ajtera napisao:
danas više no i jedan dan do sada... baš na dan nedjeljni...na dan kad me Gospodin predodredio da budem kumom novom članu naše kršćanske zajednice...
Draga Ajtera-Bog te blagoslovio cuvao u miru i ljubaviCitat:
...naime , da puno ne duljim upala sam u krizu koja je danas na vrhuncu...ne želim ...ali to iz mene izlazi samo...ne govorim na glas jer se bojim...ali On svejedno čuje moje pregrešne misli...petljam se u puteve Njegove a znam da to nije u redu...prigovaram Mu, a znam da ne smijem...ne želim da osuđeni budu oni koji trebaju jer to je u Njegovoj odluci a istovremeno želim nagradu za sebe jer ja sam kao bolja i zaslužujem bolje...
Draga,danas je Blagdan Duha Svetoga,dan za radost i slavu...Izgleda mi kao da je tvoje srce prepuno,da se dosta toga stalozilo na dno,dok ovako govoris, jer srce uvjek govori s onim s cim je prepuno..
...Svi mi padamo i dizemo se,svi prolazimo kroz krize..manje i vece.
Onaj ,tko kaze da nije prosao to ,ne znam sta da kazem...kakvu on milost kod Gospodina ima ,i dali je uopce ima...
Nasa nas vjere poucava,ma sto god doslo u zivotu da se treba prpustiti Gospodinu na Njegovu volju..ON ravna sve putove nase..Bolje od nas.
Citat:
...gledam oko sebe sretna i zadovoljna lica ...a ja iz dana u dan tonem u svakodnevnim problemima...nisam baš gladna ali bi se moglo reći da polako idem prema rubu egzistencije...a On kao da to ne vidi i nije Ga ni briga...
Dali si stvarno sigurna,dok gledas u ta lica svaki dan,da su zaista sretni,svi sretni..?Da nije to samo fasada vanjskog izgleda,koji mi samo ocima vidimo,a sta je unutra ,mozda trulez ?Tones u problemima,a covjek danas mora da zivi s problemima, i probleme ,osobne svatko sam mora da rijesava,od njih nije dobro bjezati,a i ne mozemo s "metlom zgrnuti pod stol,kao smece."Jer ce nas tako jednog dana zatrpati,i necemo moci ni slobodan put imati...
Na, x primjera u Bibliji pise,kako su ljudi bili kusani...Cesto i mi imamo kusnje s kojima se tesko nosimo...i ne nalazimo uvjek najbolje rijesenje,nestaje nam snage,a za neke stvari nemamo ni strpljenja...
To je ljudski zivot,to je normalno,tko hoce ziveti iskreno svoju vjeru,mora proci i prihvacati mnogo toga...Sve je prolazno,Bog suti i ceka na tvoj odgovor..Moras,ispitati sebe gdje si..To nije lako,kada padamo,kada ne vidimo izlaza iz nekih teskih situacija.Ali Bog nam daje uvjek dovoljno snage da izdrzimo i ustrajemo u svemu...Nikada On nece dozvoliti,sto ti ne mozes izdrzati..bez obzira,koliko tvoji krizevi bili...teski..
Pocni da se zahvaljujes, za sve se zahvaljuj....bas ,za vse...I za te stvari,sto ti drugacije vidis,i sto mislis da nije ispravno...
Prepusti Gospodinu sve svoje putove i ON ce te voditi...Citat:
...ni ja ni suprug nismo idealni ali trudimo se...što više truda i dobrih namjera to manje dobrih rezultata...
...danas gledam tu moju prijateljicu koja ne samo da se ne trudi već se i ne kinji napraviti zlo, recimo abortus, radi vlastite ugode ... a On joj opet daje...i samo daje...iz dobroga u bolje...
Draga,dali si sigurna da dobro vidis?Sta joj ON daje..?
Ovozemaljski bogati i lukcuzni zivot?Ne vjerujes da stvarno On tako nesto salje i djeli..?
Covjek se sam odlucuje za takve stvari.Nije mu nista vazno,osim ugodnog zivota,ovoga prolaznoga zivota...To nije zivot s kojim se covjek priprema,za Kraljestvo Nebesko...Svi znamo dobro sta nam nasa Katolicka Crkva navjesta,sta i kako trebamo zivjeti...Sve bogatstvo ovoga svijeta,je bezvrijedno..i prolazno...
Citat:
...pa se pitam gdje sam ja na njegovoj listi...
...koliko će me još natovarati ako vjerujem da mi ne daje više no što mogu podnijeti...
..koliko još...
...molite samnom da progledam...molite samnom da prestanem huliti protiv Njega...
...molite Ga da mi pomogn
Svijet je vidljiva manifestacija Duha Svetoga, odnosno ljubavi Oca i Sina.
Duh Sveti je Životvorac, Duša svijeta, Besmrtnost.
Plodna voda u kojoj se odvija život.
Humus iz kojeg klijaju žive misli, prave ideje.
On je onaj koji je omogućio stvaranje: "Duh je Božji lebdio nad vodama." I čovjek je nastao tako da je Bog u zemljano biće dahnuo.
Istim Dahom nas podržava u postojanju. "Oduzmeš li im dah oni ugibaju." Život je sav od tog disanja Božjeg u nama.
Svodi se na: udahni, nadahni, predahni, odahni, izdahni.
Život je vatra koju treba poticati, žeravica koju treba raspirivati. "Raspirujte u sebi milosni dar."
Slikovito rečeno u život treba puhati da se ne ugasi i ne okameni. Za to se brine Duh Sveti.
"Dat ću vam novo srce, nov duh udahnut ću u vas! Izvadit ću iz tijela vašega srce kameno i dat ću vam srce od mesa. duh svoj udahnut ću u vas da hodite po mojim zakonima i da čuvate i vršite moje naredbe." (Ez 36,26-27)