www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 11 svi 2025 15:56

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 694 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 70  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 29 ožu 2012 08:38 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 5 zahvala
Zadranka napisao:
Dorothea napisao:
sluga napisao:

Ljudi pisu knjige o tome...

ma da? znači ako sa ja nekom sviđam, onda će se on sigurno i meni....ili obratno..nisam se osvjedočila do sad..hm...nekako mi ne drži vodu, nije mi jasno baš. Dobro, iako si rekao većinom da je tako..
No, nema veze! Bitno da te Zadranka i ja držimo za riječ-prava ruža do prve prilike! :b232: :lol:

Tako je, draga ;)!

Zadranka,hvala na :grlim te: i ja :grlim te: tebe :D

Mozda i dobijete pravu Ružu :D

Vidite,vec ste mi malo zanimljivije :wink:

Do tada,gle sto je tuzan sto nemoze dati pravu :b232:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 08:44 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Dragi Slugo, HVALA TI na divnim savjetima!!! :D :D I mišljenjima...i stavovima...ma na sveeemuuu.... :D :D

I ja se slažem s tobom!
Onome tko nam se iskreno sviđa, sigurno ćemo se i mi svidjeti!
Kod mene je tako bilo u 99 posto slučajeva!
Nije bilo samo u onome jednome, iako sam uvjerena da se i tom čovjeku sviđam, samo ne dovoljno!
Uvijek sam se vodila rečenicom koju sam pročitala u ranoj mladosti i koja me oduševila jer sam odmah spoznala da je istinita: LJUBAV PRIVLAČI LJUBAV.

Upoznavala sam stotine simpatičnih dečki i muškaraca, zaista raznolikih, i tko god mi je bio makar iskreno simpatičan..njegova je simpatija također bila uzvratna. Nisam se puno zaljubljivala, ali u koga god sam bila zaljubljena, i on se zaljubio u mene.

Za onog kolegu ne mogu reći da sam bila zaljubljena, nisam si to ipak htjela dopustiti, ali da, svim srcem sam imala želju bolje ga upoznati.
No to je gotova stvar, on nije iskreno zainteresiran, dobio je mnogo, mnogo diskretnih, ali jasnih, vrlo simpatičnih znakova da mi je divan kao osoba i da sam ga željela upoznati...spajali su nas dvije godine...ali nije uspjelo.... Ali - NEMA VEZE!!! :D :D
Bog je toliko dobar da nikad nisam osjetila ni patnju ni tugu u vezi te situacije, samo neku laganu tugu u početku, kad sam shvatila da se baš njemu ne sviđam dovoljno...
Zapravo sam zahvalna i za to iskustvo..ipak se ne možemo baš svakome svidjeti toliko da poželi cijeli život biti s nama! A to je i dobro..da je tako...ne može se svatko svakome svidjeti u preobilnoj mjeri...tad bi nastao totalni kaos... :wink:

Godine me za sad još ne brinu...iako sam od onih koji ne vole starenje i najradije bih cijeli život ostala tako mlada....No prije 2-3 godine me starenje više brinulo nego sad.... Sad sam već prihvatila da nemam više 20 godina i da nije to ništa loše...Nekako mislim da je zaista divno biti u 30ima...i po stanju duha, duše..ali i tijela..Čini mi se da ću ih pamtiti kao najljepše razdoblje u životu....iako ispada da sad "cendram"... :D
Vjerujem da je moguće jako lijepo i dostojanstveno starjeti i da čak ni nas žene ne treba brinuti što ćemo s godinama gubiti ljepotu i svježinu. Bolje je gledati na to kao da ćemo se preobraziti....na našem će se licu i tijelu vidjeti što smo proživjeli i kakvi smo ljudi....Ako budemo dobri, naravno da ćemo i dobro izgledati! :D

Jako mi se sviđaju Slugini savjeti o tome kako djevojka može mladiću pokazati da joj se sviđa..ili žena muškarcu....
Žene to jednostavno znaju jako lijepo i diskretno, a opet jasno, pokazati..kad su u prilici...tj. kad su uz tu osobu...

Nikad neću zaboraviti kako sam upoznala onog svog divnog bivšeg dečka.... Bio je na glasu kao zavodnik i kao pomalo hladan dečko...Ja sam došla raditi na Hvar kao animatorica....djevojke iz mog tima su mi ispričale o njemu sve najgore: Ma toliko je bahat...uopće se ne želi družiti s nama...misli da je valjda Apolon...(tako su ga i zvali)...
Ja nikako da ga danima upoznam, a do tad sam već stvorila loše mišljenje o njemu...
I muški dio tima mi je govorio sve najgore o njemu: Ma daj, samo pliva, samo se bavi sportom, uopće mu nije do izalazaka...ma neki čudan tip...

