www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 07 svi 2025 17:14

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 822 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 83  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 26 ožu 2012 07:39 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
DUHOVNI BOJ BY Lorenzo Scupoli...
ovo je remek djelo...
Meni je knjiga dosla u trenutko najvece duhovne bitke...
Idealna knjiga za sve Kristove vojnike....
Vraca mir i uljeva veliku nadu svakome tko se svakodnevno bori sa napastima duse....

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 12:33 
Odsutan

Podijelio: 137 zahvala
Zahvaljeno je: 64 zahvala
Uriel@ napisao:
Preporucila bih "Prezivjela da isprica" Imacullee Ibilagiza. Prica o otkrivanju Bogu tijekom genocida u Ruandi devedesetih.

Urie@, hvala na preporuci za ovu knjigu...vrijedi čitanja!
Našla sam je u pdf-u......i nekako je zarazna, samo te vuče da čitaš dalje..bez daha....

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 15:17 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ivona napisao:
Uriel@ napisao:
Preporucila bih "Prezivjela da isprica" Imacullee Ibilagiza. Prica o otkrivanju Bogu tijekom genocida u Ruandi devedesetih.

Urie@, hvala na preporuci za ovu knjigu...vrijedi čitanja!
Našla sam je u pdf-u......i nekako je zarazna, samo te vuče da čitaš dalje..bez daha....

:) i drugi put

vjeruj mi Ivona citajuci ju bome sam se bila i rasplakala.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 tra 2012 07:51 
Odsutan

Podijelio: 137 zahvala
Zahvaljeno je: 64 zahvala
Uriel@ napisao:
Ivona napisao:
Uriel@ napisao:

Uriel@, hvala na preporuci za ovu knjigu...vrijedi čitanja!

:) i drugi put

vjeruj mi Ivona citajuci ju bome sam se bila i rasplakala.

Pročitala sam je cijelu :)
Da, ima dijelova koji su jako bolni, tjeraju suze na oči...I pomogla mi je u nekim stvarima...jer sam i sama prošla strahote rata, zarobljavanje..al' ni blizu kao ova posebna žena...U slično vrijeme se sve događalo, samo na različitim stranama svijeta..A mržnja i neopraštanje u ljudima isto...Hvala Bogu, dao mi je takvo srce koje se oslobodilo boli, mržnje prema onima koji su mi učinili zlo....da mogu mirne duše ići naprijed! Vidjela sam samu sebe u nekim situacijama, gdje su je napadali..kako je bezobzirna jer je oprostila...Daj Bože da iscjele sva ranjena srcu u ovim nesretnim ratovima!
Hvala, Uriel@ :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 tra 2012 12:22 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Trebam vašu pomoć. :)

Uštedio sam nešto malo, pa idem za koji dan u Verbuma u nabavu i odlučio sam uzeti par knjiga.

Namjeravao sam uzeti od Josefa Holznera - "Pavao" , šro mi je već duže želja.

Htio bih kupiti i Ispovijesti od sv.Augustina, ali mislim se između ova dva izdanja.Ako je netko čitao obje, neka da svoje mišljenje.Ova u izdanju Verbuma mi je nekako maća :lol: , ipak su to "Ispovijesti" to mora biti mašala velika. :D

I još sam planirao uzeti neki molitvenik, a ima ih dosta, pa i tu može neka preporuka koji bi bio najkompletniji.Nekako su mi u uži izbor ušli:Katolički molitvenik, Kruh nebeski, Put u život, Moj Isuse, milosrđe!.

Hvala.Bog će vam platiti! :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 tra 2012 19:01 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Ovaj Pavao mi i nije baš nešto, jer posudio sam ga u knjižnici, ja ga ne bih kupio, šta ja znam, možda tebi bude savršen, moždaimaš drugačiji ukus.
Bolje sv.Alfon Ligouri, on mi ima predobre knjige! I Franjo Saleški.
Od inih Ispovijesti imam ovu od KS-a, i dobra je. Sas neznam koja je razlika o Verbumove!
A od onih molitvenika imam Pavlinski i Benediktinski i još one manje ali mislim da je SION- ov najkompletniji, bar po meni!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 tra 2012 22:10 
Odsutan

Citat:
Ovaj Pavao mi i nije baš nešto, jer posudio sam ga u knjižnici, ja ga ne bih kupio, šta ja znam, možda tebi bude savršen, moždaimaš drugačiji ukus.

