐA
Štovatelji Božanskog milosrđa neka:


1. časte sliku Milosrdnog Isusa u svom stanu i obraćaju se na Njega u svim svojim brigama i poteškoćama;

2. neka se potpuno posvete Milosrdnom Isusu;

3. neka žive pod zrakama milosti Milosrdnog Isusa, neka se osobno brinu za čistoću srca i nastoje oko kršćanske savršenosti;

4. neka razglašuju Božansko milosrđe pomoću djela milosrđa, duhovnih i tjelesnih, napose da obraćaju grešnike, tješe i pomažu siromahe, žalosne i bolesne, i upoznavaju druge s ovom pobožnošću;

5. neka na svagdanje molitve nadovezuju zaziv: »Isuse, uzdam se u Te!« Oni, pak, koji imaju vremena, napose bolesnici, neka svaki dan mole krunicu Božanskoga milosrđa ili druge molitve Božanskome milosrđu upravljene;

6. neka često opetuju strelovitu molitvicu koju je Isus naučio sestru Faustinu:

»O Krvi i Vodo, što potekoste iz Srca Isusova kao izvor milosrđa za nas, u vas se uzdam!«

_________________
"Neka te ništa ne buni i ništa ne plaši. Sve prolazi, Bog se ne mijenja. Strpljivost postiže sve. Tko ima Boga, ništa mu ne manjka. Sam Bog dostaje." Sv. Terezija od Isusa


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 svi 2007 23:33 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 17 stu 2006 11:57
Postovi: 1460
Lokacija: Velika Gorica
Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Vjeroispovjest: Katolik
Status: U braku
Slika

_________________
"Neka te ništa ne buni i ništa ne plaši. Sve prolazi, Bog se ne mijenja. Strpljivost postiže sve. Tko ima Boga, ništa mu ne manjka. Sam Bog dostaje." Sv. Terezija od Isusa


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lip 2007 20:13 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 26 svi 2006 12:15
Postovi: 937
Lokacija: Sl. Brod, Zagreb
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Vjeroispovjest: katolkinja
Luki napisao:
Slika

NAPUTAK ZA ŠTOVATELJE BOŽANSKOG MILOSRĐA
Štovatelji Božanskog milosrđa neka:


1. časte sliku Milosrdnog Isusa u svom stanu i obraćaju se na Njega u svim svojim brigama i poteškoćama;

2. neka se potpuno posvete Milosrdnom Isusu;

3. neka žive pod zrakama milosti Milosrdnog Isusa, neka se osobno brinu za čistoću srca i nastoje oko kršćanske savršenosti;

4. neka razglašuju Božansko milosrđe pomoću djela milosrđa, duhovnih i tjelesnih, napose da obraćaju grešnike, tješe i pomažu siromahe, žalosne i bolesne, i upoznavaju druge s ovom pobožnošću;

5. neka na svagdanje molitve nadovezuju zaziv: »Isuse, uzdam se u Te!« Oni, pak, koji imaju vremena, napose bolesnici, neka svaki dan mole krunicu Božanskoga milosrđa ili druge molitve Božanskome milosrđu upravljene;

6. neka često opetuju strelovitu molitvicu koju je Isus naučio sestru Faustinu:

»O Krvi i Vodo, što potekoste iz Srca Isusova kao izvor milosrđa za nas, u vas se uzdam!«

_________________
Istina boli, ali oslobađa, pročišćava!
Nisam tu da sudim, niti da zažmirim na ono što se događa oko mene...
Svatko nosi svoj križ, al bilo bi lijepo ponekad vidjeti da i drugi imaju svoje križeve...

Iv 3,16 Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 22 vel 2008 09:08 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 11 vel 2008 16:08
Postovi: 1130
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Vjeroispovjest: RKT
Da li mi netko ovdje moze objasniti kako se moli krunica Božanskom Milosrđu jer namjeravam pocet moliti devetnicu na čast božanskom milosrđu a ne razumijem bas ova zrnca velika i mala pa ako mi moze netko ovdje dobre volje objasniti

lp i bvb

_________________
Facebook: http://hr-hr.facebook.com/mladi.karmelabsi

Web stranice:
http://www.karmelbsi.hr
http://www.karmel.hr
http://www.zamakdushe.bloger.hr
http://www.hrkarmel.com


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 vel 2008 09:33 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 17 stu 2006 11:57
Postovi: 1460
Lokacija: Velika Gorica
Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Vjeroispovjest: Katolik
Status: U braku
Slika

KRUNICA U ČAST BOŽJEG MILOSRDA

Na prva tri zrnca:

Oče naš..., Zdravo Marijo ..., Vjerovanje.

Na velika zrnca:

Vječni Oče, prikazujem Ti Tijelo i Krv, Dušu i Božanstvo Tvoga preljubljenoga Sina, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštinu za naše grijehe i grijehe cijelog svijeta.

Na mala zrnca:

Po gorkoj Muci Isusovoj, smiluj se nama i cijelom svijetu.

Nakon 5 desetki doda se 3 puta:

Sveti Bože, Sveti Jaki Bože, Sveti Besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelom svijetu.

_________________
"Neka te ništa ne buni i ništa ne plaši. Sve prolazi, Bog se ne mijenja. Strpljivost postiže sve. Tko ima Boga, ništa mu ne manjka. Sam Bog dostaje." Sv. Terezija od Isusa


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 vel 2008 09:34 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 13 kol 2007 14:29
Postovi: 1266
Lokacija: sunčana strana
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 4 zahvala
Dragi BiTLird odi na ovu stranicu sve je do detalja objašnjeno

http://hr.wikisource.org/wiki/Slika:Kru ... C4%91a.jpg

_________________
Slika
"Uzmi, Gospodine,
i primi
svu moju slobodu,
moju pamet
moj razum
i svu moju volju,
sve što imam i što posjedujem.
Ti si m to dao,
tebi, Gospodine, sve vraćam
Sve je tvoje.
Raspolaži sa svime po svojoj volji!
Daj mi samo svoju ljubav i milost
I to mi je dosta."


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 348 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5 ... 35  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 2 gostiju


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr