www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 sij 2019 00:14

Vrijeme na UTC [LJV]
Započni novu temu Odgovori  [ 44 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 28 tra 2009 18:38 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 16 ožu 2006 15:36
Postovi: 7076
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 16 zahvala
Vjeroispovjest: katolikinja
Slika
Dobro je da smo ovdje došli da mislimo na svoje drage pokojnike. Mnogi, na koje danas ovdje mislimo i kojima danas zahvaljujemo, bili su nam vrlo blizi. Poznamo njihove čežnje, njihove vlastitosti, njihovu ljubav i njihove želje, njihove radosti i oduševljenja, doživjeli smo s njima lijepe trenutke života i njih često vjerno do kraja pratili.
sveta i spasonosna misao moliti za mrtve da im se oproste grijesi (2 Mak 12, 46), za njih je prinosila i molitve“ (LG 50). U sve četiri euharistijske molitve Crkva za vrijeme svete mise moli za pokojne:

1. „Spomeni se, Gospodine, slugu i službenica svojih, koji otiđoše pred nama obilježeni znakom vjere te spavaju snom mira“ (iz 1. euharistijske molitve)

2. „Spomeni se i naše braće i sestara, koji usnuše u nadi uskrsnuća, i svih koji preminuše u tvom smilovanju: privedi ih k svjetlu svoga lica“ (iz 2. euharistijske molitve)

3. „Našu pokojnu braću i sestre i sve koji u tvojoj ljubavi prijeđoše s ovoga svijeta dobrostivo primi u svoje kraljevstvo gdje se i mi nadamo s njima vječno uživati u tvojoj slavi kad otreš svaku suzu s naših očiju“ (iz 3. euharistijske molitve)

4. „Spomeni se i svih onih koji preminuše u miru Krista tvoga i svih pokojnika kojih je vjera samo tebi znana“ (iz 4. euharistijske molitve)

„Komuniciranjem duhovnih dobara, oni na zemlji i oni koji su umrli uzajamno pomažu jedni druge po ljubavi i molitvi“ (Drugi vatikanski sabor). Preko molitve mi s pokojnicima koji su otišli „tamo“ nastavljamo i dalje komunicirati. Molitva za pokojne jača je komunikacija od razgovora u površnim i usputnim zemaljskim susretima. Istina, Bog kršćana nije bog srdžbe, koji neprestance broji samo naše grijehe, mane, pogreške i propuste da bi nas odvojio za „dan gnjeva“ (dies irae), nego je on milosrdni Otac (usp. Lk 15). Isus je najbolja slika Boga milosrđa. O tome svjedoči i jedan evanđeoski prizor. Kada su pred Isusa doveli ženu zatečenu u preljubu (Mojsijev zakon nalaže da se takvi kamenuju), Isus je pisao prstom po pijesku. Jeste li ikada izgubili nešto u pijesku i pokušali to ponovno pronaći? Ako jeste, onda znate kako je to teško ponovno pronaći, jer pijesak sve guta, on sve briše, u njemu sve nestaje. Pred Bogom Isusa Krista nestaje grijeh kao sve ono što je zapisano u pijesku. Krist je pokazao da Bog oprašta i u posljednjem trenutku, kada se čini da su već svi vlakovi protutnjili i da smo izgubljen slučaj (usp. Lk 23, 39-43). Osim toga u kršćanskom Vjerovanju se kaže: „(vjerujem) u oproštenje grijeha“. No, ta nas vjera svakako ne oslobađa obveze da za naše pokojne molimo i stoga neka se naš posjet grobljima ne svede samo na čišćenje grobnog mjesta, postavljenje cvijeća i paljenje svijeće. I to je svakako i lijepo i hvalevrijedno, ali potrebno je još nešto više od toga – moliti se za duše pokojnika. Moliti za duše pokojnika potrebno je kako bi smo sa još većim pouzdanjem mogli vjerovati da će naši pokojnici dospjeti u „mjesto“ gdje će im Bog otrti svaku suzu s očiju, gdje smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka ni boli (usp. Otk 21, 4). Po našim zagovornim molitvama postaje izvjesnije ono što u misi svakodnevno spominjemo: „Tvojim se vjernima, Gospodine, život ne oduzima već mijenja“ (Rimski misal). Molitvom pomažemo našim vjernicima da im njihova smrt postane dobitak (Fil 1, 21).

