www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 09 lip 2025 21:58

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 148 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 30 lip 2009 23:06 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
...a opet kažem... Pred tobom stojim bože... pa ako si me odlučio pustiti ka uništenju, molim Te nemoj da vučem za sobom i one koji to ne zaslužuju

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 srp 2009 06:59 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
ajtera napisao:
moje radno mjesto je vrlo časno, u današnje vrijeme teško ga je pošteno obavljati ali nisam na radnom mjestu u nikakvoj nedoumici oko poštenog i nepoštenog...radim kao medicinska sestra u jednoj zagrebačkoj bolnici, svakodnevno sam svjedokom mita korupcije i lošeg izbora pojedinih zdravstvenih djelatnika ali nikada nisam uzela mito, tražila novac za pruženu pomoć niti oštetila ikoga od pacijenata, barem ne namjerno
-HVALA BOGU NA TOME ...posljednjih pola godine sam na bolovanju zbog komplikacija u tridnoći i moj se život zakomplicirao po pitanju financija...suprug vodi mali privatni posao i što god da poduzmemo pokaže se kao loše ili nedovoljno dobro, sve u nastojanju da što poštenije i prema zakonima Boga i čovjeka učinimo..
VIDIŠ JA SAMA UZDRŽAVAM SVOJIH DVOJE DJECE,PLAĆAM REŽIJE,KUPUJEM KRUH I SVE SITNICE KOJE TREBAJU ZA KUĆU....JER MUŽA TO NIJE BRIGA ŠTA KOME TREBA....i to me strašno frustrira i izbacuje iz takta jer vidim da većina ljudi oko nas i ne pokušava raditi pošteno i da im to polazi za rukom, ne bore se za svaku lipu a o poštenju da i ne govorim
TO GLEDAMO SVI SVAKI DAN
...osjećam se ko budala jer što više radim i što više pazim dublje tonem a da ne govorim da pod pritiskom svega dolazim u velika iskušenja i razmišljam u čemu je smisao poštenja, u čemu je smisao obrazovanja u čemu je smisao težnje za nečim dobrim...pitam se iz dana u dan zar doista ima smisla na ovom svijetu toliko se iscrpljivati kad je rečeno da ćemo se spasiti po svojoj vjeri...
SVAKA PATNJA IMA SVOJ SMISAO, ISUS JE PATIO NEVIN..A MI? KAKVI SMO TO MI.....znači li to da vjera isključuje djela jer ona u tom slučaju nisu tako bitna
VJERA BEZ DJELA JE NIŠTA
...s druge strane ne podrazunjeva li vjera i nesebično djelo..
...što znači kruh naš svagdašnji daj nam danas...
i zar taj kruh mora biti tako izgoren, tvrd i neukusan da bi nam donio život vječni...
...i koliko je grijeh želiti život vječni...
...koliko je grijeh čak ga želiti na silu...
i kuda sve to vodi...kako razaznati granicu dobrog od lošeg..
VRLO DOBRO SVI ZNAMO GRANICU DOBROG I LOŠEG..DUH SVETI NAM GOVORI..SAMO STVAR JE U TOME KOLIKO MI TO ČUJEMO ILI ŽELIMO ČUTI..ILI SE PRAVIMO DA NE ČUJEMO....da li je gori onaj koji loše nudi ili onaj koji loše prihvaća kao dobro...tko je od njih dvoje pozitivan a tko negativan...
...ima li patnja smisao ako vjerujemo da smo po kristovoj muci i uskrsnuću ionako spašeni...
...je li problem u tome što je nekom dano da vidi a nekom samo da nazire...ne čini li nas to pred bogom prilično nejednakima a naučeni smo vjerovati da smo svi ovce njegove i da će ostaviti stado kako bi vratio zalutalu ovcu...a koliko ovcatreba lutati...treba li se polomiti pa da bude nekorisna te je treba uništiti da ne koči stado...ili što...
...zato se pitam ...do kada Bože...
kažeš mi draga Doris ...on je tu druge ti nema
vidiš ja tako ne osjećam i ne vidim ... moj problem je što ga trenutno ne vidim a vidim da ima "druge" samo ne znam i ne mogu procijeniti
...srce mi kaže da druga nije dobra
SLUŠAJ GLAS U SEBI..JER TO JE GLAS NJEGOV..a um govori da je isvaki dan dobiva nove potvrde u svakodnevnim situacijama...
...kažeš rješenje je u JA MOGU JA HOĆU BITI DALEKO OD TOGA...
a ja stvarno želim biti daleko od toga...samo kažem ti ne vidim smisao dobrog...dobro ne donosi rezultate niti pruža utjehu...ili ja ne vidim pozitivnih rezultata...
...spremna sam i priznajem sve svoje grijehe...kajem se zbog njih ali ne vidim put ka boljem i oporavku...

