Prosinac
"Ne plači, ženo, za grijehom!" - Vidjelica je trpjela velike boli. Onda pod molitvom do&e dragi Isus kao Dotri Pastir. Bio je jako visok, a obušen u bijelu haljinu i zaogrnut nježnocrvenkastim pla^ stom, čiji Mu je kraj bio prebačen preko desne rja ke. U desnoj ruci držao je veliki bijeli pastirski štap, a na lijevoj ruci je nosio već postariju ovcu. Dobri Pastir, dragi Isus, stavi ovcu pred vidjelicu i kaže joj: "Ova ovca se izgubila, pa sam je Ja donio pred tebe!"
Tidjelici nije bilo jasno što ovo viđenje zna-5i. Ali za kratko vrijeme dobije glas od žene u grijehu, neka joj Isus pomggne, da joj se vrati priležnik, s kojim je živjela dulje vremena, a ko^ ji ju je već više puta ostavio,a sada je zarobio drugu u lance tame.
Isus sluša plač žene bludnice, pa joj ovako pc^
- 241 -
prosinac 1975.
ručuje: "Ne pla5i,ženo, za grijehom što se uđaljio od tebe! Plači nad dušom svojom, koja živi u grijehu! Očisti se i živi u Zakonu Mojemu!"
Ista žena ima teško bolesna sina, već mladića. Isus dragi kaže za njega: "Trpi za roditeljske grijehe!" (12B M-13)
"Smušena ženo!" - Feke nametljive osobe, htjele su se pokazati važne, kao ugledne u no.rodu. Za je^ dnu od njih, koja se u tome posebno istakla, dragi Isus reče: "SmuŠena ženo! Znam tvoje misli i ono što u tvqjemu srcu leži." Veliki je to ukort
(12B 13) 3. Srij - Sv. Franjo Ksaverski
"To je Moj Apostol ljubimac, Ivan!" - Vidjelica je molila sv^je večernje molitve. Bila je potfese^ na do dna duse. ViJe riije imala snage za sivot, koji joj zadaje sve nove boli. Stane, i počne 'mis^ liti: Ima li još igdje srce koje žarko kuca za Bo ga u siromaštini, u duhu poniznosti i čistoče? On da pomisli na Isusove Apostole. Učini joj se, da je Ivan ljubimac bio Isusu najvjerniji. Ostali, s raznim manama i nedostacima, svi su Ga bili ostavili*.
Kad je počela dalje moliti, gle čuda. Dođemlad povjek od svejih 35 godiha. Imao je krupne oči i lijepo mladoYiko lice. Duga kestenjasta kosa prekrivala mu je ramena. Bio je obučen kao u Isusovo doba. Haljina mu je bila do prstiju na nogama. Obuća s remenjem bila je vezana oko nogu. Mladić je stajao u zraku, do jedan metar od vidjelice, i sažalno je promatrao.
Na to ona ponr'isli: "Bože moj, kakav je to mladić izstarih vremena, u ovoj modernoj eri?"
Nad glavom mladića odjekne Glas: "To je Moj Apostol ljubimac, Ivan!"
Apostol Ivan zadržao se oko četvrt sata, a onda je pošao u pravcu ćtkuda je i došao. Zaputio se prema jugoistoku, pa ode gore i nestane u visi. nama.
U razgovoru o Viđenju, bilo je riječi i o tome
- 242 -
prosinac 1975.
đa su svi Apostoli, prije dolaska Duha Svetoga, imali nedostataka, netko više, netko manje. Usred razgovora Gospodin to potvrdi Riječira:
"Svi su imali svojih nedostataka!" (12B 14; Mg)
Nebeska Majka u ljubičastom plaštu (Došašće) Za vrijeme Svete Liise vidjela sam Nebesku Liajku s Malim Isusom u naručju. Draga Gospa bila je zaogr^ nuta ljubičastim plaštom, koji je ispod vrata *bio skopča^* Po plaštu su bile kao crkvene izradbe. Preko glave imals. je rubac, također zagasite boje. Nebeska Majka žurila se sa zemlje u Nebo, preaa Istoku. Okrenula se i gledala vidjelicu, i svijet na zemlji. Onda je nestala u visinama. (12B 15)
Opustošeni samostan - Jednom samostanu časnih sestara bio je posuđen dio knjige "Isus nas zove". Kad je Knjiga zatražena radi uveza, iskrsle su ne ke pdteškoće. Rekoše da je dotična sestra obolila, a oni knjigu ne mogu pronaći. Vidjelica se prepla. šila da su Riječi Gospodinove propale, pa se jako ražalostila. Onda je u vilenju doživjela dotični samostan. ^
Hodala je oko njega u zraku, ali na žalost va_ ni nije bilo niti jedne redovnice. Okoliš samosta_ na bio je zapušten, kao da u samostanu nema života. Dvorište i staze obrasli su' dračea i korovom.
