www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 12 svi 2025 22:48

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 290 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 29  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 08 pro 2018 22:41 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 26 zahvala
Zahvaljeno je: 11 zahvala
Gotovo posvađani smo a tek sam došla.. I to ne zbog Oče naša nego zbog druga.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 pro 2018 22:47 
Odsutan

Podijelio: 2 zahvala
Zahvaljeno je: 29 zahvala
tratinčicamala napisao:
Gotovo posvađani smo a tek sam došla.. I to ne zbog Oče naša nego zbog druga.

Loool. Pa bilo mi je lakše napisat' drug, nego prijatelj, kraće je. :b101: :b101: :b101:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 pro 2018 22:58 
Odsutan

Podijelio: 26 zahvala
Zahvaljeno je: 11 zahvala
Mah...

A što se tiče Oče naša.. ma u suštini iste smo mi misli nego eto.. jedino nas muči "ta" poslušnost pa se dijelimo bezveze.
Oprosti ako sam što nečim digla živce ili slično nije namjera, a teška je ova vrst komunikacije..ne znas je li oni s druge strane cinik, ljubazan, ovakav onakav... Zbog Oče naša sam došla da čujem ove moje "tradicionaliste".. Ako ih ima na ovom forumu..
Za Valtrotu moram je istražit nisam nju moram priznat proučavala. Vvrtim stranice vidim neka frka oko nje. Već sam pomalo suzdržana.. Samo svete oce stopostotno prihvaćam..ostalo...dobro preispitujem.

Ne ajde leć u krevet sa ljutnjom pa opraštam druga.
Pozdravljam te hvala na razgovoru bilo je obogaćujuće.
Laku noć :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 pro 2018 23:48 
Odsutan

Podijelio: 18 zahvala
Zahvaljeno je: 59 zahvala
Fran26 napisao:
Dopusti Billy da prvo samo kratko pozdravim Đonija pa ti onda detaljnije odgovorim.

johnny 5 napisao:
Dobro sam se nasmijao čitajući ovu listu. Sigurno čini čuda za samopouzdanje, ono ujutro prije posla ideš čitati listu da se nabriješ. :b101: :b101:

Lepi pozdrav Đonatane! Slika

E sad da ti odgovorim Billy.

Billy napisao:
Vidim da si fanatik.

U kojem smislu to misliš - fanatik?! :l30:

Billy napisao:
Prvo da mene netko nazove svim ovim divnim nazivima koji te i očito svi pašu zapitao bi se jel' samnom sve ok?
Tebi je to ok.

Pa i ja se pitam često. Nije da se ponosim time. Nekad su me takve stvari zabavljale, kako vrijeme prolazi, sve manje su mi zabavne.

Billy napisao:
Drago mi je da si zadovoljan sa mojom titulom.

Nije da sam zadovoljan, nego sam svjestan da je to istina, zato to prihvaćam. Koji bi sad bio smisao ovde pisati tebi i drugima pedeset rečenica u kojima bi vas pokušao uvjerit da nisam govno od čovjeka ako sam dobro znam, a očito je da to i drugi primjećuju da jesam. :l30: Ja sam sebe najbolje poznajem. Dobro znam kako sam se tokom života ponašao prema sebi i drugima. Ne samo ovde na forumu nego i u stvarnom životu.

Ps 51,5 Bezakonje svoje priznajem, grijeh je moj svagda preda mnom.

Nema se tu šta dodati. Dobra stvar jest da svoje bezakonje vidim i priznajem, a loša stvar jest da sam previše ohol da bi se mjenjao. Jednostavno tako stojim na mjestu. Slaba ti je to korist viditi i priznati ako se ne misliš mijenjati.

Mene je kod tebe začudila ova rečenica, citiram;

Billy napisao:
Imam mana ali oholost ne stanuje kod mene.

Ne da me začudila, nego sam ostao naprosto zapanjen. Jel moguće da netko tko se predstavlja katolikom napiše ovakvu rečenicu. I to onak, smrtno ozbiljan. :l30: I zanimljivo, pitaš ovog dečka, kako ga od milja zovete "mališu", citiram;

Billy napisao:
Znaš li ti što znači biti ohol?

Fascinantno. Poslije tvoje rečenice, citiram;

Billy napisao:

Čovjek bi se zapitao: znaš li ti šta znači biti ohol?! Onak, kaj?! O čem se tu dela?! :roll:

Mališa ti podrugljivo spušta, citiram;

Billy napisao:

El Scorpio napisao:
Drago mi je čuti da još postoje takvi ljudi.

Dobro ti je napisao.

Billy napisao:
Ta titula se odnosi na tvoju narav i tvoje pisanje.