Kad sam se našla za stolom s njim (slučajno...sami nas dvoje)...ja nisam mogla skinuti pogled s njegove ljepote koja me tad kao mladu djevojku baš prenerazila..ali još više - nisam mogla više SRCE ODVOJITI OD NJEGOVOG SRCA kad sam vidjela s kakvom TOPLINOM, BLAGOŠĆU, SIMPATIČNOŠĆU I DOBRIM NAMJERAMA razgovara sa mnom...Mislila sam da to nije taj dečko o kojem sam danima slušala samo loše...da je hladan i umišljen....
No ono što nikad neću zaboraviti je ta moja tadašnja NEVINOST DJETETA. Meni nije palo na pamet da ga zavodim ili sl....on je mene toliko oduševio da ja nisam mogla SKINUTI OSMIJEH S LICA... Ja sam se toliko smijala da sam cijelo vrijeme samo govorila u sebi: Pa daj, prestani se smijati...pa mislit će da si luda, što se toliko smiješ!!!
To je bio takav osmijeh koji nisam mogla ni na sekundu zaustaviti...u cijelih sat vremena tog našeg prvog susreta i razogovora...Nisam ništa skrivala...iskrenošću dječjeg srca je iz mog srca provalio taj osmijeh koji ništa nije moglo zaustaviti....
I on se smijao cijelo vrijeme.... Imala sam osjećaj da ga poznajem cijeli život....
Mi smo se u tih sat vremena zbližili kao da smo oduvijek neki prijatelji ili par...

Iako sam mu tako brzo i lako tim svojim osmijehom (on se smijao mom osmijehu i pitao se kako se mogu toliko smijati mu...da ne govori baš toliko duhovite stvari...) spontano dala do znanja da mi se sviđa....ipak sam cijelo ljeto bila na oprezu...i tek na kraju ljeta sam, nakon svakodnevnog divnog čistog druženja donijela odluku da će on biti moj dečko....

Veza je potrajala skoro 10 godina....bio je to i jest najbolji dečko kojeg sam ikad upoznala, sto puta bolje osobnosti nego ja....Teška srca sam prekinula vezu jer sam se "ohladila" kad je zbog posla morao otići živjeti 500 km od mene.... i ni danas nisam sigurna je li mi to bila prava odluka...
No srce mi ne dopušta da se vratim, barem za sad...jer mislim da mu ne bih mogla dati dovoljno ljubavi. A on zaslužuje najbolje i najviše...

Uglavnom, DIVNI su ti počeci..... :D :D :D
I to sam primijetila, kad god je bila velika zaljubljenost u pitanju - ma to se odmah počelo samo od sebe nekako događati...doslovno u prvih par minuta ti vidiš da ti se ta osoba jako sviđa..da je želiš bolje upoznati...Nije čak bilo ni misli o tome: Kako da mu pokažem da mi se sviđa? Sviđam li se i ja njemu??
Nekako se to odmah vidjelo.

No to je tako valjda samo u ranoj mladosti.

Otad se kod mene sve promijenilo i kasnije nisam mogla lako pokazati da mi se netko sviđa....
Kad mi se zadnji put jedan čovjek svidio, 2008. g., UPLAŠILA sam se toliko da sam pobjegla i nisam mu se mjesecima javljala....Bilo me strah njegove ozbiljnosti, izgrađenosti...iskrenosti i žara kojim mi je pristupao i vidio me kao svoju djevojku....Trebalo je 2 godine da to prebolim. Pobjegla sam od drugog najboljeg čovjeka na svijetu kojeg sam do tad upoznala. On je sad već oženjen, zakasnila sam tad sa svojom reakcijom...ali nema veze, sad mi je to prekrasna uspomena..... :D

I tad sam naučila, te 2008. g., kad ponovno dođe netko tko će me oduševiti, pa makar će me to i plašiti, ja ću OSTATI! Ja ću ostati uz tu osobu pa makar ni glasa neću imati i makar neću znati ni što reći.... ni kako se ponašati....
Naučila sam na tom iskustvu da nikad više neću pobjeći kad mi divan čovjek izjavi svoje iskreno sviđanje i kad me obaspe nježnošću.

Sad sam opet kao ona 21 godišnja ja koja je onako spontano i hrabro dopustila svom srcu da pokaže sviđanje, toplinu i to daruje drugom čovjeku.... :D
I hvala Bogu, sad sam puuno pametnija nego tad i neće mi se dogoditi neke greške koje sam tad zbog svoje nezrelosti počinila!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 09:19 
Odsutan

Dorothea napisao:
sluga napisao:

Ljudi pisu knjige o tome...

ma da? znači ako sa ja nekom sviđam, onda će se on sigurno i meni....ili obratno..nisam se osvjedočila do sad..hm...nekako mi ne drži vodu, nije mi jasno baš. Dobro, iako si rekao većinom da je tako..

OK.
Cijela recenica"Mada vecinon ako ti se netko stvarno svidja velika je vjerojatnost da se svidjas i toj osobi,ili ces mu se svidjeti."

Vidi nisam rekao da ce zivjeti sretno do kraja zivota,princ na konju i to.
Nisam rekao niti da cete se zaljubiti jedno u drugo.
Mislio sam na svidjanje,kada ti je netko simpatican.
Ostajem pri tome ako se netko nekome svidja i pokaze mu to,vjerovatno se i taj svidja njemu.Tj dobit ce priliku da se bolje upoznaju.(svatko je zanimljiv radi necega,zato kazem da ce se vjerovatno i svidjeti)
A onda ce vidjeti jesu li jedno za drugo,dali je on onakav kakvom ga je ona dozivljavala u cjelosti ili obratno.

Uf.Sad moram filozofirat.al cu pojednostavniti.
Cim nekome pokazes da ti je zanimljiv,njega isto zanima zasto je zanimljiv.
Drustvena smo bica.
Zena je stvorena da bude privlacna muskarcu.(za obrnuto,mi morate vi reci,zene naravno :b101: )
da ne filozofiram vise,
tj Vidio sam da je Ela Bredi ljepse objasnila :D
Hvala Ela

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 09:48 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Pia napisao:
dugi napisao:
pa ti mi reci koji je smisao braka ako ne djeca? Smiješ li imati djecu izvan braka?
a smiješ li imati sve drugo izvan braka?

koje sve drugo, ne kuzim? Al nist, ajmo predlagati novi zakon Crkvi..ak neki bracni par, bez obzira koliko se mozda voljeli, razumijeli, imali zajednicke interese, stajalista i ostale nepotrebne bedastoce, dakle ak nemaju djece, da se lijepo mogu razvesti te da bi se mogli ponovno vjencati kako bi imali djecu..jer sto ce u tom braku kad nemaju djecu? Pa da...

Ja se isto slažem s Dugim, bez djece zajednički život nema smisla, naravno druga je stvar ako par nemože 'imati' djecu zbog bioloških razloga. I to mi nikad nije bilo jasno kako ljudi nemogu bit slobodni, i prepustiti se Bogu da ih vodi. I izbjegavati to, najlakše je samo uludo uživati na ovom svijetu i predavati se bolestima ovoga svijeta, zato nam i je takvo zlo po cijelom svijetu.
Pa da bit našeg postojanja je opstanak nas ljudi i rađanje djece, a ne ko ima bolji auto, mobitel, internet, dobar posao...itd. Znači ko nema bogatstvo ovoga svijeta taj nevalja? Kamo ide svijet ovaj....Bože moj..smiluj nam se..

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 09:51 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Mary♥ napisao:
Nažalost,često ne funkcionira tako u životu...
Uvijek postoji neka možda gora vrsta patnje nego ona koju vi imate...Vidim da neki od vas,možda dosta vas ima nekog predbračnog iskustva,dok niste upoznali Boga...Možda postoji i bolnija vrsta patnje od te...Vjerujte mi da postoji...Ja se trudim čuvati za brak,ali s tim sam dobila veliku patnju...Ponekad želim da sam možda to iskusila,možda bih bila sretnija.
Dobro je da nikad zbog djevičanstva niste iskusili patnju ponižavanja,vrijeđanja,prevare i obezvređivanja,osamljenosti i svega što dolazi s njom...i to uzastopce,samo se ponavlja i nastavlja...I gledate ga kako odlazi s drugom...I nije vam jasno zašto,što ste krivo napravili ili rekli,što ne valja kod vas...Na kraju shvatite da niste dovoljno vrijedni.Rekla bih da je to kao da vam mač probije srce...

patnje će svakako biti,ti patiš zbog vjernosti Bogu i svom budućem bračnom drugu,drugi(uključujući i mene) pate zbog posljedica tog "iskustva".Misliš da patnja nestane ako imaš neko predbračno "iskustvo"?Tek onda dolazi,i to puno gora nego tvoja.I ja sam prošao slično trpljenje kao ti,samoća me ubijala,proglašavan sam budalom od drugih vjernika jer sam htio hodati u čistoći,neke djevojke (sve su bile vjernice,ove druge nisam htio ni gledati) su me znale nazvati zaostalim i primitivnim,nenormalnim,...(da dalje ne nabrajam),neke su govorile kako će me "obratiti",...ali ja sam znao da ona koju mi Bog pošalje,da će ona prava za mene htjeti hodati u čistoći i znati to cijeniti pa nisam pristajao na kompromise.Znam da je Zlatko Sudac rekao kako svatko od nas ima svoju srodnu dušu pa zar nije lijepo da cijelu sebe,dušom i tijelom daš samo tom muškarcu kojeg Bog ima u planu za tebe oduvijek?Na nekom forumu sam pročitao kako dosta ljudi koji su imali predbračnog iskustva s drugima i koji su u sretnom braku žali što njihov bračni drug nije prva osoba s kojom su spavali.Kušnje koje prolaziš su tu da se učvrstiš u toj odluci i u vjeri.A jednog dana ćeš možda Bogu zahvaljivati što te je poštedio tih mladića,ja tek sad u braku počinjem shvaćati koliko mi zapravo ne bi odgovarale neke djevojke koje su mi se onda sviđale.

P.S.:šta kažeš da promijeniš avatar,nekako djeluje tragično,daj nešto življe :D
A za ovu tvoju zadnju rečenicu ti mogu samo ovo reći:slušao sam kad je Zlatko Sudac rekao - Djevojke,ako vas mladić ucjenjuje da spavate s njim prije braka,nije vas dostojan.Eto toliko o tome što kažeš kako nisi dovoljno vrijedna jer te netko ostavi pošto ne želiš s njim spavati prije braka.

Također ću napisati još jednu izjavu Zlatka Sudca:Tko ne uđe čist u brak,nikad neće upoznati onu pravu bračnu sreću

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 09:56 
Odsutan

Mary♥ napisao:
sluga napisao:
Zadranka napisao:
Ljudi, da Vas pitam..kako osobi dati do znanja da nam se sviđa?

Mada vecinon ako ti se netko stvarno svidja velika je vjerojatnost da se svidjas i toj osobi,ili ces mu se svidjeti.

Nažalost,često ne funkcionira tako u životu...
Uvijek postoji neka možda gora vrsta patnje nego ona koju vi imate...Vidim da neki od vas,možda dosta vas ima nekog predbračnog iskustva,dok niste upoznali Boga...Možda postoji i bolnija vrsta patnje od te...Vjerujte mi da postoji...Ja se trudim čuvati za brak,ali s tim sam dobila veliku patnju...Ponekad želim da sam možda to iskusila,možda bih bila sretnija.
Dobro je da nikad zbog djevičanstva niste iskusili patnju ponižavanja,vrijeđanja,prevare i obezvređivanja,osamljenosti i svega što dolazi s njom...i to uzastopce,samo se ponavlja i nastavlja...I gledate ga kako odlazi s drugom...I nije vam jasno zašto,što ste krivo napravili ili rekli,što ne valja kod vas...Na kraju shvatite da niste dovoljno vrijedni.Rekla bih da je to kao da vam mač probije srce...

Mary,ne bi bila sretnija uvjeren sam u to.Bila bi samo jos vise razocarana i bila bi nesretna.
Znas li zasto.
Mary♥ napisao:
I gledate ga kako odlazi s drugom...I nije vam jasno zašto,što ste krivo napravili ili rekli,što ne valja kod vas

Bas radi ovoga,on bi otisao ovako i onako.kad tad.A ti si mu dala cijelu sebe.Bezveze si prosla sve patnje i ponizavanja do njega.Bolilo bi jos vise.
On te nije ostavio samo radi toga,da te je volio ne bi te ostavio niti ti pravio neugodnosti.

Mary♥ napisao:
Na kraju shvatite da niste dovoljno vrijedni

Ne Mary on nije shvatio koliko si ti vrijedna,po tome on nije vrijedan tebe.

Jednom ces biti veoma sretna radi toga,toliko da ce ta sreca nadomjestiti sve tuge,biti ces puno sretnija nego sto si bila tuzna radi toga.
Hvala Isusu sto ti je dao tu milost.Vecina je nema.