II..
Slika

Naši pokojnici nisu odsutni,
nego samo nama nevidljivi.
Svojim očima punim sjaja
oni gledaju u naše oči pune tuge.
(Aurelije Augustin)
Slika
I sve vas ovdje sada pozivam da se za njih pomolimo Bogu:
Bože, ne zataji djelo ruku svojih,
Molimo te za naše pokojne koje si stvorio.
Ne možemo vjerovati da je sve ono
što su oni nama u životu značili
izgubljeno.
S njima koji su otišli pred nama,
Ujedinjujemo se sada u vjeri
Koju su i oni sami čvrsto vjerovali do kraja,
U tebe, njihovog, i našeg Boga,
Koji živi za nas danas i u sve dane
U vijeke vjekova

III...
-Slika
Iz dubine:
Iz dubine vapijem k tebi Gospode:* Gospode usliši glas moj.
Neka paze uši tvoje:* na glas moljenja mojega.
Ako na bezakonja budeš gledao, Gospode:* Gospode, tko će ostati.
Ali je u tebe smilovanje:* i radi zakona tvojega uzdam se u te, Gospode.
Uzda se duša moja u riječ njegovu:* ufa se duša moja u Gospodina.
Uzda se duša moja u riječ njegovu:* ufa se duša moja u Gospoda.
Od straže jutarnje sve do noći:* neka se ufa Izrael u Gospodina.
Jer je u Gospodina milosrđe:* i obilno u njega otkupljenje.
I on će otkupiti Izraela,:* od sviju bezakonja njegovih.
Slika .

IV...
Molitva:
Pomolimo se
Bože života, u tvoje ruke stavljamo život svih naših pokojnika. Ti poznaš njihov život: njihovo rođenje, rast, njihovo zanimanje i rad.
Ti poznaš njihove strahove, njihove brige i nastojanja za obitelj i za sve što im je bilo povjereno.
Ti si bio uz njih u danima njihovih borbi i njihove bolesti. Ti jedini poznaš njihove boli i njihove misli u posljednjim danima.
Vjerujemo i priznajemo da te naši pokojni sada gledaju sa svim našim prijateljima i znancima, onakvoga kakav jesi:
Vjerujem u jednoga Bog

V...
Slika

Poimenično spominjanje
U našoj žalosti usmjeravamo svoj pogled na križ Isusa Krista i u čvrstoj vjeri priznajemo: Ovo nije kraj I naš Bog je Bog živih. Više od tijela nama je ostalo njihovo ime.
Ova imena sada ja ovdje izgovaram (misliti na pojedina imena)
(Ovdje se mogu glasno izreći imena svih koji su umrli od Svih Svetih prošle godine a netko od njihove najbliže rodbine dođe i zapali malu svijeću, već unaprijed pripremljenu, koju se postavi negdje na vidljivom mjestu i koje bi gorjele za vrijeme svetih Misa u crkvi makar kroz osminu Dušnog dana)
Gospodine, Bože, sjeti se njihova imena kojeg su primili od roditelja
Tim imenom su oni nama bili poznati i mi smo ih voljeli
I njihova imena su nam ostala poslije njihove smrti, a ti si ih zauvijek upisao na dlan svoje dobrostive, očinske ruke.
Oslobodi me, Gospodine, od smrti vječne. U dan onaj strašni:* kad se stanu kretati nebesa i zemlja:* Dok budeš dolazio suditi svijet ognjem.
Uzdrhtao sam ja, i strašim se, dok dolazi pretresanje i buduća srdžba.
Kad se stanu kretati nebesa i zemlja
Dan onaj dan srdžbe, bijede i nevolje, dan velik i gorak jako.
Dok budeš dolazio suditi svijet ognjem.
Pokoj vječni daruj njima Gospodine i svjetlost vječna svijetlila njima. (Može i neka druga pjesma)
Oslobodi me Gospode, od smrti vječne, u dan onaj strašni: kad se stanu kretati nebesa i zemlja: Dok budeš dolazio suditi svijet ognjem.
Uskrslom Gospodinu obratimo se s povjerenjem:
Oslobodi ih, Gospodine!
Oslobodi ih, Gospodine!
Od svakoga grijeha! Oslobodi ih
Po Utjelovljenju tvojem: Oslobodi ih
Po križu i muci svojoj: oslobodi ih
Po smrti i uskrsnuću svojem: oslobodi ih
Po dolasku svojem u slavi: oslobodi ih
Dobri Bože, u tvoje ruke preporučamo našu pokojnu braću i sestre. Čvrsto vjerujemo da su oni s Kristom. Zahvaljujemo ti za sva dobra kojima si ih u njihovom zemaljskom životu obasuo. Prije svega zahvaljujemo za sve dobro i lijepo što smo s njima doživjeli. Zahvaljujemo ti za sposobnosti i mogućnosti koje si im darovao. Oprosti im njihove slabosti, pogreške i grijehe. Molimo te, primi ih i daj im stan i domovinu kod sebe. Nama pak, koji ostajemo daj snagu da budemo jedan uz drugoga, da se tješimo i jačamo u vjeri dok se svi skupa ne sjedinimo s tobom i s njima. Po Kristu Gospodinu našem.
, mane, pogreške i propuste da bi nas odvojio za „dan gnjeva“ (dies irae), nego je on milosrdni Otac (usp. Lk 15). Isus je najbolja slika Boga milosrđa. O tome svjedoči i jedan evanđeoski prizor. Kada su pred Isusa doveli ženu zatečenu u preljubu (Mojsijev zakon nalaže da se takvi kamenuju), Isus je pisao prstom po pijesku. Jeste li ikada izgubili nešto u pijesku i pokušali to ponovno pronaći? Ako jeste, onda znate kako je to teško ponovno pronaći, jer pijesak sve guta, on sve briše, u njemu sve nestaje. Pred Bogom Isusa Krista nestaje grijeh kao sve ono što je zapisano u pijesku. Krist je pokazao da Bog oprašta i u posljednjem trenutku, kada se čini da su već svi vlakovi protutnjili i da smo izgubljen slučaj (usp. Lk 23, 39-43). Osim toga u kršćanskom Vjerovanju se kaže: „(vjerujem) u oproštenje grijeha“. No, ta nas vjera svakako ne oslobađa obveze da za naše pokojne Blagoslov:
Bože, sjeti se svoga naroda koji se danas sjeća svih koji su pred nama otišli u vječnu domovinu. Utješi svoj narod i čuvaj ga od sumnji i zdvajanja. Jačaj svoj narod u vjeri u uskrsnuće tvoga Sina. Očuvaj svoj narod

VI...
Slika


Molitva za bolesnike - Molitva svetog Augustina

Pogledaj, o Gospode, na one koji su budni, ili gledaju, ili plaču večeras i neka tvoji anđeli čuvaju one koji spavaju.
Njeguj bolesne, o Gospode Isuse.
Odmori one koji su u brizi.
Blagoslovi umiruće.
Umiri one koji pate.
Smiluj se ožalošćenima.
Zaštiti one koji su u tvojoj slavi
Poradi ljubavi svoje.

VII..

Amen.

Slika

'Tvojim se vjernima, Gospodine, život mijenja a ne oduzima. I kad se razori dom ovozemnog boravka, stječe se vječno prebivalište u nebesima' (Pokojničko predslovlje). Tim svjetlom vjere pratimo nasu dragu (navedi ime) na posljednji počinak. I izričemo joj iskreni hvala za sve dobro što je učinila.. Zahvaljujemo joj i za sve trenutke koje je s nama provela . . Ovo nije dan žalosti, nego zahvale i radosti što se Gospodin vidljivo očitovao u ovoj svojoj skromnoj službenici.

Stoga, neka je blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista. Otac milosrđa i Bog svake utjehe. On nas tješi u svakoj nevolji našoj. On će dobrostivo privesti i ovu našu dragu sestru u prostranstva gdje tuge više neće biti, već pokoj, mir i radost u Gospodinu. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

_________________
SlikaPrepusti Gospodinu putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi. Ps 37,5


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 tra 2009 18:42 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 16 ožu 2006 15:36
Postovi: 7076
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 16 zahvala
Vjeroispovjest: katolikinja
MOLITVA SVETOM JOSIPU ZA SRETNU SMRT

Slavni sveti Josipe, za onu neiskazanu sreću koju si imao na zemlji kada su kod tvoje smrti bili prisutni Isus i Marija i u smrtnoj te borbi pomagali, jačali i tješili: molim te ponizno, isprosi i meni tu milost na smrtnome času junački odbiti bijesne navale nečistoga duha i blaženo umrijeti. Uzvišeni branitelju umirućih, budi mi u pomoći u tom strašnom času; isprosi mi milost u tvojemu naručju uzmoći izustiti slatke i utješljive riječi: Isuse, Marijo i Josipe, u vaše ruke predajem srce i dušu svoju! Amen.

Slika

Sveti Josipe, pored tebe su bili Isus i Marija kada je došao trenutak da se vratiš u kuću Očevu. Zato je pravo da ti se kršćani obraćaju kao zaštitniku i tješitelju umirućih. Molimo danas za tvoju pomoć u posljednjim trenutcima našega zemaljskoga života. Izmoli nam milost da ovdje živimo kao ti; u pravednosti i čistoći, u prisutnosti Isusa i Djevice Marije, te ne budemo odijeljeni od njih ni onoga dana kada će nam doći posljednji čas. Daj da poput tebe budemo i mi primljeni u kuću Očevu i da naš život bude preobražen u vječne radosti kod Gospodina. Amen.

Slika

Molitva za pokojne

Gospodine Bože ,u svojoj očinskoj dobroti budi milostiv
dušama u čistilištu.Očisti ih od svake krivice duše koji si
pozvao s ovoga svijeta,primi ih u domovinu svjetla i mira
i u zajedništvo tvojih vjernika.
Daruj im udio u vječnom blaženstvu u Tvome Kraljevstvu.
To Te molimo po Kristu,našem Gospodinu.
Bože,Stvoritelju i Otkupitelju svih vjernika daruj dušama
Tvojih slugu i službenica otpuštenje svojih grijeha.
Neka našim pobožnim zagovorom postignu oproštenje
za kojim su uvijek čeznule.Slika

Gospodine kako Ti želiš, neka Joj bude
i kamo Ti želiš, Njena duša ide !
Pomozi nam da Tvoju volju razumijemo.

Gospodine, kad Ti kažeš, onda je došlo vrijeme
i kad Ti kažeš, Njena duša je krenula
k Tebi, u Tvoje Kraljevstvo, u vječnost !

Gospodine što Ti želiš, mi će mo prihvatiti
i što Ti želiš, to nam je dobit
dovoljno, da budemo Tvoji.

Gospodine, jer Ti Si to želio, zato je to dobro
i jer Ti to želiš, mi će mo prihvatiti !

_________________
SlikaPrepusti Gospodinu putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi. Ps 37,5


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 tra 2009 19:31 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 24 srp 2008 21:43
Postovi: 204
Lokacija: Dalmacija
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Rebeka! BTB :grlim te: :grlim te:


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 tra 2009 21:00 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 16 ožu 2006 15:36
Postovi: 7076
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 16 zahvala
Vjeroispovjest: katolikinja
Slika

MOLITVA ZA POKOJNE

Nebeski Oče, od Tebe dolazi naš život i Tebi se svatko vraća.
Dao si nam taj boravak na zemlji kako bismo se pripremili na sudjelovanje u Tvojo j vječnoj ljubavi.
Ne koristimo uvijek dobro ovo vrijeme i neki, na žalost, odbijaju Tvoje
prijateljstvo. Drugi, pak, žele biti s Tobom, tražeći istinu, pravednost i
dobrotu, no ljudska slabost zamračuje čistoću duše.
Zato nakon smrti trebaju najprije proći kroz čišćenje, kako bi se konačno mogli susresti s Tobom, licem u lice.
Molimo te za sve naše pokojne koji trpe u čistilištu, prepoznavajući jasno u svjetlu Tvoje ljubavi vlastitu nesreću, propuste i grijehe zemaljskog
života.
Oče milosrđa, oslobodi od trpljenja one za koje je Tvoj ljubljeni Sin prolio svoju Predragocjenu Krv.
Znamo da prazna riječ ili mnoštvo riječi ne mogu pomoći ni spasiti naše pokojne. Zato želimo, zajedno s Isusovom Krvlju, prikazati i svoju krv kao znak ljubavi i solidarnosti.
Neka trud našega rada, vjernost Bogu, strpljivost u trpljenju i uzajamna ljubav probijaju granicu smrti, te pridonesu skorom i potpunom sjedinjenju naših pokojnih s Tobom.
Molimo prije svega za sve one kojima dugujemo posebnu zahvalnost, od kojih smo primili život, vjeru i druga dobročinstva. U svome milosrđu,
također pogledaj na one kojih se nitko ne sjeti. Amen!