Upita vidjelica Gospodina: "Gospodine, zar nema'nikoga ovdje, a Tvoje Riječi su dane ovdje?"
Nikoga nije bilo vani, da primi Gospodina unut^ ra, među njih. A i iznutra, samostanska je zgrada izgledala suviše prazna i zapuštena. Fao da nema nikoga u njoj. Duh Božji nestao je iz nje. Otišla sam tužna i puna boli sa lica mjesta, bez knjiga.
(12B 15-10
Otac Nebeski pregledava vinograd - Vidjelica se nađe negdje na jugu, u lijepom vinogr^du, na kra^ nim brežuljcima, koji su se dizali do u Nebo. Gro^ žđe je bilo bijelo, ružičasto, rumeno i crno. loa lo je bobe velike kao vrtne jagode. Vinograd je bio prekrasno obraSen, kao stvoren.
- 243 -
prosinac 1975.
Onda nad taj vinograd dcfe Bo^ Otac e^e-^ki. Malo je nad njim hodao u zračnom prostonj^ a zatim se spusti na tlo. Prolazio je redovir-^ i pregledavao, da li je sve u redu.
Vidjelica je stajala na podnožju vir. grsda, udaljena pedesetak koraka. Gleda ona to krasno grožđe, te velike i lijepe bobe, pa upiti Oca Nebeskoga: "Gospodine i Bože naš, tko obra'uje taj lijepi vinogrsd?"
Bog Otac stane i odgovori: "U ovon vinc^redu rade duše, ljudi sa zemlje!"
Na to vidjelica usklikne: "Zato i jest tako li jep, što Ti, Gospodine, radiš zajedno s dušama!"
Bog Otac je rekao vidjelici, da će i ona u tom vinogradu raditi i ostati. A njoj bilo žao, što se više neće vra.titi natrag među svoje^ što mora ostati ovdje, gdje više neće vidjeti niko^'a pozna^ toga. Da se nekako utješi, pomisli! "Ai.Q se već neću vavratiti, bar ću se u toj pustinji najesti krasnoga grožđa!"
Vidjelica se dulje vremena Zđ.držals, u toj nepo znatoj prirodi, koja se uzdizala prema Nebu.
(12B 16)
Sveti Mihael s mačem u ruci
Za vrijeme molitve ugledam nad kugloni zemaljskom velikog Svetog Mihaela Arkanđela. Bio je obučen u oklop, na glavi je imao kacigu, a u desnoj ruci veliki mač, okrenut prema zemlji. Stajao je nad zemljom i gledao. Čeka čas, ^aloge s NeLa, da uda_ ri zemlju i stanovnike njezine. (12B 13)
Pavao VI. dolazi po vidjelicu - U molitvi sam do-živjela prekrasnu crkvenu zgradu*. U njoj je bio Nebeski uređaj, sve sveto. Oltari su bili svečano obučeni. Ali u crkvi nije bilo nikoga, pra^na je bila. I nekoga kao da se čeka. PoTislik u sebi: "Tko li će doći u crkvu, da su je tak'o uredili?"
Na to se čuo veliki Glas iz Svetohr^nista: "Fa. pa Pavao VI. dolazi u N.!"
Na to se uzbunim i kažem:"Šta će on na. selu!"
Glas odgovara: "Doci će po teb&!"
- 244 -
prosinac 1975.
I još se vise uznemirim, pa pri-.i;eti*: "Već ni hodati ne mogu od raznih muka, kuda da još idem?"
(Pis 5-331.)
Na blagdan Bezgrješnog Začeća, u pol bijela da_ na (oko 14-30), ovako progovara Ketesna ^la.jk&: "... Moje Bezgrješno Srce pobijedit će u ovom vre_ menu..." (12B 26)
Bestidnica sjedi na kugli zemaljskoj - Išla sam po nekakvoni terenu, kao na zapadu. I na taj teren bio je stavljen globus, velik kao okr*jgli stol. Onda doče neka ženska, zaogrnuta jedir,: ogrtačem. Popne se na tu "kuglu zemaljsku", sjećne na nju, raskopča svoj ogrtač i razgali se.
