Poštovani forumaši,
s obzirom da moja supruga pod nickom Kapljica čeka već duže vremena iz nama neznanih razloga (moguće da su i razlozi tehničke prirode) te kao nekolicina moje braće i sestara u Isusu Kristu iz raznih krajeva Hrvatske, koji isto čekaju na ulazak na forum, objaviti ću osim svoga, i njeno svjedočanstvo pod svojim nickom Apostolus.
Zahvaljujem na razumijevanju!
Hvaljen Isus i Marija! Sve Vas od srca pozdravljam i sve Vas Ljubim Ljubavlju Gospodnjom. Neka vas sve blagoslovi Milosrdni Isus koji je spasio mene, Svoje izgubljeno dijete. Ljubljena djeco Oca Nebeskog, kako nas naš Otac ljubi!!!! I čeka da mu se u potpunosti s ljubavlju vratimo u zagrljaj! Svakoga od nas Isus je posebno urezao u Svoje Rane. Naš Bog je patio, umro za nas i stalno je prisutan u našim životima. Želi s nama podijeliti baš svaki trenutak našega Puta. Bog nama veli - "Svom sam dušom čeznuo ovu Pashu blagovati s vama!", eto takav je naš Prekrasni, Neumorni Bog! A najtužniji je roditelj jer sve bi nam dao, a često to ne može. Dragi moji, Bog nije ograničen u ničemu, samo smo ga mi ljudi u svemu stavili u neke okvire. Pa iz tog razloga - što nije ograničen - u ova milosna vremena dao je Darove laicima jer vidi Bog da Njegov narod gine, vidi da Njegov narod grca u suzama i bolima. Oče Nebeski, zahvaljujem Ti svom svojom dušom što si podario tako veliku Milost svome poniznom slugi Davoru koji je samo oruđe u Tvojim Božijim rukama. Mili moji, mene danas ne bi bilo da ne bi upravo te Milosti! A ja vam to sada svjedočim svojim životom! Moja duša je bila tako izranjavana. Samo me je Božije Milosrđe sačuvalo da ne naudim samoj sebi. Otkako znam za sebe, u mome srcu vlada tuga. Tjeskoba. Nemiri. Nezadovoljstvo u svemu. Srdžba. Agresija. Depresija. Sa svakim bih dolazila u konflikt. Zar je normalno da prvo što pamtim jest neobjašnjiva, golema tuga?? Kako sam odrastala, ja jednostavno nisam imala blagoslova baš u ničemu. Škola, prijateljstva, posao, ljubavi... Ja bih toliko truda i napora ulagala u sve, ali mi ništa nije išlo! Mogla bih to porediti sa blagim primjerom kada trčite kroz vodu do onoga što ti je bitno, ali dok dotrčiš, već je netko drugi stigao na tvoj cilj i ti na to nemaš nikakva prava. Cijela moja obitelj je u kršćanskoj vjeri. Svete Mise su bile i ostale neizostavni dio naših života. Molitva, post - uvijek je bilo prisutno u našoj kući. Ali ja Živoga Boga nisam poznavala. Nisam osjećala Njegovo prisustvo. Nisam ni mogla doživjeti od toliko lanaca oko sebe. Pod misom bih bila tako odsutna a silno sam se trudila da prisustvujem dušom i umom, a ja kao da bih sve prespavala. Iz godine u godinu sve manje je sve imalo smisla u mom životu. Kakvo crnilo u mojoj glavi! Crne misli, nigdje nisam pripadala! Uvijek bih stajala po strani. Ja se jednostavno nisam mogla uklopiti među ljude nikako, i uvijek sam znala da nešto nije u redu. Bog mi je sve dao - mladost, zdravlje, ljepotu, zdravu obiteljsku sredinu, toliko darova mi je Bog dao a kao da je sve bilo duboko zakopano!!!! Ja to tada nisam znala! Nisam mogla voditi normalan život. Svaki moj razgovor bi završavao svađom. Tako su moje riječi znale povrijediti sugovornika da bih samu sebe prestravila. I boljelo me što vrijeđam druge, nisam to željela, ali to je jednostavno izlazilo iz mojih usta. Jednog po jednog prijatelja bih gubila, bila sam svjesna da nešto nije u redu, pa bih to, da si olakšam - lukavo pripisivala svome karakteru. Nije mi bilo jasno ako tražim Boga, molim se, nastojim biti dobra