www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 23:37

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 13 svi 2010 08:38 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Gospodine Isuse Kriste, kad si se četrdeset dana nakon svog uskrsnuća
vratio Ocu u nebo, naredio si svojim učenicima da zajedno-čekaju Duha Svetoga.
Devet su dana molili da prime dar svih darova da tako postanu pravi apostoli.
Uzdajući se da ćeš i nama dati ono što nam je potrebno za naše spasenje i blagoslov molimo TE:
Rasvjetli naš razum i pročisti naše srce da naučimo kako treba moliti.
Kao i apostolima daruj i nama milost da možemo moliti s Marijom, jer je ona službenica Božija i "svemoć koja zagovara".
Gospodine , Ti si rekao:"Molite i primit ćete, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se!"
Potaknuti Tvojom Riječju, dolazimo TI danas s ovom posebnom potrebom...(trenutak šutnje)
Dobri Isuse, pouzajemo se u Tvoju ljubav i milosrđe koje si nam iskazao u svojoj Predragocjenoj krvi.
Uvjek si imao vremena i strpljenja za siromahe i bolesne,za prezrene i grešnike.
Otro si suze udovici iz Naima, uslišao si poganskog stotnika i nagradio pouzdanje Martino.
Udjeli i nama radosno iskustvo Tvoje osobite pomoći.
Ali ako naše želje ne odgovaraju Tvome božanskom planu, ojačaj nas posebnom snagom vjere.
Zajedno s Tobom želimo i mi ponavljati:"Oče, ne moja, nego tvoja volja neka bude".
Udjeli nam čvrsto povjerenje da su Tvoji putovi uvjek bolji, iako ih često ne razumjemo.
Zahvaljujemo Ti već sada što ćeš nas uslišiti, jer TI si LJUBAV
i sve što nam daješ ili prepuštaš, vodi nas našom vječnom cilju i služi našem posvećenju.
AMEN.

Slika

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 svi 2010 07:47 
Odsutan

Bože moj u pomoć mi priteci!
Gospodine pohiti da mi pomogneš!
Slava ocu...

1.otajstvo: Isus prolijeva krv kod obrezanaja

"Kad se navršilo osam dana da bude obrezan,
Nadjenuše mu ime Isus".(lk 2,21)

Isus nije htio samo postati čovjekom uzevši Krvi Tijelo od Djevice Marije.
Činom obrezanaja On se htio potpuno uključiti u kulturu i tradiciju, u
Zakon i običaje izraelskog Božjeg naroda.
Po Savezu Božjem s Abrahamom i njegovim potomcima, ovaj običaj postaje religiozni čin, znak izabranja, vjernosti i odgovornosti. Ako Bog
obrezanje uzdiže do znaka i saveza i u isto vrijeme obećava mnogo potomstva i tako utemeljuje svoj Izabrani narod, onda to znači posveta života.
Ovaj znak govori prvacima Izraela i njihovim potomcima velikom
neposrednošću i snagom. Savez koji je Bog sklopio s Abrahamom dobiva
svoju puninu u novom Božjem narodu. Krist novi "Praotac" daje novi život, ne po tjelesnom nasljeđu, nego po duhovnom djetinjstvu
koje primamo po KRŠTENJU- postajemo novi izabrani rod-CRKVA.

Činom obrezanaj Isus pokazuje spremnost na poslušnost Ocu.
Štoviše to je bilo žrtvovanje osobne volje kao izraz otkupiteljske ljubavi.
Isus u svojoj nutrini ostaje slobodan i kad sluša, u svojoj ljubavi nadvladava i nadilazi Zakon.:#Ne mislite da sam došao ukinuti zakon ili Proroke.
Nisam došao ukinuti, nego ispuniti."(Mt 5.17)

Isus nam pokazuje da i uz cijenu vlastitih odricanaj u ljubavi možemo doživjeti jednu novu slobodu i onda kad ona "košta". To je TEMELJNI ZAKON LJUBAVI.
Ljubav se treba vezati da bi mogla rasti u slobodi i da bi mogla ojačati; ona treba žrtvu da bi mogla iskusiti sreću
u darivanju samoga sebe i da bi mogla iskusiti sreću u darivanju samoga sebe i da bi bila ono što jest-LJUBAV.

