Citat:
"Rora"
Ne znam od kuda bi počela? Ovako rođena sam u katoličkoj obitelji, primila sve sakramente i bilo mi je lijepo dok sam išla u crkvu i hodala sa Gospodinom i to negdje do recimo početka srednje škole. Nakon toga nadogađale su se raznorazne ružne stvari u mom životu za koje sam naravno krivila Njega i tako malo pomalo udaljila Ga od sebe. Bio je neki pokušaj "pomirenja" sa njime svako toliko (najviše na faksu) ali nikako. Crkva me je počela odbijati, sa svim aferama vezanim za nju, sa svim financ. bogatstvima šta ima...
Evo draga sestro još jednom dobro došla.I drago mi je da si pružaš priliku.Gospodin ti je pruža iz dana u dan,zove te sa svakim izlaskom sunca,sa svakom mišlju u tebi,koja osijećaš u sebi potrebu za nećim da te ispuni,to ti nije samo od sebe došlo,već te to On u tebi samoj zove k sebi."Ružne" stvari su sastavni dio života,u ovoj dolini suza,nismo lišeni patnje ni mi kršačani niti bilo koji drugi čovijek.Svi smo dijeca Božja i svi smo pozvani na spasenje,da zajedno slavimo Ga u vječnosti.
Crkva je sazdana na Petru,jedinom apostolu koji je u paar sati tri puta zanijekao Isusa,na nesavršenom Petru od nesavršenih ljudi,jer da nije tako ,kalvarija ne bi bila potrebna.I zato se ne uzrujavaj,več moli i plači nad tim "razrušenim Jeruzalemom" u srcima naše braće krščana.
Citat:
Udala sam se naravno u crkvi i tu je sve stalo. Nisam više išla na misu, ništa.
Misa i Crkva su ti uvjek otvoreni,i jedino te tamo neće optužiti ili napasti "gdje si bila do sada",na Ispovijeno klecalo imaš pravo kleknuti da se nisi ispovijedala i 30 godina kao i ja koji sam bio jučer.I nitko ti ništa neće reći,več češ sa većom radosti biti dobrodošla,i sa većom nježnjošću ćeš biti primita.Mnogi idu godinama na Misu,a milimetar se nisu naprijed pomakli,mnogi žive u svojim žabokrečinama odlazeći na nedjeljne Mise,kao obveze.Kako reće jedna svetica,da Isus često sam boravi u Crkvi,pokraj pune Crkve.
Citat:
Pred nekih godinu dana upoznala sam jednu curu koja je u jednoj protestantskoj crkvi i počela mi govoriti o Bogu a pogotovo i našem Gospodinu Isusu.
Ja sam toliko bila gladna Boga da sam sve upijala bez previše razmišljanja. I hvala Bogu na tome da mi ju je poslao na put jer sam na taj način ponovo Njega pronašla! Bog ju blagoslovio uvijek!
Čudni su potovi Gospodnji.Možda ti je upravo ona poticaj da se više upoznaš sa svojom Crkvom,i postavlja ti pitanja kja si sama sebi trebala prije postavljati.Zato je i dobro da ti ju je poslao,da po njoj otkriješ kakvo bogatstvo imaš u svojoj Crkvi.
Tako da to nije ništa čudno,čudno je što nam toliko treba da Ga prepoznamo!!
Citat:
Ali tu sada dolazi taj ali!
Ona mi je jako puno toga govorila o tome kako se njihova crkva temelji na Riječi a da RKC ne jer iz RKC iz Biblije izvlači samo ono šta njoj paše a ostalo recimo preskače jer bi se inače njezini temelji poljuljali!
Ali...Ali tipično kod protestanata da stalno protestiraju,od svog reformatora,kojeg kasnije u potpunosti niti ne slijede,do te mjere da je to protestirenje otišlo do paar tisuća "sekti" ili "crkvi" koje su proizašle iz protestantizma.Pa ako ne mogu između sebe se dogovoriti tko pije a tko plaća,kako će s nama,od kojih su otišli.Ali eto u zadnje vrijeme se mnogi i vraćaju,često i njihovi biskupi!Možeš uvijek primjetiti,da imaju silnu potrebu uvijeriti drugoga u ispravnost svojih vjerovanja,da zaborave i na ljubav kojoj trebaju služiti.I zato reci svojoj prijateljici,da si katolkinja,i da se moli za tebe ako griješiš,a ti za nju ako ona griješi,i da će te se moliti istom Isusu Kristu koji je umro i za tebe i za nju.Jer ako tako olako mijenjaš vjeru,tko kaže da sutra neće doći budist i uvjeriti te u svoju "ispravnost".Moja preporuka ti je da uopće ne ulaziš u rasprave sa njom,jer netko tko nije još sposoban obraniti svoju vjeru,laka je meta svima,ne samo protestantima.Imamo mi svoje apologete i koji se time bave,jer da nije tako,lako bi oni agresivni takvi kakvi jesu srušili sve stavove Katoličke Crkve.
