www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 lip 2025 11:22

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 134 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 17 lis 2009 07:42 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
[b]ISUSE DAJ DA TE SVI MOGU LJUBITI

Isuse, gdje je ljubav. Zar je nestala, zar ju je tama sakrila? Ali ti imas svijetlo koje razbija tamu. Donesi ga medu ljude koji zive bez ljubavi. Samo ti znas koliko im je Tvoje svjetlo potrebno. Ne postoji ljubav jaca od tvoje. Tu sam ljubav ja spoznala. Ne treba mi vise svijet, niti ono sto svijet daje. Sada znam zivjeti zbog ljubavi. Ljubiti druge za mene znaci zivjeti. Otvaram ti srce da ga obnovis po svojoj milosti, obrisi moje grijehe, oprosti mi. Vjeruje li, Isuse, da mi je teko gledati ljude koji pate, osobito ako su to moji bliznji,moja djeca,moja braca,moj otac. Bojim se, tesko je prisjecati se te iste boli, patnje, odvojenosti i praznine. Kakav je to svijet u kojem je covjek zapeo i zasto ne moze dalje. Neprestano se spotice o grijeh,a nikako da ustane i krene dalje. Mnogi oprastaju, ali ne zaboravljaju, ne znaju da oprostiti znaci biti zdrav, neznaju da neoprostiti je veliki grijeh koji razdire duh,dusu i tijelo.Oprostiti znaci ponovno se roditi, zivjeti u slobodi,u miru,radostan u Gospodinu. Zasto je covjeku toliko tesko shvatiti da nije sam, da ga ljubis, Kriste. Zasto nitko ne vjeruje Tvojim rijecima, zasto jos uvijek postoji zlo? Ja ne znam odgovore na ova pitanja, ali jedno znam. Sve nas ljubis, dobri Isuse, s nama ces ostati zauvijek. A hocemo li mi s tobom?... Amen.
[/b]

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lis 2009 07:55 
Odsutan

"SMILUJ MI SE!" (Mk 10,48)

On dolazi
čak i ako smo
slijepi poput Bartimeja,
u godinama poput Elizabete,
nijemi poput Zaharija,
stari poput Šimuna,
mrtvi poput Lazara -
i ON nam se smiluje
ako imamo srce
i vjeru
da mu pođemo u susret.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lis 2009 07:05 
Odsutan

ZAŠTITNIČKA MOLITVA

ISUSE ja predajem u Ranu Tvoga Presvetog Srca samu sebe i sve članove svoje obitelji (poimence nabrojimo sve članove svoje obitelji -suprug Ivan,sin Krunoslav i Kristijan,kcer Ivana,moj otac Vinko,brat Igor,Damir,Mladen,Drazen,Mirko,sestra Zeljka,Jasna,i Gordana). Molimo Te da me svojom Predragocjenom Krvlju prekriješ, ispuniš i zaštitiš sve članove moje obitelji.
Isuse, Ti si Gospodin i Gospodar moj i svih članova moje obitelji, Ti imaš svu vlast nad svima nama i nad svim što posjedujemo i radimo. Gospodine Isuse, zapečati svojom Svetom Krvlju sva mjesta gdje živimo i boravimo, gdje se sada nalazimo, gdje radimo. Zapečati svojom Presvetom Krvlju sva vozila koja koristimo, sve putove po kojima prolazimo i po kojima ćemo proći, sve izvore dohotka koji su nam od boga namijenjeni i sva materijalna sredstva koja posjedujemo. Gospodine Isuse, zapečati u svojoj Presvetoj Krvi hranu koju jedemo, vodu koju pijemo, zrak koji udišemo! Gospodine Isuse, otkupi svojom Presvetom Krvlju od Oca Nebeskoga mene i sve članove moje obitelji; posebno te molim zaštiti mene i sve članove moje obitelji od optužaba kojima nas Sotona svakodnevno pred Ocem Nebeskim optužuje. Gospodine Isuse, isplati i otkupi svojom Presvetom Krvlju svako ljudsko biće koje samo oštetili, ranili ili povrijedili. Gospodine Isuse, daj nam svoje ljubavi za sve ljude osobito za one koji su nam teški, koje ne podnosimo ili ih ne volimo.