Tisuću mu bubnjeva Darkvuda!Što ću sad?Nisam je imao priliku prolistati jer je nemaju u trgovini, a ne daje mi se toliko novca ako je knjiga osrednja.Baš sam mislio kupiti knjigu o sv.Pavlu da je imam u osobnoj kolekciji, a vidim da na tu temu imaju još od pape Benedikta XVI - Sveti Pavao, pa ću vidjeti.Vjerujem da ću isto uzeti "Ispovijesti" u izdanju kršćanske sadašnjosti.Samo što na izdanja KS-a u Verbuma nema ništa popusta.

U planu mi je od sv.Franje Saleškog "Filotea" i "Teotim", a vidim da više u ponudi nemaju od sv.Alfonza - "Vježbanje u savršenosti", koja mi je također na popisu želja.

Stavi još koji prijedlog knjiga koje bi svakako bilo dobro imati. :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 tra 2012 22:56 
Odsutan

Citat:
Tisuću mu bubnjeva Darkvuda!Što ću sad?Nisam je imao priliku prolistati jer je nemaju u trgovini, a ne daje mi se toliko novca ako je knjiga osrednja.Baš sam mislio kupiti knjigu o sv.Pavlu da je imam u osobnoj kolekciji, a vidim da na tu temu imaju još od pape Benedikta XVI - Sveti Pavao, pa ću vidjeti.Vjerujem da ću isto uzeti "Ispovijesti" u izdanju kršćanske sadašnjosti.Samo što na izdanja KS-a u Verbuma nema ništa popusta.

Ma ne znam šta bih ti rekao, ja sam ju počeo čitati i nekako mi je bila dosadna, sad se i ne sjećam kako je točno išlo, ali sam odstao na početku. Čudno da nemaš nikakvu knjižnicu u blizini, a vidim ni da se knjiga ne može prelistati, jer su stavili krivu.
Učini kako želiš, možda ti se svidi. Ne znam, ali svakako ako biraš između Augustina i Pavao, definitivno Augustin.
Ovu što je Benedikt napisao o sv.Pavlu sam prije Božića kupio u pola cijene, kad je bila na akciji, a danas sam propustio od FUčeka kao i prošli tjedan jer sam presušen, pa oni djele Fučekove knjige od preko 500 stranica za 75 kuna, i to baš sad kad sam u gabuli, joooooooooooj! :twisted: :twisted:

Citat:
U planu mi je od sv.Franje Saleškog "Filotea" i "Teotim", a vidim da više u ponudi nemaju od sv.Alfonza - "Vježbanje u savršenosti", koja mi je također na popisu želja.

Stavi još koji prijedlog knjiga koje bi svakako bilo dobro imati. :)

Filoteu i Ispovijesti nemoš fulnit to bi svatko trebao imati uz naravno Scupolijev - Duhovni boj.
Ako nemaod sv.Alfonza Vježbanje u savršenosti" imaš "KAko ljubiti Isusa Krista" i to u jeftinijem mekom uvezu iz naklade uskličnik kao i "Duhovni boj", što ti je dosta jeftinije.
Preporučam:
KASIJAN - Dhovni boj s osam glavnih strasti
BARNABIA QADRUPANI - U dvojbama duhovnog života
MARINO RESTREPO - (svejedno koja)
Jacques Philippe - (sve četiri)
MONAH DOROTEJ - Povjest Monaštva
Nasljeduj Krista- sigurno imaš, jel?
itd...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 tra 2012 12:28 
Odsutan

Citat:
Ma ne znam šta bih ti rekao, ja sam ju počeo čitati i nekako mi je bila dosadna, sad se i ne sjećam kako je točno išlo, ali sam odstao na početku. Čudno da nemaš nikakvu knjižnicu u blizini, a vidim ni da se knjiga ne može prelistati, jer su stavili krivu.
Učini kako želiš, možda ti se svidi. Ne znam, ali svakako ako biraš između Augustina i Pavao, definitivno Augustin.
Ovu što je Benedikt napisao o sv.Pavlu sam prije Božića kupio u pola cijene, kad je bila na akciji, a danas sam propustio od FUčeka kao i prošli tjedan jer sam presušen, pa oni djele Fučekove knjige od preko 500 stranica za 75 kuna, i to baš sad kad sam u gabuli, joooooooooooj! :twisted: :twisted:

Otišao danas u Verbuma, i "Pavao" i "Ispovijesti" im nisu stigle, pa ih nisam mogao ni prelistati.Uzeo sam od Monaha Doroteja - "Povijest monaštva" i "Život i izreke pustinjskih otaca".Sinoć sam malo na Verbumovim stranicama prelistavao -"Život i izreke pustinjskih otaca" i jako mi se svidjelo, pa sam odlučio uzeti obje jer mi je to interesantna tema.Kupio sam još i đžepno izdanje - "Duhovni boj" od Lorenza Scupolija.Dobio sam popust od 60kn, jer sam član Verbuma. :)
Još ću idući tjedan vjerojatno uzeti "Ispovjesti" od sv.Augustina i možda "Duhovni boj s osam glavnih strasti" od Ivana Kasijana i onda više ništa, jer će biti financijski bankrot.Pavao će pričekati neka bolja vremena :( , sada imam dosta toga za čitanje, a nedavno sam kupio i "Uvod u kršćanstvo" od pape Benedikta XVI i od C.S.Lewisa - "Pisma starijeg đavla mlađem".

Idući tjedan je također Ivan Fuček na akciji, ali nažalost ne možeš sve, to mi je u planu za koju godinu.Zbilja ih prodaju za "bagatelu", a knjige su jako vrijedne.Svidjela mi se i knjiga "Dođi, budi Moje svjetlo", ali...
Ja kad uđem u Verbuma sam kao Fata u getrou, sve bih ja samo da je para. :D

P.S.

Imam knjižnicu u blizini, ali nisam za ovu godinu produljio članarinu. :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 tra 2012 18:50 
Odsutan

Citat:
Otišao danas u Verbuma, i "Pavao" i "Ispovijesti" im nisu stigle, pa ih nisam mogao ni prelistati.Uzeo sam od Monaha Doroteja - "Povijest monaštva" i "Život i izreke pustinjskih otaca".Sinoć sam malo na Verbumovim stranicama prelistavao -"Život i izreke pustinjskih otaca" i jako mi se svidjelo, pa sam odlučio uzeti obje jer mi je to interesantna tema.Kupio sam još i đžepno izdanje - "Duhovni boj" od Lorenza Scupolija.Dobio sam popust od 60kn, jer sam član Verbuma. :)
Još ću idući tjedan vjerojatno uzeti "Ispovjesti" od sv.Augustina i možda "Duhovni boj s osam glavnih strasti" od Ivana Kasijana i onda više ništa, jer će biti financijski bankrot.Pavao će pričekati neka bolja vremena :( , sada imam dosta toga za čitanje, a nedavno sam kupio i "Uvod u kršćanstvo" od pape Benedikta XVI i od C.S.Lewisa - "Pisma starijeg đavla mlađem".

Idući tjedan je također Ivan Fuček na akciji, ali nažalost ne možeš sve, to mi je u planu za koju godinu.Zbilja ih prodaju za "bagatelu", a knjige su jako vrijedne.Svidjela mi se i knjiga "Dođi, budi Moje svjetlo", ali...
Ja kad uđem u Verbuma sam kao Fata u getrou, sve bih ja samo da je para. :D

P.S.

Ti si jednostavno mlađi JA!!!! :D
Kad te čitam ovdje kao da sebe čitam.
S ove dvije knjige o monasima definitivno nisi fulnio jer su meni fantazija. Na Duhovnom boju svaka čast, ako nemaš obvezno uzeti, i zato si dobro napravio.
Ispovijesti i Kasijana isto nečeš pogriješiti, još samo ti fali tu Filotea!
Ali definitivno imamo isti ukus, a vidim i po postovima da smo slični.
Dakle, od Pavla zato odustaješ, hahahaha!!

Daj mi molim te reci koja je od Fučeka idući tjedan, poludjeti ću, još čekam njegove na 50% i baš kad sam suh ko kreč!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 822 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 83  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]