Prijatelj i prijateljica su hodali bar godinu i pol bez tog cina.(20godina su imali)
Nisu cak niti bili u vjeri.
Najbolje im je bilo do tog cina.Super su se slagali.Stalno su bili zajedno,ali si nisu dosadili niti se svadjali.
Poslije toga su bili godinu i nesto jos zajedno,ali im je bilo cijelo vrijeme mucenje.Stalno problemi u komunikaciji,lazi,svađe i svasta nesto
Kao da su se totalno promjenili,ne iste sekunde ali kroz koji mjesec.Veza im se promjenila.
Prije nisam to niti povezivo,ali sada mi ima smisla.
Znas sto ja mislim.
Kada su sagrijesili,grijeh ih je odvajao jedno od drugo,sto su vise grijesili vise su se zapravo udaljivali jedno od drugo.
Iako nesvjesni da grijese(mozda)poceli su se mrziti radi grijeha.Moje misljenje,mozda nema veze s tim,al sumnjam.

Nije kod savakoga tako,znam neke sto su se i vjencali.Neki su se i razveli.
Ali siguran sam da su njih dvoje nasli vjeru i ustrajali da bi bili jos zajedno.

Edit:Obicni momak mi se cini da ti je lijepo napisao,ali kad sam i ja da ne brisem :wink:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 09:59 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
dugi napisao:
pa ti mi reci koji je smisao braka ako ne djeca? Smiješ li imati djecu izvan braka?

smisao braka je ljubav a djeca bi trebala biti plod te ljubavi

dugi napisao:
pa ajd mi reci što će dvoje u braku ako nemaju djece??? pa to nisam ja izmislio... zakaj su mi te dvije frendice koje su u braku nesretne??? i idu na sto mjesta po pomoć??? pa nek budu sretne ako to nije bit braka...

prijateljice su ti nesretne jer više vole djecu nego svoje muževe,kao što vjerojatno i oni njih manje vole od djece.A to nije normalno,ne može plod ljubavi biti važniji od te ljubavi..No također ni ne čudi što je često tako jer 99% ljudi ne živi vjeru kako treba niti hodaju u čistoći pa kad nemaju ljubavi među sobom onda su nesretni.

Kako sam od nekih svećenika čuo na prvom mjestu bi trebao biti Bog,onda bračni drug,onda djeca i tek onda ostali.A vidimo da je kod malo koga tako pa onda ni ne čudi odakle dolazi nezadovoljstvo.

Znam više parova koji nemaju djece i koji jako vole djecu ali su unatoč tome sretni

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 10:18 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Ja zaista jako podržavam čistoću i da mi samo dođe neki dečko i kaže mi da sam zaostala zato što želim živjeti bez seksualnih odnosa prije braka, mislim da bih mu jako lijepu lekciju održala!

Nisam do sad doživjela neugodnost ni u jednom razgovoru takve vrste. Čak i najokorjeliji ženskar je, kad je čuo moj stav koji ga je prvo začudio, pa mu je trebalo par mjeseci da shvati da sam mislila ozbiljno, imao poštovanja prema tome...tj. shvatio je barem otprilike zašto nas Bog na to poziva...
Mislim da je važno znati onima koje to čudi s ljubavlju i najvećom nježnošću to predstaviti kao nešto divno (što i jest)....a to moramo ZNATI. Moramo znati objasniti svoje stavove, tj. Božje.

Znam da mi je jednom jedan koji se isto u početku čudio rekao da sad, kad sam mu to tako objasnila, to sve zvuči prekrasno....

Nisu to bili mladići koji su mi se jako sviđali, to su bili oni kojima sam se ja sviđala pa sam ih mislila ukloniti što brže - razgovorom o vjeri. No nisu se dali baš brzo maknuti..i ubrzo su i oni shvatili da nije neprirodno tako živjeti....

Uglavnom, treba znati objasniti zašto i čemu neka zapovijed Božja.
Nije dovoljno samo reći: Čuj, ne znam kako ti, ali ja ti ne planiram ni s kim spavati do braka. Zato jer tako Bog zapovijeda.
Činjenica je da 95 posto ljudi NE ZNA zašto nije dobro s nekim spavati prije braka. I zato je na nama koji to znamo odgovornost ovima koji ne znaju na LIJEP način to objasniti. Da im se to učini kao nešto vrlo, vrlo privlačno...
Važan je i trenutak.
Ok, ja sam takva osoba da to kažem skoro odmah jer kad me netko tek upoznaje pa želi saznati što više o meni, ja odmah spomenem da mi je Bog jako važan, tj. najvažniji.. I tako nakon nekog vremena se dotakne tema Božjih zapovijedi i onda ja lijepo objasnim da se pokušavam držati i te - nespavanje prije braka...
Nitko do sad, barem koliko znam, nije pomislio da sam zaostala zbog toga.
OK, onaj jedan čovjek za kojeg sam se nedavno žalila da me "maltretira" za kavu, je pri provm susretu mislio da sam luda i da imam psihičke probleme /upravo zbog toga jer sam rekla da ne spavam ni s kim prije braka/, ali bilo mu je dovoljno par dana da vidi da sam ipak potpuno normalna. Štoviše, normalnija od njega.

Nećemo sad odmah iste sekunde čim nekoga upoznamo reći: E, ja ti ne spavam ni s kim prije braka...ali čim se razgovor dotakne vjere nakon par dana..tjedana...ili ako te osoba otvoreno pita..tad treba razumno poput divnog djeteta Božjeg to znati objasniti.

Da meni dečko koji mi se sviđa kaže da moramo čekati i 20 godina s time, ha ha ha, ja bih rekla: Ma nema problema, ti divno biće!! :D

Svakome NORMALNOME, ako se istinski zaljubi, neće biti teško pričekati neko vrijeme.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 10:27 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
vedro napisao:
Pia napisao:
dugi napisao:

koje sve drugo, ne kuzim? Al nist, ajmo predlagati novi zakon Crkvi..ak neki bracni par, bez obzira koliko se mozda voljeli, razumijeli, imali zajednicke interese, stajalista i ostale nepotrebne bedastoce, dakle ak nemaju djece, da se lijepo mogu razvesti te da bi se mogli ponovno vjencati kako bi imali djecu..jer sto ce u tom braku kad nemaju djecu? Pa da...

Ja se isto slažem s Dugim, bez djece zajednički život nema smisla, naravno druga je stvar ako par nemože 'imati' djecu zbog bioloških razloga. I to mi nikad nije bilo jasno kako ljudi nemogu bit slobodni, i prepustiti se Bogu da ih vodi. I izbjegavati to, najlakše je samo uludo uživati na ovom svijetu i predavati se bolestima ovoga svijeta, zato nam i je takvo zlo po cijelom svijetu.
Pa da bit našeg postojanja je opstanak nas ljudi i rađanje djece, a ne ko ima bolji auto, mobitel, internet, dobar posao...itd. Znači ko nema bogatstvo ovoga svijeta taj nevalja? Kamo ide svijet ovaj....Bože moj..smiluj nam se..

Molim, za prosvjetljenje, pročitati odgovor običnog momka ...odavno nešto pametnije nisam pročitala :b112:

Ako je bit našeg postojanja puki opstanak i rađanje djece, što nas to onda razlikuje od životinja? 8)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 11:31 
Odsutan

Podijelio: 320 zahvala
Zahvaljeno je: 103 zahvala
običan momak napisao:
dugi napisao:

smisao braka je ljubav a djeca bi trebala biti plod te ljubavi

dugi napisao:
pa ajd mi reci što će dvoje u braku ako nemaju djece??? pa to nisam ja izmislio... zakaj su mi te dvije frendice koje su u braku nesretne??? i idu na sto mjesta po pomoć??? pa nek budu sretne ako to nije bit braka...

prijateljice su ti nesretne jer više vole djecu nego svoje muževe,kao što vjerojatno i oni njih manje vole od djece.A to nije normalno,ne može plod ljubavi biti važniji od te ljubavi..No također ni ne čudi što je često tako jer 99% ljudi ne živi vjeru kako treba niti hodaju u čistoći pa kad nemaju ljubavi među sobom onda su nesretni.

Kako sam od nekih svećenika čuo na prvom mjestu bi trebao biti Bog,onda bračni drug,onda djeca i tek onda ostali.A vidimo da je kod malo koga tako pa onda ni ne čudi odakle dolazi nezadovoljstvo.

Znam više parova koji nemaju djece i koji jako vole djecu ali su unatoč tome sretni

Svaka čast na odgovoru, nisi mogao bolje odgovorit :b112: !

Pratim ovu temu i ne mogu shvatit ovog pod nickom dugi :shock: , znači netko tko je u braku a ne može imat djecu se može slobodno razvest i ponovno vjenčat s nekim drugim da bi imao djecu :roll: ???

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 694 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 70  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]