www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 12 svi 2025 22:49

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 694 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 70  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 01 ruj 2011 14:35 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Citat:
Znam ih nekoliko koji imaju sve najbolje karakteristike, k tome su i lijepi i bogati, i zaista - blago njihovim suprugama...i hvala Bogu što postoje takvi muškarci
.

..elice..nekad je sve to farsa..vanjska.pa se nakon godina ..sazna..
..svakojake gadosti..kaj su delali ti fini dečki.. :D
..no valjda se nađe i neki..fini slučajno.. :D

Tako da, draga SAN, možeš ti dobiti vrhunskog bogatog vjernika...koji će biti predivan muž... :D

..to je vjerovatnos..malo manja neg ..dobiti 7 na lotu... :D

I nije isto udvara li se nekome troje ljudi ili tristo... Teže je ovima koji imaju 300 udvarača...

..isto isto.jer...kad imaš stav svjedno ti je dal ti se udvara..
..jedna zgodna ženska ili tristo. :D

..ne treba puno filozofirat...u životu što se tiče..ljubavi,..
..tko ima nagon za zbližavanjem..sa suprotnim spolom..
..muško prema žensko..i obrnuto..

..treba se upustit i koštac s životom..
..a veze ko veze...kao i bilo kojeg segment..u životu..
..imaju svoje faze..dobrog i lošeg..

..pa dobre zajednice..treba stvarati..
.jer ništa neće doći ..na tacni..
:D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 ruj 2011 14:41 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
O Naggare dragi...uvijek tako mudro zboriš.... :D :D

Ma ja ipak mislim da je teže dobiti na Lotu nego pronaći čovjeka koji je vjernik, bogat i vjeran muž svojoj ženi...i za kojeg neće ispasti da je okolo griješio s ljubavnicom.
Ma zapravo, ne samo da to mislim, nego to i znam.... Ima ih koji su sposobni odoljeti svim napastima, ali naravno samo uz Božju pomoć.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 ruj 2011 15:07 
Odsutan

ela bredi napisao:
O Naggare dragi...uvijek tako mudro zboriš.... :D :D

Ma ja ipak mislim da je teže dobiti na Lotu nego pronaći čovjeka koji je vjernik, bogat i vjeran muž svojoj ženi...i za kojeg neće ispasti da je okolo griješio s ljubavnicom.
Ma zapravo, ne samo da to mislim, nego to i znam.... Ima ih koji su sposobni odoljeti svim napastima, ali naravno samo uz Božju pomoć.

..nema savršenstva na zemlji..ljudi griješe..
..ne možeš sanjati ..bezgriješnog savršenog čovjeka..

.već možda ti je misija od nevjernika..napraviti vjernika..
..ili od ..recimo..muškarca sklonog..mjenjanju žena..
..vjernog muža.. :D

..ili recimo ti se u braku desi..avantura.supruga s drugim komadom.. :D .
..a imate djecu..
.a nakon kajanja..ti trebaš odlučiti..da li DATI ..Oprost ili NE.
..svom suprugu..
..a svakako je lijepše da toga nema..i da ..ljubav..
..drži brak na okupu..

..no eto često spominjem slavnog kralja Davida..
.i njegov zaljubljivanje u Bet Šebu..ubijanje njezinog muža Urije..
..al eto nakon tako veliko i smrtnog grijeha..David se skrušeno pokajao i dobio oprost od BOGA...no neke posljedice grijeha..
..su ostale..kao..npr..smrt..djeteta koje je imao s Bet Šebom

..ljudi su osim što su duhovna bića..
..i mesnata bića.. :D
..a meso ko meso..sklono je kvarenju.. 8)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 ruj 2011 15:24 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Slažem se svakom riječi... :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 ruj 2011 15:56 
Odsutan

ela bredi napisao:
Slažem se svakom riječi... :D

ISUS..kaže "Došao sam zbog griješnika "

..nije rekao došao sam..spikati sa pravednicima..
..a grješnike tko šiša..

..moramo biti svjesni..da živimo u dolini grijeha..
..u opasnoj zoni..za posrnuti..

..ali i u zoni..da možemo..OPRAŠTATI..
..I POKAZIVATI MILOSRĐE.. 8)

.zato..kreni..prema svom biću..
..koje te negdje čeka... 8)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 ruj 2011 18:47 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
ja mislim da djevojke previše idealiziraju svoju sliku o partneru koji bi trebao biti čist ko suza, princ na bijelom konju...

ja recimo više ne zazirem od djevojke koja je možda prije bila u intimnoj vezi... ne bih se usudio reći da sam već toliko očajan da su mi i takve ok, ali negdje sam na pola puta...

hoću reći to da mi se čini da naše postavljanje različitih "kriterija" nam samo otežava da susretnemo osobu, doista onakvu kakva jest... i najčešće se događa kontinuirana samoća bilo koje vrste...

iako s druge strane se još uvijek vodim onom "čistome je sve čisto", nekako mi često nakon zaključka tipa "ona ti je takva i takva; ništa od nje; gle je, ta je svačija; uopće me ne čuje" - dođe slika Marije Magdalene koja je bila javna grešnica i nije bila čista, pa joj je Gospodin vratio čistoću...

a svi znamo da čovjek najbrži i najdublji utisak o nekome stvara nakon prvog susreta, u svega par sekundi, a taj dojam i mišljenje - tzv. "susret" je vrlo površan i krivi... zato uvijek nam može pomoći molitva za tu drugu osobu, da nas ona stavi u poslušnost Duhu Svetome koji će nam progovarati istinu o svakoj osobi, pa i toj...

sjećam se da je Sveti Franjo Saleški rekao da pijanac ovisnik nije pijanac sve do posljednjeg dana svog života; jer jedino će posljednji dan odrediti za nekoga da je čist ili nečist... do tada smo svi na putu čišćenja i posvećenja...

zato, ja osobno uvijek prvo zaključim "ah nije ona čista... već se je nekome sva predala"; a onda poželim dati toj osobi drugu šansu... kad joj već Gospodin daje...

moj zaključak je da ne postoji prava osoba za bilo koga... ništa to ne postoji... mislim da sve to što je kao pravo što npr. partneri u braku i vezi imaju jest takvo zato što su to gradili, izgradili u interakciji...

jer kako je sv. Augustin rekao - nema zla kojeg nisam sposoban učiniti... ali ga nije činio jer je s Gospodinom gradio to što je na kraju postao...

tako da, možda je baš neka osoba koja nam je u prvom kontaktu antipatična, odbojna, ona koju u zajedništvu mogu učiniti "pravom"

budući da smo svi pred Bogom isti, jednaki... imamo jednake šanse za ono za što nas je pozvao... zato mislim da za svakog postoji onaj pravi... je li pitanje samo kako ga naći ili nešto drugo... svjedočimo!

BB :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 ruj 2011 19:05 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
SAN napisao:
E ima li na forumu kakav jako fin, zgodan i puno bogat, da ima novaca, tako da možemo putovati oko svijeta, od recimo 30-35 godina, naravno i pametan,a da je jako dobra osoba, recimo ja nađem ljubavnika,od oprašta i kod kuće za nas dvoje moli, mene i ljubavnika, dok se ja provodim, zezam :D , jako naravna, vesela osoba, simpa u svemu.....ako ima tu sam, evo javi se, da se malo bolje upoznamo.... :D :D :D hihi.
Pooooozzzzz...........

Ups..draga SAN..ja sam vec mislila da si se ti udala.. :b130: :b232: Zaboravila si navesti jos i muzicku zelju.. smajlic8 smajlic8 smajlic8 smajlic8 smajlic8 smajlic8 smajlic8 Ako ti ova reklama urodi plodom...nadje se netko.. smajlic22 ,platiti cu ti vjencanje u Crkvi.. :h2: smajlic28 smajlic28 smajlic28 smajlic28 smajlic28 smajlic28

Bože, od kojega nam dolazi svako očinstvo na nebu i na zemlji, Oče, koji si ljubav i život, učini da svaka ljudska obitelj na zemlji, po tvome Sinu rođenom od žene i po Duhu Svetom, postane izvorom božanske ljubavi za uvijek nove naraštaje. Učini da tvoja milost vodi misli i djela roditelja, za dobro njihove obitelji i svih obitelji na svijetu. Neka mladi naraštaji u obitelji nađu snažnu potporu za čovječnost i rast u istini i ljubavi! Neka ljubav osnažena milošću sakramenta ženidbe, bude jača od svake nemoći i beznađa, koje zahvaćaju naše obitelji. Na kraju te molimo za zagovor svete nazaretske obitelji, da Crkva u svim narodima na zemlji, može plodonosno ispuniti svoje poslanje u obitelji i po obitelji, po Kristu našem Gospodinu, koji -je put, istina i život, u vijeke vjekova. Amen. (Ivan Pavao II)

Zadnja izmjena: rebeka; 01 ruj 2011 19:12; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 ruj 2011 19:10 
Odsutan

eh da, ne znam kako Vam se čini ono svjedočenje Mije Barade...

već smo o tome i pisali i raspravljali... mene je to isprva iznenadilo... to naručivanje kod Gospodina... žena takva i takva s ne znam - pedagoškom akademijom... mislim, katastrofa... jel to moguće? mislim, jest... stvarno... jadne žene...

zamislite, da se sve poklapa, boja kose, hoće živjet u malom mjestu na moru i onda jedino nije završila pedagošku akademiju???? već npr. pmf... ili blabla...

dobro sad... on je inžinjer... mislim... kasnije sam razmišljao i razmišljao i onda mi je došlo.. što on zna što je pedagoška akademija... ? to nije ta razina, nego ona... da je žena nježna, razdragana, neka dobrica koja će mu roditi i odgajati djecu... to sigurno to znači...
tako da to nema veze s pedagoškom akademijom kao takvom... no nije to ni bitno...

no, kasnije sam nedavno ponovno poslušao to njegovo svjedočanstvo i skužio tu dubinu... on je zapravo kroz to "naručivanje" uspio sebe izraziti pred Bogom, izreći čitavog sebe... što znači da samog sebe dosta dobro poznaje... i tek tada mu je Gospodin mogao nekoga (takvog) darovati/dati... što znači da nam (vjerojatno!) Gospodin u svoje vrijeme u životu daje nekoga!, ali ako mi tu osobu ne vidimo/prepoznamo, ništa od toga...

zato sam išao dalje u razmišljanju... Mijo je tada već bio u braku s nekom alkićkom... i malo sam razmišljao kako to da nije prije braka molio Gospodina za svoju srodnu dušu? kako to da je ušao posve slobodno i svjesno bez prisile u brak sa ženom koja je kasnije u braku pila kako on kaže žesticu svaki dan, a on molio da ga grobna ploča poklopi??? hm... što se to u čovjeku dogodi, da su mu se oči otvorile!!! te je u braku vidio nešto što nije vidio prije braka... je li stvar pijenja?

pa ja već sada pijem svaki dan... znači li to da sam alkić... vjerojatno ne... ali da ću postati... i da i ne!... u tome je problem današnjih parova... tko ti garantira da ti tvoj partner neće sutradan u braku pomahnitati i početi piti? čovjek se promijeni... u sekundi... žene počnu mijenjati svoje mužeke... kvocati i onda muž poludi nakon što je dosta vremena trpio, gutao i onda pukne i...

mislim da je to problem u današnjem svijetu... nevjera i nepovjerenje... a nepovjerenje i nevjera su čin neposlušnosti! problem je puno složeniji i ne bih vas htio zamarati... niti ja sve vidim do kraja...

meni to govori da je on nju izabrao na način kako većina ljudi bira, a to je stvar prvo dojma... prvo stvorimo dojam... onda u vezi potvrđujemo taj dojam i zatim učvršćujemo, a da uopće ne poznamo dubinu te osobe... i kad krene dubina... određujemo intenzitet tolerancije nekih specifičnosti, slabosti, mana itd....

eto, to svjedočanstvo Mije Barade mi je toliko postalo snažno... i poticajno... doista nam Gospodin može na put staviti neku osobu koju mi doživljavamo kao "pravu" - dakle, boja kose, kovrčava smeđa... itd.. koji faks (možda ne faks, nego više karakter, narav...) i slično...

tome svjedoči Mijo da je stvarno to moguće i Gospodin to čini...

:a1407:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 ruj 2011 19:54 
Odsutan

Oprostite dragi ljudi,previše mi tu filozofije :roll: ...ok,internet je medij za to, mnogi pišu što nikad na javi ne bi rekli..
No,stvari su vrlo jednostavne u biti,samo ih mi ljudi previše zakompliciramo(čini mi se da sam već nešto slično pisala,dakle-ponavljam se :lol: )
Evo i ja sam u tridesetim,i udala se nisam :wink: ...ne smatram se očajnom niti izgubljenom :D ..vjerujem da će doći i taj dan,s kim i kako,ne opterećujem se preveć..znam samo,da ovo vrijeme ne želim provest u mahnitoj potrazi(isprobano-promašeno)a niti u totalnoj rezignaciji..ima toliko divnih stvari koje možemo činiti,i to nije klišej..već živa istina :b112: ...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 ruj 2011 20:03 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
slazem se sa divom grabovcevom koja voli slusat Slika :D :D

onaj tko previse kalkulira brijem da od njega nikad nista... bilo da ima poziv za svecenika bilo za brak... uvijek ce biti a sto ako bude ovo ili ono... budimo hrabri kao nasa sestra courage pa ce plodovi doc u svoje vrijeme :P... Gospodin racuna sa nama :D :D

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 694 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 70  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]