_________________
SlikaPrepusti Gospodinu putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi. Ps 37,5


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 svi 2009 16:39 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 16 ožu 2006 15:36
Postovi: 7076
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 16 zahvala
Vjeroispovjest: katolikinja
Slika

Umrijeti u Kristu Isusu

1005 Da se uskrsne s Kristom, treba umrijeti s Kristom, treba se "iseliti iz tijela i naseliti kod Gospodina" (2 Kor 5,8). Pri tom "odlasku" (Fil 2,23), koji je smrt, duša se dijeli od tijela. Ona će se sa svojim tijelom sjediniti u dan uskrsnuća mrtvih.[549]


SMRT

1006 "Zagonetka ljudskog položaja dostiže vrhunac pred smrću".[550] U nekom smislu, tjelesna je smrt naravna, ali za vjeru, ona je, u stvari, "plaća grijeha" (Rim 6,23).[551] I za one koji umiru u milosti Kristovoj, ona je sudjelovanje u smrti Gospodnjoj, da bi mogli sudjelovati i u njegovu uskrsnuću.[552]

1007 Smrt je kraj zemaljskoga života. Nas je život odmjeren vremenom, tijekom kojega se mijenjamo, starimo, te se, kao kod svih živih bića na zemlji, smrt javlja kao normalan svršetak života. Taj vid smrti pridaje hitnost našim životima: spomen na našu smrtnost služi također da nas podsjeti kako za ostvarenje svoga života imamo samo ograničeno vrijeme:


I sjećaj se svoga Stvoritelja u dane svoje mladosti, (...) prije nego se vrati prah u zemlju kao što je iz nje i došao, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao (Prop 12, 1. 7).


1008 Smrt je posljedica grijeha. Kao vjerodostojni tumač nauka Svetog pisma[553] i Predaje, crkveno Učiteljstvo uči da je smrt ušla u svijet zbog ljudskog grijeha.[554] Iako čovjek posjeduje smrtnu narav, Bog je odredio da ne umre. Smrt je dakle protivna naumu Boga Stvoritelja; ona je ušla u svijet kao posljedica grijeha.[555] "Tjelesna smrt, od koje bi čovjek bio posteđen da nije sagriješio"[556], postala je tako čovjekov "posljednji neprijatelj", koji treba biti pobijeđen.[557]

1009 Smrt je po Kristu preobražena. I Isus, Sin Božji, podnio je smrt, svojstvenu ljudskom stanju. Ali, usprkos strahu pred njom,[558] prihvatio ju je činom potpunog i slobodnog podlaganja volji Očevoj. Isusov je posluh promijenio prokletstvo smrti u blagoslov.[559]


SMISAO KRŠĆANSKE SMRTI

1010 Zahvaljujući Kristu, kršćanska smrt ima pozitivan smisao. "Meni je živjeti Krist, a umrijeti dobitak!" (Fil 1,21). "Vjerodostojna je riječ: Ako s njime umrijesmo, s njime ćemo i živjeti" (2 Tim 2,11). Bitna novost kršćanske smrti jest u ovome: kršćanin je po krštenju sakramentalno već "umro s Kristom", da bi živio novim životom; ako pak umremo u milosti Kristovoj, fizička smrt dovršava to "umiranje s Kristom" te ispunja naše utjelovljenje u njega, u njegov otkupiteljski čin:

Dobro je za me da umrem u (eis ) Krista Isusa, više nego da vladam krajnjim dijelovima zemlje. Njega tražim, koji je za nas umro; njega hoću, koji je za nas uskrsnuo. Moje se rođenje približuje (...). Pustite me da primim čisto svjetlo; kada dođem tamo, bit ću čovjek.[560]


1011 U smrti Bog čovjeka zove k sebi. Zbog toga kršćanin može prema smrti osjetiti želju kakvu je iskusio sveti Pavao: "Želja mi je otići i s Kristom biti" (Fil 1,23); i on može svoju smrt preobraziti u čin poslušnosti i ljubavi prema Ocu, po primjeru Kristovu:[561]


Moja je zemaljska želja razapeta; (...) u meni živa voda romoni i kaže mi: "Dođi k Ocu!" [562]

Želim vidjeti Boga; a da ga vidim, moram umrijeti.[563]

Ja ne umirem, ulazim u život.[564]


1012 Kršćanski je pogled na smrt[565] izvanredno dobro izražen u crkvenom bogoslužju:

Tvojim se vjernima, Gospodine, život mijenja, a ne oduzima; i pošto se raspadne dom ovozemnog boravka, stječe se vječno prebivalište na nebesima.[566]


1013 Smrt je svršetak čovjekova zemaljskog hodočašća, svršetak vremena milosti i milosrđa koje mu Gospodin pruža da ostvari svoj ovozemni život prema Božjem nacrtu i da odredi svoju konačnu sudbinu. Kada završi "jedini tijek našeg zemaljskog života",[567] više se nećemo vratiti da živimo druge zemaljske živote. Ljudi samo jednom umiru (Hebr 9,27). Poslije smrti nema "ponovnog rađanja" ("reinkarnacije").

1014 Crkva nas potiče da se pripremimo za čas smrti ("Od nagle i nepripravne smrti, oslobodi nas, Gospodine", Litanije svih svetih), da molimo Majku Božju da nas zagovara "na času smrti naše" (Zdravo Marijo), da se utječemo svetom Josipu, zaštitniku dobre smrti:


U svakom činu i misli tako se vladaj kao da ćeš danas umrijeti. Kad bi imao čistu savjest, ne bi se mnogo bojao smrti. Bolje je čuvati se grijeha nego izbjegavati smrt. Ako danas nisi spreman, kako ćeš biti sutra?[568]

Hvaljen budi, moj Gospodine, za sestru našu tjelesnu Smrt, kojoj nijedan čovjek ne može izbjeći. Jao onima koji umiru u smrtnome grijehu; blago onima koje smrt nađe po tvojoj svetoj volji, jer im druga smrt neće nanijeti zla.[569]

_________________
SlikaPrepusti Gospodinu putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi. Ps 37,5


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 svi 2009 19:14 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 16 ožu 2006 15:36
Postovi: 7076
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 16 zahvala
Vjeroispovjest: katolikinja
"Gospodine Isuse Kriste!
Ti si tri dana pocivao u grobu
i tako posvetio grobove svih koji u te vjeruju.
Otada ova pocivališta ljudskih tijela
bûde i nadu u uskrsnuce.
Podaj milostivo da tvoj sluga (....),
u ovom grobu pociva snom mira
do onoga dana kada ga ti,
koji si Uskrsnuce i Život,
uskrisiš i obasjaš
te u sjaju tvoga lica
u nebu ugleda svjetlost vjecnu.
Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen."

Pokoj vjecni daruj mu Gospodine i svjetlost vjecna svijetlila mu ,pocivao u miru Bozjem,Amen


Slika

_________________
SlikaPrepusti Gospodinu putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi. Ps 37,5


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 svi 2009 19:16 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 16 ožu 2006 15:36
Postovi: 7076
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 16 zahvala
Vjeroispovjest: katolikinja
Slika

MOLITVA ZA UMRLE... POMOĆ PUTEM LJUBAVI


Blago onima koji na sebi osjete snagu koja je (iz)nikla iz ljubavi .... Onaj koji djeluje u ljubavi, njemu se snaga umnožava i ne pušta ga nikada više da (ot)padne, duh mu se uzdiže i nikada više ne želi (ići) u svoju ljušturu.

A sada podigni svoj pogled ka gore i sjeti se onih koji spas duše nisu pronašli u zemaljskom postojanju. Što se srdačnije vine tvoja molitva, utoliko će njima biti lakše breme/muka, jer njima je neprestano nužna pomoć, koja im uz pomoć/putem molitve biva prenešena/proslijeđena.

Muke/patnje njihovog nesavršenog stanja su neizmjerne, pa ipak moraju ići teškim putem, kako bi proces čišćenja kod njih bio uspješan i kako bi im omogućio prelazak u kraljevstvo svjetla. Ti jadnici se neprestano ljudima obraćaju za pomoć i nailaze na tako malo sluha, a od tako je ogromnog značenja za njih hoće li njihov poziv biti uslišen ili ne. Svakodnevno bezbrojne duše šalju poziv u pomoć na Zemlju, jer su u neprestanoj nevolji. I nikad dosta obraćanja u molitvi tim dušama, kako bi bile oslobođene od agonije/patnje.