MAJKO MARIJO u plamen ljubavi Tvoga bezgrešnog Srca stavljam najprije sebe, zatim sve čanove svoje obitelji! Uzmi nas sve u svoje naručje i prekrij nas sve svojim plaštem i zaštiti nas od svakoga zla na duhu, duši i tijelu! Budi naša Majka, zagovornica i zaštitnica.

SVI BOŽJI ANĐELI: sveti Mihovile, sveti Rafajele, sveti Gabrijele, sveti Anđeli čuvari i sve Legije Božjih Anđela učinite nas neozljedivim i nevidljivim pred svim našim vidljivim i nevidljivim neprijateljima.
Zaštitite mene i sve članove moje obitelji od nasrtaja palih i zlih anđela na duhu, duši i tijelu. Vodite nas kroz ovaj život i dovedite nas u život vječni.

SVI SVECI BOŽJI: sveti Maksimilijane Kolbe, sveti Josipe, sveti Ante, sveti Frane, sveti Ivo, svi sveci roda hrvatskoga: sveti Nikola Taveliću, sveti Leopolde Mandiću, sveti Marko Križevčanine, blažena Ozana Kotorska, blaženi Augustine Kažotiu, blaeni Alojze Stepinac i svi ostali sveci i svetice Božje molite se za me, molite se sa mnom, molite se za sve članove moje obitelji i svih njezinih članova, sačuvajte nas od svakog zla na duhu, duši i tijelu. A M E N !

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 lis 2009 08:47 
Odsutan

„Sjedinjena s Mojom desnicom ostvarit ćeš sve“ Dn 1374

Govoriš gestom
Ne moram dosegnuti
neku razinu
dobivati Tvoja priznanja
oduševljavati Te sobom
Prihvaćaš me takvu,
kakva jesam
neprestano me blagoslivljaš
i neprestano mi opraštaš

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 stu 2009 07:40 
Odsutan

Dođi Isuse

Kada zaspi riječ moje molitve
i razlije se plavetnilom Tvog neba.
I kad bijele otiske misli vjetar raspuše
tad ova duša tebe Bože treba…

Dođi, Isuse, tiho zovem Te,
daj mi snage da udahnem
da mi svejedno ne bude.
Dobri Isuse, blago pogledaj me
da se jutra opet zore da oživi sve.

Kada usne svjetlost oka umornog
i rasprši se u prostor zvijezda Tvojih.
I kad zadrhti bilo srca ustrajnog
tad utišaj vale šaptom usna svojih.

Dođi, Isuse, i pokaži mi
da još ima ljudi kojim stalo je do ljubavi.
Dobri Isuse, hajde reci mi
da je čovjek bližnjem čovjek
da (ipak) srca tvrda nisu svi!

Dobri, Isuse, molim Te utješi sve,
razvij dugu iz suza srca što iz samoće vapije.
Dođi, Isuse, i nasmiješi se,
obasjaj bojama svog Duha naše svakidašnje!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 stu 2009 10:19 
Odsutan

Po milosti Duha Svetoga neka moja vjera u molitvi raste svakoga dana, u sigurnosti da Bog uvijek sluša ponizne i ustrajne molitve svoje djece. Neka mi udijeli milosti koje su najprikladnije za moje posvećenje i spasenje. I neka mi, dok se molim Isusu za svoje ozdravljenje, ne nedostaje vjere da će me On i ozdraviti, ako je to za moje dobro.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 stu 2009 20:49 
Odsutan

Gospodine, ostani sa mnom

kada se spušta noć i moja se ljubav počinje hladiti,
moje pouzdanje umanjivati i moja vjera malaksavati.
kada me snađu kušnje da tebe izgubim i tvoju ljubav napustim.
kada se razočaram u ljudima i želim se povući od svih.
kada mi se pruži prilika da činim dobro, tako da ga ne propustim.

kada me zadesi križ i želim pobjeći od njega.
kada me tvoja milost bude pozivala na veću ljubav,
a ja se osjećam nesposoban i umoran.
kada me dužnost i posao budu zarobljavali.

kada mi se bude teško pomiriti i u bratu tebe vidjeti.
kada ne znam iskoristiti svoje vrijeme.

