andjelina1 napisao:
ufff...
ne znam ni šta bih rekla...
nisam ni pretpostavljala da je netko tako dirnut onim što pišem,ali eto sretna sam što je tako jer je i to znak da je Bogu drago
ma....ja čak ni ne bih rekla da to sve ima puno veze samnom...ako ikoga išta dotakne...to je samo Božije djelo ...jer mislim da riječi mogu imati snagu samo po Njemu
a ja se samo trudim dok pišem iskreno otvoriti dušu i podijeliti s vama svoje spoznaje
hvala ti puno na tvom postu...i evo počet ću devetnicu iako ne znam kako....ali ja ću samo počet kako mislim da je u redu (bitna je u ovom slučaju nakana molbi divnom anđelu)

a bilo bi divno kad bi mi rekla kako točno idu molitve

draga, ja sam još prekjučer pokušavala s neta skinuti ovu molitvu i staviti je u temi molitve...al jednostavno nije išlo....a evo sad ide hvala Bogu.
Nije mi bila namjera gornjim postom tebe hvaliti kako bih ti podilazila... jednostavno sam ti iskreno htjela reći( kako bih te potaknula da još predanije radiš i da ne posustaješ-to se odnosilo i na sve nas)- da su meni tvoji upisi puno pomogli , a vjerujem i drugima i isto tako da je sve što činimo s ljubavlju i na korist dušama - istinska molitva.
Šaljem ti oldtajmerski

Neka ti prvi branič Kristova Kraljevstva uvijek bude u pomoći i uza te.
A evo i molitve:
MOLITVA SVETOM MIHAELU, ARKANĐELU
Sveti Mihaele, arkanđele, brani nas u boju; proti pakosti i zasjedama đavolskim budi nam zaklon! Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo, i ti, vojvodo vojske nebeske, Sotonu i druge duhove zlobne koji svijetom obilaze na propast duša božanskom jakošću u pakao protjeraj!
Papa Leon XIII, jednog je dana, kad je po završetku svete Mise stao na zadnju stepenicu oltara i htio otići, doživeo ovo: Jasno je čuo dva glasa, od kojih je jedan bio odvratan, a
drugi mio. Odvratni je glas govorio: »Ja mogu uništiti Tvoju Crkvu.« Drugi, mio glas (Isusov) odgovorio je: »Možeš, idi i učini!« — Sotona: »Da, mogu to učiniti, ali potrebno mi je dulje vremena i više moći.« Isus: »Koliko vremena i koliko moći?« Sotona: »75 godina i veću moć nad onima koji mi služe.« Isus: »Dajem ti vrijeme i moć; učini kako hoćeš!« Zatim je bilo Sv. Ocu pokazano da će Sotona pretrpjeti veliki poraz, kad mu bude oduzeto vrijeme i moć. Nadalje objavljeno je Svetom Ocu da će dobri i pravedni imati pomoć u tom boju, i da će im biti udijeljena posebna moć da se uzmognu suprotstaviti Sotoni i njegovim agentima. Zbog molitava, dobrih djela i žrtava dobrih, Sotona i svi koji mu služe, neće postići svoj željeni cilj. Konačno je Sv. Ocu pokazano da će u tom boju na život i smrt iznad svega odlučnu ulogu odigrati sveti Mihael, arkanđeo.
Taj doživljaj ponukao je Sv. Oca da sastavi gornju molitvu i odredio je da se moli poslije svake tihe svete Mise. Mnogi su je upotrebljavali kao egzorcističku molitvu protiv Sotone, jer svaki kršćanin ima moć i milost činiti takav egzorcizam.
Nakon liturgijske reforme ta se molitva više ne moli. Naravno, nije time rečeno da ta dragocjena i čudesna molitva nije više potrebna. Naprotiv, potrebnija je više nego ikada. Molimo je stoga dnevno, iako nije više propisana. Bog će nam udijeliti milost po vjeri i pouzdanja u molitvu i pomagati nas do konačne pobjede nad svim demonima našega vremena.
LITANIJE SVETOG MIHAELA, ARKANĐELA
(za privatnu upotrebu)
Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Kriste, čuj nas!
Kriste, usliši nas!
Oče nebeski Bože, smiluj se nama!
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj se nama!
Duše Sveti Bože, smiluj se nama,
Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj se nama!
Sveta Marijo, Kraljice anđela,
Sveti Mihaele, arkanđele,
Sveti Mihaele, kneže preslavni,
Sveti Mihaele, jaki u borbi,
Sveti Mihaele, pobjedniče Sotone,
Sveti Mihaele, strahu zlih duhova,
Sveti Mihaele, vojvodo nebeske vojske,
Sveti Mihaele, glasniče Božje slave,
Sveti Mihaele, radosti anđela,
Sveti Mihaele, čašćen od izabranika,
Sveti Mihaele, koji prinosiš Sveviinjemu naše molitve,
Sveti Mihaele, branitelju pravednih,
Sveti Mihaele, vjesniče Božji
Sveti Mihaele, čije molitve vode u Nebo,
Sveti Mihaele, pomoćniče Božjega naroda,
Sveti Mihaele, čuvaru i zaštitniče Svete Crkve,
Sveti Mihaele, dobročinitelju naroda koji tebe časte,
Sveti Mihaele, stjegonošo spasenja,
Sveti Mihaele, naš branitelju u borbi,
Sveti Mihaele, anđele mira,
Sveti Mihaele, predvodniče duša u vječnu svjetlost,
Sveti Mihaele, poglavico Raja,
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam, Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas, Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj se nama!
Moli za nas, sveti Mihaele, arkanđele!
Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!
Pomolimo se! Svemogući vječni Bože, koji si postavio svetoga Mihaela, arkanđela, čuvarom Crkve i poglavicom Raja, udijeli po njegovu zagovoru Crkvi napredak i mir, a nama milost u ovom životu i slavu u vječnosti! Po Isusu Kristu Gospodinu našemu! Amen!
(Imprimatur: Mantepessulano, die 9 ianuarii 1944. Jean Rouquette, vic. gen.)
Sveti Mihaele, arkanđele, brani nas u boju, da ne propadnemo na strašnome sudu!
(E. I. n. 442)
Sveti Mihaele, prvi braniču Kristova Kraljevstva, moli za nas!
(E. I. n. 443)
MOLITVE SVETIM ARKANĐELIMA
SVETI MIHAELE, ARKANĐELE,
svojim nas svjetlom prosvijetli!
Sveti Mihaele, arkanđele, svojim nas krilima štiti!
Sveti Mihaele, arkanđele, svojim nas mačem brani!
SVETI RAFAELE, ARKANĐELE,
čuvaj nas na našim putovima,
liječi nas u našim bolestima,
prinesi naše molitve pred Lice Svevišnjega;
izmoli nam od Gospodina anđeosku čistoću duše i tijela!
SVETI GABRIELE, ARKANĐELE
pomozi nam
da istinski upoznamo
i žarko uzljubimo
Božansko Srce Spasitelja našega
Gospodina Isusa Krista
i Bezgrešno Srce
Njegove i naše,
presvete i predrage Majke Marije.
Kraljice Neba i zemlje!