www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 12 svi 2025 22:08

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 290 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 29  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 09 pro 2018 13:05 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 18 zahvala
Mir,braco u Kristu! Cemu ovakva ruzna prepucavanja u ovaj sveti dan koji bi trebao biti posvecen Bogu? To vise nisu konstruktivne rasprave. Neka svatko ispita svoju savjest pa nece tako lako optuzivati druge. Umjesto da uzivamo u nebeskim objavama M.Valtorte i da na koljenima zahvaljujemo Bogu na tom neizrecivom daru njegove ljubavi mi se ovdje nepotrebno prepucavamo. Ne kazem da treba napustiti svaku raspravu,ali ovo vise i nisu rasprave. Mala tratincica tek je dosla na forum i mogla bi se sablazniti kad procita ovakva ruzna prepucavanja. Nije nas Isus tako ucio. I da usput kazem,nije za mene bludnost najveca zapreka za postizane svetosti,nego neumjerenost u jelu i picu. Bludnost je naravna posljedica neumjerenosti u jelu i picu. Tko je savrseno umjeren u jelu i picu tesko ce pasti u bludnost. A iz neumjerenisti u jelu i picu proizlazi i svaki drugi porok.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 13:43 
Odsutan

Podijelio: 2 zahvala
Zahvaljeno je: 29 zahvala
Bonifacije napisao:
Mir,braco u Kristu! Cemu ovakva ruzna prepucavanja u ovaj sveti dan koji bi trebao biti posvecen Bogu? To vise nisu konstruktivne rasprave. Neka svatko ispita svoju savjest pa nece tako lako optuzivati druge. Umjesto da uzivamo u nebeskim objavama M.Valtorte i da na koljenima zahvaljujemo Bogu na tom neizrecivom daru njegove ljubavi mi se ovdje nepotrebno prepucavamo. Ne kazem da treba napustiti svaku raspravu,ali ovo vise i nisu rasprave. Mala tratincica tek je dosla na forum i mogla bi se sablazniti kad procita ovakva ruzna prepucavanja. Nije nas Isus tako ucio. I da usput kazem,nije za mene bludnost najveca zapreka za postizane svetosti,nego neumjerenost u jelu i picu. Bludnost je naravna posljedica neumjerenosti u jelu i picu. Tko je savrseno umjeren u jelu i picu tesko ce pasti u bludnost. A iz neumjerenisti u jelu i picu proizlazi i svaki drugi porok.

Matej 5,9 Blago mirotvorcima: oni će se sinovima Božjim zvati!

Boni, nemoj se ljutit, ali mogu li malo preformulirati pitanje koje ti je dujkan postavio; je li te netko šopao slaninom protiv tvoje volje kad si bio mali?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 13:44 
Odsutan

Podijelio: 49 zahvala
tratinčicamala napisao:
...Mene muči jedna stvar: ako bi došlo do ove promjene Isusovih riječi, kako bih postupala u Crkvi kod moljenja? Ne znam kako se nositi s time...

Gospodnja molitva se na hrvatskom jeziku nece mijenjati.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 14:34 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 33 zahvala
Zasad nekidan gledoh salezijanca Kurkuta koji veli da je pitanje vremena kada će se promijeniti. I ne mjenja se molitva nego prijevod molitve.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 14:38 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 33 zahvala
Bonifacije napisao:

Ma daj, imaš farizeja u hramu, ne jede, ne pije, ne bludi, ne grabi a opet je trulež iznutra.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 14:52 
Odsutan

Podijelio: 18 zahvala
Zahvaljeno je: 59 zahvala
Fran26 napisao:
Billy napisao:
Jel tebe tko šta pitao?

Za pisat po forumu nije potrebno čekat da te netko nešta pita. Ljudi se u rasprave uključuju kako im milo.

Fran26 napisao:
Billy napisao:
Napisao sam da nemam problema sa ohološću, a ti u svom neznanju (i još neki) odmah skaču kako to jer oholost je prvi grijeh?
Da je to je prvi grijeh prvih ljudi i crkveni mudraci vele da iz oholosti izlaze svi grijesi.
Ja imam drugih mana i problema po pitanju grijeha ali sa arogancijom i isticanjem vlastitih vrijednosti baš i ne.
Nisam najpametniji ali znam da dosta znam.
Postoje više vrsta znanja.
Jedno je naučeno i nabubano znanje, a drugo je primjenjivanje znanja, logika i zaključivanje.
Po tome se razlikujemo.

Billy! Billy! Polako. Prestani pisati ovakve stvari. Samo se napotrebno sramotiš.

Malo si se pogubio Fran26. Ljudi na forumu se ne srmote nego raspravljaju kako im milo. Sam si to napisao. Ti samoprozvani filozof kojem je interes mlaćenje prazne slame. Meni bi to bilo ispod časti napisati u profilu. No nemaš ti časti kaj pod nokat stane nakon što ih izgrizeš.
Očito da si malo izbačen iz balansa i nisi dosljedan u svome pisanju.
Lako se skrivat iza riječi na forumu jer u nekoj stvarnoj raspravi milim da bi ti nos često krvario.
Promijenio bi ti lični opis da tvoja njuška na slici osobne iskaznice ne bi imala dodirnih točaka sa stvarnošću.
:a1407:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 14:53 
Odsutan

francesco1 napisao:
Zasad nekidan gledoh salezijanca Kurkuta koji veli da je pitanje vremena kada će se promijeniti. I ne mjenja se molitva nego prijevod molitve.

U čemu je razlika?
Ispada da su naše bake, i svi sveti i crkveni naučitelji do sada jkrivo molili.
Jer sada nakon "popravka" molitva bude okay?!

Treba li hrvatski prijevod molitve „Oče naš“ posuvremeniti?
Petar Bašić
https://hrcak.srce.hr/file/249027

Zadnja izmjena: Billy; 09 pro 2018 15:14; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 15:13 
Odsutan

Podijelio: 2 zahvala
Billy cemu fizicke prijetnje. Jel pijes tablete neke ili?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 15:15 
Odsutan

El Scorpio napisao:
Billy cemu fizicke prijetnje. Jel pijes tablete neke ili?

Postoje razne vrste prijetnji. Ove fizičke su na forumu bezopasne.
Imaš kakvih tableta?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2018 15:51 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 18 zahvala
Bonifacije napisao:
Tko je savrseno umjeren u jelu i picu tesko ce pasti u bludnost. A iz neumjerenisti u jelu i picu proizlazi i svaki drugi porok.

Fail.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 290 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 29  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]