Za Isusa obrezanje nije bilo puki obred, nego ovaj simbolički znak još više označuje Njegovo poslanje kao člana Božjeg naroda.
On je dopunio ovaj znak poniženjem pred Ivanom Krstiteljem na rijeci Jordan. Po krštenju i mi smo ušli u Zakon Božje ljubavi koja nalazi svoju slobodu u
poslušnosti koja izgrađuje, i koja ne mijenja nasiljem preživjele uske strukture naše okoline nego služenjem spremnim na žrtvu.

Krštenjem Bog je sklopio Savez sa mnom.
Po čemu se pozna da je moj život posvećen Bogu?
Jesam li dovoljno svjestan da sam kršten, dakle, uronjen u smrt i uskrsnuće Kristovo ?
Je li za mene poslušnost sputavanje moje slobode ili prilika da rastem u ljubavi?

MOLITVA
Gospodine Isuse Kriste, molimo TE za sve one koji duševno i tjelesno nisu slobodni.
Udjeli im po svojoj Ljubavi snage za daljnji put i primi njihove žrtve kao doprinos za istinsku obnovu Tvoga kraljestva. Daj da uvidimo kako po TVOJOJ KRVI svaki gubitak može postati dobitkom.

5x Oče naš....Slava Ocu...
Tebe Kriste MOLOMO , POMOZI službenicima svojim
koje si otkupio Dragocijenom Krvlju!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 svi 2010 07:36 
Odsutan

2.OTAJSTVO:Gospodin prolijeva Krv u molitvi na Maslinskoj gori

"A kad je bio u smrtnoj muci, usrdnije se molio.
I bijaše znoj njegov kao kaplje krvi koje su padale na zemlju"(Lk22,43-44)

Nakon što je blagoslovio Posljednju večeru Isus se povlači u osamu na Maslinsku goru na svoje omiljeno mijesto molitve.
Ovoga pute sa sobom vodi i svoje učenike. Dok odlazi od njih govori im;"Ostanite ovdje i bdijte!"(Iv14,34)
Uvijek kad bi prisno razgovarao s Ocem želio je biti sam.Smrtni strah obuzeo je Onoga koji je bio spreman dati svoj život.
Sišao je dublje nego ikad prije u našu ljudskost. Svu silinu strahote u Njegovoj duši sv.Luka sažima u jednu sliku u rečenici:" I bijaše znoj njegov kao kapljice krvi koje su padale na zemlju"(Lk22,44).

Njegova molitva pretvara se u vapaj:" Oče! Ako hoćeš, otkloni ovu čašu od mene. Ali ne moja volja, nego tvoja neka bude!"(Lk22,42).

Unutarnja borba se zaoštrava .Na njega se sručio strašan teret.Zapada sve dubljeu depresiju i agoniju.
LJudska se narav protivi, ali volja Očeva pobjeđuje. Upravo ovdje u Maslinskom vrtu daje nam naslutiti da je cilj Njegove molitve volja Očeva i Njegovo sinovsko predanje Ocu.

Vraća se svojim učenicima i vidjevši da su pozaspali i ostavili Ga sama
U Njegovoj smnrtnoj borbi, ponovno ih upozorava na budnost. Obraća se Petru koreći ga ;" Jedan sat nisi mogao probdjeti?" (Mk14,37)
Ponovno ode i moli još usrdnije.
Isus se ne koleba i unatoč tolikoj smrtnoj stisci. ta od početka je spreman žtrvovati svoj život za spas svijeta, ali Njegovoj ljudskoj naravi potrebno je neko vrijeme da prihvati žrtvu. Njegova molitva nije ostala bez odgovora odozgor. Sv Luka nas izvješćuje;" Ukaza mu se Anđeo s neba koji ga ohrabri."(Lk22,43) U tom trenutku nastaje obrat, Isus izlazi kao Pobjednik.
Sad s unutarnjim mirom ide u susret izdajniku da mu se preda.
Da bi smo se mogli predati volji Očevoj u trenucima smrtne borbe i nevolje, trebamo od Isusa učiti moliti, trebamo naučiti predati svoj cjelokupni život i molitvu u volju Božju. Opredjeljenje za volju Božju je zapravo opredjeljenje za Božju ljubav. Ovaj korak u tami razuma i osjećaja otvara put ka unutarnjoj slobodi. Nitko se ne treba stidjeti kad osjeti strah. Važno je naći izlaz iz tog stanja. Potpuno predanje Bogu je spasonosni lijek koji svi trebamo.
Kao i Isus kojega je anđeo utjršio, i mi Njegovi učenici iskusit ćemo pomoć odozgor što se više predamop Bogu.

Tražim li molitvu u osami?
Vjerujem li da je volja Božja zapravo Božja ljubav?
Jesam li svoj život sasvim predao Bogu?

Molitva
Isuse, molimo te za sve one koji su zdvojni i žive u starhu. Ne daj da traže oslonca i utjehe kod samih sebe ili kod drugih ljudi,nego u volji Očevoj.Učini nas sve spremnima da prihvatimop tu volju u svakom trenutku sadašnjeg časa, da ne bi po prošlost ili budućnosti bili zapleteni u krive i nepotrebne brige.
5X Oče naš... Slava ocu...
Tebe Kriste molimo,pomozi službenicima svojim, koje si otkupio Dragocijenom Krvlju!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 svi 2010 08:01 
Odsutan

3.Otajstvo:Gospodin prolijeva Krv kod bičevanaja

" Na to im pusti Barabu, a Isusa bičeva i predade da se razapne"(Mt27,26)

Apostoli su se razbježali. Isusu nepravedno sude.Pilat Ga daje izbičevati.
Neopisive su strahote bičevanaja.
On na sebe prima bičevanje bez ijedne tužbe.
Ta On zna za koga trpi i za koga daje svoju Krv.
Svaka Kristova bol je dio otkupiteljskog djela, svaka patnja umjesto drugog je naknada za grijehe svijeta- za moju krivnju.
Isus trpi dušom i Tijelom da nas oslobodi od naših grijeha.

Isusovo bičevanje nas poziva da tjelesne patnje u nesreći ili bolesti,
kao i doživljenju nepravdu sjedinimo s Njegovim trpljenjem i na taj način sudjelujemo u Njegovu djelu otkupljenja.
Tko s Isusom trpi, podnosi svoju bol i nepravdu ne samo s više dostojanstva i sabranosti duha, nego ima mogućnost od trpljenja načiniti dar i otvoriti prostor unutarnjoj slobodi, dapače sreći.

I danas u svijetu ima onih koju su nepravedno optuženi i osuđeni koji su nevini u zatvorima.
Tko iskrenim srcem promatra okrvavljenog Gospodina kod bičevanja, neće samo misliti na vlastitu krivnju koja je uzrok ove Isusove Muke, nego i na one koji su danas na bilo koji način bičevani.

Iako će na svijetu uvijek biti nepravde i patnje, u Kristu sva stradanja imaju svoj duboki smisao i vrijednost, tako borba protiv patnje svake vrste mora biti plod promatranja Kristovog bičevanja.
Isusovo bičevanje je poziv na nenasilje. Najjače oružje o ovakvoj borbi su
normalan živoz, hrabra riječ istine, spremnost radije nepravdu podnositi nego je drugom nanositi, i konačno, svjedočiti i mučeništvom ako ustreba. Ova sredstva čine nam se u prvi mah kao poraz, ali ona ima nepobjedivo dugoročno djelovanje.
I sam Isus borio se sredsvom nenasilja, ne da sebe spasi, nego da istina iziđe na vidjelo.Tko se u životu uzda u Boga ne treba se bojati ljudi.
On već sada doživljava unutarnju slobodu, kako to o sebi svjedoči sv.Pavao:"Meni pak ni malo nije do toga da me sudite vi ili bilo koji ljudski sud; a ni ja sam ne sudim. Dista, ničega sebi nisam svjestan, no time nisam opravdan: moj je sudac Gospodin."(Kor4,3-4)

Sjedinjujem li svoje trpljenje s Kristovim?
Zauzimam li se za one koji trpe nepravdu?
Pomažem li drugima da trpljenje i nepravde s vjerom gledaju i prihvaćaju?

Molitva
Gospodine, molimo Te za sve one koji su krivo optuženi ili se moraju prihvatiti neoravedne kazne. Progovori im Ti po svojoj Predragocjenoj Krvi i daj da shvate da i njihova krv neće biti uzalud prolivena, ako je prikažu zajedno s Tvojom.
Daj da svi shvatimo i dublje razumjemo da se mir ne postiže silom, nego po suotkupiteljskoj patnji.

5XOče naš..Slava Ocu..
Tebe Kriste molimo, pomozi službenicima svojim
Koje si otkupio Dragocjenom Krvlju!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 svi 2010 09:07 
Odsutan

4.Otajstvo: Gospodin prolijeva Krv kod krunjenja trnovom krunom

" I zaogrnu ga grimizom; spletu trnov vijenac i stave mu na glavu, te ga stanu pozdravljat:
;Zdravo, kralju židovski!"(Mk 15,17-18)
Vojnicima kao da nije bilo dovoljno što su Isusa bičevanjem izudarali. Nakon fizičkih muka dolazi mučenje duha i duše, prava psiho-tortura.
Obukoše Mu grimiznu kabanicu, staviše trnovu krunu na glavu i tzrsku u ruku kao kraljevsko žezlo. Pljujući Mu u lice prigibali su pred Njim koljena izrugujući se :"Zdravo kralju židovski!"(Mk15-18)
izrujulući se :"Zdravo kralju židovski!"(Mk15-18)

Isus ne trpi samo pod trnovom krunom i od novih udaraca. Kao što oštre
bodlje ranjavaju Njegovo Tijelo, tako muče Njegovu dušu poruge i cinizam
Gospodin je u svom Govoru na Gori odlučno osudio svako ranjavanje duše:"A ja vam kažem:
Svaki koji se srdi na brata svoga bit će podvrgnut sudu.
A tko bratu rekne ,Glupane!" bit će podvrgnut vijeću.
A tko reče ;"Luđače!" bit će podvrgnut ognju paklenomu."(Mt5,22)

Isus na sebe uzima porugu i prezir da bude utjeha i pomoć onima koji se nalaze u sličnoj prigodi pozivajući ih da svoje duševne patnje sjedine s
Njegovim za otkupljenje svijeta. Krv Kristova kod krunjenja ukazuje na
onu našu krivnju kojom se lako opterećujemo; oštrim primjedbama , porugama , ironijom i svakim oblicima cinizma. I u ovoj situaciji poniženja Isus nije uzvraćao ponižavanjem i u svojem trpljenju nije prijetio, već je sve prepuštao Bogu.
On ,Bog kao podložnik priznaje autoritet Pilata. Pilat, zemaljski moćnik u svom kukavičluku ne priznaje pravi trajni autoritet. Ovo otajstvo poziva i nas da preispitamo svoj odnos prema autoritetu u svijetlu Isusova primjera.
Tko pokuša u molitvi svoje pretpostavljene gledati i prihvatiti pod Isusovom trnovom krunom, taj će doći do jednog novog odnosa s autoritetom. Otkrit će BOŽANSKU SLOBODU u poslušnosti i onda ako uvjek i ne razumije ili ne odobrava ono što je odlučeno. Kršćanska poslušnost je izraz Kristove ljubavi i sudjelovanja u tajni otkupiteljske žrtve križa. Krv prolivena ispod Isusove krune želi ojačati one kojima je teret odgovornosti postao pretežak i ohrabriti one koji trpe pod vlašću drugoga. Ona želi svima darovati novu ljubav, želi dati osjećaj suodgovornosti.

Branim li slabe, nejake i malene?
Trpi li tko od oštrice moga jezika?
Pokušavam li svoje pretpostavljene voljeti ili sam trn u njihovoj glavi?
Jesam li spreman prihvatiti odgovornost i onda kad nije ugodno?

Molitva

Kriste, Kralju naš, molimo Te za sve one koje trpe poradi svoga autoriteta.
Po svojoj presvetoj Krvi ojačaj i prosvjetli one koji su na raznim položajima, i priteci u pomoć onima koji trpe pod upravom drugih. Oslobodi nas od izrugivanaj i svake nemilosrdne kritike , da bismo
postali sposobni Tebe susresti u onima za koje smo odgovorni.

5X Oče naš...Slava Ocu...
koje si otkupio Dragocijenom Krvlju!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 svi 2010 08:57 
Odsutan

5.Otajstvo:Gospodin prolijeva Krv na križnom putu

" I noseći svoj križ iziđe on na mjesto zvano Lubanjsko, hebrejski Golgota."(Iv19,17)

Posebno je potrsno prolijevanje Isusove Krvi na križnom putu, posebno
dok razmatramo kako pada i ponovno ustaje pod teretom križa. Strašno
bičevanje, gubitak Krvi, žeđ i glad učinili su svoje. Surovost i žurba vojnika, galama i tiskanje znatiželjne svjetine, dobacivanje raznih pogrda
i izrugivanje od onih što stajahu uz put, čininli su Mu teret još težim.
Grubo drvo križa i oštro kamenje otvaraju Mu nove rane, a prašnjava odjeća natopljena znojem i Krvlju lijepi se za ozlijeđeno Tijelo i otvara
stare rane. Bog u svojoj vlastitoj Krvi leži na zemlji. Svaki pad je bio
strašniji, a svako ustajanje teže. Ali LJUBAV se ne predaje.
Među svjetinom je i Veronika. Njezina hrabrost i nutarnja snaga duše nadilazi suze i žalost i probija zid grubosti i nasilja. Iako MU ne može oduzeti križ, želi Mu pružiti malo olakšanja, obrisati Mu barem čelo i obraze. Koliko hrabrosti u ljubavi Veronike? Koliku je utjehu Isus osjetio po tom činu ljubavi? To je sigurno bila veća pomoć koju Mu je olakšala teret Njegova križa, nego pomoć Šimuna iz Cirene kojeg su vojnici prisilili
da MU pomogne. Njegova zahvala je božanska dar za sve nas. On ostavlja u platnu utisnutu sliku samoga sebe s tragovima svoje Krvi.
Veronikin nam primjer poučava znati supatiti sa drugima. Isus u svojoj zahvalnosti Veroniki pokazuje nam kako je istinska ljubav i u patnji slobodna i nesebična. Često možemo primjetiti kako su kušani ljudi često zarobljeni sami sobom. Drugo koji su usvojili kršćanski stav brinu se i na
bolesničkom krevetu i smrtnoj pstelji više za druge koji su možda teže pogođeni nego oni sami. Ne prihvaćaju usluge svoji najbližih i drugih kao
nešto što je samo po sebi razumljivo, nego znaju za to zahvaliti poput
Isusa na križnom putu.

Mislim li u svojim patnjama na Isusa na NJegovom križnom putu?
Jesam li spreman gledajući na Isusa u svojim padovima dignutu se i ići dalje?
Jesam li sposoban radovati se i supatiti sa drugima?
Sjedinjujem li svoj križ s Isusovim križem za spasenje svijeta?

Molitva
Isuse , molimo TE za sve one kojima njihov vlastiti križ postaje pretežak.
Po svojoj Dragocjenoj Krvi pomozi im da ponovno ustanu i proslijede svoj put. daj da svi mi shvatimo, da se istinska ljubav u ovom svijetu dokazuje posemno time, da čovjek unatoč vlastite slaboće nikada ne klone, nego uvijek nanovo započne.

5X Oče naš... Slava Ocu...
Koje si otkupio Dragocjenom Krvlju!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 svi 2010 10:27 
Odsutan

6-Otajstvo:Gospodin prolijeva Krv kod razapinjanja

"O devetoj uri povika Isus iza glasa:"Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?""(Mt27,46)

S Isusom stižemo na Golgotu-mjesto razapinjanaj. Vojnici Ga pribijaju na križ. "Svjetlo svijeta" (Iv8,12) visi na križu između dva razbojnika.
Smanjuju se njegove životne snage s Krvlju koja istječe. Neizreciva žeđ muči Njegovo Tijelo, alu u svojoj duši On više žeđa za ljubavlju.
I u Svom najvećem trpljenju Isus ljubu, dariva i oprašta. Raskajanom razbojniku obećava život vječni, a Ivanu dariva Majku.
Isusa u duši muči osjećaj napuštenosti. Jedino Marija s Ivanom stoji podno križa. Ona u svojoj tankoćutnosti osjeća kao nitko drugi samoću i napuštenost svoga Sina.
Stoji tu bez tužbe, prijekora, sumnje. Njezina pomoć je neizmjerna.
Svojom blizinom, prožeta ljubavlju, Ona svim Srcem prihvaća Krv koja teče. Svojim prihvaćanjem u vjeri prikazuje je nebeskom Ocu, svojom
spremnošću da pođe s Ivanom i postane Majka Crkve, pruža kao Posrednica svih milosti kalež Krvi Kristove svim ljudima koji su spremni
prihvatiti dar Božje ljubavi. Marija pod križem je poput živog kaleža, savršeni znak općeg svećeništva svi krštenih.
Ljubav Božja koja je postala vidljiva u Krvi Kristovoj, prožela je cijeli svijet po Njegovoj smrti na križi, pobjedila je cijeli svijet po Njegovoj smrti na križu , pobjedila je svaki grijeh, rasvjetlila svu tamu, ispunila smislom i snagom svaku bol, nadvladala svaku osamu i svaku unutarnju razdvojenost.
Tko u vjeri prihvati ljubav Božju i sjedini se u svojim zemaljskim nevoljama s krvavim Isusom na križu, pobjeđuje Njegovom snagom
grijeh i patnju. Tko u vjeri i ljubavi promatra Krv Isusovu,
otkriva tu Krv u svakoj patnji, svakom grijehu, svakoj tami.
Taj u Krvi Kristovoj pronalazii zvor pravoga životai vezu jedinstva koja nas sjedinjuje s Bogom i međusobno.
Tko tako promatra, taj nalazi Isusa na križu koji se još u tami svoje napuštenosti povjerava s ljubavlju Ocu,
te i nas poziva da s NJim zajedno kažemo:" Oče, u ruke tvoje predajem duh svoj!" (Lk23,46)

Jesam li svjesna da je Krv Kristova prisutna u svakoj boli, osami,nepravdi grijehu?

Jesam li poput Marije spreman biti otvoreni kalež koji se zajedno s Krvlju Isusa Krista dariva Ocu za spasenje svijeta?

Uspjevam li u mučnim situacijama s Marijom izdržati pod križem ljubeći i pomažući?
Vidim li uposmnom štovanju Krvi Kristove pomoć da poput Marije živim od vjere?

Molitva

Gospodine Isuse Kriste, molimo Te za sve one koje više ne vide smiasao
svoga života, za one koji su po razočaranjima i neuspjesima, radi izdajstva ili tjelesnog trpljenja postali slični Tebi na Križu. Daj da svi mi
osjetimo snagu Tvoje Krvi, da bismo se s Tobom i u mračnim časovima
svoga života mogli s povjerenjem predati Očevoj ljubavi.

5X Oče naš...Slava Ocu..
Tebe Kriste molimo, pomozi službenicim svojim
Koje si otkupio Dragocijenom Krvlju!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 svi 2010 09:52 
Odsutan

7.Otajstvo:Gospodin prolijeva Krv kod probadanja boka

" Kad dođoše do Isusa i vidješe da je već umro, ne prebiše mu golijeni, nego mu jedan od vojnika kopljem probode bok i odmah poteče krv i voda."(Iv19,33-34)

Svršeno je . Isus visi smaknut na križu.Sad može započeti veliki Sabat.
Samo još smetaju mrtva tijela razapetih.Treba ih što prije ukloniti. Treba li to učiniti samo radi blagdana ili se ipak nešto pokrenulo u njihovoj nutrini?
Možda da utihnu govorkanaja i prestanu pogledi znatiželjnika?. Požuruju Pilata da ubrza proces smtri na križu. Kad su vojnici došli do Isusa ustanovili su da nije živ. Njemu ne lome golijeni. Da bi bili sigurni da je umro,jedan od vojnika probode kopljem Njegovo Srce.
Krv i voda potekoše iz nove posljednje rane. Krv koja je potekla kao znak smrti, postala je znakom uskrsnuća i života.
Ivan vidi više nego vojnici i prisjeća se proročkih riječi:"Gledat će onoga koga su proboli"(zah12,10)

Prema tumačenju crkvenih otaca u Krvi i Vodi koja teče iz Isusova Srca Ivan vidi nastanak crkve. Kao što se iz Adamovog rebra rodila Eva, tako se sada rađa iz boka novog Praoca, nova Majka čovječanstva-Crkva, čiji je pralik Marija. Po sakaramentima Crkve prenosi se vjernicima Isusov život. Zato je važno da si posvjestimo na koje je sve načine Krv Kristova prisutna u sakramentima, kako bi ona u nama postala životna i djelotvorna snaga. U sakramentima primamo božanski život da bi smo samo po Krvi Kristovoj na taj način postali u ovom svijetu izvorom Božje ljubavi. Isus je obećao:"A tko bude pio vode koju ću mu ja dati, ne neće ožednjeti nikada: voda koju ću mu ja dati postat će u njemu izvorom vode koja struji u život vječni.2(Iv4,14).

Živim li svjesno kao ud Crkve-mističnog Tijela Kristova?
Mogu li moji bližnji doživjeti Krista u meni?
Što činim da bi svijet po Krvi Kristovoj priveo Bogu?

Molitva

Kriste , Otkupitelju naš, molimo TE za sve ljude koji Te još ne poznaju, za one kiji su radi podvojenosti Crkve ili zabluda i grijeha isključeni iz milosne bujice Tvojih sakaramenata .Daj da svi iskusimo kako je Tvoja Krv izvor pomirenja i veza jedinstva i ljubavi. Daj da po revnom i dostojnom primanju Tvojih sakaramenata budemo čvrsto povezani s Tobom i međusobno, da bismo tako bili sposobni živjeti i djelovati za Tvoje kraljestvo.

3x oče naš... Slava Ocu...
Tebe Kriste molimo, pomozi službenicima svojim Koje si otkupio Dragocjenim Krvlju!

Završna molitva

Gospodine Isuse Kriste, razmatrali smo kaki si za nas prolio svoju Krv.
Ponizio si se za nas da nas očistiš od grijeha, da nas posvetiš, učiniš djecom svoga Oca.
Zahvaljujemo TI I molimo TE milost, da i mi svoju krv i svoj život možemo založiti za proslavu Božju i za spasenje braće ljudi.
Daj da u radosnim časovima i u trpljenjima svoga života mislimo na cijenu svoga spasenja i da od svega srca odgovorimo Tvojoj ljubavi.Amen.

P.Hvaljen i slavljen uvjek bio isus!
S.Koji nas je otkupio svojom Krvlju!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 lip 2010 07:55 
Odsutan

Posvetna molitva Srcu Isusovu

Isuse, Ti Srce Božje, zahvaljujem Ti,
što mogu vjerovati u Tvoju ljubav.
Ti me blago promatraš,
Ti promatraš moje srce.
Tvoja mi ljubav daje snagu,
da iznova započnem.
Sada znam, da Te mogu ljubiti.
Sada znam da Ti meni govoriš.
Isuse ja predajem svoje srce Tvojoj ljubavi.
Drži me čvrsto na Tvojemu Srcu!
Ja se pouzdajem u Tebe.
Tebi želim pripadati zauvijek.
Ti ćeš me izbaviti od propasti.
Isuse, Ti poznaješ moje slabosti.
Tako sam često bio nevjeran.
Ti si me pozivao, ali se nisam odazivao.
Ti si me želio upotrijebiti, ali ja nisam bio spreman za Tvoje planove.
Ti si me želio sačuvati od Zloga, a ja sam bio gluh za Tvoj glas.
Isuse, molim Te, povedi me pravim putem!
I ne odbaci me od Tvoga Srca.
Upiši me u Tvoj dlan, sakrij me u Tvoje Srce,
istrgni me iz svake propasti.
Presveto Srce Isusovo,
budi moje utočište,
u životu i ljubavi,
u patnjama i borbama
u smrtnom času i u vječnosti. Amen

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 lip 2010 09:14 
Odsutan

Molitva za razumijevanje i prihvaćanje križa

Gospodine Isuse Kriste, Ti si iz ljubavi prema nama prihvatio
trpljeneje i za naše spasenje prikazao Vječnom Ocu svoju Krv.
uskrsnio si kako bismo ii mi imali nadu boljeg života i uskrsnuli zajedno s Tobom.
Želimo prihvaćati križeve koji proizilaze iz ljudkog i kršćanskog života
i biti duboko sjedinjeni s raspetim i napuštenim Kristom na putu do uskrsnuća.
Pomozi nam rasti po svakodnevnom umiranju samome sebi.
Daj nam snage piti kalež trpljenja.
Osposobi nas da živimo otajstvo križa na taj način kako bismo mogli biti znak nade i radosti koje daju smisao ljudskim patnjama.

Isuse, učini nas velikodušnima u prikazivanju svojih patnja zajedno s Tvojim patnjama, da bismo po Tvojo Krvi shvatili vrijednost trpljenja
za nas i za one koji su otvoreni za primanje milosti otkupljenja
koju im Otac pruža.Vodi nas uskrsnuću.Amen.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]