prema ljudima, a to ne uspijevam, imam sve sakramente, idem na Svetu Misu redovito, ispovijedam se, pa kako onda mogu biti toliko tužna??? Pa Bog je Radost! Kako mogu toliko brinuti za svjetovne stvari?? Ja sam cio život provela u magli, opijena, zaleđena, blokirana. Ja svojom glavom nisam mogla razmišljati. Po prvi puta, doživljavam Silu Duha Svetoga u Međugorju. Na tom sam se hodočašću našla "slučajno" (tako sam tada mislila). Sigurna sam da nas Majka Božija, mila naša Majka Marija, okuplja oko sebe i dovodi svome Sinu. Grešne, ranjenje, pogubljene. Od Međugorja kreće moja borba. Ali ničega ja tada nisam bila svjesna. Krećem na duhovne obnove kod patera Smiljana, Linića, i drugih, nama svima poznatih svećenika. Moja duša je tako bila žedna Boga! Tako sam jako žeđala za Živim Bogom!! Iz Međugorja i sa Duhovnih obnova donesem mir, ali on ne traje dugo. Ubrzo se sve vraća na staro. Bude i gore. Nemiri, tjeskobe, svađe, srdžbe. Kao da mi netko hoće naplatiti dobivene milosti. Više nisam mogla nanizati 5 dana da sam dobro. Radila sam dva, tri posla tako da sam cio dan bila zauzeta da ne bih razmišljala, da ne ostanem sama sa sobom. To je bilo najgore. Bilo je sve gore iz godine u godinu moga života. Počela sam se i buditi po noći. Nesanice, lupanje srca, tablete za spavanje koje nikada inače ne bih uzela, sada sam i njih počela piti. Ali Bog je dao da u svemu tome shvatim da nedjeljom kada se pričestim, da sam malo bolje. Sveta pričest nekako je dobro djelovala na moju dušu. Počinjem češće odlaziti na misu. Pa onda svaki dan. Ali tada se počinje događati nešto drugo - kada je Pretvorba, i kada primim Isusa, javlja mi se strašna bol u duši. Počinjem moliti pod misom: " Isuse, tako me duša boli, kao da tisuće oštrica probada moju dušu. Osjećam da mi krvari u prsima, kao da ću naći otvorenu ranu, ali izvana se ništa ne vidi. Najgore su te rane koje se izvana ne vide. Tada nisam ništa razumjela što se događa. Svakodnevne mise postale su dio moga života. Ali opet se javlja jedan novi simptom - pred pričest mi je mučno. Vrti mi se, nije mi dobro. Molim Isusa da mi da snage, samo da dođem do Oltara, da Ga primim u dušu, pa će onda biti bolje. Osjećam da me Isus čisti, kao snažan antibiotik na jakog virusa za bolesno tijelo. Samo što je Isus mnogo više za bolesnu dušu! Ali što se događa - ne pušta sotona tako lako! Problemi prije pričesti su blagi početak pravog problema. Počinjem osjećati prisustvo nečega pokraj sebe. Kao da više nisam sama. Ma gdje se nalazila, ma što radila. Sve mislim da umišljam.. 'ma samo mi se čini'! Sve do jedne noći, kada se potpuno razotkrilo. Budim se tijekom noći, nisam dobro. Srce mi jako lupa. Trnem od straha. Čujem neprirodne korake po kući. Čujem glasove. Odjednom osjećam strašnu silu na sebi. Baca me po krevetu, pod vratom osjećam nečiju ruku koja me guši. Te noći ja sam prvi puta pomislila da ću umrijeti. Ne mogu otvoriti oči, uši su mi odjednom začepljene. Kao da me netko drži u ledenoj vodi, a duša mi tako krvari. Fizički ne vidim nikoga, jedva izustim ime Isus, napad prestaje a moje srce lupa kao da sam trčala maraton. Taj vam strah riječima ne mogu opisati. Nešto je bilo pokraj mene. Ali čini mi se na meni i u meni. Od tog dana kao da me netko bacio u najstrašniji horor film. Ma ne može se to usporediti sa nikakvim filmom. Viđam sjene po kući, osjećam čak i dodire na svojoj kosi. Dva tjedna traje agonija u mome životu. U par dana sam izgubila 5-6 kilograma. Sve što bih pojela, osjećala bih strašnu mučninu. Prvo kamo odlazim je svećenik. Poznati i cjenjen među ljudima, pričam mu ukratko sve. Kaže mi da se molim, sve će biti u redu. Jednostavno, diskretno - bivam odbijena. Daje mi blagoslovljene soli, posvećenog ulja, svete vode. Molim se, posipam svete soli po kući, stavljam križeve sa posvećenim uljem, čak pijem svetu vodu, jer mi je tako pater rekao. Ali ljudi moji, ništa mi ne pomaže. Ne želim osuđivati nikoga,ali tako je bilo - sada znam da je to bio moj put. Neka dragi Bog blagoslovi naše svećenike i neka nam podari pravih svećenika koji će sa žarkom ljubavlju prema Božijoj djeci raditi za našega Boga. Svećenici su nam produžena Božija ruka, bez njih ne možemo. Bez njih nema Sakramenata, nema Svete Mise. A svijet bi mogao biti baš bez svega, ali ne bi mogao biti bez Svete Mise! Noći su sve gore, svake noći neka me sila zakucava na krevet. I tako paralizirana ostajem neko vrijeme. Neznam kome da se požalim. Ako odem doktoru - poslat će me na psihijatriju. Po danu molim, na klupici ispred crkve, jer moja je crkva po danu zatvorena. Nemam kamo. Molim: Isuse vidiš li me? Čuješ li glas moga vapaja? Molim Te, pomozi mi, neznam kamo da idem! Isuse, ja sam Tvoje dijete! Molim te, ne daj me!!! Odlazim u Palmotićevu, u Baziliku Presvetog Srca Isusovog. Tu mogu biti cijelo jutro. Šest misa za redom. Molim i vapim. Ne želim nikome da spozna kako je kada misliš da te ni Bog više ne čuje. Kada se sjetim tih dana, protrnem. Nakupilo se mnogo toga u mom životu. Grijeh je dug. Sotona na taj dug ima pravo. Oprostiti ne može, a Bog je pravedan, i to dopusti, ali ako mu zavapimo srcem i potpuno mu se predamo - čini čuda! Kod Boga ništa nije slučajno, pa tako ni posjet jedne moje poznanice koja mi dolazi baš u to vrijeme u kuću. Jako se rijetko viđamo ali ja baš njoj imam potrebu ispričati samo dio toga što mi se događa, nikako ne sve, da ju ne bih preplašila. Ona, baš ona, je mjesec dana prije bila na molitvi kod jednog laika, i njen život se u tih mjesec dana mnogo promijenio. Na bolje. Priča ona meni da je položio ruke na nju, pomolio se u Ime Presvetog Trojstva. Trebaš napraviti životnu ispovijed, kaže mi, da se u potpunosti izmiriš sa Bogom. Tu su ispovijed sastavili Misionari Krvi Kristove na Mlinovima i ostavi mi skriptu. Još mi kaže - živi po 10 Božjih zapovijedi. Nedjeljna Sveta Misa neka ti bude kao kruh. Ako imaš potrebu, odi i češće na Svetu Misu. Moli svaki dan, a srce će ti samo kazati što je tvoja pobožnost. Ja je slušam i mislim " Isuse moj, zar da idem laiku??? Isuse mili, nemoj dopustiti da odem na krivo mjesto. Bolje da me sada ovog trenutka više nema, nego da odem nekome tko ne djeluje u Ime Trojedinog Boga, u Ime Isusa, kojeg je rodila Majka Božija Marija!!??!!" Uvijek mi je Isus bio centar, i kada sam bila u blatu moga života. Ali u meni se tada lomilo sve što sam znala. Svećenici, karizmatici, duhovne obnove, zajednice, uzastopna upozorenja svećenika na lažne proroke.... E, kakve su borbe tada bile u mojoj glavi! Te noći sam plakala od straha. Svi smo plakali zbog nečega što nas je rastužilo, povrijedilo, ali kada plačeš od straha, i tako si sam, to su ledene suze. Buđenje te noći u tri sata je bilo strašno, iako se ponavljalo svake noći ta dva tjedna. Tada mu nisam znala značenja. Kao da je zlo koje me je tlačilo osjećalo da mu je otići pod Isusov Križ! Te noći nečije kandže su razdirale i parale već ionako izranjavanu dušu a ja ništa nisam mogla učiniti. Odlučujem otići, upoznajem Davora. Dok je on pričao