Gospodine, ostani sa mnom u večer ovog dana,
u večer mog života i u večer svijeta.
Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 stu 2009 08:51 
Odsutan

DANI ISCEKIVANJA-ADVENT !!!

Jutro je svanulo,prohladno ali suncano...Jos onako snena otvaram oci,budim se...
Prva pomisao..ADVENT...Iscekivanje...Nada...Dizem se,pristavljam kavu...
Odlazim u kupatilo da se sredim...Vracam se,kleknem i pomolim se uz
prvu zapaljenu Adventsku svijecicu...Muz se danas vraca sputa...kcer spava..
Moje misli se vracaju u prohujale godine...godine koje naprosto lete...
Nekada davno svi okupljeni oko stola sa djecjim smjehom i igrama...
Sve je bilo drugacije...bogatije...zivlje..svi na okupu,a sada ?Ja sama...
Boze ! Kuda su prosle sve te godine ? Zasto ?Gledam ovu svijecu...
Gledam njen plamen koji polako gori...molim i razmisljam...Isuse !
Sto mi sada zelis reci ?Tvoje Evandjele mi govori o izgubljenom sinu...
Razmisljam o svojim sinovima...vec davno su napustili ovo ognjiste...
Zapoceli svoj zivot...tu i tamo samo svrate...odrasli su...zive svoj zivot...
Kcerka je otisla na studije...ja i muz ostali sami...takav je zivot...
Sve dolazi...sve odlazi...sve se mjenja...sjecanja se bude ,a suze naviru...
Iscekivanje ?...a sto iscekivat..starost koja dolazi,tiho,neumorno...
Nada ? ...a cemu se nadat ?...na mnoga pitanja nemam odgovora...
Opet svoj pogled usmjeravam na svijecu...prvu svjecu koja opet izgara...
Otac se raduje izgubljenom sinu koji mu se vraca u zagrljaj...
Ja se radujem svom muzu koji se vraca sputa...radujem se svojoj djeci...
Radujem se jer ce danas doci na rucak...Bit cemo opet svi okupljeni...
Radujem se,jer sam i ja bila izgubljeni sin i vratila se svome Ocu...
Tako sada isto zelim da to ucine i nasa djeca...
Zelim da ova zapaljena svijeca istjera tamu grijeha iz nasih srca...
Zelim da svaka zapaljena svijeca zapali srca svih ljudi koji zive u mraku...
Svih ljudi koji zive u duhovnoj tami...
Zelim da ova svjeca donese svjetlo svima u ocekivanju Krista...
Isus ce opet svojim dolaskom donjeti svjetlo koje ce zapaliti svijet...
On sada spava u utrobi svoje majke i raste,raste za sve nas...
Ocistimo svoja srca da ga mozemo spremni primiti cista srca...
Da se i u nama rodi ovo svjetlo svjece,ovaj plamen ljubavi,ova nada...
Iscekujmo radosni maloga Isusa u ovom vremenu Dosasca.Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 pro 2009 09:31 
Odsutan

Gospodine, hvala ti na trudu koji si ulozio u mene. Hvala Ti sto se brines za mene svojom njeznom rukom. Pomozi mi da donesem ploda i uzvratim ti za sve sto cinis za mene. Pomozi mi da se i ja jednakom ljubavlju trudim oko svih poslova i svih osoba koje si mi povjerio. Pomozi mi da ti uvijek predajem sve svoje molbe i potrebe, da mogu od tebe primiti mir i snagu da cinim dobro. Gospodine, na kraju ti zahvaljujem na svim milostima primljenim po ovome razmatranju, a sve odluke koje danas donosim predajem u Tvoje svete ruke.

Slava Ocu...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 pro 2009 09:53 
Odsutan

PITAM SE-DALI SU OVO SAMO SNOVI !