Kužim. Sve jasno.

Billy napisao:
Zanima me kako si shvatio da sam sebe smatrao malenim?
Jesi to sam skužio ili ti je netko šapnuo?

Nisi prvi koji je zazivao ove Isusove riječi. Da te pitam nešt: znaš tko su ti "maleni" koje Isus spominje?! Znaš na koga se to odnosi?!

Billy napisao:
Tako si jako pametan....

Za forumska mjerila - jesam. Tu se slažemo. Kroz godine i godine provedene u ovoj internet žabokrečini naletio sam na stotine forumaša. Mogu ti reći Billy, samo jedan od njih je bio pametniji od mene, mislim, još uvijek jest pametniji. Pogađaš već tko?! Moj dobri prijatelj i učitelj Jobica (zvani Timotej).

Billy napisao:
U raspravi jak, ali u vjeri tako mlak.

Slažem se.

Dakle, što ti činiš da te ljudi ne nazivaju pogrdnim imenima? Ili što činiš da te nazivaju?
Ne činiš ništa.
Da, fanatik si i to poseban.
Vidim da ne kužiš značenje riječi ohol ili oholost. Nije da je neki autoritet pozivati se na Wikipediji ali tamo piše:

Oholost (također arogancija) je ljudski stav kojeg karakterizira prenaglašena samouvjerenost i isticanje vlastitih vrijednosti.

Napisao sam da nemam problema sa ohološću, a ti u svom neznanju (i još neki) odmah skaču kako to jer oholost je prvi grijeh?
Da je to je prvi grijeh prvih ljudi i crkveni mudraci vele da iz oholosti izlaze svi grijesi.
Ja imam drugih mana i problema po pitanju grijeha ali sa arogancijom i isticanjem vlastitih vrijednosti baš i ne.
Nisam najpametniji ali znam da dosta znam.
Postoje više vrsta znanja.
Jedno je naučeno i nabubano znanje, a drugo je primjenjivanje znanja, logika i zaključivanje.
Po tome se razlikujemo.
Ti tvrdiš da jedna Valtorta neće biti nikada svetica. No ona je možda u raju a time je sveta. Jer nije svet samo onaj koga Crkva proglasi svetim.
Koliko je godina prošlo od života i smrti jednig Nikole Tavelića i proglašenjem svetim?
Nadam se da Valtorta bude proglašena.
Također ti veliš da je Crkva odbacila njene objave, a Crkva je samo neutralna po pitanju istih.
Index je ukinut, a knjige nisu zabranjene.

Znaš li ti koji su "veliki" koje Isus ne spominje?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 pro 2018 23:52 
Odsutan

tratinčicamala napisao:
Mah...

A što se tiče Oče naša.. ma u suštini iste smo mi misli nego eto.. jedino nas muči "ta" poslušnost pa se dijelimo bezveze.
Oprosti ako sam što nečim digla živce ili slično nije namjera, a teška je ova vrst komunikacije..ne znas je li oni s druge strane cinik, ljubazan, ovakav onakav... Zbog Oče naša sam došla da čujem ove moje "tradicionaliste".. Ako ih ima na ovom forumu..
Za Valtrotu moram je istražit nisam nju moram priznat proučavala. Vvrtim stranice vidim neka frka oko nje. Već sam pomalo suzdržana.. Samo svete oce stopostotno prihvaćam..ostalo...dobro preispitujem.

Ne ajde leć u krevet sa ljutnjom pa opraštam druga.
Pozdravljam te hvala na razgovoru bilo je obogaćujuće.
Laku noć :)

