www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 01 stu 2024 01:12

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 148 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 31 svi 2009 19:19 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
danas više no i jedan dan do sada... baš na dan nedjeljni...na dan kad me Gospodin predodredio da budem kumom novom članu naše kršćanske zajednice...
...naime , da puno ne duljim upala sam u krizu koja je danas na vrhuncu...ne želim ...ali to iz mene izlazi samo...ne govorim na glas jer se bojim...ali On svejedno čuje moje pregrešne misli...petljam se u puteve Njegove a znam da to nije u redu...prigovaram Mu, a znam da ne smijem...ne želim da osuđeni budu oni koji trebaju jer to je u Njegovoj odluci a istovremeno želim nagradu za sebe jer ja sam kao bolja i zaslužujem bolje...
...gledam oko sebe sretna i zadovoljna lica ...a ja iz dana u dan tonem u svakodnevnim problemima...nisam baš gladna ali bi se moglo reći da polako idem prema rubu egzistencije...a On kao da to ne vidi i nije Ga ni briga...
...ni ja ni suprug nismo idealni ali trudimo se...što više truda i dobrih namjera to manje dobrih rezultata...
...danas gledam tu moju prijateljicu koja ne samo da se ne trudi već se i ne kinji napraviti zlo, recimo abortus, radi vlastite ugode ... a On joj opet daje...i samo daje...iz dobroga u bolje...
...pa se pitam gdje sam ja na njegovoj listi...
...koliko će me još natovarati ako vjerujem da mi ne daje više no što mogu podnijeti...
..koliko još...
...molite samnom da progledam...molite samnom da prestanem huliti protiv Njega...
...molite Ga da mi pomogne...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 svi 2009 20:01 
Odsutan

Otiđi draga kod nekog svećenika i porazgovaraj s njim ako već nisi. Može te od nas bilo tko savjetovati, ali se bojim da malo toga znamo o tome da bismo te pravo uputili. Jer iza toga se krije tko zna što. No sestrice molit ćemo se za tebe i bit će bolje. Ali sve u svemu moraš pronaći uzrok svojih problema da bi se to moglo dobro zacijeliti... Bog te blagoslovio i očuvao :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 31 svi 2009 20:47 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
ajtera napisao:
danas više no i jedan dan do sada... baš na dan nedjeljni...na dan kad me Gospodin predodredio da budem kumom novom članu naše kršćanske zajednice...

Draga Ajtera-Bog te blagoslovio cuvao u miru i ljubavi

Citat:
...naime , da puno ne duljim upala sam u krizu koja je danas na vrhuncu...ne želim ...ali to iz mene izlazi samo...ne govorim na glas jer se bojim...ali On svejedno čuje moje pregrešne misli...petljam se u puteve Njegove a znam da to nije u redu...prigovaram Mu, a znam da ne smijem...ne želim da osuđeni budu oni koji trebaju jer to je u Njegovoj odluci a istovremeno želim nagradu za sebe jer ja sam kao bolja i zaslužujem bolje...

Draga,danas je Blagdan Duha Svetoga,dan za radost i slavu...Izgleda mi kao da je tvoje srce prepuno,da se dosta toga stalozilo na dno,dok ovako govoris, jer srce uvjek govori s onim s cim je prepuno..
...Svi mi padamo i dizemo se,svi prolazimo kroz krize..manje i vece.
Onaj ,tko kaze da nije prosao to ,ne znam sta da kazem...kakvu on milost kod Gospodina ima ,i dali je uopce ima...
Nasa nas vjere poucava,ma sto god doslo u zivotu da se treba prpustiti Gospodinu na Njegovu volju..ON ravna sve putove nase..Bolje od nas.

Citat:
...gledam oko sebe sretna i zadovoljna lica ...a ja iz dana u dan tonem u svakodnevnim problemima...nisam baš gladna ali bi se moglo reći da polako idem prema rubu egzistencije...a On kao da to ne vidi i nije Ga ni briga...

Dali si stvarno sigurna,dok gledas u ta lica svaki dan,da su zaista sretni,svi sretni..?Da nije to samo fasada vanjskog izgleda,koji mi samo ocima vidimo,a sta je unutra ,mozda trulez ?
Tones u problemima,a covjek danas mora da zivi s problemima, i probleme ,osobne svatko sam mora da rijesava,od njih nije dobro bjezati,a i ne mozemo s "metlom zgrnuti pod stol,kao smece."Jer ce nas tako jednog dana zatrpati,i necemo moci ni slobodan put imati...
Na, x primjera u Bibliji pise,kako su ljudi bili kusani...Cesto i mi imamo kusnje s kojima se tesko nosimo...i ne nalazimo uvjek najbolje rijesenje,nestaje nam snage,a za neke stvari nemamo ni strpljenja...
To je ljudski zivot,to je normalno,tko hoce ziveti iskreno svoju vjeru,mora proci i prihvacati mnogo toga...Sve je prolazno,Bog suti i ceka na tvoj odgovor..Moras,ispitati sebe gdje si..To nije lako,kada padamo,kada ne vidimo izlaza iz nekih teskih situacija.Ali Bog nam daje uvjek dovoljno snage da izdrzimo i ustrajemo u svemu...Nikada On nece dozvoliti,sto ti ne mozes izdrzati..bez obzira,koliko tvoji krizevi bili...teski..
Pocni da se zahvaljujes, za sve se zahvaljuj....bas ,za vse...I za te stvari,sto ti drugacije vidis,i sto mislis da nije ispravno...
Prepusti Gospodinu sve svoje putove i ON ce te voditi...
Citat:
...ni ja ni suprug nismo idealni ali trudimo se...što više truda i dobrih namjera to manje dobrih rezultata...
...danas gledam tu moju prijateljicu koja ne samo da se ne trudi već se i ne kinji napraviti zlo, recimo abortus, radi vlastite ugode ... a On joj opet daje...i samo daje...iz dobroga u bolje...

Draga,dali si sigurna da dobro vidis?Sta joj ON daje..?
Ovozemaljski bogati i lukcuzni zivot?Ne vjerujes da stvarno On tako nesto salje i djeli..?
Covjek se sam odlucuje za takve stvari.Nije mu nista vazno,osim ugodnog zivota,ovoga prolaznoga zivota...To nije zivot s kojim se covjek priprema,za Kraljestvo Nebesko...Svi znamo dobro sta nam nasa Katolicka Crkva navjesta,sta i kako trebamo zivjeti...Sve bogatstvo ovoga svijeta,je bezvrijedno..i prolazno...
Citat:
...pa se pitam gdje sam ja na njegovoj listi...
...koliko će me još natovarati ako vjerujem da mi ne daje više no što mogu podnijeti...
..koliko još...
...molite samnom da progledam...molite samnom da prestanem huliti protiv Njega...
...molite Ga da mi pomogn

Svijet je vidljiva manifestacija Duha Svetoga, odnosno ljubavi Oca i Sina.
Duh Sveti je Životvorac, Duša svijeta, Besmrtnost.
Plodna voda u kojoj se odvija život.
Humus iz kojeg klijaju žive misli, prave ideje.
On je onaj koji je omogućio stvaranje: "Duh je Božji lebdio nad vodama." I čovjek je nastao tako da je Bog u zemljano biće dahnuo.
Istim Dahom nas podržava u postojanju. "Oduzmeš li im dah oni ugibaju." Život je sav od tog disanja Božjeg u nama.
Svodi se na: udahni, nadahni, predahni, odahni, izdahni.
Život je vatra koju treba poticati, žeravica koju treba raspirivati. "Raspirujte u sebi milosni dar."
Slikovito rečeno u život treba puhati da se ne ugasi i ne okameni. Za to se brine Duh Sveti.
"Dat ću vam novo srce, nov duh udahnut ću u vas! Izvadit ću iz tijela vašega srce kameno i dat ću vam srce od mesa. duh svoj udahnut ću u vas da hodite po mojim zakonima i da čuvate i vršite moje naredbe." (Ez 36,26-27)

