www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 07 svi 2025 14:16

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 822 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 83  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 12 stu 2011 00:01 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Znači stigao je opet, "Duhovni boj" od Lorenzo Scupolia.Sad ga moram kupiti, jer vjerujem da će se opet brzo rasprodati, a u planu mi je od C.S Lewisa, "Pisma starijeg đavla mlađem".

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 12 stu 2011 16:22 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Dalmatinac napisao:
Znači stigao je opet, "Duhovni boj" od Lorenzo Scupolia.Sad ga moram kupiti, jer vjerujem da će se opet brzo rasprodati, a u planu mi je od C.S Lewisa, "Pisma starijeg đavla mlađem".

Kupi ga jer po cijeni 45 kn, je skoro besplatno.
Lewisovu imam ali u kopiranom izdanju, nije loša!!
Ali kupi si "Duhovni boj" i "Filotea" Franje Saleškog!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 stu 2011 20:14 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Samuel napisao:
Kupi ga jer po cijeni 45 kn, je skoro besplatno.
Lewisovu imam ali u kopiranom izdanju, nije loša!!
Ali kupi si "Duhovni boj" i "Filotea" Franje Saleškog!!

Pokušati ću, ima puno lipih stvari kad dođem u Verbuma, ali ne možeš sve.Imam u zadnje vrime problem, da baš nemam neku volju za čitanjem.Zna mi se dogoditi da počnem nešto čitati i ne završim, što zbog manjka koncentracije, što zbog ljenosti. :x
Prije bih znao noć probdijeti ako bi knjiga bila zanimljiva, a gle sad.Srićom imam dovljno semirara koje si mi ti poslao, da ih mogu slušati idućih deset godina. :D

Inače recite mi tko zna, koju je verziju Biblije najbolje uzeti u Verbuma?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 15 stu 2011 20:48 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 7 zahvala
evo moram opet sa svojim entuzijazmom (kad otkrijem odličnu knjigu) se javit ovdje...

Upecala sam na Interliberu suuuper knjigu u nakladi Verbuma, zove se Temperament (Kako bolje upoznati sebe, skladnije živjeti s drugima i istinski rasti u vjeri).

I moram priznati da sam ostala blago rečeno bez riječi kad sam je počela čitati.
Za mene je ova knjiga imala element duboke katarze jer mi je dala jedno viđenje sebe same na način kao da ju je napisao sam Bog. Ono instant prosvjetljenje. :idea:

Oni kojima fale odgovori u vezi sebe i koji se žele dublje upoznati/spoznati, preporučam ovu knjigu. Psihologija kombinirana s vjerom.
Veri najs. Slika

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 stu 2011 23:19 
Odsutan

Courage, hvala na reklami, i meni se čini kao dobra knjiga!!
Evo ovdje stavljam naslov ako je tko pročitao ovu knjigu da skaže dojam.
(nije d se furam na antu k. :D :D )

"Ljubav zove"
pojašnjenje:
http://www.naklada-benedikta.hr/linkovi ... jubav-zove

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 stu 2011 23:34 
Odsutan

„Tko god se srami svjedočiti za Božje Kraljevstvo, njega će zanemariti anđeli Božji koji prolaze pokraj nas dok hodaju zemljom stavljajući Božjim ovcama znak na čelo. Mnogi se uznemire kada se ovo spomene, jer ne razumiju stvarnost naše duhovne borbe. Malo je njih doista svjesno koliko je stvarno ono što čitaju u Evanđelju i čuju na nedjeljnoj svetoj Misi. Mnogima se te istine događaju u svetim knjigama, ali daleko od toga da se događaju unutar njihovih malih srdaca. Postoji ponor između objavljene istine i njezina stvarnog poimanja u nutrini čovjekova srca, a ovdje govorimo o nekim takozvanim vjernicima, o ljudima koji misle da doista prakticiraju vjeru zato što ispunjaju neke liturgijske zahtjeve u određenim trenucima, ali u stvarnosti nisu usvojili nijednu od istina sadržanih u samoj ispovijesti vjere.“ – (str. 40)

Ovo je mali dio iz knige Marina Restrepa "Katolici, probudite se"!!

Fasciniralo me je, kako je knjiga perfektno reklamirana i objašnjena, pa koga zanima nek vidi ovdje sve o njoj i neće ostati ravnodušan. http://www.katolik.hr/knjigemnu/507-kat ... obudite-se

Možda se ovo viđenje vremena i stanja Crkve neće svidjeti onima koji su uronjeni u utrobu svijeta, i imat će smisla samo onima koji doista prate znakove vremena.“ (str. 66)

„Kada je čovjek toliko duboko potonuo u stanje tjelesnosti i duša mu je tako slaba da se može ni pojmiti ovaj duhovni govor, njemu će smetati i uznemirit ga ili uvrijediti ovaj način promišljanja o pravim odgovornostima našeg života pred Bogom.“ (str. 81)

„Svatko tko opomene takvu osobu koja je upala u duboko blato oholosti vjerojatno će biti žestoko napadnut, što je prvi znak da se demonska priroda već uselila u tu osobu, koja je nekoć sveto služila [misli se na nevjerne klerike i moderne proliberalne heterodoksne teologe, op. prir.]“ (str. 89)

„Priličan broj svećenika danas ne nadahnjuje mlade jer nedostaje mističnosti, poštovanja, obzira prema svetoj Predaji. Znam da zbog ove izjave neću postati popularan, ali ovdje nije riječ o meni, već o razotkrivanju onoga što je pogrešno.“ (str. 168)

„To će možda zvučati agresivno onima koji uživaju u zemaljskoj teologiji, modernoj teologiji, koja govori o miru i o tome kako biti jedno s cijelom zemaljskom kuglom. Tko to ne bi volio? Problem s tom teologijom jest u tome da će se njezino viđenje postići u Svetom Gradu Jeruzalemu, onome na Nebu, a ne na ovoj zemlji. “ (str. 174)

„Mnogi će se sablazniti čitajući ove riječi, osobito oni koji su zadovoljni načinom na koji žive svoju vjeru, oni koji su dizajnirali vlastito katoličanstvo.“ (str. 225)

„Znam da nije politički ispravno izreći te istine, ali ne dao Bog da se na bilo koji način podredim ikakvom mjerilu ljudskog obzira, jer bih time ugrozio svoj strah Božji i poslanje da razotkrivam i objavljujem ono što mi je Bog otkrio.“ (str. 227)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 vel 2012 13:11 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Preporučio bi svakome pročitati roman PUT LJUBAVI od Richarda Greena gdje su dali inter.fra Zvjezdan Linić ,fra Ivo Pavić idr........

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 ožu 2012 17:17 
Odsutan

NAŠ VELIKI LANG Ante Katalinića.
Najtoplije preporučam ! Na svakoj drugoj stranici trema vam rupčić...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 ožu 2012 18:01 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Samuel napisao:
„Tko god se srami svjedočiti za Božje Kraljevstvo, njega će zanemariti anđeli Božji koji prolaze pokraj nas dok hodaju zemljom stavljajući Božjim ovcama znak na čelo. Mnogi se uznemire kada se ovo spomene, jer ne razumiju stvarnost naše duhovne borbe. Malo je njih doista svjesno koliko je stvarno ono što čitaju u Evanđelju i čuju na nedjeljnoj svetoj Misi. Mnogima se te istine događaju u svetim knjigama, ali daleko od toga da se događaju unutar njihovih malih srdaca. Postoji ponor između objavljene istine i njezina stvarnog poimanja u nutrini čovjekova srca, a ovdje govorimo o nekim takozvanim vjernicima, o ljudima koji misle da doista prakticiraju vjeru zato što ispunjaju neke liturgijske zahtjeve u određenim trenucima, ali u stvarnosti nisu usvojili nijednu od istina sadržanih u samoj ispovijesti vjere.“ – (str. 40)

Ovo je mali dio iz knige Marina Restrepa "Katolici, probudite se"!!

Fasciniralo me je, kako je knjiga perfektno reklamirana i objašnjena, pa koga zanima nek vidi ovdje sve o njoj i neće ostati ravnodušan. http://www.katolik.hr/knjigemnu/507-kat ... obudite-se

Možda se ovo viđenje vremena i stanja Crkve neće svidjeti onima koji su uronjeni u utrobu svijeta, i imat će smisla samo onima koji doista prate znakove vremena.“ (str. 66)

„Kada je čovjek toliko duboko potonuo u stanje tjelesnosti i duša mu je tako slaba da se može ni pojmiti ovaj duhovni govor, njemu će smetati i uznemirit ga ili uvrijediti ovaj način promišljanja o pravim odgovornostima našeg života pred Bogom.“ (str. 81)

„Svatko tko opomene takvu osobu koja je upala u duboko blato oholosti vjerojatno će biti žestoko napadnut, što je prvi znak da se demonska priroda već uselila u tu osobu, koja je nekoć sveto služila [misli se na nevjerne klerike i moderne proliberalne heterodoksne teologe, op. prir.]“ (str. 89)

„Priličan broj svećenika danas ne nadahnjuje mlade jer nedostaje mističnosti, poštovanja, obzira prema svetoj Predaji. Znam da zbog ove izjave neću postati popularan, ali ovdje nije riječ o meni, već o razotkrivanju onoga što je pogrešno.“ (str. 168)

„To će možda zvučati agresivno onima koji uživaju u zemaljskoj teologiji, modernoj teologiji, koja govori o miru i o tome kako biti jedno s cijelom zemaljskom kuglom. Tko to ne bi volio? Problem s tom teologijom jest u tome da će se njezino viđenje postići u Svetom Gradu Jeruzalemu, onome na Nebu, a ne na ovoj zemlji. “ (str. 174)

„Mnogi će se sablazniti čitajući ove riječi, osobito oni koji su zadovoljni načinom na koji žive svoju vjeru, oni koji su dizajnirali vlastito katoličanstvo.“ (str. 225)

„Znam da nije politički ispravno izreći te istine, ali ne dao Bog da se na bilo koji način podredim ikakvom mjerilu ljudskog obzira, jer bih time ugrozio svoj strah Božji i poslanje da razotkrivam i objavljujem ono što mi je Bog otkrio.“ (str. 227)

Zvuci zanimljivo..a imam dojam da danas takva vremena i jesu...bar u mojoj okolini.

Preporucila bih "Prezivjela da isprica" Imacullee Ibilagiza. Prica o otkrivanju Bogu tijekom genocida u Ruandi devedesetih.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 23 ožu 2012 22:46 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Cini mi se (i cudi) da nitko nije spomenuo Bracu Karamazove od Dostojevskog. Ak to niste citali ajte citat odma :) Genijalna knjiga, odlicno obradjene i neke religijske teme. Bolesno dobar kraj.

I od filmova Stalker od Tarkovskog: http://www.youtube.com/watch?v=UPUyR3aFMJQ

Znam da pricamo o knjigama al taj film se na religijskom forumu mora spomenut :)

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 822 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 83  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]