Oslikati ljudima njihovu tužnu sudbinu, beskrajno bi ih opterećivalo i njihov daljnji put na zemlji bi hodili pod strahovitim pritiskom, ali uvijek trabate znati kako neizrecivo mnogo možete pridonijeti tome da se sudbina tih jadnika olakša, da vi samo u ljubavi srca možete moliti Oca na nebu za pomoć ovim dušama kako bi time umanjili njihovu patnju i kako bi im prenijeli/posredovali snagu, koja se ispoljava tako što se volja ovih siromaha okreće ka svjetlu i da im se tako može odgovoriti od strane dobrih duhovnih bića, koja međutim tu volju trebaju kako bi uopće mogla priskočiti u pomoć.

Ako/kada čovjek na zemlji griješi i u onostranom svoju grešku spozna, (tada) njegova situacija/pozicija nije tako grozna, jer on tada s punom voljom teži/stremi poboljšanju svoje pozicije i nalazi konkretnu podršku; međutim neznalice i duhovno potpuno slijepe duše, koje su bez ikakve spoznaje prešle na drugu stranu, prolaze kroz neopisive patnje zbog svoje okorjelosti/zatucanosti .... Pomoć je i njima spremna, samo ako su je voljni prihvatiti, ali u potpunom neznanju ništa im ne može pomoći do iskrena molitva ljudi koja tim dušama daje snagu, time što oni (tada) na sebi osjećaju ljubav i njenu silu i putem tog dobročinstva postaju popustljivi i prilagodljivi i sada sa svoje strane tragaju za uzrokom tog olakšanja i polagano dolaze bliže svjetlosti .... Donijeti svjetlo takvim dušama je djelo ljubavi koje je Gospodinu milo.

AMEN

_________________
SlikaPrepusti Gospodinu putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi. Ps 37,5


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 10 pro 2009 13:21 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 21 pro 2007 09:22
Postovi: 8417
Lokacija: münchen
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
:a1250: :a1250: :a1250:
GODISNJICA POKOJNOG PREDSJEDNIKA FRANJE TUDMANA

Iz dubine vapijem k tebi Gospode:* Gospode usliši glas moj.
Neka paze uši tvoje:* na glas moljenja mojega.
Ako na bezakonja budeš gledao, Gospode:* Gospode, tko će ostati.
Ali je u tebe smilovanje:* i radi zakona tvojega uzdam se u te, Gospode.
Uzda se duša moja u riječ njegovu:* ufa se duša moja u Gospodina.
Uzda se duša moja u riječ njegovu:* ufa se duša moja u Gospoda.
Od straže jutarnje sve do noći:* neka se ufa Izrael u Gospodina.
Jer je u Gospodina milosrđe:* i obilno u njega otkupljenje.
I on će otkupiti Izraela,:* od sviju bezakonja njegovih.

Hvala Ti Isuse sto smo ga imali ,sto je nasa Hrvatska postala samostalna.

Pokoj vjecni daruj mu Gospodine i svjetlost vjecna svijetlila mu ,pocivao u miru Bozjem,Amen
.

_________________
ISUSE UZDAM SE U TEBE


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 ožu 2010 18:26 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 25 tra 2007 18:26
Postovi: 3582
Podijelio: 108 zahvala
Zahvaljeno je: 111 zahvala
Vjeroispovjest: Rimokatolička
Status: U braku
Danas je sahranjena moja teta.. Pokoj vječni daruj joj Gospodine i Svjetlost vječna neka joj svijetli , počivala u miru, Amen.
Gospodine je odmorio u Milosti Svojoj..
:twisted:

_________________
_______________________________________
Slika
_______________________________________
dragocjena si u Mojim očima i Ja te ljubim..DOĐI
ŽIVIO PAPA FRANJO


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 ožu 2010 18:32 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 21 pro 2007 09:22
Postovi: 8417
Lokacija: münchen
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
:a1250: :a1250: :a1250:

Primi ju Gospodine u Kraljestvo svojih andela.
Pokoj vjecni daruj joj Gospodine i svjetlost vjecna
neka joj svjetliPocivala u miru Bozjem.Amen.

_________________
ISUSE UZDAM SE U TEBE


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 44 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 2 gostiju


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr