www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 lip 2025 00:35

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: 16 pro 2009 07:43 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
67. A da postignem od tvoga milosrđa pravu pobožnost prema tvojoj svetoj Majci i da njom nadahnem svu zemlju, podaj mi žarku ljubav prema tebi i primi u tu svrhu vruću molitvu koju ti
upravljam sa svetim Augustinom i s tvojim iskrenim prijateljima

SV.LJUDEVIT MARIJA GRIGNION MONTFORTSKI

“Ti si Krist, moj sveti otac, moj milostivi Bog, moj veliki kralj, moj dobri pastir, moj jedini učitelj, moj predobri pomoćnik, moj prekrasni miljenik, moj živi kruh, moj vječni svećenik, moj vođa u domovinu, moje pravo svjetlo, moja sveta slast, moj put koji me upravlja, moja prejasna mudrost, moja čista prostodušnost, moj slatki mir, moja svekolika sigurnost, moja lijepa baština, moj vječni spas...
Kriste Isuse, ljubazni Bože, zašto sam ljubio, zašto želio kroz sav svoj život išta osim tebe, Isusa, svoga Boga? Gdje sam bio, kad nisam mislio na te? O vi, sve želje srca moga, barem odsada usplamtite i gorite za Gospodinom Isusom. Poletite, dosta ste okasnile. žurite se za ciljem kojem idete. Svojski tražite onoga koga tražite. Isuse, proklet bio koji Tebe ne ljubi; (usp. 1 Kor. 16, 22) gorčine se napunio koji Tebe ne voli. O slatki Isuse, neka Te ljubi, neka u Tebi uživa, neka se za tobom zanosi svaka dobra duša, posvećena tvojoj hvali. Bože srca moga i baštino moja. Isuse Kriste, neka moje srce umre sebi, i Ti budi život moj! Neka se u mojoj duši užeže živi
plamen tvoje ljubavi i razgori se u savršenu vatru! Neka plamsa uvijek na žrtveniku moga srca!
Neka upali svu moju nutrinu i bukti do dna moje duše. Na dan svog svršetka neka dođem k tebi skončan od tvoje ljubavi ... Amen.”

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC [LJV]