svjedočanstvo svoga života u meni je snažno lupalo srce za koje sam znala da nije bilo moje. Sve se u meni treslo od straha. Nisam se ja plašila, nego se nešto u meni plašilo. Toliko sam tada bila blokirana ali mi je Bog dao da osjetim i znam da se zloduh koji je tada tlačio moju dušu, tako plaši Boga, koji djeluje kroz njegovog slugu. Ja sam samo čekala da počne moliti jer nisam više mogla disati. Mislila sam ugušiti će me, koliko se uznemirilo u meni. Znala sam u tom trenutku, čvrsto sam znala da je Bog tu. I evo, sada je moj trenutak, sad će me osloboditi od svega zla kojeg nosim, na sebi, u sebi, oko sebe. Od moga djetinjstva, pa do tada. Davor diže ruke, diže pogled ka nebu, čujem riječi : Abba, Oče..... Zna srce moje da se obraća Presvetom Trojstvu, i da Isus kroz slugu svoga polaže ruke na glavu moju i oslobađa dušu moja, koja je cijeli život to čekala! Srce mi jeca od nepoznatih emocija, čuo me je Otac moj Ljubljeni, nije zaboravio na mene, mada sam ja tako rijetko mislila na Oca! U mislima mi samo jedno - Oče hvala Ti što sam Tvoje dijete!!!!!! Hvala ti što si moj Bog!!!!!! Odjednom olakšanje, kao da teški teret pada s mene. Gušenje prestaje. Srce je mirno. Nešto se dobro dogodilo. Znam, osjećam. Ja, bijedni stvor, tako sam bila svjesna Isusove prisutnosti. Takva toplina mi je preplavila dušu i dok Božji sluga moli : O dođi, Stvorče, Duše Sveti, pohodi duše vjernika, poteci višnjom milosti, u grudi štono stvori ih. Ti nazivaš se Tješitelj, blagodat Boga Svevišnjeg, studenac živi, ljubav, plam i pomazanje duhovno! Darova sedam razdaješ, Ti, prste desne Očeve, od vječnog Oca obećan, Ti puniš usta besjedom! Zapali svjetlo u srcu, zadahni dušu ljubavlju, u nemoćima tjelesnim potkrepljuj nas bez prestanka! Dušmana od nas otjeraj i postojani mir nam daj, ispred nas idi, vodi nas, da svakog zla se klonimo! Daj Oca da upoznamo, i Krista, Sina njegova, i u Te Duha njihova, da vjerujemo sveudilj! Sva slava Ocu vječnomu, i uskrslome Sinu mu, sa Tješiteljem presvetim nek bude sada i uvijeke. Amen Toliki mir, ljubav i radost ispunja moje srce i dušu. Ti su osjećaju meni bili nepoznati. Oslobođena sam u Ime Isusa Krista, Sina Boga Živoga, koji je u Tijelu došao i Riječ je Tijelom postala i prebivala među nama. To su bile riječi koje sam čula. Te se rečenice sotona plaši. Zašto? Zato što je Bog u toj rečenici objavio Spasenje svemu svijetu. Prošlo je već godinu i pol od molitve. Ja od tada imam mir. U mom srcu, duši i u mom domu prebiva Duh Sveti. Bog me blagoslovio na svim područjima gdje blagoslova nisam imala. Znate kada sam bila na molitvi? 13.05. - Gospa Fatimska. Hvala ti Majko Marijo što si me uvijek zagovarala i trčala si Našem Ocu moleći za me da me pogleda. Isusa primam klečeći jer to silno želim. Primiti Živog Isusa, klečeći, Boga koji liječi moju dušu, jer On me je otkupio, On je za mene svoj Život dao! Za mene to dolikuje mome Bogu. Našem Bogu. Misa, Sveta Misa! Kako moja duša sada slavi Boga pod Svetom Misom!!! Ljubav prema Presvetom Trojstvu je neusporediva sa onom prije. U svakom čovjeku sada vidim Isusa jer za svakog je Isus umro! Nema više tuge, tjeskobe, nikakvih crnih misli. Samo za jedno Boga molim, da se mnome služi za Spasenje moje braće i sestara. Sve nas Isuse dovedi Svome Ocu! Ja sam svoje obraćenje i oslobođenje doživjela preko ruku laika. Moja obitelj napokon ima kćerku, sestru, unuku. Moj suprug napokon ima suprugu. Moji prijatelji napokon imaju prijateljicu. Baš onakvu kakvu me Bog stvorio. Moj suprug i ja dobili smo sina. Do tada nismo mogli imati djece. U trenutku kada sam zatrudnjela, apsolutno je bilo nemoguće da se trudnoća dogodi, za što imam i sačuvane nalaze. Tako je rekao svijet ali Bog je namjenio meni nešto drugo! I dok gledam naše dijete, zahvaljujem Bogu gdje sam sada. I što mi je sve dao. A gdje sam mogla biti... Nigdje! Bog je tako milosrdan! VELIČA DUŠA MOJA GOSPODINA, KLIKĆE DUH MOJ BOGU MOM SPASITELJU, JER VELIKA MI DJELA UČINI SVESILNI. SVETO JE IME NJEGOVO... Ma ne treba Bog činiti čuda! Ozdravljenja od neizlječivih bolesti, dizati djecu iz kolica koja su od rođenja bila paralizirana i oduzeta od kojekakvih bolesti!! Ali Bogu su čuda samo potrebno sredstvo a cilj mu je Spasenje duše. Ali ako Bog mora učiniti takvo čudo preko ruku jednog preobraćenog laika, da bi spasio svoje izgubljeno dijete, On će to učiniti. Jer Bog čovjeka beskrajno ljubi! Kakvo čudo u očima našim! Pa to samo Bog može! Zar ne? Po plodovima ćete me prepoznati - rekao je Isus. A plodova je mnogo u mom životu i životima moje obitelji. Ne samo da se proslavio u mome životu nego je preko mene vratio svoju djecu u okrilje Crkve, na životne ispovijedi, da se izmire sa Živim Bogom, da svetkuju nedjelju i blagdane, i da svi shvate koliko ih ljubi njihov Otac!! A ja sam mislila da ja nikada neću moći nikome donijeti ništa dobro. Ja sam svoju životnu ispovijed napravila kod patera Galaunera u Palmotićevoj, u Bazilici Presvetog Srca Isusovog. On je upoznat sa svime. Ulazimo samo na Vrata Milosrđa. Nema tih dobrih djela, molitvi, postova, i drugih žrtvi koje nas mogu spasiti. Ničim mi to nismo zaslužili. Samo Božje Milosrđe našeg Dobrog, Prekrasnog Boga. Kad pomislim na svoj život koji je iza mene, jeza me prođe. Toliko izgubljenog vremena u ispraznim, bezličnim razgovorima, izlascima, tražeći ljubav i prihvaćanje na krivim mjestima, u krivim stvarima i na krive načine. A more beskrajne ljubavi je neumorno tražilo mene. I vapilo za mnom. A svo to vrijeme ja sam mogla 'raditi' za mog Isusa. Ali eto, to je bio moj put. I kako bi rekao jedan naš prijatelj - Kad pogledaš u voćnjak, nisu sve jabuke zrele i spremne za branje. Isuse molim Te za one koji su u agoniji svoga života, koji se nalaze pred ponorom i više ne vide smisla u ničemu, koji misle da bi sve bilo mnogo bolje da ih nema, Ti ih Isuse, u zadnji čas ulovi za ruku, pogledaj ih, mnogo ih je. Ja to znam i osjećam. Kada bi samo znali kako je divno voljeti Tebe, potpuno Ti pripadati, slobodni od svakoga zla koje ih tlači. Isuse pogledaj na nas, jadne grešnike ovoga svijeta. Zbog grešnika Si došao. Gospodine Isuse Kriste, Sine Boga Živoga, smiluj se meni, grešniku. Zadnja su vremena. Borba za duše bit će sve strašnija. Ali tko je uz Tebe, Isuse, ničeg se ne boji. Osim grijeha, da ne povrijedi Tebe i isprlja dušu svoju. Ja znam da griješim svaki dan. Ali mi nismo anđeli. Bogu hvala, imamo ispovijed. Svaki dan. Pa kada duša osjeti potrebu, Bog čeka čovjeka. Kušnje su svaki dan. Ali Bogu hvala i na kušnjama. Jer one nas jačaju i oblikuju, da bi se Bog što bolje mogao služiti s nama. Moj život je Tvoj, moj Ljubljeni Isuse. Ti si Kralj moje duše. Vjerujem u Te. Ufam se u Te. Ljubim Te. Klanjam Ti se. Cijelim svojim bićem, divni Trojedini Bože. Kriste Kralju, hvala Ti što si me otkupio Krvlju Svojom. Neka Vas sve blagoslovi Svemogući Dobri Bog, Otac, Sin i Duh Sveti. Neka Vam Mir Svoj podari, i sve ono što je potrebno dušama Vašim. Ljubim Vas sve Ljubavlju Gospodnjom. Hvala Vam što ste pročitali moj život.
|