www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 lip 2025 23:10

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 135 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 22 svi 2012 23:32 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Drago mi je da ste se aktivirali ekipa :grlim te:
Ja uzimam četvrtak BB svima

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 svi 2012 23:43 
Odsutan

pa post je u jedan obrok se najest do sita, a u ostale prizalogajit...

ja težim postu već duže vrijeme, ali nikak da uspijem... :a1163:

obično jedem 1x dnevno kuhanu hranu... + kava i piva...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 23 svi 2012 00:02 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
To što netko ne napiše da moli ili posti ne mora značiti, da to i ne radi.
Osobno mi je bezveze, da sad ja idem postiti ili moliti pa odmah idem svima javiti!
Radite u skrovitosti!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 23 svi 2012 09:08 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Ma dragi Daruj nam mir, baš si predivan!! :D U svom žaru! :D
ALI NE BRINI!!!

Zaista ima puno onih koji i mole i poste, a da to ne prijave, tako da je sve pod kontrolom, a meni se zaista javilo nekoliko ljudi s foruma koji bi to anonimno! :D

HVALA VAM!!!!!!!!

Jučer mi je njezina liječnica rekla da ima rane veličine i dubine dječje glavice... :twisted: :twisted: ..i da je to također glavni problem jer je bol takva da je ne može smiriti nijedna tableta...i fizioterapeut ne može ništa s njom jer je boli i običan dodir, a kamoli pomicanje tijela....

Danas idem tamo....

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 svi 2012 08:13 
Odsutan

Evo jednog duhovnog problema u vezi Sandre...

Dakle, nije bila praktična vjernica kad je bila u snazi... ali vjerovala je (i nadam se, i dalje vjeruje) da Bog postoji i mislim da ga je najviše prepoznavala u osobi Isusa Krista.

Već sam napisala da sam jedina vjernica među njezinim prijateljima.

Ja joj se posvećujem najviše od nas petero i mislim da se za nju doista puno moli, prikazuju mise, pa čak i posti.
No, kako je uz nju (također vrlo jakim intenzitetom) i jedna druga prijateljica koja vjeruje u energiju i malo je dublje ušla u to...bojim se njezinog utjecaja....Znam, znam da je Bog jači, ali ova prijateljica očito poduzima jako puno u tom smjeru. Kao što ja angažiram molitelje i prikazujem mise i ostale žrtve, tako ona angažira tko zna koga sve s druge strane...

Jučer me zaprepastila kad je rekla ovo:

Napravili smo i dalje ćemo raditi tretmane na Sandri (ona i ta ekipa koja se bavi tom energijom). Vidim da ona to sve prima. Najviše problema vuče iz prošlih života i tu će trebati puno raditi, ali vidim da je ona otvorena tome i da prima našu energiju.

Ostala sam šokirana. Kako sam bila mrtva umorna i za volanom u trenucima kad mi je to priopćila, trudila sam se ne napadati je, ali sam joj jasno rekla da ja ne vjerujem u prošle živote, pokušala joj to objasniti na najbolji način. Također sam rekla i da je Bog iznad svih energija, nešto u tom smislu..bolje sam se izrazila....
No ja vidim da ona njoj neprestano preko dodira šalje tu nekakvu energiju. Ja to poništavam nakon nje moleći u sebi Duha Svetog da to sve poništi...i predajem Sandrin duh, dušu i tijelo u ruke Presvetog Trojstva. Također molim sve svete da stražare kraj njezinog uzglavlja.

Ali točno se osjeti ta borba duhova....Svi su drugi neutralni, samo smo ta žena i ja duhovno angažirane, obje dobronamjerne, ali eto - u suprotnim taborima, recimo to tako....

Sandra je jučer zaista bila PUNO BOLJE. Nije se jako mučila. I ja sam odmah vidjela da je to rezultat POSTA koji smo pokrenuli i pojačane molitve.... Ova druga je to protumačila kao uspjeh njihovih tretmana. Vjerojatno joj rade neku bioenergiju, nisam htjela ni pitati detalje, a nemam pravo zatražiti je da od toga odustane jer je dosta agresivna osoba. I ne želim se svađati.
Ali sam im otvoreno rekla da se od prvog dana osjećam skrbnicom za Sandrin duh i dušu, tj. da ću joj omogućiti sve što joj Bog želi dati...

Zaista se u našim iznimno bolnim trenucima kad smo možda blizu smrti vode borbe za naše duše. Ovo se vidi čak i izvana, a kamoli tek gledajući duhom, kad bismo mogli.

Nadam se da sam imala krivi osjećaj...ali učinilo mi se da je Sandra možda ljepše reagirala kad joj je ruku na čelo stavljala ta žena koja joj je slala energiju, nego kad sam to učinila ja....i predavala je u ruke Presvetog Trojstva i još sam puno ljepše to u sebi sročila.... Kao da je bila mirnija kad je za nju "molila" ta druga osoba.

No za Sandru se pomolio najboljom molitvom i ruke polagao na nju fra Rozo Palić, tako da vjerujem da je zaštićena...ali mi je palo ono na pamet: da se čovjek i u zadnjim trenucima odluči onako kako je cijeli život živio....ako kao vjernik - onda se odlučuje za Boga, ako nije bio vjernik - onda se ne odlučuje tako lako za Njega...

No, kad god sam joj sama u posjetu i kad u sebi molim za nju, lijepo reagira...mirom....
Ali evo, kad smo ova druga žena i ja - jučer mi se učinilo da ljepše reagira na njezine "pokušaje"...

Prikazujmo Sandru za vrijeme mise. To ne oduzima puno vremena, a znači možda više od svih molitava.

Hvala vam!!!!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 svi 2012 08:23 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Nebrini draga..znas i sama da nitko nemoze potiv Boga. Nije dobro to s cime se tvoja prijateljica bavi...ali nek joj bude. Nase molitve su puno jace...a to da je Sandra regirala "bolje" na te tretmane... pa ja bih prije rekla da se njena duša odupire tim tretmanima..i da joj jedino Bog daje mir. Puno puta kada imam velike napsti..smijem se i osjecam da se moja duša i moj anđeo cuvar bore protiv zloga.
Samo treba nastaviti moliti. Bog je svemoguc i dobar. :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 svi 2012 12:57 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Draga Ela,

ova tema i tvoje angažiranje oko prijateljice Sandre potaknuli su me da se registriram na forum. Ne znam znaš li, ali na Kaptolu Franjevački svjetovni red ima organiziranu palijativnu skrb (http://kaptol.ofs.hr/grupa-za-palijativ ... ivnu-skrb/) pa bi ti možda mogli pomoći kojim savjetom.

Svako dobro!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 svi 2012 13:27 
Odsutan

Draga Sofija, neizmjerno ti hvala na suosjećajnosti i dobroj volji!! :D

Nisam znala za to, ali istražit ću i tu mogućnost, naravno!!

Za sad smo se dogovorili da ona ostane 3 tjedna u Marofu, da vidimo kako će se stvari tamo odvijati, a i u jako je teškom stanju za prijevoz. Budući da smo urigirali i kod ravnatelja te bolnice, stvari su se malo promijenile nabolje, a i liječnica je zaista dobronamjerna i brižna pa i to olakšava.
Dopremili smo joj antidekubitalni madrac i jastuk pa će možda i to malo olakšati stanje.

Za sad nam svi kažu neka bude tamo gdje jest, a kad (i ako) bude mrvicu bolje, tad ćemo učiniti sve da je vratimo u Zagreb, to bi njoj puno značilo.

Puno hvala svima!!!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 svi 2012 11:04 
Odsutan

Svi su digli ruke od Sandre...izgleda da joj više ni ne previjaju njezine užasne rane...

I ja sam izgubila nadu i sad samo molim Boga da je što prije uzme k sebi. Već danima ne otvara oči i ne komunicira, gubi svu snagu.

Ali jako mi je žao da umire u tako teškim uvjetima....Nabavili smo sve što je trebalo, sve posebne obloge i zavoje, flastere, ali nitko joj to nije promijenio..jer izgleda da treba kirurg koji bi to napravio, a te mogućnosti u Marofu nema. Ona nije sposobna za transport, tj. vjerojatno ne bi preživjela.

Doktorica je baš ovih dana na godišnjem, ali da je i tamo, ne bi mogla puno pomoći...

Ja sam pomirena sa svime, ali ipak sam malo ljuta što joj ne omoguće dostojanstvenije uvjete...s manje boli....
Ponudili smo sve - privatnu sestru, privatnog fizioterapeuta i što god treba, ali rekli su da ništa neće pomoći...Jednostavno se čeka da umre.

Sjetite je se u molitvi danas, sutra...tko zna koliko će dugo još izdržati, mislim da joj svi organi otkazuju...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 svi 2012 11:52 
Odsutan

Unatič silnim mukama koje proživljava i cjelokupnom teškom životu u njezine 43 godine, ipak se bojim još malo i za spas njezine duše...

Možda su to samo napasti...jer ipak vidim da je dosta mirna u zadnje vrijeme...ali mene obuzima neki nemir kad sam kraj nje...nemir vezan uz to da se bojim za njezino duhovno stanje.

Iako joj pristupam s ljubavlju, čini mi se kao da ona prihvaća samo tu moju ljudsku ljubav i pažnju, ali ne i kad molim za nju (u sebi..bojim se naglas jer čini mi se da ne bi dobro reagirala...budući da znam da kad je bila u snazi - imala je neko ogorčenje naspram Crkve...)...kao da ne prihvaća Božju ljubav koju joj pokušavam nekako svojom nježnošću i molitvom uliti...
Kao da osjećam da joj nije drago kad s bakicom koja je s njom u sobi i koja je vjernica prokomentiram nešto o Bogu i Božjoj pomoći...
Ne mogu to dobro opisati, možda mi se sve samo čini...možda se ona u ovim mukama zaista pomirila s Bogom i u svom srcu....ali pokušajte vi koji možete i koji osjećate da biste željeli i trebali - pomolite se još za spas njezine duše...da Isusu kaže DA....

Kao da joj Isus daje još ovo vrijeme da molimo za nju, prikazujemo mise, da ona ipak dobije milost u svim tim neizrecivim mukama Isusu reći DA....
Muke su tolike da se i medicinsko osoblje puno iskustva zgraža jer nikad nisu vidjeli da je jednu osobu pogodilo toliko bolesti i toliko užasnih boli.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 135 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]