www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 01 stu 2024 01:38

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 191 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 06 vel 2021 18:08 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
IZMEĐU NEBA I ZEMLJE napisao:
Lažeš, Isus nikad ne bi takvim riječima govorio.
To govori netko tko je ogorčen, bolestan, čemeran i nesretan...
Isus je svjetlosnim godinama od toga :a1163:
Ako već čitaš neke koji misle da im se obratio netko od sv. Trojstva, tada je bolje staviti npr ovo:
https://shop.skolskaknjiga.hr/razgovori ... iga-1.html
Vjerojatnost je ista da je istinito, no barem nije smiješno niti na niskoj razini Valtorte...

Neki dan sam se zaboravio osvrnuti na tvoju peporuku n.d walsch
Ne znam jel znaš da je on nea ager.otpadnik od katoličke vjere njegovih roditelja
Veliki borac protiv katoličkog nauka , upravo u toj borbi protiv KC je napisao djelo na koje ti pozivaš da ga treba čitati! :oops: :shock:

https://hr.wikipedia.org/wiki/Neale_Donald_Walsch
evo nešto o tome genijalcu kojeg treba kao čitati, vidite tko je i šta zastupa---za one koji neće čiati gornji link u cijeloti:

Bog koji se obraća Nealeu potpuno je različit od koncepcije judeo-kršćanskog Boga koji kažnjava ljude zbog grijeha i baca ih u pakao. On čak i poriče da postoji tako nešto kao "grijeh", te poručuje kako su strah i krivnja jedini neprijatelji čovječanstva. Također, ne postoji pakao, već ljudi u procesu reinkarnacije proživljavaju niz života tijekom kojih imaju razne mogućnosti ostvariti sebe kao one "Tko Uistinu Jesu". To se postiže življenjem izbora ljubavi.

Da bi čovjek istinski spoznao Boga, mora biti izvan uma. Osjećaji su jezik duše. "Dođi k Meni stazom svoga srca, a ne putovanjem svoga uma. U svome Me umu nikada nećeš pronaći."

Isus u ovim knjigama nije prikazan kao jedini Sin Božji, već kao jedan od mnogih Učitelja koji su bili poslani na Zemlju s ciljem da čovječanstvu donesu svjetlo. Što se tiče religije, Bog savjetuje ljudima da je zaborave i da se vrate izvornoj duhovnosti. Sve su religije u svojoj biti nastale na temeljnim istinama, koje su tijekom vremena iskrivljene i zanemarene.

Poneki kritičari Nealova djela svrstavaju u žanr New Age duhovnosti, kojoj po njima na sličan način pripada i naprimjer Paulo Coelho. No širina vizije i duboka duhovna inspiracija sadržana u Nealeovim knjigama teško da se može svrstati u neki određeni žanr.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 vel 2021 18:53 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
Hvala Bogu na Katolickoj Crkvi koja se izjasnila da su objave lazne. Hvala Bogu na don Damiru Stojicu!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 vel 2021 23:00 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 26 zahvala
Zahvaljeno je: 11 zahvala
Bonifacije napisao:
Mozda je tebi neprihvatljivo da je i Marija bila napastovana jer te rijec 'napast' automatski asocira na neciste napasti. Ni ja ne vjerujem da je Marija bila napastovana protiv cistoce makar ni u tome ne bi bilo nista neobicno.Ali postoji milijun drugih napasti a ne samo protiv cistoce. To moze biti napast na neposlusnost,napast na nepouzdanje u Boga, napast na neoprastanje,napast na oholost... Koliko je samo razloga imala da oholo misli o sebi jer je bila jedina bezgresna i Majka Bozja,a uz to je bila Prijestolje mudrosti i jos veoma lijepa i tjelesno. Ali za razliku od Lucifera kojeg je oholost upropastila,Marija je uvijek ostala savrseno ponizna usprskos svim darovima sto ih je primila od Boga. A koliko je imala razloga na neposlusnost volji Bozjoj jer je Bog trazio od nje pretesku zrtvu,pa napast da osudi i zamrzi ubojice i mucitelje njezinog Sina... Ali ipak,kako svjedoci i ovo Djelo, Marija nikad nije uvrijedila Boga ni najmanjim grijehom jer nikad nije popustila bilo kojoj napasti. Ne znam u cemu je problem.

Ako je bila napastovana na tijelu ne znam kakva je to napast nego na bludnost i neumjerenost u jelu i pilu.

Marija nije bila napastovana. Sveti Josip je recimo trpio napasti, sve osim napasti na čistoću ali nikada nije sagriješio. Pa ako sveti Josip nije trpio napasti na čistoću onda kako bi Isus to moga Mariji priuštit? Mariju se svodi da je bila jedna od nas u tom smislu, ali nije. Želi je se ponizit i ne mogu virovat da ovo moram uopce govorit.

Sveto Josip je bio savršeni čovik odma iza Marije. Ali Marija nije bila napastovana jer nije imala istočnoga grijeha, naprosto je... ne želim nikoga uvridit nije mi to namjera, ali ... kako može bit napastovana čisto logički? Ona NIJE MOGLA bit napastovana, Sveti Josip je. Ona ne. Ne ne i ne.
To protestanti viruju.

A sad da vadim citate i potkrepljujem sve ovo prije rečeno ..nažalost nije mi pri ruci.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 vel 2021 23:22 
Odsutan

Podijelio: 26 zahvala
Zahvaljeno je: 11 zahvala
Malo listam i to šta Valtorta tvrdi da ne bi bilo odnosa u braku danas kakav je, da bi nas Bog razmnožava na neki drugi način je naprosto uvreda mom razumu, pa mislim pogledajmo kako nas je Bog stvorija muško i žensko mislim mora li se to crtat, plus prvo je on reka plodite se i množite pa je eva pala, a ne eva pala pa onda Bog reka plodite se i množite. Mislim ovo su logičke sprdnje i matematičke nepravilnosti tj. izopačenosti.
Ne znam više kako objasnit da su 2 i 2 4, (da mi ne ide sad neko filozofirat o sinergiji zna se šta ocu rec).

Gospa da je bila napastovana, strašno. Pa zato je Bog oslobodija od istočnoga grijeha, jer mu je tribala sveta posuda.
A sveti Josip je bija savršen, a tek sveci (uz padove i napredovanja) poslin njega..

Ništa osobno nek me niko ne shvati .. ovo je samo moj pogled na ovo djelo.. ponavljam ništa osobno.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 vel 2021 08:17 
Odsutan

Tratincice, meni i dalje nije jasno, ako su 2 i 2 u sustini, tj u realitetu uzrocno-posljedicnih veza "upareni" tako da zaista daju 4, kako to Hrvoje Hrki Sokrat ne moze povezat? Covjek je bio drugi na natjecanju iz logike u osnovnoj skoli!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 vel 2021 10:30 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 18 zahvala
Hvala Hrki na ovim linkovima koje si stavio. To je bas ono sto sam govorio,da su padre Pijo i M.Valtorta bili misticno povezani i da je ovaj veliki svetac jako cijenio objave sto ih je ona primala od Boga. Ali opet kazem: nije svima dano da to shvate.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 vel 2021 10:49 
Odsutan

Bonifacije ne izmisljas

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 vel 2021 13:01 
Odsutan

Bonifacije napisao:
Mozda je tebi neprihvatljivo da je i Marija bila napastovana jer te rijec 'napast' automatski asocira na neciste napasti. Ni ja ne vjerujem da je Marija bila napastovana protiv cistoce makar ni u tome ne bi bilo nista neobicno.Ali postoji milijun drugih napasti a ne samo protiv cistoce. To moze biti napast na neposlusnost,napast na nepouzdanje u Boga, napast na neoprastanje,napast na oholost... Koliko je samo razloga imala da oholo misli o sebi jer je bila jedina bezgresna i Majka Bozja,a uz to je bila Prijestolje mudrosti i jos veoma lijepa i tjelesno. Ali za razliku od Lucifera kojeg je oholost upropastila,Marija je uvijek ostala savrseno ponizna usprskos svim darovima sto ih je primila od Boga. A koliko je imala razloga na neposlusnost volji Bozjoj jer je Bog trazio od nje pretesku zrtvu,pa napast da osudi i zamrzi ubojice i mucitelje njezinog Sina... Ali ipak,kako svjedoci i ovo Djelo, Marija nikad nije uvrijedila Boga ni najmanjim grijehom jer nikad nije popustila bilo kojoj napasti. Ne znam u cemu je problem.

Svi znamo iz Evanđelja da je i Bog -Isus bio napastovan od sotone u pustinji
Znači, i BDMarija je mogla biti napastovana od sotone i u tome niije nikakav teološki problem ili neispravnost,hereza!
Naprotiv, to je samo dokaz da Marija iako je bila napastovana od vraga nije nikada popustila napastina,ostala je djevica, najčistija službenica Gospodnja, ostala je najbezgrešnije storenje, uzor svim ljudima i ženama
Da bi netko bio svet, blažen on mora biti i prokušan, napastovan
Tk poslije toga se vidi da li si popustiokušnjama ili nisi!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 vel 2021 13:05 
Odsutan

tratinčicamala napisao:
Isus je bog Marija nije bog, ona nije bila napastovana.

Kakvu sve katolici imaju iskrivljenu sliku o Blaženoj Djevici Mariji ja moram priznat da mi do sada to nije palo na pamet, nisam mislila da je moguće da sotona tako zavrne umom. :twisted: :twisted: :twisted:

Joj draga Tratinčice
Isus je Bog i on je bio napastovan od sotone, to piše na više mjesta u Bibliji-NZ
BDMarija nije Bog...time je mogla biti također napastovana...svako ljudsko biće je napastovano od sotone!
Ali Marija nije poslije svih napastovanja sotone pala u nijedan grijeh!
Time je potvrdila da je blažena i sveta!
Znači, ništa ti krivo ne govori ni Bonifacije a ni Spjev o Boočovjeku!
Razlikuj dobro pojam biti napastovan, prokušavan i učintii grijeh
Niti Boni niti valtorta nigdje ne tvrde da je BDMarija počinila grijeh!
NAPROTIV, I BONI I VALTORTA BRANE BEZGREŠNOST Marijinu, koju je ona upravo pokazala time što nije pala u nijedan grijeh poslije prokušavanja!
Bogu hvala

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 vel 2021 13:14 
Odsutan

Vrhunski objasnjeno Hrki! Sad bi se usudio reci da si bio orvi na testu logike u osnovnoj skoli...
Sta ce tratincica sad odgovorit. Krist je bio napastovan tratincice, cak je to i jedna od rijetkih religioznih slika koju sam naslikao.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 191 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]