www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 13 svi 2025 12:56

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 694 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 70  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2010 23:20 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
2) Ja spavam, ali srce moje bdi. Odjednom glas! Dragi moj mi pokuca: "Otvori mi, sestro moja, prijateljice moja, golubice moja, savršena moja, glava mi je puna rose a kosa noćnih kapi." (3) "Svukla sam odjeću svoju, kako da je odjenem? Noge sam oprala, kako da ih okaljam?" (4) Dragi moj promoli ruku kroz otvor, a sva mi utroba uzdrhta. (5) Ustadoh da otvorim dragome svome, a iz ruke mi prokapa smirna i poteče niz prste na ručku zavora. (6) Otvorih dragome svome, ali on se već bijaše udaljio i nestao. Ostala sam bez daha kad je otišao. Tražila sam ga, ali ga nisam našla, zvala sam, ali nije se odazvao. (7) Sretoše me čuvari koji grad obilaze, tukli su me, ranili i plašt mi uzeli čuvari zidina. (8) Zaklinjem vas, kćeri jeruzalemske, ako nađete dragoga moga, što ćete mu reći? Da sam bolna od ljubavi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2010 23:27 
Odsutan

(4) Lijepa si, prijateljice moja, kao Tirsa, krasna si kao Jeruzalem, strašna kao vojska pod zastavama. (5) Odvrati oči svoje od mene jer me zbunjuju. Kosa je tvoja kao stado koza koje silaze s Gileada. (6) Zubi su ti kao stado ovaca ostriženih kada s kupanja dolaze: idu dvije i dvije kao blizanke i nijedna nije osamljena. (7) Kao kriške mogranja tvoji su obrazi pod koprenom tvojom. (8) Ima šezdeset kraljica, osamdeset inoča, a djevojaka ni broja se ne zna. (9) Ali je samo jedna golubica moja, savršena moja, jedina u majke, izabrana u roditeljke svoje. Vidjele su je djevojke i nazvale je blaženom, a kraljice i inoče hvale su joj izrekle. (10) Tko je ova koja dolazi kao što zora sviće, lijepa kao mjesec, sjajna kao sunce, strašna kao vojska pod zastavama? (11) Siđoh kroz nasade oraha da vidim mladice u dolinama, da pogledam pupaju li vinogradi, cvatu li mogranji. (12) Ne znam kako, tek želja moja pope me na kola naroda mog kneževskog.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 ožu 2010 10:25 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 33 zahvala
Gospodine teško je biti sam molim za sve one koji žele imati obitelj osijećati ljubav i pripadati nekome.Preporučam ih u molitve ove naše zajednice TT.

Neka se proslavi Gospodin.

Hvala ti Isuse.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 ožu 2010 15:57 
Odsutan

Dragi moji.,može li netko napisati prikladnu molitvu na ovu temu,ili jednostavno onu koja je njemu bila "učinkovita"?hvala na prijedlozima i sve vas ljubim u Kristu.. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 ožu 2010 11:27 
Odsutan

Mislim da će svakom svidjeti a mnogi će se prepoznati...
Hrabro !

PSALAM 31 (30)

Molitva u nevolji i zahvala za uslišanje

Zborovođi.
Psalam. Davidov.
(2) Tebi se, Jahve, utječem, o, da se ne postidim nikada: u svojoj me pravdi izbavi! (3) Prikloni k meni uho svoje, pohiti da me oslobodiš! Budi mi hrid zaštite, tvrđava spasenja. (4) Jer ti si hrid moja, tvđava moja, radi svoga imena vodi me i ravnaj. (5) Izvuci me iz mreže koju mi zapeše, jer ti si moje utočište. (6) U tvoje ruke duh svoj predajem: otkupi me, Jahve, Bože vjerni. (7) Ti mrziš one koji štuju ništavne kumire, a ja se u Jahvu uzdam. (8) Radosno ću klicat' tvojoj milosti, jer si na moju bijedu pogledao, pomogao u tjeskobi duši mojoj. (9) Nisi me predao u ruke dušmana, noge si mi na prostran put izveo. (10) Smiluj mi se, Jahve, jer sam u tjeskobi, od jada slabi mi oko, duša i tijelo. (11) Život mi se troši u gorčini, ljeta moja u jecanju. U muci mi se iscrpila snaga i kosti su moje klonule. (12) Dušmanima svojim postao sam ruglo, susjedima podsmijeh, a znancima strašilo; koji me vide vani, bježe od mene. (13) Nestalo me k'o mrtvaca iz sjećanja ljudi, postadoh k'o razbijena posuda. (14) Čujem šaputanje mnogih, užas odasvud: sastaju se protiv mene i smišljaju kako da mi život oduzmu. (15) A ja se, Jahve, u tebe uzdam; govorim: Ti si Bog moj! (16) U tvojoj je ruci sudbina moja: istrgni me iz ruke dušmana i onih koji me progone! (17) Rasvijetli lice nad slugom svojim, po svojoj me dobroti spasi. (18) Jahve, ne bilo me stid što tebe zazvah! Neka se postide zlotvori, nek' u Podzemlju zamuknu. (19) Nek' zanijeme usne lažljive koje protiv pravednika govore drsko, oholo i prezirno. (20) O, kako je velika, Jahve, tvoja dobrota, koju čuvaš za one koji te se boje, koju iskazuješ onima što se tebi utječu naočigled sinovima čovječjim. (21) Zaklanjaš ih štitom lica svoga od zavjera ljudskih; u šatoru svom ih skrivaš od jezika svadljivih. (22) Blagoslovljen Jahve jer me obasu čudesnom dobrotom u gradu tvrdom. (23) U tjeskobi svojoj već mišljah: "Odbačen sam od pogleda tvoga." Ali ti si čuo glas mog zaziva dok sam tebi vapio. (24) Ljubite Jahvu, svi sveti njegovi: čuva Jahve svoje vjernike, a po zasluzi vraća onima koji postupaju oholo. (25) Budite hrabri i jaka srca, svi koji se u Jahvu uzdate!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 ožu 2010 12:55 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Proslijedila mi je prijateljica:

MOLITVA ZA MUŽA,

Nekima je smiješno, ali ova je molitva tražena, pa je evo objavljujemo i toplo preporučamo jer znamo mnoge kojima je uslišana:

Bože moj, stvorio si me da budem žena. Prihvaćam naum Tvoj sa mnom. Evo, prepoznajem se kao žena.Prepoznajem u sebi kako trebam biti nećija pomoć i majka.Dok to ne postanem nemirno je srce moje, No, poznajem svoju slabost i sa žaljenjem Ti priznajem svako svoje zlo.Zato se Tebi, Stvovritelju svome utječem.Spasi me od napasti da, u pustinji svoga srca, sama tražim muža. Spasi me i od tuđih napasnih želja da me na svoj način udaju. Prihvaćam jedinoga muža za kojega si me pripravio već onda kada si me stvorio kao ženu. Ne znam gdje je on. Ne znam tko je on. Možda sam ga već vidjela, ali ga bez Tvoga Duha nisam mogla prepoznati.Zato Ti predajem srce i sav svoj život. Učini me blagoslovljenom ženom tvoga sluge, a moga blagoslovljenoga muža. U njemu Ti dođi po mene te nam budi čuvar braka i obitelji, Na Tvoju slavu želim živjeti svoj brak i tvojoj slavi posvećujem svoju plodnost.Tako neka bude. AMEN.

Kada se on preda mnom pojavi, a Ti mi iznutra objaviš kako je to on, neću se opirati jer Te poznajem, Ljubavi. Znam da nisi ni šum što prolazi ušima, ni strast u udovima što se diže kao lav da bi zatim nestao, kao smrt s plijenom života. Nisi ni rumenilo zbunjenih obraza, nego si Ljubav vječna; vječni lahor srca što sve podnosi i iza svega ostaje. Na stupovima istine leži hram Tvoj, a predvorje mu je puno nepatvorene dobrote i rijeke života izviru iz njega. Taj hram je Čovjek što si ga stvorio; taj hram je brak. U svetištu me čekaš,spoznatljiva Tajno, kako bi mi svoje lice otkrio i učinio me svojim živim oltarom. Predajem Ti se i posvećujem zauvjek.U Tebde se uzdam, o , da se ne postidim nikada.

Sasatavio; Fra Miroslav Bustruc

Još nisam molila ali čini mi kao materijal za meditaciju.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 ožu 2010 15:42 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
....Molimo i jedni za druge.... :a1250: :b206:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 ožu 2010 17:14 
Odsutan

Hvala vam dragi moji na prijedlozima molitvica.,većinu i sama poznam..možda je ipak najbolje onako iz srca,pa kako nam riječi dodju,dobri Bog će prepoznati iskrenu namjeru ako je u otvorenosti srca izrečena...i naravno u poslušnosti božjoj volji,ipak On zna što je najbolje za nas..
Svima vama koji još tražite onu drugu polovicu puno sreće u potrazi..i da,da vam se što prije dogodi..LJUBAV...bit ćete mi u molitvama...BVB smajlic21 smajlic22 :b206:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ožu 2010 09:09 
Odsutan

Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Kriste, čuj nas!
Kriste, usliši nas!

Oče nebeski. Bože, SMILUJ NAM SE
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože,
Duše Sveti, Bože,
Sveto Trojstvo, jedan Bože,

Sveta Marijo, MOLI ZA NAS
Sveti Josipe,
Slavni porode Davidov,
Svjetlosti patrijarha.
Zaručnice Bogorodice,
Stidljivi čuvaru Djevice,
Hranitelju Sina Božjega,
Brižni Branitelju Kristov,
Glavaru slavne Obitelji,
Josipe pravedni,
Josipe prečisti,
Josipe premudri,
Josipe jaki,
Josipe pokorni,
Josipe vjerni,
Ogledalo stipljivosti.
Ljubitelju siromaštva.
Uzore radnika
Uresu domaćega života,
Čuvaru djevica.
Potporo obitelji,
Utjeho bijednih,
Ufanje bolesnih.
Zaštitnice umirućih,
Strahu zlih duhova,
Pokrovitelju svete Crkve,

Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se!

Postavio ga je gospodarom doma svojega.
I poglavarom svega imanja svojega.

Pomolimo se: Bože, koji si se neiskazanom providnosti udostojao izabrati blaženoga Josipa za zaručnika presvetoj Majci svojoj, daj, molimo, da koga kao pokrovitelja častimo na zemlji, zavrijedimo imati zagovornikom na nebu. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 ožu 2010 23:13 
Odsutan

Oče naš,
koji jesi na nebesima,
sveti se Ime Tvoje.
Dođi kraljevstvo Tvoje.
Budi volja Tvoja
kako na nebu, tako i na zemlji.

Kruh naš svagdanji
daj nam danas.
i otpusti nam duge naše,
kako i mi otpuštamo dužnicima našim.
I ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od zla. Amen.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 694 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 70  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]