A ja kako sam došla, i gledam, i rekoh: "Bože moj, pa kud se je ta popela! Sad će svi koji budu tuda prolazili vidjeti njezinu golotinju."
Onda dc3:e Glas s Neba: "Ova bestidrica vuče korijenje od praroditelja Adama i Eve!"
Viđenje je bilo pod Svetom Žrtvon. (125 1?)
(cko 14.XII.)
"Pogledaj te razgalite figure!"
Par dana iza toga, opet u domu Božjeru, za vrijeme Svete Mise, odigrao se ovakav prizor vifenja. Odjednom začujem prasak smijeha. Pogledar, a to se đavao previja od soijeha i kažiprston desne ru^ ke pokazuje prema Svetištm "Julka, pogledaj te razgalite figure s njihovim aparatina!"
Četiri mlade cure, u kratkim suknjara, bestino raširenih nogu, sjedile su leđima okrenute modernom oltaru, a prostotom prema svijetu. Zato je ia vao tako uživao u njima. Jer ove cure, predstavnice su nečedno obučenih ženskica, što ih svećenici uvods u Bogoslužje za čitanje Poslanice i slično.
(123 18)
Kaže Gospodin u ove dane meni:
"Uvukao se modernizam u klerikalizam
i hoće da u srcina ljudi
ugasi i zainjs svjetlo!"
- 245 -
prosinac 1975.
'A ja kažem: "Gospodine, a kako ću to označiti?"
- ""Zapiši! Znaju Moji ljudi, koji Meni služe, da mnogi svećenici i časne sestre ne valjaju!" (p.r?.)
Dragi Isus mete metlom - Za vrijeme Svete Mise ma li prostor ispred glavnog Oltara pretvorio se u ** veliku zemlju. S istočne strane, iz Neba, došao je na taj nepoznati teren dragi Isus'. Najprije je ozbiljno gledao po toj zemlji, a onda počne s velikom metlom od suha pruća mesl;i na*mnogim mjesti ma. Negdje je meo dulje, negdje kraće. Kać se je od čišćenja umorio, sjedne na zelenu travu na livadu.
A ovdje ondje po toj livadi cvale su plave lju "bičice', kao u hrpicama. Odjednom netko donese veliki misni Kalež i stavi ga pred Isusa, malo u stranu.
A od velikog Isusa postao je Isus Dijete, u d^ M od 3**4 godine. Onda je Mali Isus brao ljubicice! Pogleda vidjelicu, a orta Ga upita: "Gospodine, za koga bereš te ljubičice!"
Mali Isus s.e nasmiješi i kaže jcj: "Uzmi, ova prva je za tebe!"
* Vidjelica na to prihvati ubranu kiticu ljubiči_ ca u desnu ruku.
Mali Isus je nabrao još 9 do 10 kitica ljubitn ca i stavio ih je ovdje ondje uz Kalež.
Gledajući Malog Isusa kako slaže te kitice lju^ bičica uz Kalež, upita Ga vidjelica: "Gospodine, a što znače te kitice ljubičica oko misnoga Kale-ža?"
Mali Isus se nasmiješi i podigne Glavicu i ka-že: "Volim ponizno srce, čisto srce, iskreno sr* ce! - Volim srca ponizna, čista, iskrena!"
Malo iza toga Isus nestane s toga terena. (14.XII.NEDJ.-Sv.Kalist, papa) (12B 18 + Pi)
Dječica igraju kolo oko Malog Isusa - Dok sam se molila u svojoj sobi, kod kreveta, najedanput do-đe živi dragi Isus nad moju glavu. Stoji u zraku
- 246 -
prosinac 1975.
i gleda na mene, kako se molim.
Najedanput odem ja s Njime na nepoznati teren, na jugu. Ali to nije bilo na zemlji. Na tom se te renu veselo igrala četica nejake dječice, što dje^ čaka, što djevojčica. Bili su u dobi od tri do če^ tiri godine. Svi su bili bosi.
A Isus dragi je stao, pa ih gleda sav sretan. Naslađuje se s njima, kako se to oni igraju. Haje_ danput od velikog Isusa postane Isus Dijete. I sta_ ne među njih, u sredinu.