Ovdje su samo modernisti i nekoliko arogantnih i sebičnih siročića koji žive neurednim i nesređenim životima pa ovdje hrane svoj bolesni ego na način da naivnim prodaju svoju teologiju.
Brzo ćeš ih po plodovima prepoznati.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 06:28 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 33 zahvala
Billy tvrditi za sebe da nemaš oholosti, jest oholost ili si već svet. Naime, ono što si citirao kao definiciju oholosti sa wikipedije nema baš veze sa pravom definicijom oholosti u duhovnosti(duhovna oholost). To jako dobro objašnjava mala Terezija u svojim djelima, da je oholost korijen svih grijeha.
Te velike želje, trebale bi biti redovite želje, recimo želim ljubiti Isusa, ako Ga i ne ljubim, mogu Mu govoriti ja Te želim ljubiti, usprkos svega, sebe, života,tijela i đavla. Odnosno, ta želja mora biti prisutna. Problem je ovaj, te velike želje, u njima može biti prikrivena oholost. Ako te želje gasnu kod kušnje, to je oholost, znaš da je u njima prikrivena
oholost.
TJ kad ti i poneki forumaš i digne živac, proglasiti ga onako kako si ti, je objektivno grijeh, nebitno Jel po tvojim mjerilima to zaslužio, a srž tog grijeha je u tvojoj oholosti.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 06:44 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 33 zahvala
Druga je krajnost ono što Dujam veli. Ja priznajem pred Bogom i ljudima da sam ohol i onda imam eksluzivu da mogu više manje sve reći i činiti pa sam zbog svog priznanja opravdan. To je isto lažna poniznost, jer rast u poniznosti nužno vodi smanjenju oholosti. Da li carinik u hramu priznanjem svoje poniznosti i dalje nepošteno naplaćuje poreze ili možda taj isti carinik zapravo postaje Zakej?
Svi sveci su bili svijesni svoje oholosti, koja će nažalost u većoj i manjoj mjeri biti prisutna u ovom zemaljskom životu i važnosti jedinog sredstva koje je uspješno u borbi protiv iste a to je Božja Milost. Zato i sv. Monfort na vrhuncu svog života veli:Bože da nije tvoje milosti, bio bi najgori u cijeloj Francuskoj

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 08:00 
Odsutan

francesco1 napisao:
Billy tvrditi za sebe da nemaš oholosti, jest oholost ili si već svet. Naime, ono što si citirao kao definiciju oholosti sa wikipedije nema baš veze sa pravom definicijom oholosti u duhovnosti(duhovna oholost). To jako dobro objašnjava mala Terezija u svojim djelima, da je oholost korijen svih grijeha.
Te velike želje, trebale bi biti redovite želje, recimo želim ljubiti Isusa, ako Ga i ne ljubim, mogu Mu govoriti ja Te želim ljubiti, usprkos svega, sebe, života,tijela i đavla. Odnosno, ta želja mora biti prisutna. Problem je ovaj, te velike želje, u njima može biti prikrivena oholost. Ako te želje gasnu kod kušnje, to je oholost, znaš da je u njima prikrivena
oholost.
TJ kad ti i poneki forumaš i digne živac, proglasiti ga onako kako si ti, je objektivno grijeh, nebitno Jel po tvojim mjerilima to zaslužio, a srž tog grijeha je u tvojoj oholosti.

Očito se ne slažemo oko pojma oholosti i što ono predstavlja.
Nisam svet jer sam čovjek.
Jednako kao što nitko od ljudi nema krivnju radi istočnog grijeha. Nema osobnu krivnju.
Sotona djeluje tako da kada imaš grijeh koji te odvaja od Boga da te te pusti. Svoje je uradio.
Bavi se onim boljim od tebe.
E sad ako sam ja već pao, zloduh oholosti se bavi da obmane svetomu osobu.

Padre Pio je bludnika nazvao svinjom.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 08:04 
Odsutan

francesco1 napisao:
Druga je krajnost ono što Dujam veli. Ja priznajem pred Bogom i ljudima da sam ohol i onda imam eksluzivu da mogu više manje sve reći i činiti pa sam zbog svog priznanja opravdan. To je isto lažna poniznost, jer rast u poniznosti nužno vodi smanjenju oholosti. Da li carinik u hramu priznanjem svoje poniznosti i dalje nepošteno naplaćuje poreze ili možda taj isti carinik zapravo postaje Zakej?
Svi sveci su bili svijesni svoje oholosti, koja će nažalost u većoj i manjoj mjeri biti prisutna u ovom zemaljskom životu i važnosti jedinog sredstva koje je uspješno u borbi protiv iste a to je Božja Milost. Zato i sv. Monfort na vrhuncu svog života veli:Bože da nije tvoje milosti, bio bi najgori u cijeloj Francuskoj

Kada postaneš svet, ideš prema korijenu, a to je oholost.
Razumljivo.
U tom slučaju ima smisla ovo što sam pisao.
Jer sveti nije imao problema sa drugim grijesima pa je napadnut u srž grijeha.
Sv. Jeronim veli oprosti mi što sam Dalmatinac.
Sv. Pavao i trn da se ne uzoholi.
Ja sam pao na prvoj stepenici, s oholost je ona zadnja.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 08:54 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
francesco1 napisao:
Druga je krajnost ono što Dujam veli. Ja priznajem pred Bogom i ljudima da sam ohol i onda imam eksluzivu da mogu više manje sve reći i činiti pa sam zbog svog priznanja opravdan.

Fran to tvrdi. Ja nisam uopce sudjelovao u toj raspravi. Francesci, sto ti se dogada :shock:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 290 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 29  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]