"Silna je moć Tvoja Bože i nema mjere mudrosti Tvojoj! Nema riječi kojima bi se mogla opisati i dočarati Tvoja ideja i slika svijeta, naših isprepletenih života, labirinta odnosa, puteva i smjerokaza, pravih i krivih, vrata i prolaza, slučajnih i planiranih susreta, suputnika, prepreka, pomoći.. Toliko toga neopisivog u životu, svačiji različit, ali u jednom jednak: s Tobom na prvom mjestu najlakše je doći do cilja! Gospodine od kada si ušao u moj život, promijenio si ga iz temelja. Toliko toga nakupljenog u mojoj nutrini, što sam godinama spremao, toliko toga s čim nisam znao što bih. Mnoštvo događaja, ljudi, osjećaja... Toliko toga, i sve dok nisi Ti došao. Ti koji si posložio sve razbacane kockice, pokazao mi istinu o meni, i o sebi. Da promijenio si moj život iz temelja, unijevši u njega radost, čineći tako da i ja budem radost drugima. Svjestan sam Gospodine , da što god ja učinio ili kakve god talente imao u sebi, da ih ne mogu bez Tvoje pomoći razviti. Želim biti poput goruščina zrna, bačena u plodno tlo, najmanje od sjemenja, i prepustiti se Tebi, nesvjestan u što ćeš me oblikovati, nesvjestan kome ću sve trebati, koga sve zaštititi. Hvala Ti Gospodine za radost ovoga jutra, hvala Ti jer si na prvom mjestu, i hvala Ti na nesebičnoj ljubavi kojom me ljubiš..."
|