www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 01 stu 2024 00:38

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 148 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 26 ruj 2009 21:53 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
ajtera napisao:
Leo, razmišljam već drugi dan o riječima koje si mi napisao...strašno me muči taj pojam Njegove dobrote s jedne strane i naše (moje) zahtjevnosti s druge strane...jesam...osjetila sam Njegovu milost bezbroj puta i malo koji put mi je promaklo da mu zahvalim...ali...
...ma to je valjda tako u životu...kad nešto imaš na to se navikneš i smatraš to normalnim...recimo...zahvalna sam Bogu što imam dobrog muža...ali ispaljujem na živce kada me ljudi opterete činjenicom da zbog toga moram biti sretna...jer kao...muž mi ne pije, ne hoda okolo ne maltretira nas...pa mislim si jesam li ja pomaknuta ako mislim da bi tako trebao izgledati normalan život...zar nas On nije stvorio da ne budemo zlostavljaći, alkoholičari...dao nam je razum...mi biramo...
...i to je samo primjer...pa tako dođem do problema jer onda želim neke druge stvari...ne neko silno bogatstvo...ali malo sigurniju materijalnu stranu, malo manje nerviranja i stresa, malo...
...tu se bojim da ne tražim kruha iznad pogače pa mi ponekad izgleda kao da je okrenuo glavu od mene i da onda čekam i čekam ... pa mi opet sekundu pred fijasko iskoči nešto dobro... i tako u nedogled...

Zahvaljuj Bogu za sve dobro koje imaš u životu. Ja sam kad sam počela svakodnevno zahvaljivati Bogu uviđala uvijek više stvari za koje trebam biti zahvalna. I mislim da je to isto snažna molitva - zahvali mu za dobrog muža, za djecu, za toliko koliko imaš materijalno. A ne boj se tražiti i više, dapače, reci Mu sve što ti je na srcu, On to ionako zna, a tebi će činiti dobro. Ali reci na kraju molitve: Oče, ali Tvoja volja neka bude, a ne moja.
Bb

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 ruj 2009 01:43 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

"Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati. Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova."

Draga Ajtera, ne brini se toliko-samo pruži ruku kao dijete i nek te Gospodin povede. Njegova je milost bez granica...mislimo na tebe-BTB!
smajlic22

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 ruj 2009 01:45 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
ajtera napisao:
Leo, razmišljam već drugi dan o riječima koje si mi napisao...strašno me muči taj pojam Njegove dobrote s jedne strane i naše (moje) zahtjevnosti s druge strane...jesam...osjetila sam Njegovu milost bezbroj puta i malo koji put mi je promaklo da mu zahvalim...ali...
...ma to je valjda tako u životu...kad nešto imaš na to se navikneš i smatraš to normalnim...recimo...zahvalna sam Bogu što imam dobrog muža...ali ispaljujem na živce kada me ljudi opterete činjenicom da zbog toga moram biti sretna...jer kao...muž mi ne pije, ne hoda okolo ne maltretira nas...pa mislim si jesam li ja pomaknuta ako mislim da bi tako trebao izgledati normalan život...zar nas On nije stvorio da ne budemo zlostavljaći, alkoholičari...dao nam je razum...mi biramo...
...i to je samo primjer...pa tako dođem do problema jer onda želim neke druge stvari...ne neko silno bogatstvo...ali malo sigurniju materijalnu stranu, malo manje nerviranja i stresa, malo...
...tu se bojim da ne tražim kruha iznad pogače pa mi ponekad izgleda kao da je okrenuo glavu od mene i da onda čekam i čekam ... pa mi opet sekundu pred fijasko iskoči nešto dobro... i tako u nedogled...

Tebi treba cudo Bozje, a cudo Bozje se nalazi u Zazivima Bozjem Milosrdju. Uvedi te zazive u svakodnevne molitve i posvjedoci vec za dan dva sto su ti ucinile u zivotu. Onda se nemoj sjetit covjeka koji te podsjetio na njih i ne pomisli kojem covjeku zahvaliti, vec pjevaj i zahvaljuj Bogu, ON, ON i ON, te nitko vise!
Doista, uz Zazive jos pjevaj Bogu svome, pjevaj 'Tvoje ljubavi sam zedan', 'Rijeke zive vode', 'Tvoja Krv', 'Kao Marija', 'Krist na zalu', 'Silan Bog', 'Samo Tvoja ljubav Boze', 'Kao kosuta', 'Dodjite s hvalama'...
Oprosti na mojoj ushicenosti, ali Bog ti je blizu i kad je Duh Bozji u tebi, tada ti ne pada na pamet upasti u kolotecinu zivota i misliti kako je kad nesto imas, normalno da to imas, vec si sretan sto dises, gledas, cujes... Vidis, zamagljena ti je strana prema milosti Bozjoj, jer to sto imas, dragocjeno je do boli i suza.
Draga ajtera, Bog Otac, Sin i Duh Sveti jednom je birao i birao i medju odabranima je izgovorio tvoje ime. Tebe je odabrao i rekao, ona ce biti moje dijete, a ja Njezin Otac, Njezin Bog i sve njezino. 'Ona sada ne zna koliko je sretna, al moje je vrijeme i ja cu je cekati...'.
Skupo nas je platio braco i sestre, preskupo da bi se ponasali kao da to ne znamo.
Znamo za Njegova djela, jako dobro i vise nego dovoljno, zato blagoslivljajmo, zahvaljujmo svojim zivotom i pjevajmo Bogu nasem.
Bar pjevati nije tesko, ni kada nam se dusa raspada od boli i tuge, a kamoli kad raste i hoce iz tijela domu svome.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 ruj 2009 19:58 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Ne mogu a da se ne javim na ovaj Leov post- to je nešto toliko lijepo, meni se plakalo od unutarnje ljepote ovih riječi dok sam čitala. Ne želim zauzimati vrijeme i prostor, sad želim razmišljati o tome! Hvala ti, Gospodine!

