www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 07 svi 2025 12:26

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 134 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 06 ožu 2009 08:54 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
MOJA IVANA SLAVI RODENDAN :grlim te:

Danas prije 19 godina ugledalo je svijet jedno maleno bice Ivana.
1977 rodio se sin Krunoslav,1981 Kristijan i moja zelja za djevojcicom ostala je samo san...Decki su rasli,a mi radili svoj posao,digli kredite,gradili kucu i kupili novi auto,jer bez auta nije se moglo.Sve je izgledalo super,planovi su bili tu,raspored nasih mastanja je funkcionirao po planu,a tada odjednom 1989 saznaja da sam trudna...Posto su bila takova vremena da mozes isplanirati ,hoces li jedno,dvoje,troje ili ni jedno,nazalost kad to planiraju roditelji ,a ne dopustamo Bozji plan onda su tu krize.Tako je bilo i u nasem braku.Dva su sina tu pa toliki dugovi,kako cu raditi,sta ce biti dalje,sve te one lude misli zaposjednu jer mastas bez Bozje ljubavi...Moj suprug se je strasno ljutio na mene i nikako nije htio cuti za trece dijete...Ja sam potajno mastala da ce biti djevojcica koja je bila uvijek moj san i nisam slusala svog supruga vec odlucila roditi pa sto bude...Eto i tada me je Bog cuvao i drzao za ruku,ali nisam bila u tolikoj vjeri da to prepoznam..Mjeseci su prolazili,ja radila skoro do kraja na svim radnim mjestima koje sam tada imala pa skoro sve do pred porod.Mom suprugu nije preostalo drugo nego se pomiriti sa cinjenicom da ce opet postati otac i to otac jedne prekrasne djevojcice...
Na danasnj dan rodilo se to predivno malo Bozje stvorenje,prva djevojcica u suprugovoj obitelji i sreci nije bilo kraja..Ona,nasa Ivana prihvacena od brace i sviju rasla je sretna u malenoj obitelji i stasala u mladu djevojku koja eto danas slavi svoj 19.sti Rodendan...Sa ovim bi zeljela reci,kako se Bog u svim okolnostima za sve pobrine i sve svede na dobro bez obzira na dugove i okolnosti zivotnih problema...Jedna majka moze i mora da se odluci hrabro za zivot djeteta usprkos svim preprekama jer dijete je dar Bozji...Ja sam prosla na pocetku trudnoce toliko napora,toliko truda,ali kad ju danas gledam,zahvaljujem Bogu na toj milosti koju mi je dao da sam se mogla oduprijeti svim zamkama zloga koje me je napadalo samo da ju ne rodim...Isus hvala i slava sto je i tada bio uz mene kao i sada,a kcerkici Ivani Bozji blagoslov za njen 19.sti Rodendan sa zeljom da i ona prihvati Bozju ruku i krene za Isusom.
Hvala Ti moj ISUSE !!! Blagoslovi nasu Ivanu. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 ožu 2009 19:28 
Odsutan

Za njega te molim..

Hvala ti što si i meni dokazao da je moguće bezuvjetno voljeti..hvala ti što je od svega onoga što sam ja nazivala ljubavlju,ostala čistoća,praštanje,istina,strpljivost i vjera..molim te Oče,čuvaj ga,prati svaki njegov korak i blagoslovi ga..daruj mu sreću,slobodu i spas i šapni mu ponekad,kad bude usamljen,da je voljen,,takav kakav je..i od tebe i od mene..

hvala ti na njemu..ja vjerujem da će sve biti dobro..ja vjerujem..

budi moja snaga i uzmi svaku moju žrtvu,sve čega se u životu odreknem,uzmi za njegov spas..

Majko,čuvaj ga na svakom životnom putu i moli za njega ..amen..i neka bude volja Tvoja

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 ožu 2009 08:21 
Odsutan

Blagoslovi mi Gospodine i ovaj dan !

Gospodine, hvala ti za ovaj dan koji si stvorio za mene. Hvala ti za ljude koje ću sresti. Molim te da me danas obilno blagosloviš. Blagoslovi mene, moju obitelj, sve ljude koje nosim u srcu, sve ljude koje ću sresti, svaku situaciju u kojoj ću se naći danas. Stavi svoju Riječ u moja usta. Daj da te danas proslavim svim svojim riječima i djelima. Budi sa mnom u svakoj situaciji. Hvala ti što me ljubiš i pratiš svojom zaštitom i blagoslovom.
Blagoslovi i sve ljude molitvene zajednice ovog nase foruma TT. Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 ožu 2009 07:52 
Odsutan

ISUSE DAJ DA I JA BUDEM SIMUN CERENAC...

Čak i ti, Isuse, posustao si i priznao da ne možeš sam nositi svoj križ. Šimun Cirenac, iako prisiljen, primio je na se dio tereta tvojega križa. Zašto onda ja radije posrćem na svojem križnom putu, umjesto da priznam svoju slabost i nemoć i prihvatim Šimunovu ruku? Zašto? Toliko puta u životu slao si mi pomoć, toliko puta me je dotaknula nevidljiva a živa ruka Šimuna Cirenca. A ja, što sam ja učinila? Iz vlastite oholosti nisam ju prihvatila. A onda sam u tjeskobi svojoj postavljala pitanja: «Zašto, Gospodine? Zašto» i krivila sam tebe i sve oko sebe za nevolju koja me je snašla. Zbog vlastite zaslijepljenosti i hladnoće srca nisam mogla povjerovati u iskrene i dobre namjere čovjeka kojega si mi slao kao pomoć! Da sam se barem mogla osloboditi svoje oholosti i sljepoće …

Zato, hvala ti, Gospodine! Za sve Šimune Cirence koje stavljaš na moj životni put kako bi mi olakšao hod strmim cestama križnoga puta. S tobom je uvijek sve lakše. Daruj mi toliko poniznosti da smijem priznati da sam slaba i da na životnoj cesti trebam tvoju pomoć! Potakni me da drugima mogu pružiti ruku Šimuna Cirenca. Tako ćemo se ponovno sresti na tvojemu križnomu putu!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ožu 2009 08:47 
Odsutan

UZMI SVOJ KRIZ I KRENI ZA ISUSOM !

Cesto razmisljam o ovoj divnoj recenici-UZMI SVOJ KRIZ I KRENI ZA ISUSOM !
U mom osobnom zivotu bilo je mnogo posrtaja i padova vec od malih nogu.Zivot me nije mazio i kao svi ljudi svijeta i ja sam nosila svoj kriz pod kojim sam cesto padala, iako sam odgajana u vjeri,ako bi to tako mogla nazvati.Hm,vjera ?Islo se je na sv. Mise i molilo se u kuci,ali se je i proklinjalo i grijesilo.Danas ,kad se vratim unatrag u te moje djetinjske godine i kada usporedim svoju vjeru sa onom tada,mogu samo dat zakljucak da je to bila ni manje ni vise,vec ona tradicionalna vjera iz obicaja,idu svi pa i ja.Vjerovala sam da postoji Bog ,ali sam cesto imala sumnje pa gdje je taj Bog sada kad ga meni treba ? No On je ipak bio uvijek uz mene i dok sam radila mnoge gluposti i grijesila protiv svih Bozjih Zapovjedi.Ipak je dosao i taj dan kada me je Isus cvrsto primio za ruku i pokazao mi svoju ljubav,pokazao mi je da On zivi i sada kao i prije 2000 tisuce godina i vise.
Prvi puta sam svjesno pocela dozivljavati Boga kad sam spontano kupila knjizicu sa 15 i 7 molitvi sv. Brigite,ni sama neznam zasto .ali Bog zna.Sada vjerujem da je tako moralo biti,vjerojatno da postanem svjesna tereta svoga kriza na koji sam uvijek gledala kao najveci teret i pod njegovim padovima dizanje je bilo tesko.Kada sam pocela citati i razmatrati 15 molitvi sv. Brigite suza je suzu stizala i nikako nisam mogla miriti se da je Isus toliko morao trpjeti zaradi nasih grijeha.Gledala sam Njega u masti kako pada pod krizem ,ali i kako se dize i usporedivala moje padove radi ovoga i onoga tereta koji pritisce moja ramena.Tada se je dogodila i moja teska bolest koja mi je jos vise otvorila oci i svjesna sam sada da je tako moralo biti i da mi je ta teska bolest bila na blagoslov.Pocela sam sebe gledati drugim ocima i dosla do zakljucka da sam bila jako ohola dok sam trazila pogreske u drugima,druge krivila za nesporazume jer u sebi nisam vidjela svojih mana.Za svoje sam postupke imala uvijek opravdanja.No Isus mi je pokazao moje prljave haljine i pomogao mi da ih skinem sa sebe i obukao na mene bijele sjajne haljine i rekao mi "Idi i ne grijesi vise ".
Te rijeci uvijek odzvanjaju u mojim usima,Bogu hvala,jer to su opomena za moj daljni zivot.Moj kriz danas nosi jos mnogo tereta i bez Isusa nebi ga ni danas mogla nositi,ali moja molitva i moja cvrsta vjera olaksavaju mi teret moga kriza i slatko prionem uz moj kriz i ljubim taj teret,jer sam sigurna da jedan dio tog tereta nosi i moj Spasitelj Isus.
Za razliku od prije ,sada znam zazvati Ime Isus u svakom problemu i On odmah dolazi i pomaze mi...Znam i vjerujem da je bas sve sto je bilo u mom zivotu tako moralo biti i ono sto se sada dogada ,vjerujem da tako mora biti-neznam bas zasto ali znam da je Isus voda svega toga i da Isusu nista nije nemoguce uciniti.Njemu predajem iz dana u dan moj zivot,jer u Njegovim sam rukama sigurna i predajem Mu zivote svih onih za koje ga molim..Isus je Milosrdan i blag i Njegova Sveta volja neka se vrsi,a ja uzimam svoj kriz i taj sladak teret pod kojim hrabro koracam uvijek malim koracima naprijed.Ima jos mnogo toga za sreduti i u mojoj obitelji i u mojim bliznjima,ali prepustam sve Gospodinu i vjerujem da ce On sve kockice posloziti na svoje mjesto,jer tih kockica ima u nedogled i raznih formata tako da ja bez Bozje pomoci nemogu nista sama.Zato cemo zajedno moj Isus i ja malo pomalo rjesavati sve po Njegovoj volji.Molitva i cvrsta vjera su bit svega i kad covjek zivi u velikoj vjeri nista ga nemoze slomiti jer MIR zavlada u dusi i srcu,a taj sveti mir daje uvijek osmjeh na licu i taj osmjeh blazi i sakriva sav teret moga kriza,a breme tog kriza postaje tako slatko da se ga i ne osjeti..
Zahvaljujem mom Gospodinu za moj zivot od mog rodenja do dana danasnjeg kao i za svaku sekundu u buducnosti.Samo je Gospodin promjenio moj zivot,samo je On izljecio sve rane na mome srcu,samo je On taj kojem sve predajem i u kojem imam sigurnost i mir,Njegov mir,a imati mir je nesto najvece sto covjek moze imati.
Dopustiti Isusu da te vodi kroz zivot je najveci lijek kojeg se nemoze naci nigdje u svijetu ni u jednoj apoteki.
Hvala Mu i slava u sve vjeke vjekova .Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 ožu 2009 14:49 
Odsutan

