www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 12 lip 2025 10:13

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 135 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 18 svi 2012 08:53 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
jel ima ona ikakvih primanja? nekretnine?
padaju mi na pamet mali privatni domovi za njegu bolesnih osoba. oni najčešće imaju organiziran prijevoz na dijalizu i kontrolne preglede, i 24 satnu medicinsku njegu (od strane medicinske sestre). koštaju dosta, ali uz redovna primanja većinom naprave kompenzaciju s tom nekretninom, koja se prepiše na njih, s potpisanim doživotnim uživanjem bivšeg vlasnika. vjerujem da bi i tamo bila među starijim osobama, ali imala bi baljem bolje uvjete od ovih koje sada ima.
potražite malo, raspitajte se, možda je moguće nešto izvesti, pronaći neko sretnije rješenje, neki bolji smještaj.
teško mi je i zamisliti kako joj je :(

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 svi 2012 09:00 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Raspitujemo se za domove, ali svi nam liječnici do sad kažu da je ona u preteškom stanju za dom....nitko je ne želi primiti...no tražimo i dalje...

Ima mala primanja, neku invalidsku mirovinicu i svoj stan i nekako o financijama ni ne razmišljamo, za to bismo se nekako snašli, makar prodati njezin stan (ali kome ga i prodati u ovoj krizi), njoj kupiti neki manji u prizemlju i s ostatkom novca joj plaćati njegu. Bojim se da ona ne bi pristala da stan damo toj ustanovi koja bi je njegovala, bojim se da bi je slomilo kad bismo je to pitali jer tad bi znala da više nema povratka DOMA. A mi nju i dalje držimo u nadi da će se jednog dana vratiti kući....

Raspitujemo se i dalje....

Hvala vam svima, hvala tebi, draga Leela, na prijedlozima i ako ikome padne na pamet kakvo rješenje, javite!! Ja sam sad pomalo izvan sebe i ne mogu baš ni razumno razmišljati.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 svi 2012 07:38 
Odsutan

Sandra je od četvrtka u Novom Marofu.

Šokirana sam, užasnuta, ljuta, očajna i tužna kad sam u ovih nekoliko dana koje sam provela tamo njoj u posjetu vidjela kakva je tamo situacija.
Njezina liječnica koja će biti zadužena za nju će je vidjeti tek danas. Dakle, 5 dana je pacijent u najgorem mogućem stanju ostavljen na milost i nemilost sestrama. Od svih sestara tamo, samo jedna ima suosjećanja, ali premalo je ona jedna na 55 bolesnika.

Sandri, koja ima pokretnu samo lijevu ruku (a ruka joj je skroz zavezana, da ne iščupa sondu) i ne može jesti ni piti, oni ne daju ni infuziju.
Leži u ogromnim dvjema ranama koje je užasno peku (to je jedina komunikacija u ova dva dana - moli me preko slova na abecedi da joj sama pogledam i sredim te rane...ali rane su toliko strašne da ja tu ne mogu baš ništa..jedva ih mogu pogledati...)..sestre kažu da ih one uredno previjaju...

Ne mogu vjerovati da joj se uskraćuje infuzija i da je sve što jede samo malo variva kroz sondu, to je oko par žlica...

Jednostavno ne mogu prihvatiti da se ljudi "liječe" u onakvim nehumanim uvjetima.... Ja sam u ova 4 dana izgubila više živaca nego u 32 godine života. Da, predala sam sve Isusu, ali ipak ne mogu mirno čekati da ona tamo umre u neopisivim mukama... Zar zaista ne može bolje? Kakva je to bolnica???
Mislim da bez imalo pretjerivanja mogu reći da bi njoj sto puta bilo bolje bilo gdje, bilo gdje, osobito kod kuće jer ona u toj bolnici nema NIŠTA. Nema odgovarajuću hranu, nema lijekova, nema dobru njegu, jedino što ima je dijaliza, a to može dobiti i bilo gdje u Zagrebu.
I nadam se da joj barem daju par kapi vode na dan.

Danas idem na razgovor s liječnicom koja tek danas dolazi. Pomolite se za mene jer sam u situaciji da pobjesnim tamo.

I molba - ima li itko ikakvu "vezu" u bilo kojoj zagrebačkoj bolnici? Naš je plan hitno, hitno je maknuti otamo i prebaciti je u Zagreb, ako je već Božja volja da umre, neka umre u DOSTOJANSTVENIM uvjetima, uz infuziju i uz ublažavanje bolova...u svom rodnom gradu....a ne ostavljena i bačena bez ikakve odgovarajuće njege u taj užasan Novi Marof.

Znam da Bog sve zna...ali ipak sam jako ogorčena i ljuta na sve te liječnike i sestre...Ono tamo nije humano, ono je mučilište.

Molim vas, javite se ako mislite da poznajete nekoga tko bi je mogao primiti u bolnicu na nekoliko tjedana, dok ne nađemo neki dom koji bi je bio voljan uzeti.

Njoj će biti bolje bilo gdje nego tamo gdje je trenutno.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 svi 2012 12:00 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
draga ela jako mi je žao,od supruga djed je umro u Marofu,proveo je tamo deset dana,objekat je vrlo star kao i invetar,no sestre i njega za mene su bile pozitivno iznenađujuće.Od mnogo ljudi sam čula da je tamo najstručnije osoblje od bilo koje bolnice u Zagrebu,što se tiče njege i higijene pacijenta.Žao mi je što se na ovako nedužnom bići,Sandri prelama,pa zašto je tako...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 svi 2012 08:42 
Odsutan

Nažalost, moje iskustvo s njegom tamo nije takvo. Higijena je ravna nuli, nema se gdje ni ruke oprati, a kamoli nešto drugo (rukavice, sredstvo za dezinfekciju...).
Od osoblja mogu izdvojiti samo jednu sestru koja je ok, ostale su zaista nepristojne i nervozne, ali valjda zato jer ih je premalo i prepterećene su. S liječenjem u Vinogradskoj to mogu usporediti samo kao dva suprotna primjera. Koliko je u ZG dobro, toliko je tamo loše.

Jedini melem na ranu je to što je liječnica koja će voditi Sandru (jučer sam je upoznala) zaista dobra i vrlo ugodna i pristojna. No i sama je rekla da joj oni tamo ne mogu pružiti odgovarajuću njegu, da je premalo osoblja i premalo sredstava i da je njoj isto žao zbog toga.

Rekla je da je Sandra pacijent bez budućnosti, bez perspektive. Drago mi je da je tako otvorena, iako su to užasno dramatične "vijesti" kojih sam ionako bila svjesna...No srce mi se i dalje nada čudu....ili da joj se barem omogući da umre u dostojanstvenijim uvjetima. Ono tamo nisu dostojanstveni uvjeti.

Priuštit ćemo joj privatnog fizioterapeuta i ponekad privatnu medicinsku sestru jer liječnica je otvoreno rekla da njoj treba visoka i vrhunska njega (koji joj oni ne mogu pružiti), da je slučaj iznimno dramatičan (izgleda da se proširio i karcinom koji je operirala.... :twisted: :twisted: :twisted: )...i da se svim srcem i ona nada da ćemo za nju pronaći bolje mjesto, ali da je gotovo sigurna da je nitko u takvom stanju neće htjeti primiti.....

Ljudskim očima gledano, spasa očito nema.

Ali Bogu je sve moguće.

Mi ćemo se i dalje ponašati i govoriti joj da joj slijedi oporavak i zaista ćemo tražiti mjesto u kojemu bi joj bilo lakše...negdje u Zagrebu.... Nadamo se da će fizioterapeut uspjeti postići barem da sjedi, da je možemo provozati u kolicima...iako ima takve užasne rane da ne znam kako će sjediti....

Osim te liječnice i jedne sestre tamo, po meni u Novom Marofu ništa ne valja i to je grozno mjesto. Hvala Bogu da netko ima i bolja iskustva, možda zavisi od zgrade do zgrade.

Presveto Trojstvo, molim Te po zagovoru Blažene Djevice Marije i svih svetih - udijeli Sandri POSEBNE MILOSTI.....one najposebnije koje te molimo u iznimnim slučajevima....Udijeli joj ozdravljenje duha, duše i tijela...pošalji joj Duha Svetog Utješitelja koji će ublažiti ili potpuno odagnati duhovne, duševne i tjelesne boli koje trpi...ozdravi svaku njezinu stanicu ako je Tvoja volja..pa da te njezinim životom ona i mi proslavljamo.... Molim Te, pošalji svoje anđele i sve svete da bdiju uz nju jer mi ne možemo biti tamo....Osobito molim sv. Leopolda, blaženog Ivana Pavla II. i sv. malu Tereziju od djeteta Isusa da budu neprestano uz njezino uzglavlje....molim Te da nadahneš i prožmeš svojim duhom medicinske sestre tamo, fizioterapeuta i liječnicu da imaju puno milosrđa prema njoj!!!
Po pregorkoj muci Tvoga ljubljenog Sina, našeg Isusa, budi milosrdan, presveti Oče...Nemoj je ostaviti tamo kao siroče!!!!!!! Hvala Ti!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 svi 2012 08:53 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
ajme ela :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 svi 2012 09:14 
Odsutan

Molim vas, je li netko spreman da ovih dana pokrenemo post za Sandru?
Da svaki dan netko posti na kruhu i vodi.

Prvi se javio naš divan Daruj nam mir i on bi mogao započeti sutra, može?

1. Daruj nam mir
2.

Ja neću moći postiti ovih dana jer sam zaista na rubu snaga, živim na jednom obroku dnevno i taj obrok mi treba da mogu raditi i ići joj u posjete, mršavim previše i nemam snage. Ako bi mogao itko od vas, bilo bi divno!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 svi 2012 22:52 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Dragi moji forumaši moram priznat da sam malo ljut na vas-ova tema se pogledala skoro 3000 puta a ne može se nać 6 ljudi koji su spremni postit jedan dan u tjednu.
Molim vas demantirajte me pod hitno.
Hvala BB

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 svi 2012 23:13 
Odsutan

evo ja ću u petak i molit ću..neka joj se Bog smiluje..

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 svi 2012 23:15 
Odsutan

daruj nam mir napisao:
Dragi moji forumaši moram priznat da sam malo ljut na vas-ova tema se pogledala skoro 3000 puta a ne može se nać 6 ljudi koji su spremni postit jedan dan u tjednu.
Molim vas demantirajte me pod hitno.
Hvala BB

Mislim da nisi potpuno u pravu. Ova tema se od početka pogledala toliko puno puta, a ela bredi je tek u zadnjem postu spomenula post za Sandru. Evo, ja ću postiti u subotu, od srca.. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 135 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]