Dosasce je vrijeme budenja i radosti, to je vrijeme koje se ne smije prespavati. Uzbudeni smo kada ocekujemo dolazak nekog dragog gosta, svaki nas dan je ispunjem radoscu iscekivanja, a ne bi li Isus trebao biti nas najdrazi gost? Jesmo li spremni Njega docekati? Jesmo li dovoljno budni da bismo mogli shvatiti velicinu ovog dogadaja? Hmmm...
Dosasce bi trebalo u nasa srca donosit mir i djetinju radost. Kao djeca smo uvijek odlazili na zornice i za nas je to bio poseban dozivljaj. Medutim, sve je manje mladih koji se na taj nacin pripravljaju za Bozic. Tesko se probuditi, tesko je ustati tako rano, tesko je izaci u polumrak i na hladnocu.Ali nije tesko nocima bit budan,slusat tehno glazbu,otic u disko cijele noci i na neka slavlja ? A da li je Isusu bilo tesko kada se toliko zrtvovao za nas?
On ce ubrzo doci, a da bismo ga docekali onako kako je On to zasluzio odlozit cemo sva djela tame i zaodjeniti se oruzjem Njegove svjetlosti koja ce obasjati nas zivot, ali i zivote svih ljudi s kojima se svakodnevno susrecemo. Dosasce je vrijeme u kojem bi trebali biti s nasim obiteljima, cesce posjetiti baku i djeda, sjetiti se starih prijatelja, obici bolesnu susjedu i na taj nacin dopustiti Isusu da nam bude blizu i da se ne samo za Bozic nego svaki dan iznova rada u nasim srcima.
To je tako ljepa zamisao i tako bi trebalo biti,ali dogodi se u nasim ljudskim slabostima i suprotno od toga.Meni se to dogodilo ovih dana.
Usprkos jakoj vjeri da vise nikada necu pasti i pokolebati se,jer moj je Isus tu i nista me nemoze iznenaditi,ali nije tako.
Djeca su u stanju roditelje bacit u takav ocaj svojim ponasanjem da u trenu vise ne vidis izlaza.Padnes na dno dna i kao sljepac gledas u prazno.
Svjestan Isusove prisutnosti ipak tones.Vapaji Isusu i Mariji su samo utjeha,ali rijeci molitve ne dolaze.No Isus se i tada pobrine za tebe.Kad ti lade tonu ti ostajes njem i cekas,cekas da opet pogledas Isusovu ispruzenu ruku koja uvijek spremno ceka da te ponese.Vapila sam Isusu,Isuse pogledaj me,oprosti i meni i mojoj djeci,ali srce boli i usprkos pomirenju sa tim svim dogadajima jos uvijek tinja jedna mala iskrica boli u mome srcu.Osjecam se odbacena od svojih najdrazih,osjecam da to nije onaj pravi docek koji bi trebao biti.
Trebala bi sveseljem peci Bozicne kolacice,radovati se svakome danu,ali nije lako iako nastojim sve potisnut negdje u dubinu svoga srca.
Palim jutros i drugu Adventsku svjecu i gledam u ta mala dva plamicka i molim"Gospodine moj i Boze moj,daj da samo jedan dio ove svjetlosti zapali opet i moje srce ljubavlju i mirom,da u iscekivanju ovih dana i ja opet dozivim barem trunku radosti mira,kako bi Te mogla docekati u veselju".Ti si me Isuse toliko puta uslisao i kada mi je bilo jos teze i vjerujem da me ni sada neces zaboraviti.
I sada razmisljam kako bi
u susret Bozicu trebala radost ispuniti svako ljudsko srce,jer Njemu se treba radovati,jedino Njemu.On je taj koji daje Mir,koji ljeci,koji dolazi kad te svi napuste,koji je uvijek tu i kad si zalostan i tuzan i kad se radujes.On te nikada napustiti nece.
Vjerujem Isuse u Tvoju ljubav,vjerujem da ce opet osmjeh zasjati i na mome licu.Vjerujem da cu se i ja radovati Tvom ponovnom rodenju u mome srcu.Podaj mi Isuse snage da mogu nastavit ponosna i hrabra malim koracima uskim stazama puta na koji me Ti zoves.Amen.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 134 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]