Čuti nadahnuća Duha Svetoga...
[ 29.3.2009 ]

Autor: dr. Tomislav Ivančić

TIJEK MEDITACIJE

Da bi čuo nutarnji govor Duha Svetoga, nužno je da se potpuno smiriš. Također je nužno da se odrekneš svakog grijeha, da se pokaješ. Pokloni se najprije Bogu koji u tebi stanuje. Zamoli ga tada da ti govori, da te pouči, da te ohrabri, da te savjetuje, da prosvijetli tvoj razum.

Zatim se potpuno smiri i slušaj. Možda u početku nećeš ništa primijetiti, ali pomalo ćeš se približiti svojoj duši i postati senzibilan na govor Božji u njoj. Nakon desetak minuta zahvali Bogu ... I zapiši ono što si čuo.

TEKST MEDITACIJE

Kršćanski vjernik hram je Duha Svetoga. U njemu Duh Sveti govori, tješi, poučava, svjedoči, izvodi u cjelovitu istinu. Duh Sveti osposobljava vjernika da ga može čuti i razumjeti. Slično kao što čujemo glas savjesti. Ili kao nadahnuće.

No ipak, govor Duha u nama može biti i artikuliran, izražen riječima. O tome svjedoče proroci Starog zavjeta, ali i Novog. Sveti Pavao govori kako ga je Duh učio, vodio, prepriječio mu put, govorio mu. Petru u Jopi govori Duh Sveti da ide u Cezareju. Gotovo svi kršćanski sveci svjedoče o tom govoru Duha Svetoga. Danas sve više raste broj knjiga u kojima su zapisani govori Duha Svetoga.

Kako razlikovati govor Duha Svetoga od govora našega duha ili naše podsvijesti, kao i od govora drugih, posebno zlih, duhova? Jednostavno: Duh Sveti jedan je u Crkvi, u Svetom pismu i u nama. Prema tome, čim su riječi koje u sebi čujem suprotne nauku Crkve ili riječima Svetog pisma, jasno je da to nije govor Božji.

Također, ako taj govor tjera u strah, očaj, ako osuđuje umjesto da smiruje onda to sigurno nije govor Duha Svetoga. Duh Sveti tješi, poziva na obraćenje i ohrabruje i nosi nadu, oživljuje, spašava i vodi Isusu, jer je njegov Duh. Duh Božji tjera strah, čisti od grijeha, oslobađa od robovanja grijehu i tijelu. On je Duh slobode.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 tra 2009 07:10 
Odsutan

MOLITVA POSLIJE KRIŽNOG PUTA

Isuse, hvala ti za tvoj križni put.
Ti si išao tim putem prije nas,
da mi na našem križnom putu ne zakažemo.
Isuse, hvala ti, što ideš sa mnom na mojem križnom putu.
Ti mi olakšavaš da nosim terete.
Isuse, hvala ti, što si mi pokazao
blagoslov križnog puta.
Ti si mi otvorio oči
za mudrost križa.
Tvoj križ ima snagu,
da očisti moje srce,
da moj život promijeni
i očisti ga.
Hvala ti, Isuse, za tvoj križ!
Jer pod tvojim križem
nalazim mir,
oproštenje i domovinu.
Isuse, Razapeti, moli za mene! Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 tra 2009 07:30 
Odsutan

HIMAN BOGU STVORITELJU I NJEGOVU ZAKONU

Nebesa pripovijedaju Bozju slavu,
djelo njegovih ruku navescuje nebeski svod.
Dan danu sapce tu vijest
i noc i dan kazuje taj glas.
To nije govor niti rijeci,
niti se njihov glas razbire.
Ipak njihov glas prodire po svoj zemlji,
njihov povik do na kraj svijeta.
Ondje je suncu razapeo sator na nebu,
koje izlazi kao zarucnik iz svoje lozionice,
veseli se kao junak koji je prevalio put.
Izlazi na rubu neba i krece u svom luku drugom kraju.
Nista se ne sakriva u njegovom zaru.

Gospodjni je Zakon savrsen, on obnavlja dusu.
Gospodnje je svjedocanstvo pouzdano,
bezazlene cini mudracima.
Gospodnje su zapovijedi prave, vesele srce.
Gospodnje su naredbe ciste, prosvjetljuju oci.

Strah Gospodnji je svet, ostaje zauvijek.
Gospodnje su odluke istinite, sve su pravedne,
dragocjenije su od zlata, od mnogoga cistog zlata;
sladje su od meda koji tece iz saca.

One takodjer prosvjetljuju tvoga slugu.
Tko ih obdrzava, dobit ce veliku placu.
Ali tko je kadar spoznati svoje pogreske?
Ocisti me od onih sakrivenih!
I od oholosti sacuvaj svoju slugu
i ne daj da ona nadvlada nada mnom.
Tada cu biti cist i slobodan od teske krivnje.
O, kad bi ti se svidjele rijeci mojih usta'i misli mog srca,
Gospode, utociste moje, Otkupitelju moj!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 tra 2009 07:58 
Odsutan

MOLITVA

Moj gospodine, jedino Dobro
kojem zudi dusa moja,
Ti si me privukao u osamu
da bi sve moje postojanje
bilo sabrano u tebi
u sutljivom klanjanju,
u molitvi hvale, prosnje
za svu djecu Tvoju, bracu moju
rasprsenu po gorkim putovima svijeta.
Svetohraniste tvoje ljubavi
neka bude moja korablja spasenja
u kojoj ce ostati za uvijek
da bi i njih privukla.
Daruj mi suze iskrenog kajanja
poradi bijede moje i grijeha mojih,
prevuci preko mojih ociju
sjenu Tvog kriza
i sakupi u moje srce
predragocjenu krv koja
iz tvog boka izvire.
Bdij nad mojim koracima danju,
i nad mojim odmorom nocu;
odbrani me od zloga
i sacuvaj me u svom miru,
sve dok se u ovom siromasnom stvorenju
koje sam ja
ne objavi onima koji su srca slomljena
tvoja bezmjerna dobrota prema svima
i presjajna slava Tvoje ljubavi.
AMEN

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2009 07:18 
Odsutan

„Tvoja nas Riječ oslobađa"

Isuse Nazarećanine,
učitelju koji učiš u sinagogi u Kafarnaumu,
Ti čija Riječ još uvijek odzvanja
po svim mjestima pod nebom
gdje je zasađena tvoja Crkva,
ti koji zapovijedaš silama zla,
ti nas zavodiš, Gospodine,
Sveče Božji, Kriste Spasitelju,
tvoj nas autoritet zanosi,
tvoja slatka i stroga Riječ
siječe u nama zlo
koje zahvaća naše tijelo i naše srce
i zove nas na slobodu:
slobodu ljubavi.
Ali već znamo,
zahvaljujući svjedočanstvu tvojih učenika
koji su te vidjeli umrijeti
i koji su te susreli živoga
nakon uskrsnuća, da je pobjeda nad zlom
plod dara tvojega života na križu.
Vodi nas, o Gospodine,
u borbi protiv Zloga,
daj da s tobom prijeđemo
ponore trpljenja
i tako na kraju uđemo u slavu
tvojega uskrsnuća.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 134 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]