"Svaka vjernost treba proći kroz najzahtjevniju kušnju, kušnju postojanosti. Lako je biti dosljedan jedan dan, nekoliko dana.Teško je i važno biti dosljedan kroz sav život."
Ivan Pavao II

:r086: :r086: :r086:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 stu 2009 18:33 
Odsutan

dragi Leo
...do mog je mozga izgleda put dalek...puno sam puta pročitala što si mi napisao...čak sam se i ljutila...pa opet čitala...pa zar sam tako beznadna da mi treba čudo božje...pa se ponovno ljutila... pa čitala i razmišljala...pa se ljutila na samu sebe što se ljutim na tebe...i tako danima
...a dragi brate...na kraju tolikih košmara shvatih da je sve što što si rekao...ono za čim ja cijelo vrijeme tragam...istina...istinu si rekao i ona me tresla jedno vrijeme...
...hvala ti što si mi pomogao da vidim da je doista ime moje izgovorio kada je birao...
...hvala i njemu što me je izabrao...hvala mu za dobrog muža...zdravu djecu...i sve milosti koje mi je kroz ove godine udjelio
...hvala mu i za ovaj period koji je za moj ovozemaljski život težak...ali vjerujem da ću uz njegovu pomoć pronaći izlaz

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 stu 2009 08:09 
Odsutan

...samo...ne znam kako da to objasnim...kao da ponekad zaboravim na njega i njegovu prisutnost u svemu...možda mi se zato čini da i on zaboravlja mene...ali kao da mi promakne ono bitno...recimo jučer me suprug strašno povrijedio...verbalno...a ja se ne sjetim pomoliti i zatražiti oprost i za njega i sebe već kao da me obuzme neka zla sila...šutim...a u meni kuha...pa nakon toga misli mi krenu u smjeru " bože pa čime sam zavrijedila ovakav život"...i tako u košmaru se borim...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 stu 2009 09:19 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 122 zahvala
ajtera napisao:
...samo...ne znam kako da to objasnim...kao da ponekad zaboravim na njega i njegovu prisutnost u svemu...možda mi se zato čini da i on zaboravlja mene...ali kao da mi promakne ono bitno...recimo jučer me suprug strašno povrijedio...verbalno...a ja se ne sjetim pomoliti i zatražiti oprost i za njega i sebe već kao da me obuzme neka zla sila...šutim...a u meni kuha...pa nakon toga misli mi krenu u smjeru " bože pa čime sam zavrijedila ovakav život"...i tako u košmaru se borim...

..kad je učinjeno učinjeno...je..čemu se onda pitati..
.."pA čim sam zavrijedila to ".
..idemo dalje...se malo ojačati..da se to ne događa..
.ili jednostavno ignorirati sve to..i žvijeti normalno..
..jer psiha...90 % rastura čovjeka...baš s takvim pitanjima,,
..i sa konstrukcijama..raznoraznim...zašto ja..zašto meni..a što ako..
..itd.. pa živi svoj život..Dan je dugačak .i ima u njemu puno mjesta za radost..i kad si sama.. :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 stu 2009 08:26 
Odsutan

...ignorirati kažeš...ali kako ignorirati a da to zaista tako i bude...
...ono što ja mogu vezano za bilo koji konflikt...je kontrolirati se da sukob ne eskalira...dugo sam bila pristalica toga da je i loša komunikacija bolja nego nikakva...sada već duže vrijeme nisam...ali mi se dogodilo da šutim i u tišini ne rješavam ništa...ili zauvijek brišem neke osobe iz svog života...ali ignorirati...za boljitak...ne uspjevam

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 stu 2009 08:39 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Ja ovako rješavam,
Bože, neka ova moja patnja bude žrtva prinosnica
za obraćenje osobe zbog koje se ovako jadno osjećam
Blagoslovi Gospodine i mene i tu osobu i pomozi nam.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 stu 2009 09:12 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Istina je kako ajtera misli...
Samo uvijek sutit i blagoslivljati i trpjeti hmmm...
Trebalo bi,ali ???Kad te povrjede,kad koriste tvoju dobrotu ???
Kako onda ostati ravnodusan ??? Nije lako i tu padamo pod teret kriza...
I treba nam vremena da shvatimo kako smo slabi i da ojacamo...
Naravno da jacamo u svim svojim slabostima,al tesko je
ostati ravnodusan...Zaista zaboli srce i dusa kad te voljeni povrjede...
Tada i molitve ne nalaze svoje mjesto,tada nastaje tuga,lom u srcu...
Treba nam dan ,dva,mozda i tri do ponovne sabranosti...
Al zivotna nas sudbina veze i na dobro i na zlo...
Lako se nosit sa dobrim,lako je tada koracat pod tezinom kriza...
Ali kad dozivis razocaranja,tada taj kriz lomi nasa ionako slaba leda...
Lomi nase dostojanstvo i nase srce,al kad Bog djeluje mi se opet podizemo
i nas krizni put i nasa agonija postaju laksi..
Takav je ovaj nas ljudski zivot...moramo se nosit i sa alabostima,
i prihvacat uvrede i nastojat oprastati i moliti i blagoslivljati...
Hvala Bogu za svaki novi dan,jer sa svakim novim danom je i jedan novi pocetak..
Ajtera..i svi koji se nalaze u teskocama svojih krizeva koje nam nanose
nasi najmiliji,nasi bliznji..recimo Isus "Isuse-uzdajem se u Tebe "
Ikrenimo u novi dan i novi pocetak.BvB... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 148 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]