A oni, kad su vidjeli da je Mali Isus stao me-đu njih, podigoše se na nogice, opkoliše Ga, i iih vate se u kolo oko Njega. I onda, držeći se za ru čice, naprave tri koraka u desno, pa gledajući svi 'zaljubljeno u Malog Isusa dignu nogicu prema Njemu. Onda naprave tri koraka u lijevo, pa dignu drugu nogicu.
Čak sam se smijala kako to oni onako malešni ovako dražesno igraju kolo.
A Isus dragi ih razdragano gleda, pa im se sir_i ješi.
Igrali su to kolo oko Njega valjda i pola sata. Poslije, kad su posustali, posjedaju Mališani po tlu. A dragi Isus je sjedio među njima, kao da je njihov brat i drug. Bio je među njima tako sladak i razdragan.
Dok sam u blizini stajala i promatrala, upitam: "Gospodine, a tko su ta djeca? Odakle su, da nij^ dno dijete ne poznam?"
Onda odgovori Glas s Neba, Bog Otac Nebeski i Duh Sveti - nad tom grupicom, nad njima: "To su Anđeli s Neba!"
Djeca s Neba, koja su živjela na zemlji.
Bila sam tako razdragana, promatrajući ovaj pii^ zor, da sam zaboravila, gdje sam stala u molitvi.
(12B 19;JHgnt)
Dolazak Malog Isusa s Neba na zemlju - U Došašču, za vrijeme jedne Svete Mise, zbio se je ovakav prizor. Na istoku spustio se s Reba prema zealji
- 247 -
prosinac 1975.
širok prekrasan put. S obiju strana puta, skroz od Neba do zemlje, bila su po dva reda velikih Anđela u bjelini. A gore, pri početku puta, Mla je nebnica (baldahin) , koja se upotrebljava, kad se u svečanim procesijama nosi Presveti Oltarski Sakramenat.
Onda tim putem veselo potrči Mali Isus i sjedne nasred nebnice. Dragi Mali Isus je bio veseo, i gledao je prema zemlji. I onda se na tom baldahinu zaigrao, kao da Ga nešto zanima.
Cijelo Nebo, svi Stanovnici njegovi, Sveci, bili su okrenuti prema Isusu i zemlji, i s radošću su gledali kako On silazi na zemlju. Na tisuće Anđela pratilo je Maloga Isusa na tome putu. A oni mnogobrojni veliki Anđeli, što su bili u počasnim redovima držali su nad tim putem kojim je prolazio Mali Isus ve^ like široke trake. Trake su bile bijele kao snijeg, a dugačke oko četiri metraiširoke oko tri prsta. I još su trake bile pri dnu savite kao u luk. Sav put, kojim se dragi Ma li Isus spuštao na zemlju, bio je okićen tim trakama. Silaženje Ma^Log Isusa s Neba na zem^ lju bilo je jako časno i svečano.
A nebnicu nije nitko nosio, sama se polako ^puštala prema zemlji.
Kad sam to pisala imala sam dojam, da je dolazak Malog Isusa na zemlju prilikom Utjelovljenja. Jer On nije.nikada stvoren (kao Bog). Njemu nema početka. On je od vijek vjekova. I onda, kad je dolazio na zemlju, prilikom Utjelovljenja, Nebesnici su to ovako svečano proslavili. (12B 20; Mgnt)
Ne polažu važnosti na Riječi Božje - Ujutro iza molitve, doživi u viđenju svećenike samostana u mjestu, kako svaki obavlja svoje poslove. Samo je^ dan između njih, a on je ovdje više kao gost, pa^ ljivo usput prati vidjelibu, i želio bi joj se približiti, da čuje Riječi Gospodinove. Ostali na
- 248 -
prosinac 1975.
to ne polažu važnosti. Vidjelica gleda u njega, i željela bi mu puno kazati o lijepome Bogu. (12B 21)
Svećenik iz pakla smeta je pod molitvom - Ovakav doživljaj sam imala kroz 14 dana i noći. Što god sam radila i kamo god sam pošla, osjećala sam oko sebe veliki nemir. Kad počnem moliti još gore. Dr žim Krunicu, a osjećam toliku tjeskobu i toliki bol, da mislim da ću se raspasti. Tako kod kuće, tako u crkvi. I onda stalno lupa po kući. Jednom je tako halabučilo oko mene, da sam se uplašila i glavu sakrila u krevet, da ne vidim što je. Ispovijedim se, ali i dalje ista buka.
Jednog jutra, pod molitvom, smognem snage i za_ vapim iz dna duše: "Gospodine, smiluj mi se! Ti znaš da želim Tebi služiti i moliti se!"
Onda ugledam u neposrednoj blizini sve&iika s rogovima na glavi, kako šeta uz kauč. Bio je viso ka stasa, krupan, jak, svijetle puti lica,, velikih očiju. Kosa mu je bila više bjelkasta i začeš ljana. Bio je obrijan. Moglo mu je biti do 40 godina. Imao je na sebi tnantiju, ali nisam raspozim la kojemu redu pripada. Hodao je i kružio uznesireno i nervozno ipo prostoriji.
Uplašila satn se i počela skrušeno moliti i od onda nestane zauvijek.
Kasnije sam pod molitvom pitala Gospodina, tko je to. Odgovor je glasio: "To je svećenik đavao iz pakla!"
Onda sam to tako shvatila, da on kao svećenik ima težnju za molitvom. Pa s&d hoda, traži... Jer u određeno vrijeme, iz pakla su svi pušteni, da nas napastuju. Dolaze, pa nam smetaju u molitvi. Kad hoćete najžarče moliti, onda do3e pa vas uzne^ miruje, a poslije se smije. Prave nam zapreke u obavljanju dobrih djela. (12B 23-24)
"To je Moj sluga, pravedni Stjepan!" - Za vrijeme Svete Mise zbilo se ovakovo Viđenje. Na jugoistoku, u jednome mjestu na nepoznatome terenu, diza-
- 249 -
prosinac 1975.
la se jedna crkvena zgrada. Tlo je tamo više kame nito, a zgrada je bila sr^dnje veličine. Bila je** zidana u starinskome stilu, ali je bi].a vrlo lijepa i pnvlačna. U sredini, nad ulazom, bilo je malo uzdignuto, kao toranj, ali na vrhu ravKo.
Do te crkvene zgrade, sinagoge, vodio je širok kamenit put. S desne strane sinago^e bio je mali brežuljak, a s lijeve strane vrt zasađen povrćem.
Odjednom iz sinagoge izadu grubi ljudi^ vodeći jednog mladića. Izvedu ga na put, pedesetak metara od sinagoge. Onda pograbe kamenje i počnu ga žestokom srdžbom bacati u mladića. Kamenje su uzi mali pokraj puta, trčali su po njega do brežuljka^ i dodavali ga onda jedan drugome.
Mladić se je međutim okrenuo prema bogomolji. Kad ga je prvi kamen pogodio, kleknuo je i sklopio ruke. Nakon još par teških udaraca srušio se na tlo^ licem prema sinagogi. Lokva krvi prekrila je njegovo tijelo.
A u blizinJ. su bile žene, koje su se zgražale nad tim djelom. I djece je bilo tamo.
Za vrijeme tih muka Nebo je bilo otvoreno. Cijeli prostor je zasjao u sjaju, kad su ga ubijali. Kad su ti nemili ljudi bili započeli svoj krvavi ^posao, pojavio se živi Isus^ Stao je nad mladićen^ u visini od desetak metara^ i pažljivo nagnut nad njim, ostao tako.
Kada je mladić usnuo u Gospodinu, Bog OtQc i Duh Sveti dočekali su njegovu dusu.
S lijeve strane mladićeva tijela, pokraj njegove glave, stajao je velik Anđeo. Držao je u ruci Knjigu s crnim koricama i gledao je u mladića.
Vidjelica je stajala na putu u bogomolju, udaljena dvadesetak koraka od mladića. Kad je mladić preminuo, pristupi s n&poznatim ljudima i ženatna i u tuzi se pomoli.
Onda su uzeli njegovo tijelo i odnijeli ga iza sinagoge. Kuda su ga odnijeli vidjelica ne zna, jer je u taj čas prestalo Viđenje.
- 250 -
prosinac 1975.
Onda vidjelica upita Gospodina, tko je ovaj mladić. Iz Neba se začuje Glas: '
"To je Moj sluga, pravedni Stjepan! -U Meni je usnuo i živjet će
u vijeke vjekova u Mojoj Slave.Amen.Amen.Amen." Nebo je pjevalo hinmu Gospodinu dovijeka!
(12B 25-26)
|