www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 16:59

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 63 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 04 sij 2010 17:25 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
poštovani vjrnici, molim vas za pomoć kroz molitvu za spas moga braka, ja sam odlutao sa kristovog puta, imam predivnu ženu ,koju život nije mazio, rat ,izbjeglištvo,bolest oca, pogibja sestre i muza u saobraćaju,siromastvo njenih roditelja....... a ta divna žena samnom je u braku skoro 11god,rodila mi sina koji sad ima 9 godina i obolio od epi ali hvala bogu blagi oblik i izjlečiv ali problem u braku je na emotivnoj bazi moje zene koja sad hoče da se rastane od mene jer ništa više ne osječa za mene, vođenje ljubavi je kao mora za nju, zbog sitnica gubi mirnoču, sve sto ja radim joj smeta, počinje svađi sad mi kaže da odlaz jer ja nju nisam volio. ali da zbog djeteta trpila taj brak, nije htjela drugo djete....ali ja nju volim i volio sam je cijelo vrijeme samo što to nisam znao pokazati,počeli smo pred 11god bez žlice danas imamo kuču skoro pa do kraja namještenu, nemamo dugova., minusa....ali ja sam bio SLIJEP do prije tri dana dok mi to nije rekla, da odlazi, slijep jer nisam tu divnu biče emotivno njegovao,več sam svu energiju trosio za nas dom misleči da time bračnu gnjezdo gradim i da bude ona time sretna, ali sam griješio, i sad mi je kasno a ona mi neda priliku da se sad iskupim, ali ja hoču priliku za njeno srce i nas brak da se ja promjenim a ne njezino sažaljenje,da mi bog dragi otvori oči da je ljubim kako ona to zaslužuje, da komunikaciju ljepšu primjenim, da vođenje ljubavi za nju bude užitak... zato VAS molim da za mene molite koji sam bio samo radoholičar, nisam imao vremena za crkvu,ženu,neznam što moliti osim sad bože pomozi a za nju VAS molim da molite jer emotivno je prazna , ranjiva, a sve vreba,facebook,tv,žuti tisak,internet da ju neko i nesto ne iskoristi tako ranjivu, da joj nebude i još gore! volim nju svim srcem i nase dijete ali kako da se ja promjenim a znam da hoću, i da njih zadrzim i da budemo sretni, MOLIM VAS tek sam progledao, a kako dalje????? BOŽE POMOZI MI!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 sij 2010 17:56 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Prvo bi ti rekao ako je ikako moguće da sa svojom ženom odeš s nekim popričat, npr. možda sa svećenikom. Sjećam se da sam jedanput čuo propovijed kad je svećenik rekao da neki ljudi imaju probleme ali nikad se ne obrate Crkvi, pa zašto su onda oni tu?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 sij 2010 18:05 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Dragi brate, dobro nam došao... :grlim te:
Molimo zajedno ovu molitvu:

Molitva u bračnim teškoćama

Oče nebeski, nikad nisam pomišljao da jedno drugome možemo
nanositi ovoliku žalost. Uvijek iznova uviđam kako je teško ljubiti
i kako smo slabi. Pomozi nam da možemo jedno drugom opraštati.
Daj da upoznamo što smo krivo učinili. Daj da uvijek nalazimo put
koji nas vodi jedno k drugome. Ne daj da naša ljubav nestane,
nego nam pomozi da nakon svakog nesporazuma nađemo put i
način da ona postane sve zrelija. Amen.

:a1250: :a1250: :a1250: :a1250: :a1250:

Molimo i vjerujmo da će nas Gospodin čuti i uslišiti.
Marijo, Majko, moli za nas i svojim zagovorom spasi ovu obitelj.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 sij 2010 18:09 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Predragi brate,
hvala dragom Bogu što si svjestan da ti moraš nešto poduzeti. Mnogi danas negiraju svoju odgovornost kad se dogadjaju takve stvari... Mogu ti reci iz svog iskustva... ja sam dijete roditelja koji su se iscrpili pokušavajući nam osigurati materijalno, ne imavši nam se snage dati i na emotivnom planu, ne vidjevši koliko nam treba ljubavi povrh svega materijalnog...svega bi se odrekla bila da sam imala nježnu riječ i poljubac od strane roditelja... :( Ti si spoznao da je u Boga milost i spasenje... Slava Isusu na tome! Neka te Duh Sveti vodi i da ti mudrosti kako bi vratio ljubav koja je od Boga već blagoslovljena... Preporučila bih tebi i tvojoj ženi da krenete raditi na sebi i svojoj duši kako bi te rane zacijelile... Možda bi bilo dobro da počnete sa duhovnim obnovama, a isto tako preporučila bih ti seminar Ljubav i brak koji vodi prof. psihologije Vesna Gračner (više pogledaj na str. http://www.trazimoistinu.com). BTB
Molim za tebe!! :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 sij 2010 19:02 
Odsutan

Dobro nam dosao kao prvo.Kao drugo ja bi ti savjetovala jednu duhovnu obnovu zajedno sa suprugom na jednom seminaru za bracne drugove da spoznate najprije ljubav Bozju pa da oprostite jedan drugome sve i kroz molitvu spoznat cete zajedno ljubav Boga Oca i Sina i Duha Svetoga koji ce vam dati pomirenje i uvesti vas sve troje u jedan duhovni zivot i jedan novi pocetak.Molite jadan za drugoga i molite zajedno ako je to ikako moguce jer vi ste jedno tijelo i jedna dusa.Zamoli suprugu da ti oprosti za sve ove godine koje joj nisi dovoljno poklanjao paznje ljubavi.Kucu je ljepo imati al ako u toj kuci nema ljubavi sta ti vrijedi materijalno,a Bog je sama ljubav i On ce vas sve troje zagrliti i dati vam srce od mesa.Molite i vjerujte da vas Bog ljubi,a kad povjerujete u Bozje Milosrde sve ce se izmjeniti.Zelim vam sve dobro i Bozji blagoslov zazivam na sve vas troje.Vjerujem da ce Gospodin providjeti vase zelje i uslisati nase molitve.Ukljucit cu vas u sve nase molitve i vjerujem da ce se stvari promjeniti samo budi strpljiv i otidite zajedno na svetu Ispovjed.Svaki novi dan je jedan novi pocetak.BvB. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 sij 2010 21:05 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
pakikpokik napisao:
poštovani vjrnici, molim vas za pomoć kroz molitvu za spas moga braka, ja sam odlutao sa kristovog puta, imam predivnu ženu ,koju život nije mazio, rat ,izbjeglištvo,bolest oca, pogibja sestre i muza u saobraćaju,siromastvo njenih roditelja....... a ta divna žena samnom je u braku skoro 11god,rodila mi sina koji sad ima 9 godina i obolio od epi ali hvala Bogu blagi oblik i izjlečiv ali problem u braku je na emotivnoj bazi moje zene koja sad hoče da se rastane od mene jer ništa više ne osječa za mene, vođenje ljubavi je kao mora za nju, zbog sitnica gubi mirnoču, sve sto ja radim joj smeta, počinje svađi sad mi kaže da odlaz jer ja nju nisam volio. ali da zbog djeteta trpila taj brak, nije htjela drugo djete....ali ja nju volim i volio sam je cijelo vrijeme samo što to nisam znao pokazati,počeli smo pred 11god bez žlice danas imamo kuču skoro pa do kraja namještenu, nemamo dugova., minusa....ali ja sam bio SLIJEP do prije tri dana dok mi to nije rekla, da odlazi, slijep jer nisam tu divnu biče emotivno njegovao,več sam svu energiju trosio za nas dom misleči da time bračnu gnjezdo gradim i da bude ona time sretna, ali sam griješio, i sad mi je kasno a ona mi neda priliku da se sad iskupim, ali ja hoču priliku za njeno srce i nas brak da se ja promjenim a ne njezino sažaljenje,da mi Bog dragi otvori oči da je ljubim kako ona to zaslužuje, da komunikaciju ljepšu primjenim, da vođenje ljubavi za nju bude užitak... zato VAS molim da za mene molite koji sam bio samo radoholičar, nisam imao vremena za crkvu,ženu,neznam što moliti osim sad bože pomozi a za nju VAS molim da molite jer emotivno je prazna , ranjiva, a sve vreba,facebook,tv,žuti tisak,internet da ju neko i nesto ne iskoristi tako ranjivu, da joj nebude i još gore! volim nju svim srcem i nase dijete ali kako da se ja promjenim a znam da hoću, i da njih zadrzim i da budemo sretni, MOLIM VAS tek sam progledao, a kako dalje????? BOŽE POMOZI MI!

..po ovoj tvojoj priči...
..izgleda da si samo...puno radio..

..što ne bi dovelo do stanja..u kojem je sada vaš brak..

..priča je vjerovatno složenija..

..jer su ..simptomi ..koji su izašli na vidjelo..samo..vrh..
..sante leda..

..ili si stvarno bio jako zločest..?
..možda si puno pio...?
..možda je i tukao ?
..imao druge žene..?

..pa eto sada..se že..što se sijalo..

..ili ..ste se ..oženili.. bez ljubavi
..tek toliko da ..ste u braku..

..gdje ima Ljubavi ..sve je moguće..
..manje više svi brakovi...imaju veće ili manje krize..
..i supružnici u svađama i krizama. ..razmišljaju..da napuste jedno drugo..

..no .OSTAJE SE ..GDJE IMA LJUBAVI..
..pa se zapitaj..Ima li Ljubavi u vašem braku..

..možda ti je supruga ..
..samo umorna od svega..?

..možda joj ni treba u toj fazi..
..tjelesnosti...a ti inzistiraš na tome..poput robocopa..

..iz nemirnog i umornog duha..nikad ne izlazi ..tjelesna strast..

..crvena ruža..i držanje za ruke...u tišini..
..je dostatno..

.i veći čin..od te tvoje potrebe...da "zadovoljiš ženku"
..i da ona uživa..i da ne bude ..emotivno prazna

..čeka te veliki posao..
..i rad na tvojoj duhovnosti..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 sij 2010 21:53 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Nebeski Oče, zahvaljujemo ti za Tvoj pregolemi dar sakramenta braka. Omogući nam rasti u prisnosti s Tobom i jedno s drugim. Pouči nas ljepoti opraštanja kako bismo sve više i više postajali jedno u srcu, umu i tijelu. Ojačaj našu međusobnu komunikaciju i pomozi nam da postanemo živim znakovima Tvoje ljubavi. Pomozi nam da budemo primjeri predanja, ljubavi i služenja našim obiteljima i djeci. Učini nas znakovima jedinstva za koje Isus moli na Posljednjoj večeri. Otvaramo se vodstvu Tvoga Svetoga Duha koji nas osnažuje ljubiti u Isusovo ime slijedeći Njegove stope. Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 sij 2010 16:05 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Žalosno ali napokon spala maska sa braka,što vam se sad sva iskranost vašeg braka razotkrila.Sad je naredu na onom koji je bliži Bogu i raskajanju da osluškuje brak pa vidi gdije treba popravljati.Ovo ti je možda i milost,spram mnogih drugih koji se cijeli život pate a nemogu si pomoći!!!!Nije brak partnerstvo,ni ravnopravnost,ni kompromis nego živi organizam.U njemu nema autonomije organa,nego,čim noge potrče uzbrdo,srce brže lupa i šalje više krvi,pluča brže dišu pa organima više kisika dostavljaju.Organi ne žive autonomno već im organizam pruža život,dok služe -žive.Tako je i u braku!!!!!Strpljenje,praštanje,dobrota,odolijevanje zlu,zaštita izabrane i onda kada te ljuto vrijeđa,to su najveći darovi što se u braku daruju.Oni najbolje učvrščuju i obogačuju brak,jer svako veliko praštanje kad-tad rađa sebi i veliku zahvalnost.Kao što bolesnu ruku nećeš odsijeći ili bolesna pluća izbaciti van,nego ćeš skupa s njima nositi teret bolesti i dočekati njihovo ozdravljenje,tako i u braku valja činiti.Jer vas ste dvoje po Božjoj Istini jedno......................Tvoje"udaranje glavom od pod",nakon kojeg si napisao ovako iskren post,vrijedi više od sveg novca kojeg si dosada zaradio,jer Istina ti je dotakla srce i ti si je prihvatio ma koliko bolna bila,to ti je već 50% pobijede,i kad ti se žena vrati kad se ljubav vrati,jer nije nestala još postoji samo treba iskrenošću doprijeti do nje u dubine ženinog srca.A tvoje raskajano srce ,iskrenao raskajano će dotaći i najvećeg neprijatelja,kako li neće onoga za koga bi život dao!!!!Neguj tu ljubav kao ranu koju i svako mali dodir vrijeđa,možda je velika rana pa treba više vremena da zacijeli.Neka Bog blagoslovi tebe i tvoju obitelj,moli se nekad i svetom Josipu,koji treba biti svima nama očevima veliki uzor a i zagovaratelj!!!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 sij 2010 11:03 
Odsutan

Citat:
volim nju svim srcem i nase dijete ali kako da se ja promjenim a znam da hoću, i da njih zadrzim i da budemo sretni, MOLIM VAS tek sam progledao, a kako dalje????? BOŽE POMOZI MI!

Postoji netko tko pozna naše brige. On zna sve misli koje nas muče.
On zna kako su bolne brige i zato nam želi pomoći. Obećaje nam,
da će preuzeti sve naše brige. Ima li nešto bolje? Dakle, on želi
otkloniti ono što nas muči. On želi utrti put, tamo gdje ga mi uopće ne vidimo.
On želi promijeniti okolnosti koje nas opterećuju. On nam želi poslati pomoć.
Zato prepusti njemu brigu, zahvali mu da je On preuzeo u svoje ruke
tvoju nevolju i da će ti pomoći. Tada će u tvom srcu zavladati potpuni mir.
(B. Schlink)

Gospodine, pomozi našem bratu da iscjeli rane u svom braku,
kako bi ostali zajedno, da njihovo dijete ne pati, da ponovno nađu
svoju sreću koju su izgubili...Tebe traži, kreni mu u susret i daruj
mu svoju ljubav, milosrđe i snagu ...Hvala Ti Isuse... :a1250: :a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 sij 2010 23:19 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
MOLITVA ZA OBITELJ

Bože ljubavi i dobrote,
tebi povjeravamo svoju obitelj
i sve obitelji naše biskupije,
domovine i cijeloga svijeta.

Oslobodi nas sebičnosti
i daruj snagu svoga Duha
da spoznamo i promičemo
svetost braka i obitelji.
Učini da i danas sjaji ono
što si stvorio na svoju sliku i priliku
i posvetio vezom Krista i Crkve

Blagoslovi zajedništvo supruga
i daj im milost da velikodušno
prihvaćaju dar života.
Vjerni svome svetom pozivu
neka te slave i u dobru i u zlu.
Prosvjetljuj djecu i mlade:
ispunu im srca životnom radošću
i snagom istinske ljubavi.

Sve nas blagoslivljaj
zajedništvom u svetoj Crkvi
te se u svakoj našoj obitelji,
toj pravoj kućnoj Crkvi,
žive i navještaju divna djela spasenja.
Po Kristu Gospodinu našem. Amen

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 63 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]