Zadnja izmjena: rebeka; 31 svi 2009 21:18; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 svi 2009 20:50 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
draga sestro :grlim te:
uvijek smo u napasti da kod drugih zapažamo kako su bolji od nas... kako im sve bolje ide nego nama... ka "po špagu"...
čak kako je i Bog na "njihovoj strani" a nas zaboravio...
mislim da nesmijemo biti tako skeptični prema sebi i svemu što smo od Boga primili... imaš mnogo Njegovih darova... obitelj.. prijatelje... povjerenje u Njega koje ti je sada tako skučeno, tako maleno, do te mjere da si u velikoj krizi vjere...
savjetujem ti da se raduješ zahvalna srca svemu svome... pa nek je i sitno i bezvrijedno... kad to počmeš prihvaćati bit ćeš najsretnija osoba...
nije te On zaboravio... ti si Mu veliko blago... nema veće sreće od te spoznaje...
ne, nije te ni zapostavio... možda te malo želi učvrstiti u tvom povjerenju u Njega... možda želi vidjeti tvoju borbu za Njega... sve ostalo će biti...
zato, sestro, sve je to dio života koji nikoga ne mimoilazi...
samo ti treba povjerenje, čvrsto povjerenje... a vratit ćeš ga u MALIM KORACIMA HODEĆI PREMA NJEMU, predajući Mu sve... a posebno sada to
mučno stanje udaljenosti od Njega... predaj Mu sve to... malim koracima... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 svi 2009 21:27 
Odsutan

sestro
gledaj to kao na vlastitu kušnju
trenutke koje moraš proći
tvoja vjera neka te nosi
ljubav spram Boga neka ti donese mir
i utjehu srcu koja ti je potrebna
možda Gospodin (iako zna sve i svakoga)želi baš to
da ga moliš jer i ti zaslužuješ bolje
probaj ali ne moli ogorčeno već ponizno
svjesna da zaslužuješ samo onoliko koliko ti On u svojoj milosti
želli dati
ponekad Bog od nas oćekuje da smo svjesni koga i šta molimo-On je svemoguć
Bog te blagoslovio + + + + + + + +

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 lip 2009 06:53 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Draga sestro,

što reći,i meni je stotinu puta došlo da se zapitam:Zašto?Onda bih pomislila da sigurno imam malo vjere kada se tako pitam.Onda bi mi bilo još gore.Ali Bog dragi je mislio drugačije,i sada kada gledam u prošlost vidim da je bio u pravu.
Što znače nasmiješena lica,materijalna bogatstva?Sama si sigurno vidjela milijun puta koliko malo to sve znači.Danas imaš,sutra nemaš.Bila sam svedokom gdje je čovjek svu imovinu dao samo da spasi goli život.
Moli dragoga Boga,prepusti se njemu da odluči.Samo On zna što je za nas najbolje.

smajlic5

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 lip 2009 07:13 
Odsutan

...vjerujem i znam da ima Boga...da je tu i da me čeka i gleda...vjerujem i bezbroj puta sam se osvjedočila da je On u pravu...samo ...
...jednostavno ne razumijem ga i ne shvaćam...odjednom kao da sam slijepa...ili maloumna...jasno mi je da nije u redu ovako misliti...ali...kao da je nešto ušlo u mene...
...pomozi mi Bože da Te ponovno vidim...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 lip 2009 09:39 
Odsutan

ajtera napisao:
...vjerujem i znam da ima Boga...da je tu i da me čeka i gleda...vjerujem i bezbroj puta sam se osvjedočila da je On u pravu...samo ...
...jednostavno ne razumijem ga i ne shvaćam...odjednom kao da sam slijepa...ili maloumna...jasno mi je da nije u redu ovako misliti...ali...kao da je nešto ušlo u mene...
...pomozi mi Bože da Te ponovno vidim...

Otac Benedetto se požurio pisati svom učeniku navodeći mu razloge za Božje nakane, izvodeći ih iz Svetog Pisma. On odgovara kako slijedi: Nisam uzrujan zbog strašnog rata kojeg neprijatelj vodi protiv tebe, jer Sveto Pismo kaže: Moj sinko, ako se odlučiš služiti Gospodinu, pripremi se na kušnje. (Sir 2, 11).

Činjenica da si predmet napada, znači da si u božanskoj službi i što više postaješ Božji prijatelj i član Njegove obitelji, više će te kušnji salijetati. Hrabrosti, i ne boj se. Bog je vjeran i neće dozvoliti da budeš kušan više nego možeš podnijeti, nego će se udružiti s tvojom dušom u borbi da možeš podnijeti i pobijediti bitku. Ne samo da moraš biti hrabar i odlučan, nego se moraš radovati što je u tebi nepogrešivi znak da si prihvaćen od Boga: I zato što si prihvaćen od Boga, potrebno je da budeš kušan (Tob 12, 13); niti raznolikost, niti mnoštvo napada ne smiju smanjiti tvoju radost, jer je napisano: Smatrajte to radošću, moja braćo, kaka se sretnete sa raznim kušnjama (Jak 1, 2). Oh da, moja draga kćeri, blagoslovljen je čovjek koji je stavljen na kušnju i koji trpi za pravdu, kaže Mudrost, a ne onaj koji ostaje miran i neuznemiravan!: Blagoslovljen je čovjek koji ustraje u kušnjama (Jas 1, 12). Nažalost, sve ove svete istine su teške za našu bijednu i slabu prirodu, koja bježi od Križa i boji se svake sjene zla; ali ovako je i nagrada za radost koja će biti dana samo onima koji ustraju u podnošenju sjena, uznemirenja, poteškoća i strahova kušnji: jer kada je ustrajao u kušnjama, primit će krunu života (Jas 1, 12b).

Citat:
...jednostavno ne razumijem ga i ne shvaćam...odjednom kao da sam slijepa..

Draga Ajtera,za ovo mora da ima duboki razlog,zasto tako pises...
Mozes li malo vise napisati sta je to,sto GA ne razumijes..?
U cemu vidis t to nerazumjevanje i ne shvacas..?
Mozda ti clanovi ovoga foruma otvore oci da progledas,i odkrijes u cemu je ta blokada koja te koci,da ISKRERO OTVORIS SVOJE SRCE GOPODINU...ON KUCA NA TVOJA VRATA A TI NE OTVARAS DA UDJE...
Vrijeme je da ispitas samu sebe...sta je to sto ti zaista zelis...?
Ti imas jedan drugi problem,jer ti nesto ne polazi za rukom kako si zamislila,ali vjeruj mi "Bog zna uvjek bolje od nas sta je za nas najbolje"
I nakom jednog vremena videjeces da ce sve biti drugacije...

Nemoj biti skrta na rijecima,imas priliku da otvoris svoje srce,da ispraznis sve sto te muci,i da napravis prostor za novo...
Sve ima razlog zasto bas tako..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 lip 2009 09:48 
Odsutan

''Jedan čovjek usne san. Sanja da šeće sa Isusom Kristom
po pjeskovitom morskom žalu. Na nebu - kao na filmskom platnu -
pojavljuju se događaji iz njegova života. U svakoj sceni vide se tragovi
dvojice putnika. Jedan je trag njegovih, a drugi Gospodinovih stopa.
Kad se pojavila posljednja scena, čovjek stade pažljivije promatrati
tragove.
U pijesku je sve česće ostajao trag samo jednih stopa.
A bilo to je upravo onda, kada mu je u životu bilo najteže.
To ga je uistinu čudilo, te se obrati Gospodinu: "Gospodine,
Ti si mi jednom rekao neka te slijedim i obećao si mi da ćeš
na svakom mojem putu biti uza me. Sada ipak vidim kako si me
upravo u mojim najtežim trenucima ostavljao sama.
Po pijesku se dobro vidi trag samo jednih stopa. Ne razumijem Te.
Zašto? Ostavljao si me sama upravo kad sam Te najviše trebao.
" Gospodin odgovori: "O, dragi moj prijatelju! Toliko te volim da te
nikad nisam napuštao. Vrijeme, kad ti je bilo najteže, kada si podnosio
kušnju i patnju - tamo, naime, gdje ti vidiš trag samo jednih stopa -
jest vrijeme kada sam te nosio.
"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 lip 2009 10:51 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Draga sestrice, stavljam te u svoje molitve, da te dragi Bog zaogrne svojoj nježnošću i ljubavlju. Molim te pročitaj na ovom forumu na Duhovna literatura - tekst - Pismo iz pakla. Ljubi te tvoja sestra.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 148 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]