STRPLJENJA..I POVJERENJA U BOGA.. TA ON JE SVEMOGUĆ..
BTB :grlim te:

(EVO DADOH TI UNUTAR TOGA MOJE ODGOVORE..NEZNAM DRUGAČIJE CITIRATI ..ALI TO JE BOLDANO I KOSO)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 srp 2009 07:26 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Vjera je nešto što je protivno iskustvu, kad bi je iskustvo potvrđivalo, onda više ne bi bila vjera. Ljubim te mila i molim se za tebe.

PSALAM 22, Davidov

Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio? Daleko si od ridanja moga. A ipak, ti u Svetištu prebivaš, Nado Izraelova! U tebe se očevi naši uzdaše, uzdaše se, i ti ih izbavi; k tebi su vikali i spasavali se, u tebe se uzdali, i postidjeli se nisu. A ja, crv sam, a ne čovjek, ruglo ljudi i naroda prezir. Koji me vode, podruguju se meni, razvlače usne, mašu glavom: "U Jahvu se on uzda, neka ga sad izbavi, neka ga spasi ako mu omilje!" Iz krila majčina ti si me izveo, mir mi dao na grudima majke. Tebi sam predan iz materine utrobe, od krila majčina ti si Bog moj. Ne udaljuj se od mene, blizu je nevolja, a nikog nema da mi pomogne. Opkoliše me junci mnogobrojni, bašanski bikovi okružiše mene. Kao voda razlih se, sve mi se kosti rasuše; srce mi posta poput voska, topi se u grudima mojim. Grlo je moje kao crijep suho, i moj se jezik uz nepce slijepi: u prah smrtni bacio si mene. Opkolio me čopor pasa, rulje me zločinačke okružile. Probodoše mi ruke i noge, sve kosti svoje prebrojiti mogu, a oni me gledaju i zure na me. Haljine moje dijele među sobom i kocku bacaju za odjeću moju. Ali ti, o Jahve, daleko mi ne budi; snago moja, pohiti mi u pomoć! Dušu moju istrgni maču, iz šapa pasjih život moj. Spasi me iz ralja lavljih i jadnu mi dušu od rogova bivoljih! "Koji se bojite Jahve, hvalite njega! Svi od roda Jakovljeva, slavite njega! Svi potomci Izraelovi, njega se bojte! Jer nije prezreo ni zaboravio muku jadnika, i nije sakrio lice svoje od njega; kad ga je zazvao, on ga je čuo." Jer Jahvino je kraljevstvo, on je vladar pucima. Njemu će se jedinom klanjati svi koji snivaju u zemlji, pred njim se sagnuti svi koji u prah silaze. I moja će duša za njega živjeti…..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 srp 2009 12:19 
Odsutan

SLUŠAJ GLAS U SEBI..JER TO JE GLAS NJEGOV...
pokušavam trudim se i nastojim maksimalno poslušati taj glas što u meni govori dobro ... i kako god sam u krizi nastojim slušati njega i samo njega...no duša mi je tako slaba i jadna da me svako toliko onaj drugi glas gotovo pa uvjeri da upravo on je bolji
...oprostite mi i svi vi koji molite samnom i pomažete mi pišući mi riječi koje me podižu ... ne želim vas daviti ali do sada ovo je moja najveća kriza
...gotovo uvijek sam ja bila ta koja pomaže i može mirno sve sagledati...ova nova uloga za mene je i nova i nepoznata i vrlo vrlo teska

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 srp 2009 12:47 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Ja sam opazila da sam se vrlo dobro osjećala kad sam mogla pomagati, a kad je meni trebala pomoć, kao da me bilo sram, pa sam vježbala da tražim pomoć od drugih. Da kažem: slaba sam, braćo pomozite, i to treba naučiti, tu se vježba poniznost.
Isus gospodar svemira, nije se stidio dozvoliti da mu Šimun Cirenac pomogne nositi križ.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 srp 2009 22:16 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
stavit ću ovdje jedno razmišljanje u kojem se možemo pronaći i koje nam može pomoći... :grlim te: :grlim te: :grlim te:

NAŠ OSOBNI GETSEMANI

Rečeno je da svi moramo proći kroz Getsemani.
Svi mi činimo stvari koje nas unizuju i koje stavljaju teret grijeha i kajanja na naša pleća.

Problem je u tome što neki od nas ostaju u Getsemaniju predugo.

Dopuštamo da padnemo niže od prašine na putu (što je u biti dobra stvar ako postanemo ponizni i zatražimo Božju pomoć).

Ali u Getsemaniju vrebaju opasnosti.

Za neke je tama tako silna da se izgube.

Izgube viziju svojih božanskih mogućnosti koju imamo kao djeca Božja. Dopuštaju Sotoni da ih uvjeri kako su bezvrijedni
i kako nikada ne mogu biti Bogu od ikakve koristi, a ni nikome drugome.

Potrebna je vjera kako bi se vjerovalo da nam samo Bog može pomoći uzdignuti se iz dubina Getsemanija.

Moramo se prisjetiti da je postojala samo jedna osoba koja je preživjela Getsemani, a čak je i ona imala uza se anđela koji ju je snažio.

„A ukaza mu se anđeo s neba koji ga ohrabri.“ (Luka 22,43)

Sin Božji nadišao je tamu svih naših Getsemanija i iz njega je izišao suosjećajan i s jasnom spoznajom naših nesigurnosti i kušnji.

„A on je naše bolesti ponio, naše je boli na se uzeo, dok smo mi držali da ga Bog bije i ponižava.“ (Izaija 53,4)

Sin Božji jedini je bio u stanju ponijeti težinu grijeha za čitavo čovječanstvo, krvariti iz svake pore i prijeći trijumfalno na drugu stranu.

„I bijaše znoj njegov kao kaplje krvi koje su padale na zemlju.“ (Luka 22,44)

Ako želimo preživjeti svoj osobni Getsemani onda ne očekujmo to učiniti sami. Moramo Njemu dopustiti da nas podigne.

On je jedini put na drugu stranu.

On pozna mračni teren, jer „On je Put, Istina i Život.“ (Ivan 14,6)

Zazovite ga i dopustite mu neka vas podigne!

Marnie L. Pehrson

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 srp 2009 08:54 
Odsutan

bože moj pa kako mi se dogodilo da se tako pogubim, da mi se duša isprazni ko neki jadni slabašni balon. A vjerovala sam da sam jaka i da me ne može tako lako srušiti ni orkan a ne tamo neki vjetar.Smiluj mi se i pomozi mi da se pridignem kako bih te mogla dostojno slaviti i živjeti u miru- tom tvojem dragocjenom daru

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 srp 2009 09:53 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Draga sestrice,

nemoj se toliko opterićivati zbog svojih slabosti,svi smo mi grešni i slabi i Bog nas i kao takve neizmjerno ljubi.Najgore je kada sebe prestanemo voljeti,jer mi smo svi božja djeca.Pridignut ćeš se,vidjet ćeš,samo moli i budi strpljiva.

U mojim si molitvama :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 srp 2009 09:54 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
ajtera napisao:
bože moj pa kako mi se dogodilo da se tako pogubim, da mi se duša isprazni ko neki jadni slabašni balon. A vjerovala sam da sam jaka i da me ne može tako lako srušiti ni orkan a ne tamo neki vjetar.Smiluj mi se i pomozi mi da se pridignem kako bih te mogla dostojno slaviti i živjeti u miru- tom tvojem dragocjenom daru

a draga moja..puno ljudi ima suhoću duše...i isto su vjerovali da će biti jaki do smrti....i evo tvoj zaziv da ti se smiluje govori sve...sve će biti dobro...vjeruj...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 srp 2009 10:07 
Odsutan

U 34-tom sam tjednu trudnoće i sve teže se nosim sa svime, psiha mi je devastirana problemima svakodnevnice tako da se poprilično bojim svega što me očekuje. Ne znam što mi je otac naš pripremio i zašto je odlućio baš sada mestaviti u patnje - ali neka bude volja njegova.
Ja samo ne znam koliko ću još moći sve to izdržati.

"Bože moj, daj mi snage da izdržim sve ove kušnje koje postavljaš pred mene i moju obitelj. Oprosti mi grijehe i propuste i pomogni mi da izađem iz ove krize koja me tako nemilosrdno stišće. Daj mi snage da te ponovo ugledam u svom tvome sjaju i svjetlosti."

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 148 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]