www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 00:09

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: 05 stu 2008 18:53 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
volio bih da ovo Djetešce,moj Učitelj,moj Bog i sve moje,prvenstveno bude,meni još veći i snažniji podstrek u življenju Njegove Riječi...da mi one budu putokaz i smjernica, kako i kojim Putem poći i s njega ne skretati...možda će ovaj kutak,kao i mnogi kutci otvoreni u temi osobni forumi,nekoga dodirnuti,nekoga potaknuti na drugačije razmišljanje,podići iz tromosti i običnosti svakodnevnice u vršenju i življenju osobne vjere,možda će nekome srce zaigrati od radosti,možda će netko poželjeti da se vrati u krilo Oca svoga...možda..možda..daj Bože...

a možda će netko i samo doći,ostati nekoliko sekundi,vidjeti da nema ništa za njega nešto što bi ga interesiralo i jednostavno kliknuti i otići dalje..i takovi su dobri i dragi,jer ipak u svojoj dubokoj nutrini nešto traže,nešto žele mijenjati,promijeniti,jer očito vide i osjećaju da njihovu traganju nije kraj i kao što reče naš dragi Augustin..."nemirno je srce naše dok se ne smiri u tebi (Bože)." Bože moj,daj nam svima snage,da živimo i rastemo u Ljubavi,daj nam mira,strpljivosti i duha zajedništva,kako bi u tom istom Duhu i dalje služili Tebi i ljudima....

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kiWBMQAqfIY&hl=en[/youtube]

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 stu 2008 22:12 
Odsutan

psalam 23

dobro je znati da nas životni put ne vodi samo preko livada rosnih,nego i kroz pustinje,stazama na kojima nam prijeti žeđ i smrtna opasnost..no,ipak Bog moj ne ostavlja me u tami,iako se nalazim u izvanjskoj nevolji,ipak moram ustvrditi da mi ništa ne nedostaje..gdje nalazim uporište u takvu sigurnost da kada je Bog uz mene,sve imam?

evo ovdje,upravo u ovim retcima...LK 22
35I reče: "Kad sam vas poslao bez kese i bez torbe i bez sandala, je li vam što nedostajalo?" Oni odgovore: "Ništa."

i naravno,u okruženju svih mojih životnih vidljivih i nevidljivih nepriajtelja,ti si o moj Bože pripremio meni trpezu,koja mi daje snage za ovaj život..dao si mi kruh,vino i ulje,koje su tako pripremljeni da utaže svu moju čežnju...doista,doklem god vodim i živim sakramentalnim životom,ova hrana koju mi daješ i za okrjepu tijela i duše,pravi je melem biću mome,krijepi me,oživljuje i dakako upotpunjuje moje koračanje ovom zemljicom...hvala ti dobri moj Pastiru!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=10mdLYUir0g[/youtube]

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 pro 2008 23:08 
Odsutan

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 pro 2008 00:30 
Odsutan

koliko puta smo samo bili svjedoci ovakovih izjava...ma kakav Emanuel,kakva pjesma anđela,kakav mir na zemlji,o čemu vi to svi bulaznite,pa pogledajte oko sebe,pa skoro u svakom kutku se ratuje...Božić,on nema nikakovog sadržaja,slavljenje Isusova rođenja je samo osjećaj i ništa drugo...na svijetu se s njegovim rođenjem nije ništa promijenilo...

vidite,gotovo slične misli,ponekad prožimaju i nas koji vjeurjemo...jesu li te milsi utemeljenje?jesu li sumnjivci i nevjernici u pravu?kako dokazati da nisu u pravu?

rekli bi mi,vrlo jednostavno...ponajprije treba odstraniti sve nesporazume koji se nameću o našim predodžbama o Isusu..zar nam nije on sam unaprijed govorio da će na svijetu biti ratova,da će se dizati narod protiv naroda?zar nam nije svima govorio da će biti,potresi,bolesti i gladi i neimaštine?zar nam nije svima govorio da će njegove učenike progoniti i mučiti?osim toga,nije li i on sam to doživio?pa zar nisu i kršćani u prvim stoljećima okusili vatru svih mogućih napasti i iskušenja?

i što nam onda,mogli bi se zapitati,preostaje od Isusova rođenja?nada..nada..nada...koliko bih samo primjera mogao sada navesti,napose sada kada sam preplavljen silnim osjećajima koji u meni tutnje...da,mi vjernici,kao i mnogi ljudi dobre volje, nosimo u sebi neuništivu nadu...Bog se rodio kao čovjek,njegovo rođenje u meni podstiče svijest da sam stvoren na njegovu sliku...

razmišljam kako se rodio u noći,ne bi li mi ulio tu nadu u novi dan..rodio se kao dijete,ne bi li mi time naglasio veličinu života...rodio se u obitelji,ne bi li mi naglasio svu vrijednost obitelji, i onu na duhovnoj dimenziji..znam da će kad odraste,biti podvrgnut mukama,da će umrijeti,ali će i uskrsnuti i tako mi dati smisao mom trpljenju,mojoj patnji,mojim mukama,mojoj smrti...

dok je hodao ovom zemljom,činio je samo dobra djela i tako mi davao primjer kakav moram biti..i zato mirne duše mogu kazati,ma gdje god da ljudi,u bilo kojem kutku svijeta,učine radi Isusa neko dobro djelo,događa se Isusovo rođenje..a s obzirom da se to uvelike i na mnogim mjestima događa često,znači da moj,da naš Bog niej mrtav..i stoga živim i vjerujem,da moj Bog nikada neće biti mrtav,sve dok se na svijetu budu događala dobra djela,pa i ovakova koja neprestance činite vi dragi moji prijetelji i na ovom forumu,u svojim obiteljima,u susjedstvu,na poslu i svugdje gdej vas srce nosi...

doista,moj "mali"Božić, je veliki Bog,uvijek i zasvagda,živ i radostan dok nosimo u sebi vjeru-nadu-ljubav-ZAUVIJEK!

Slika

Isuse moj,sretan ti rođendan i podaj mi snage da uvijek činim dobra djela, i daj mi nadu koja će me neprestano tjerati da Božić bude u mom srcu-zauvijek!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 sij 2009 09:49 
Odsutan

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ai6tuFFN95o[/youtube]

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 sij 2009 22:36 
Odsutan

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FzJN6TDkQCg&feature=channel_page[/youtube]

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 sij 2009 10:35 
Odsutan

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=U4huJLpKF9E[/youtube]

Vrh
Citiraj