www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 12 svi 2025 21:56

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 290 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 29  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 09 pro 2018 08:55 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
Billy napisao:
.
Nisam svet jer sam čovjek.

Trebalo bi pocet skupljat izjave ovih protestanata :)
Ili npr;

Billy napisao:
.
Jer sveti nije imao problema sa drugim grijesima pa je napadnut u srž grijeha.

:)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 10:08 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 72 zahvala
El Scorpio napisao:
Znamo da Bog nije taj koji kuša, ali često dopušta kušnju.

Bog jest taj koji nas kuša i dopušta kušnju. Zake misliš da Bog nije taj koji nas kuša?! Bog nije taj koji nas napastuje, ali dopušta da budemo napastovani.

tratinčicamala napisao:
Bog pošto ne može napastovati dopušta sotoni da napastuje da mi budemo kušani.

El Scorpio napisao:
Tako je. S tim da ovo "ne može", može biti malo problematično. Teorijski bi mogao, ali to ne radi. Iako, nisam siguran za ovo.

Ni teorijski ni bilo kako drugačije. Bog nas ne može napastovati. Napastovanje nije izraz moći nego nemoći. Znamo da je Bog svemoguć, a budući da je svemoguć ne može nas napastovati. Nije moguće ono šta je moguće, nego je nešto moguće zato što je to Bogu moguće. Pošto je Bogu nemoguće napastovati, jer je svemoguć, nije moguće da nas Bog napastuje ni na koji način.

Billy napisao:
Dakle, što ti činiš da te ljudi ne nazivaju pogrdnim imenima? Ili što činiš da te nazivaju?
Ne činiš ništa.

Da, ne činim ništa. Pa to sam i napisao. Valjda ista slova čitamo?! :l30:

Billy napisao:
Da, fanatik si i to poseban.

Ajd dobro. Fanatik sam. :)

Billy napisao:
Vidim da ne kužiš značenje riječi ohol ili oholost. Nije da je neki autoritet pozivati se na Wikipediji ali tamo piše:

Oholost (također arogancija) je ljudski stav kojeg karakterizira prenaglašena samouvjerenost i isticanje vlastitih vrijednosti.

Pored tolike duhovne ostavštine koju Crkva ima, svetog pisma, pored toliko Crkvenih otaca, Crkvenih naučitelja, sveca i svetica, pored toliko pobožnih i svetih svećenika, vrsnih teologa i duhovnih pisca, pored preko stotinu enciklika, crkvenih deklaracija, dokumenta Kongregacije za nauk vjere, pored papinih kateheza, katoličkih filozofa, Katekizma Katoličke Crkve i Denzingera, ti meni daješ definiciju oholosti koju si pronašao na wikipediji?! :roll: Billy! Nej se sramotiti. Zake si to radiš? :l30: Kako da te uopće shvatim ozbiljno? Kakva je to igra?! :roll: Je moguće da netko tko se predstavlja katolikom traži definiciju oholosti na wikipediji?! :l30: Wikipedijom mi tumačiš šta je oholost?! Lol. Ljudi! De budimo ozbiljni. :-|

Billy napisao:
Napisao sam da nemam problema sa ohološću, a ti u svom neznanju (i još neki) odmah skaču kako to jer oholost je prvi grijeh?
Da je to je prvi grijeh prvih ljudi i crkveni mudraci vele da iz oholosti izlaze svi grijesi.
Ja imam drugih mana i problema po pitanju grijeha ali sa arogancijom i isticanjem vlastitih vrijednosti baš i ne.
Nisam najpametniji ali znam da dosta znam.
Postoje više vrsta znanja.
Jedno je naučeno i nabubano znanje, a drugo je primjenjivanje znanja, logika i zaključivanje.
Po tome se razlikujemo.

Billy! Billy! Polako. Prestani pisati ovakve stvari. Samo se napotrebno sramotiš.

Billy napisao:

Možda i znaš dosta toga, ali jedno ti se mora priznati: vraški si se potrudio da to znanje sakriješ. Slika Iz ovog šta pišeš u postovima ispada sasvim suprotno, ispada da znaš poprilično malo.

Billy napisao:
Ti tvrdiš da jedna Valtorta neće biti nikada svetica.

Ne tvrdim.

Billy napisao:
No ona je možda u raju a time je sveta. Jer nije svet samo onaj koga Crkva proglasi svetim.

Slažem se. Konačno da se bar jednom slažemo.

Billy napisao:
Koliko je godina prošlo od života i smrti jednig Nikole Tavelića i proglašenjem svetim?

Fakat ti nej znal reči. :l30:

Billy napisao:
Nadam se da Valtorta bude proglašena.

Meni svejedno.

Billy napisao:
Također ti veliš da je Crkva odbacila njene objave, a Crkva je samo neutralna po pitanju istih.

Ne velim. Crkva veli da je odbacila njene objave.

Billy napisao:
Index je ukinut, a knjige nisu zabranjene.

Slažem se. Dva puta u jednom postu?! Napredak Billy. :)

Billy napisao:
Znaš li ti koji su "veliki" koje Isus ne spominje?

Te nekak ne razmem po ovom pitanju. Moreš to pojasnit?!

Billy napisao:
Očito se ne slažemo oko pojma oholosti i što ono predstavlja.

Nemamo se šta slagati ili ne slagati oko pojma oholosti. Oholost je ono šta Crkva kaže da jest. Jesi dobro pročitao Billy?! Crkva. Ne wikipedija, bitno.hr, Elvis Duspara ili Dinko Brdavica.

Billy napisao:
Ja sam pao na prvoj stepenici, s oholost je ona zadnja.

Ti si pao na mnogim stepenicama, i na svakoj toj stepenici zrcali se - oholost. Iako nas pokušavaš uvjerit u suprotno, pokušavaš nam prodati bajke ovom rečenicom, citiram;

Billy napisao:
Imam mana ali oholost ne stanuje kod mene.

A ja sam William Baldwin. Slika

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 10:32 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 2 zahvala
Zahvaljeno je: 29 zahvala
Fran26 napisao:
Bog jest taj koji nas kuša i dopušta kušnju. Zake misliš da Bog nije taj koji nas kuša?! Bog nije taj koji nas napastuje, ali dopušta da budemo napastovani.

Da ofc. Mislio sam na napastovanje, ne znam što mi je u glavi bila kušnja, valjda sam intuitivno pomislio da su te dvije riječi istoznačnice lol.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 10:42 
Odsutan

Podijelio: 18 zahvala
Zahvaljeno je: 59 zahvala
dujam napisao:
Billy napisao:
.
Nisam svet jer sam čovjek.

Trebalo bi pocet skupljat izjave ovih protestanata :)
Ili npr;

Billy napisao:
.
Jer sveti nije imao problema sa drugim grijesima pa je napadnut u srž grijeha.

:)

Da baš imaš razlog mene prozvati protestantima.

Da bezumnika stučeš tučkom u stupi, ne bi ga ostavila ludost njegova. (Izr 27,22)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 10:57 
Odsutan

Fran26 napisao:
El Scorpio napisao:
Znamo da Bog nije taj koji kuša, ali često dopušta kušnju.

tratinčicamala napisao:
Bog pošto ne može napastovati dopušta sotoni da napastuje da mi budemo kušani.

El Scorpio napisao:
Tako je. S tim da ovo "ne može", može biti malo problematično. Teorijski bi mogao, ali to ne radi. Iako, nisam siguran za ovo.

Ni teorijski ni bilo kako drugačije. Bog nas ne može napastovati. Napastovanje nije izraz moći nego nemoći. Znamo da je Bog svemoguć, a budući da je svemoguć ne može nas napastovati. Nije moguće ono šta je moguće, nego je nešto moguće zato što je to Bogu moguće. Pošto je Bogu nemoguće napastovati, jer je svemoguć, nije moguće da nas Bog napastuje ni na koji način.

Billy napisao:
Dakle, što ti činiš da te ljudi ne nazivaju pogrdnim imenima? Ili što činiš da te nazivaju?
Ne činiš ništa.

Da, ne činim ništa. Pa to sam i napisao. Valjda ista slova čitamo?! :l30:

Billy napisao:
Da, fanatik si i to poseban.

Ajd dobro. Fanatik sam. :)

Billy napisao:
Vidim da ne kužiš značenje riječi ohol ili oholost. Nije da je neki autoritet pozivati se na Wikipediji ali tamo piše:

Oholost (također arogancija) je ljudski stav kojeg karakterizira prenaglašena samouvjerenost i isticanje vlastitih vrijednosti.

Pored tolike duhovne ostavštine koju Crkva ima, svetog pisma, pored toliko Crkvenih otaca, Crkvenih naučitelja, sveca i svetica, pored toliko pobožnih i svetih svećenika, vrsnih teologa i duhovnih pisca, pored preko stotinu enciklika, crkvenih deklaracija, dokumenta Kongregacije za nauk vjere, pored papinih kateheza, katoličkih filozofa, Katekizma Katoličke Crkve i Denzingera, ti meni daješ definiciju oholosti koju si pronašao na wikipediji?! :roll: Billy! Nej se sramotiti. Zake si to radiš? :l30: Kako da te uopće shvatim ozbiljno? Kakva je to igra?! :roll: Je moguće da netko tko se predstavlja katolikom traži definiciju oholosti na wikipediji?! :l30: Wikipedijom mi tumačiš šta je oholost?! Lol. Ljudi! De budimo ozbiljni. :-|

Billy napisao:
Napisao sam da nemam problema sa ohološću, a ti u svom neznanju (i još neki) odmah skaču kako to jer oholost je prvi grijeh?
Da je to je prvi grijeh prvih ljudi i crkveni mudraci vele da iz oholosti izlaze svi grijesi.
Ja imam drugih mana i problema po pitanju grijeha ali sa arogancijom i isticanjem vlastitih vrijednosti baš i ne.
Postoje više vrsta znanja.
Jedno je naučeno i nabubano znanje, a drugo je primjenjivanje znanja, logika i zaključivanje.
Po tome se razlikujemo.

Billy! Billy! Polako. Prestani pisati ovakve stvari. Samo se napotrebno sramotiš.

Billy napisao:

Možda i znaš dosta toga, ali jedno ti se mora priznati: vraški si se potrudio da to znanje sakriješ. Slika Iz ovog šta pišeš u postovima ispada sasvim suprotno, ispada da znaš poprilično malo.

Billy napisao:
Ti tvrdiš da jedna Valtorta neće biti nikada svetica.

Ne tvrdim.

Billy napisao:
No ona je možda u raju a time je sveta. Jer nije svet samo onaj koga Crkva proglasi svetim.

Slažem se. Konačno da se bar jednom slažemo.

Billy napisao:
Koliko je godina prošlo od života i smrti jednig Nikole Tavelića i proglašenjem svetim?

Fakat ti nej znal reči. :l30:

Billy napisao:
Nadam se da Valtorta bude proglašena.

Meni svejedno.

Billy napisao:
Također ti veliš da je Crkva odbacila njene objave, a Crkva je samo neutralna po pitanju istih.

Ne velim. Crkva veli da je odbacila njene objave.

Billy napisao:
Index je ukinut, a knjige nisu zabranjene.

Slažem se. Dva puta u jednom postu?! Napredak Billy. :)

Billy napisao:
Znaš li ti koji su "veliki" koje Isus ne spominje?

Te nekak ne razmem po ovom pitanju. Moreš to pojasnit?!

Billy napisao:
Očito se ne slažemo oko pojma oholosti i što ono predstavlja.

Nemamo se šta slagati ili ne slagati oko pojma oholosti. Oholost je ono šta Crkva kaže da jest. Jesi dobro pročitao Billy?! Crkva. Ne wikipedija, bitno.hr, Elvis Duspara ili Dinko Brdavica.

Billy napisao:
Ja sam pao na prvoj stepenici, s oholost je ona zadnja.

Ti si pao na mnogim stepenicama, i na svakoj toj stepenici zrcali se - oholost. Iako nas pokušavaš uvjerit u suprotno, pokušavaš nam prodati bajke ovom rečenicom, citiram;

Billy napisao:
Imam mana ali oholost ne stanuje kod mene.

A ja sam William Baldwin. Slika

Ti si fanatik.
Ne možeš biti sve.
Činjenica je da si iz konteksta jedne moje rečenice u kojoj velim da nemam problema sa oholosti koja se odnosila na međuljudske odnose došao do Adame i Eve i oholosti kao matere svih grijeha.
Ne moram imati sva znanja svijeta, niti mudrost crkvenih otaca, niti je ti imaš, niti znaš promil od svega toga. Bitno je imati ljubavi.
Upravo ono o oholosti ili aroganciji sam govorio o sebi dok komuniciram sa drugima.
Ti si govno od čovika jer manipuliraš i zavodiš.
Možeš li prihvatiti činjenicu na nisi u pravu?
Jesi u braku?
Imaš li djecu?
Voli li te tko?
Ako su ti na ova 4 pitanja 3 NE zapitaj se kamo ideš?
Za sebe veliš da si samozvani filozof i neko mlaćenje prazne slame, a mene prozivaš radi wikipedije?
Ja nisam filozof, inženjer sam tehničke struke i mogu reći da sam u svom području stručnjak.
Vjera mi je bitna.
Hobi su mi crkvene stare knjige i duhovna literatura.
Kada imam vremena čitam.
Bitna razlika izmedju tebe i mene što si ti u stanju komplicirati do boli, aja ću problem riješiti.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 11:01 
Odsutan

El Scorpio napisao:
Fran26 napisao:

Jesi ovo prepisao od mene?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 11:04 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
Billy napisao:
Upravo ono o oholosti ili aroganciji sam govorio o sebi dok komuniciram sa drugima.
Ti si govno od čovika jer manipuliraš i zavodiš.

:b101:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 11:49 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 33 zahvala
Dujac oprosti onda nisam dovoljno dobro ispratio raspru :D
Billy, normalno da imamo drukčiju predodžbu oholosti jer ti koristiš ovu svjetovnu a ja pokušavam sa ovom prema nauku svetaca.
Usput, mislim da je i padre Pio negdje napisao da oholost napada i svece(citat need), ali ovo šta pričaš o njemu i sv. Jeronimu je priča o temperamentu. Ne karakteru nego mediteranskom temperamentu koji se nasljeđuje. Padre Pio govori ovom da je svinja i izbacuje ga sa ispovijedi, kasnije saznajemo da je to čovjek koji ga je uvjeravao da je u redu živjeti sa ženom koja nije tvoja. Ne mogu vući paralelu s tim i tvojim proglašavanjem pogrdim imenom Frana :roll:
Ako hoćeš čitaj 4. I 9.poglavlje povjesti duše male Terezije gdje se priča o želji za svetosti i duhovnoj oholosti a i evo jednog citata „Poniznost se ne sastoji u poniznim riječima, niti poniznim djelima, nego u spoznaji samoga sebe
koja nam pred oči stavlja nebojene pogreške i manjkavosti koje nam je oholost do tada skrivala“. sv
Ivan Vianney. Usput, koji je od 7 glavnih grijeha prvi, HM pitam se zašto.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 11:55 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 33 zahvala
Usput kako Boni tvrdi da je blud najveća zapreka za postati svetim, ja ti tvrdim da je oholost ta najveća.
Navečer kada nadjem vremena i ako nadjem ispisat ću ti nebrojne citate svetaca o oholosti.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 12:51 
Odsutan

francesco1 napisao:
Usput kako Boni tvrdi da je blud najveća zapreka za postati svetim, ja ti tvrdim da je oholost ta najveća.
Navečer kada nadjem vremena i ako nadjem ispisat ću ti nebrojne citate svetaca o oholosti.

Iz oholosti proizlazi blud.
Ti si skužio na koju oholosti sam mislio.
Blud je proizašla iz oholosti jer čovjek namjerno ignorira Boga čineći blud da bi sebe zadovoljio i sebe stavlja ispred Boga.
Blud je slatka.
Blud je privlačna. Zato Boni nije u krivu jer čineći blud nitko neće vikati gle oholog nego gle bludnika.
Kad uzmeš nevjenčane ili rastavljene onda iz bludi opet proizlaze drugi grijesi...
Blud je odvratna Bogu.
Ako izdržiš sve grijehe tada pred tebe dolazi oholost na test. Tako da si i ti u pravu da bi postao svet moraš pobijediti oholost.
Nije crno-bijelo da time što je jedan u pravu drugi odmah u krivu.

„Bog se oholima protivi, a poniznima daje milost. Podložite se dakle Bogu! Oduprite se đavlu i pobjeći će od vas! Približite se Bogu i on će se približiti vama! Očistite ruke, grešnici! Očistite srca, dvoličnjaci! Zakukajte, protužite, proplačite! Smijeh vaš nek se u plač obrati i radost u žalost! Ponizite se pred Gospodinom i on će vas uzvisiti!“ (Jak 4, 6-10).

„Starješine dakle među vama opominjem, ja sustarješina i svjedok Kristovih patnja, a zato i zajedničar slave koja se ima očitovati: pasite povjereno vam stado Božje, nadgledajte ga – ne prisilno, nego dragovoljno, po Božju; ne radi prljava dobitka, nego oduševljeno; i ne kao gospodari Baštine nego kao uzori stada. Pa kad se pojavi Natpastir, primit ćete neuveli vijenac slave. Tako i vi, mladići, podložite se starješinama; svi se jedni prema drugima pripašite poniznošću jer Bog se oholima protivi, a poniznima daruje milost. Ponizite se dakle pod snažnom rukom Božjom da vas uzvisi u pravo vrijeme. Svu svoju brigu povjerite njemu jer on se brine za vas. Otrijeznite se! Bdijte! Protivnik vaš, đavao, kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre. Oprite mu se stameni u vjeri znajući da takve iste patnje podnose vaša braća po svijetu. A Bog svake milosti, koji vas pozva na vječnu slavu u Kristu, on će vas, pošto malo potrpite, usavršiti, učvrstiti, ojačati, utvrditi“ (1 Pt 5, 1-10).

Čovjek skrovita srca, neprolazne ljepote, blaga i smirena duha. To je pred Bogom dragocjeno.(1 Pt 3, 4)

Veliki crkveni naučitelj sv. Tomo Akvinski kaže: Što smo ponizniji u neuspjehu, čvršći smo u vrijeme kušnje. Sv. Kasijan, učitelj unutanjega života, reče: „ O kako je oholost veliko zlo! Njoj se ne mogu suprotstaviti ni anđeli ni druge protivne sile, već se mora suprotstaviti sam Bog.“ Ispitajte se o navodnim i drugim oblicima oholog ponašanja, zatim molite sljedeću molitvu.

PONIZNOST NASUPROT OHOLOSTI

Dragi Bože, ti si rekao da pred slomom ide oholost i pred padom uznositost (Izr 16,18). Priznajem da se nisam dovoljno odrekao samoga sebe, svakodnevno uzimao svoj križ i slijedio Tebe. Mnogo sam puta radio po svojoj volji, svojim snagama, znanjem i prosudbama ne pitajući što je Tvoja volja. Žao mi je što sam na taj način davao neprijatelju upliva u svoj život. Odričem se oholosti, kao izvora svih zala i ponizno molim za oproštenje. Time neka je poništen svaki neprijateljski utjecaj na moj život. Udjeli mi budnost da uvijek bdijem nad čistoćom svoga srca i tijela. Osposobi me da u ljubavi služim drugima, da ti u njima iskazujem dužnu čast i poštovanje. To te sve molim po zagovoru Blažene Djevice Marije, tvoje ponizne službenice i svih svetih tvojih. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Brat Ignatius Mary

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 290 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 29  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]