Citat:
Npr. najvažnija stvar je idolopoklonstvo tj. prikazivanje slika i kipova u crkvama, jer šta je je u NZ stoji da je Bogu mrsko odnosno da je veliki grijeh klanjati se bilo kome ako ne njemu samome (ili tako nešto ne znam baš dobro napisati). Pa sam se i ja počela pitati nije li to baš tako? Jer oni govore da đavo je majstor u zavjeri i da uzima forme i imena svetaca da te zavara. Pa me to stvarno zaprepastilo mada u svom vjerničkom životu nisam mislim nikada se molila nekome osim Bogu samome.
http://www.katolik.hr/krscanstvomnu/mar ... -u-crkvamaEvo na ovoj stranici imaš mali dio o kipovima i slikama u Crkvama.
Tipični napadi i odmah na te stvari,ali ako im dođe malo sručniji apologeta,vjeruj mi onda nisu baš tako u pravu već primjete da ne postavljaju pitanja logično,i sami sebe negiraju.Ali to sad nije bitno,bitna si ti i tvoj odnos prema Bogu,tvoja želja za poboljšati sebe i ići prema Kristu koji je PUT,ISTINA I ŽIVOT.
Citat:
Drugo je recimo krštenje male djece da nije dobro jer je i to mrsko Bogu što recimo mogu shvatiti jer mala djeca ne mogu samo reći OK prihvaćam Bogu i Isusa kao spasitelja pa možda bi bilo bolje da se krste kada sami to odluče, ali sa druge strane u RKC se govori da je Ok dapače dobro da se krste mala djeca da se očiste od istočnog grijeha. Pa se opet pitam?
Ovo su inaće najsmiješniji napadi i iz toga zna virati licemjerje.Svi oni uče svoju djecu,ono što oni rade.Svi šalju djecu u škole,vrtiće,zubar,uće ih hodati na dvi noge,uče ih nekoj svojoj kulturi i davaju jesti ono što oni žele,moš si misliti da sve pitaju dijecu za mišljenje i želju.Pa to je smiješno.A ako se i krsti u Crkvi,tko mu brani da ide u drugu vjeru,pa ima slobodnu volju,i može činiti što želi.Još nisam saznao da netko ima obrise okova sakramenta krštenja po tijelu.
Citat:
Oni jako govore o Duhu Svetom i njegovom utjecaju na nas i o njegovim darovima i da isto tako da je čitanje Biblije pogotovo NZ jako jako bitno!
Evo ti i malo pojašnjenje ovdje o tome!
http://www.katolik.hr/krscanstvomnu/aut ... ikoj-crkviCitat:
Evo da budem iskrena kada sam bila na vjeronauku ili na svim tim misama niakada nisam čula svećenika da ljudima govori kako da uzmu Bibliju i čitaju ju jer je to najvažnija stvar u vjeri.
Najvažnija stvar u vjeri.Hm!!Bit će da nije bilo niti jednog vjernika,koji se je spasio ili da je uopće bio vjernik,u tisućama godina prija štampanja Biblije!!
Ali da mi je vidjeti bi li tvoja prijateljica,ja ili ti,otišli svojevoljno u arenu da nas rastrgaju zvijeri.
Gdje smo mi od onih koji nisu niti znali čitati ni pisati.Đaba ti sto Biblija i da ju milion puta pročitaš,ako nismo rekli"DA"!
Citat:
Uglavnom dilema imam brdo stvarno brdo već više dana nisam mirna jer sam na kraju odlučila da ipak za sada neću promijeniti crkvu nego da ću otići ipak neki put na misu da vidim kako ona sada djeluje na mene nakon svih tih dilema.
Ali voljela bih čuti vaše mišljenje!
Dilema je bilo i biti će,toga dok si na zemlji nećeš biti lišena.
Zvućiš mi kao da ti je Crkva neki proizvod sa Nove TV,koji možeš vratiti ako nije onakav za kakav su rekli da je.
Varaš se,i ne možeš tako raditi,već samo takvo razmišljanje nije dobro.Razmisli malo ukratko o svemu što ti se događa u zadnje vrijeme.
"Prijateljica"se pojavila prije godinu dana,i obećaje mi raj ili pakao,pa ću ići probati ovo staro,pa ako ništa ne osijetim ,onda idem na novo.Kako ti to zvući.Meni ne dobro..Jer sam takakv stav nije dobar niti da se radi o psu,a kamoli o Crkvi,u kojoj si primila sve sakramente i u kojoj su bili svi tvoji od kada,to znaš ti!
Vjera,niti Bog se ne svode samo na to kako ću se osijećati da bi mi bilo dobro,jer gdje mislim da je dobro i gdj se dobro osjećam,tu idem.Zvuči veše na nekakav konzumerizam,nego na prihvaćanje svoga križa i svoje Crkve!
Ali svakako je dobro da odeš svečeniku,pa i na neku duhovnu obnovu,kod Linića,Ivančića ili nekog sličnog!!