Billy napisao:
Nisam naucitelj Crkve ko ti.
Sa Wikipedijom i Jutarnjim listom, teško da ćeš ikad postati.
Billy napisao:
Nije Wikipedija ni jutarnji ništa zamijenilo. Dapace, što tamo krivo piše?
Puno toga tamo krivo piše. Zato i postoji definicije oholosti Katoličke Crkve, i druge definicije, npr. definicija oholosti koju si pronašao na Wikipediji ili u Jutarnjem listu. Tebi je očito svejdeno, kaže nešto Toma ili Inoslav Bešker. Zato si sposoban napisat ovako nešto, citiram;
Billy napisao:
Imam mana ali oholost ne stanuje kod mene.
Billy napisao:
Ja samo cinim što ciniš i ti: Mlatim praznu slamu i tebe provociram.
Meni izgleda da više mlatiš praznu slamu i sramotiš samog sebe.
Billy napisao:
Uživam u tome.
Oprosti Billy, ali ne djeluješ mi tako.
Billy napisao:
Ja sam ovdje da se zabavljam.
Ili, da se sramotiš?!
Billy napisao:
Tebe treba raskrinkati jer cemu pozivanje na nešto sveto ako djela dokazuju da tebe za to boli nokat i ciniš po svome.
Moja ili bilo čija eventualna svetost, pa i grešnost, nema ništa, ali doslovno ništa sa naukom Katolicke Crkve. Ni to tak teško za skužiti. Nauk Crkve nadilazi našu grešnost ili svetost. Baš kao što zakon fizike nema ništa sa time jel ga ispituje bogalj ili atletski graden muškarac bez neke fizičke mane. Nauk Crkve, smije se i mora iznositi, bez obzira na naše trenutno duhovno stanje, bez obzira na manje ili više upitnu moralnost onog koji ga iznosi.
...da netko smije govoriti samo ono što sam živi – otvoreno je krivovjerje; on mora naviještati cjelinu kršcanstva, upravo i ono što sam još nije ostvario, i njegova vlastita rijec koja ga sudi i osuduje treba ga peci kao vatra na duši, treba mu – kako to Pismo kaže za Božju rijec - postati dvosjekli mac (Heb 4,12), koji ne sijece samo druge, nego i njega samoga. Kamo bi dospjelo kršcanstvo kada bi neke pape, biskupi i svecenici navješcivali još samo onaj dio kršcanske stvarnosti kojeg su oni sami u stanju živjeti. Mi ne navješcujemo sebe, nego Krista Isusa (2 Kor 4,5), i onda kada je to istodobno nemilosrdan sud nama samima. Subjektivna ce propovjednikova svetost uvijek zaostajati za objektivnom svetošcu poruke koju treba prenijeti. No ono što se od ovoga subjekta, koji polaže pravo na navješcivanje objektivne istine, bezuvjetno mora zahtijevati jest istinitost. Tko je spreman govoriti protiv svojega uvjerenja, ne može uvjeriti druge. Ono što sami ne živimo, smijemo, odnosno moramo naviještati, ali ne smijemo se praviti da to živimo. Joseph Ratzinger "Dogma i navještaj"Billy napisao:
Zašto nisi nimalo skroman i ponizan? Tebi su pojmovi skromnosti i poniznosti strane.
Za definiciju oholosti i za ostatak nauka Katoličke Crkve, sasvim je nebitno jesam li ja skroman i ponizan. A ovo da su mi skromnost i poniznost gotovo nepoznati pojmovi - jesu. Tu si u pravu. Pa opet, to nema apsolutno nikakve veze se definicijom oholosti ili naukom Crkve. Bio ja svetac ili utjelovljena Sotona, definicije oholosti i nauk Crkve će ostati isti.
Billy napisao:
Dakle ti si licemjeran.
Pa baš i ne, kao što možeš vidit iz prethodnih navoda ovog posta.
Billy napisao:
Tvoja lista je tvoja sramota.
Moja lista je mjera koja služi za preodgoj forumaša. Sad se sigurno pitaš: a kojih to forumaša?! Onih koji ne žele prihvatiti nauk Katolicke Crkve nego rađe iznose i prihvaćaju privatne mudrolije.
Billy napisao:
Pazi da te obican strojar ne pretekne.
Koja bi to sramota bila.
Ako nastaviš čitati Jutarnji list i Wikipediju, i ako to nastaviš navodit kao nauk Crkve, onda teško da ćeš me preteći. Ako ćeš na Tomu i Augustina odgovarat sa Inoslav Beškerom i Dinko Bradvicom, onda si unapred osuđen na propast.