www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 23 vel 2019 22:02

Vrijeme na UTC [LJV]
Započni novu temu Odgovori  [ 44 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autor Poruka
PostPostano: 28 ruj 2015 18:13 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 20 srp 2009 21:37
Postovi: 1312
Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 33 zahvala
Odluči se živjeti sada i ovdje


Mnogo puta i u mnogim situacijama, naša reakcija i naše ponašanje uvjetovani su i potaknuti događanjima iz prošlosti. Opterećeni smo sa događanjima iz prošlosti, te na taj način mislimo na budućnost. Nemamo slobode. Živjeti sada i ovdje gotovo je nemoguće. Da bismo doživjeli osjećaj slobode, prije svega nužno je osloboditi se osvrtanja u prošlost i pogleda u budućnost. Bitno je osjetiti sadašnji trenutak i živjeti sada i ovdje.
Biti slobodan znači znati davati i primati ljubav te ju dijeliti sa drugima. Iako svi na neki način želimo ljubiti i biti ljubljeni mnogi su „nesposobni“ da je prime i dožive. Osjećaj straha i krivnje iz prošlosti blokiraju našu sposobnost da ljubimo i da budemo ljubljeni.
U molitvi, u našem osobnom predanju Bogu, opterećeni smo našim ne realnim željama i samim tim ne osjećamo potpuno predanje Isusu. Prema Bogu se tako često odnosimo matematički – Koliko ti meni, toliko ja tebi! Nismo svjesni koliko je Božja milost snažna i moćna. Bez ikakvih riječi, bez čudesnih znakova, dolazi u tišini, u tišini srca, u tišini preispitivanja samoga sebe, u molitvi, u izgovaranju onoga očenaša koji se čini tako dosadan i bezličan, baš tu dolazi najveća milost.
Ali Bog od nas traži potpuno predanje, slobodu i neopterećenost prošlošću i budućnošću. Samo slobodni bit ćemo svjesni sadašnjeg trenutka i milosti koju nam daje sami Bog.
Milost koju nam Bog daje je nepredvidiva, nema recepta, dolazi besplatno...i onima koji je možda ne zaslužuju.
Onog trenutka kad prestaneš „vagati“, kad postaneš slobodan, tada ćeš istinski i srcem osjetiti koliko te Bog ljubi, tada ćeš osjetiti radost molitve i života sada i ovdje.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 22 stu 2015 22:04 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 20 srp 2009 21:37
Postovi: 1312
Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 33 zahvala
Daješ stvar a dobivaš srce

U ovom vremenu koje je pred nama Isus nas poziva da ga slijedimo, kao što je pozivao svoje učenike u Galileji. Kad Bog poziva On ima individualni pristup svakome od nas, On ne poziva masu, poziva tebe kao pojedinca, kod Njega nema kopija, stoga je svaki poziv upućen prema čovjeku originalan i neposredan.
Isusu je najteže slomiti ljudsku sebičnost i neosjetljivost prema drugome čovjeku. Ljudska sebičnost ide do te mjere da govori: Uzmi, gledaj sebe, jedino si ti važan! A Isus kaže:Daruj svoje vrijeme drugima, potrebitima, gladnima, onim najmanjima...Ljudska sebičnost je nezasitna i uvijek traži nove i tuđe žrtve.
Sve što daješ drugima, uskraćuješ sebičnost u sebi i čini te sretnim i ispunjenim. Ako daješ i ne očekuješ da ti se vrati, dobivaš, jer siješ a ubireš radost koji sami Bog daje. Daješ stvar, a dobivaš srce. Svaki dar je sjeme u čovjekovu srcu koje ranije ili kasnije proklija.
Kako često padamo na lijepe riječi i pobožne molitve! Ako netko moli i lijepo govori o Bogu, mislimo da je to to i da je osigurao ulaznicu u nebo. A Isus kaže da to nije ništa ako život ne stoji iza toga, jer molitva koja ne mijenja život jeste velika iluzija i lažna sigurnost. Ona, na žalost, postaje običaj . Nije dovoljno Isusa naviještati riječima. Potrebno je životom potvrditi da stojimo iza svake Njegove riječi. Ako životom niječemo što ustima ispovijedamo, sve je to laž koja prije ili poslije nestaje.
Stoga je ovo vrijeme, vrijeme prepoznavanja Isusa u svakom čovjeku, vrijeme prilagodbe i prepoznavanja naših očiju i srca u malom Djetetu u jaslama. Stoga to Dijete prepoznaj u svakom čovjeku i učini iskorak za neprolazne i vječne vrednote.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 08 ožu 2016 19:50 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 20 srp 2009 21:37
Postovi: 1312
Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 33 zahvala
U moru nemira
U našoj plovidbi životnim morem, često je naš put krivudav,uzburkan... Kao da se nalazimo na nemirnom moru, na pučini i ne vidimo kraja ni početka. Ako pokušamo plivati do obale, idemo u sigurnu smrt. Ako ostanemo na pučini ne gine nam slična sudbina. Uplašeni smo i nesigurni kao i oni ribari kad ih je zatekla oluja. Ne vidimo izlaza.
U hodu s Kristom dolazit ćemo u kušnje i napasti, kao što je i Njega sotona kušao u pustinji…nudio Mu je sve da mu se pokori i pokloni, da bude njegov.
Sotona će i nama servirati sve lijepo, nuditi nam sve čari ovoga svijeta samo da budemo njegovi, da se priklonimo njemu... malo po malo ući ćemo u začarani krug kocke,kladionica…navesti će nas lakim dobitcima, zaradom…postajemo malo po malo ovisnici o svemu tome…sve lijepo servirano, omotano lažnim sjajem slave i uspjeha.
Mi tako često nismo spremni biti Isusovi do kraja. Podložni smo nažalost utjecaju medija i društvenih mreža koji malo po malo iskrivljuju naše poglede i stavove htjeli mi to ili ne, nameću nam neke druge vrijednosti.

Ljubav Božja i Njegovo veliko milosrđe daje nam se na dlanu. Ništa ne trebamo samo doći, a Bog će činiti sve drugo! Sve će za nas učiniti samo mu se trebamo isporučiti cijeli. On nam i danas, možda i više nego ikada nudi Sebe kao putokaz na pučini života. Kada nas„ruše“ oluje beznađa, kada padamo i klanjamo se sotoni…Pruža nam ruku da se ne utopimo u moru grijeha. Korizma je odlična prilika da konačno nađemo „kormilo“ i „kompas“ da bi uplovili u sigurnu luku a to je Isus Krist. Na tebi je da prihvatiš taj izazov!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 26 svi 2016 10:47 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 20 srp 2009 21:37
Postovi: 1312
Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 33 zahvala
Tvoj život nema cijenu!
Koliko vrijedi tvoj život?
Kad bi nas ovo pitanje netko pitao, kakav bi bio naš odgovor?
Kada pogledamo Kršćane u Iraku i drugim zemljama gdje vladaju ekstremisti, gledano ljudskim očima, njihovi životi ne vrijede ništa ili gotovo ništa. Ubijaju ih kao stoku samo i jedino zato što su kršćani.
Međutim, unatoč svemu tome oni se nisu odrekli svoje vjere, ostali su dosljedni sebi I Kristu. Izabrali su smrt, a nisu izdali svoju vjeru i Isusa. “Blago progonjenima zbog pravednosti: njihovo je kraljevstvo nebesko!« »Blago vama kad vas – zbog mene – pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas! Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima! Ta progonili su tako proroke prije vas!«.” (Matej 5,10-12)
Pitam se koliko bi nas danas napravilo isto, stalo uz Isusa i biralo smrt. Ne usudim se prognozirati.
Cijena života svakog čovjeka je neprocjenjiva; nema cijenu, nema težinu. Iako ponekad svjesno svoj život stavljamo na kocku a da nismo ni svjesni da ga možemo u sekundi izgubiti. Isus je svoj život stavio „na kocku“ i umro da bi mene i tebe otkupio.
Koliko puta srljamo u beznađe u bezizlazne situacije samo da bi se dokazali, da bi ostali dosljedni sebi.
Koliko nas grca u psovci u bludu, pod izlikom „svi to rade“. Pitamo li se zašto?
Bog te stvorio, dao ti pamet i slobodu da ju koristiš a ne da ju zloupotrebljavaš.
Ti si jedan/a i jedinstven/a i tvoj život nema cijenu i nemoj ga „jeftino“ prodavati ovom svijetu.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 44 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 3 gostiju


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr