lalelu napisao:
SlijepiPutnik napisao:
-"NE, JOŠ" je dar koji nas uči strpljivosti i jača u odluci da ustrajemo, sve kako bismo postali svjesni da dobiveno nije rezultat naših napora već nezaluženi dar Božji. Tako na putu molitve zadobivamo mnoge kreposti: strpljivost, ustrajnost, vjeru, pouzdanje... Pa se velikom zabludom čini mijenjati duhovnost (molitve-formule) u nedostatku željenih rezultata, jer to pokazuje sebičnost i usmjerenost na sebe (želje i osjećaji), a ne na Boga i Njegovu Volju (koji zna bolje od nas što i kada je za nas najbolje).
-"NE, JER IMAM NEŠTO BOLJE ZA TEBE" - ovo je dar kojim nas Bog čuva od mnogih zabluda i križeva u koje bismo upali izabirući nešto protivno Njegovoj Volji. Mi smo u svojoj ograničenosti spremni poželjeti nešto što nam je na štetu, a Bog nas od toga želi sačuvati i želi nas učiniti sretnijim i radosnijim nego što bismo mi to mogli sami u svojoj ograničenosti, čak i poželjeti.
Eh sad ili Bog testira moje zivece vec 15 godina sto je svakako jako dugo.
Ili priprema nekoga princa iz bajka za mene, kad mi vec ne da nekog normalnoga za mene

Možda Bog čeka da umiriš živce kako bih mogla prihvatiti onoga kojega očekuješ! Možda taj budući strpljivo čeka i moli, neku osobu punu samopuzdanja, vjere, ustrajnosti, i po njegovim kriterijima "normalnu". Hoću reći kako nas nekada naša očekivanja mogu ostaviti u hibernaciji, bez da se trudimo raditi na sebi, i ostavljaju nas u nemogućnosti da primimo ono što molimo ili čak još i više.
Pogrešno je Boga kriviti za svoje propuste...a pogotovo se odupirati Njegovoj volji. Jer bježanje od križa samo povećava njegovu težinu!
Više bi ti koristilo moliti za snagu da prihvatiš Božju volju, pa bilo to i da budeš sama.