www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 07 svi 2025 17:39

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 822 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 83  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 14 tra 2012 10:26 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Evo ja pročitala "Teotim" od Sv.Franjo Saleški,i oduševila se.
Svakako preporučujem pročitati,za dublje poznavanje Boga,i vjere uopće.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 15 tra 2012 22:16 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Citat:
Ti si jednostavno mlađi JA!!!! :D
Kad te čitam ovdje kao da sebe čitam.

Svi smo mi braća. :D

Samuel napisao:
S ove dvije knjige o monasima definitivno nisi fulnio jer su meni fantazija. Na Duhovnom boju svaka čast, ako nemaš obvezno uzeti, i zato si dobro napravio.
Ispovijesti i Kasijana isto nečeš pogriješiti, još samo ti fali tu Filotea!
Ali definitivno imamo isti ukus, a vidim i po postovima da smo slični.
Dakle, od Pavla zato odustaješ, hahahaha!!

Mislim i ja da nisam falio, ovo malo što sam ih prelistao mi se doimaju jako dobre.Pavla od Holznera nisam još imo prilike prelistati, pa vidjeti ću u budućnosti hoću li ga uzeti, a želim imati jednu knjigu koja govori o sv.Pavlu.Obično kupujem knjige za koje znam da ću im se uvijek moći vraćati, a ne da je pročitam, pa da mi skuplja prašinu na polici.Fran je načitan, pa ako je čitao ovu o sv.Pavlu neka napiše koju riječ. :wink:

Samuel napisao:
Daj mi molim te reci koja je od Fučeka idući tjedan, poludjeti ću, još čekam njegove na 50% i baš kad sam suh ko kreč!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted

Ova ti je od Fučeka ovaj tjedan, sad ne znam hoće li sve knjige iz niza moralno-duhovni život od njega stavljati, a i meni je žao što ih ne mogu uzeti.Kad bi stavili svih deset knjiga iz niza na popust, onda bi to bila lipa ušteda od čak 750 kn.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 15 tra 2012 22:21 
Odsutan

Samuel napisao:
Ti si jednostavno mlađi JA!!!! :D
Kad te čitam ovdje kao da sebe čitam.

Svi smo mi braća. :D

Samuel napisao:
S ove dvije knjige o monasima definitivno nisi fulnio jer su meni fantazija. Na Duhovnom boju svaka čast, ako nemaš obvezno uzeti, i zato si dobro napravio.
Ispovijesti i Kasijana isto nečeš pogriješiti, još samo ti fali tu Filotea!
Ali definitivno imamo isti ukus, a vidim i po postovima da smo slični.
Dakle, od Pavla zato odustaješ, hahahaha!!

Mislim i ja da nisam falio, ovo malo što sam ih prelistao mi se doimaju jako dobre.Pavla od Holznera nisam još imo prilike prelistati, pa vidjeti ću u budućnosti hoću li ga uzeti, a želim imati jednu knjigu koja govori o sv.Pavlu.Obično kupujem knjige za koje znam da ću im se uvijek moći vraćati, a ne da je pročitam, pa da mi skuplja prašinu na polici.Fran je načitan, pa ako je čitao ovu o sv.Pavlu neka napiše koju riječ. :wink:

Samuel napisao:
Daj mi molim te reci koja je od Fučeka idući tjedan, poludjeti ću, još čekam njegove na 50% i baš kad sam suh ko kreč!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted

Ova ti je od Fučeka ovaj tjedan, sad ne znam hoće li sve knjige iz niza moralno-duhovni život od njega stavljati, a i meni je žao što ih ne mogu uzeti.Kad bi stavili svih deset knjiga iz niza na popust, onda bi to bila lipa ušteda od čak 750 kn.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 tra 2012 11:54 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Ja bih osobno preporučio sve apokaliptičke objave trenutno na tržištu. Iako je tematika slična, svaka zasebno ima neku svoju draž. :mrgreen:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 tra 2012 19:11 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
Da ja kupujem, uzeo bi tu knjigu- ne da bi je uzeo, nego san je uzeo. Kupio san je prije dvi godine. Da ti pripomogne u odluci, evo cili predgovor;

Životopis svetoga Pavla, dr. Josefa Holznera, bez sumnje spada među najpoznatije i najbolje prikaze života i naučavanja ovoga velikog Apostola naroda. Veličanstveni lik sv. Pavla kao tema otvara vrata velikom djelu, ali i traži vrsnog stručnjaka, a u Josefu Holzneru uistinu je našla dostojnoga majstora. Holzner, vrstan poznavalac teme, sjajan pripovjedač briljantnog stila, vještim perom opisuje život sv. Pavla od njegovih najranijih dana - od djetinjstva u Tarzu - pažljivo analizirajući sve elemente koji su, uz Božju milost, sudjelovali u stvaranju jedne od najvećih osobnosti što ih je povijest dala. Slijedeći njegov životni put kroz strogu religioznu izobrazbu od Tarza do Jeruzalema, gdje postaje sudionik u ubojstvu svetoga Stjepana i revni progonitelj Crkve, preko iznenadnog, šokantnog obraćenja u Damasku i zaokreta života, te beskompromisnog propovijedanja Raspetoga cijelom antičkom svijetu, sve do smrti pod rimskim mačem, svakim korakom živo upoznajemo kulturnu, političku, vjersku, filozofsku i gospodarsku sliku rimsko-helenističke civilizacije te nam se čini kao da i sami hodamo stopama velikoga Apostola. Pred našim očima živo izranjaju svjetlucavi valovi Kidnosa, bijeli vrhovi Taura, zelene livade i polja širom Helade, sive monumentalne zidine jeruzalemskoga hrama, atenskoga Partenona i rimskoga Koloseja. Na trenutke nam se čini da čitamo putopis strastvenog zaljubljenika u prirodne ljepote staroga svijeta, a na trenutke izvrsnu dubinsku analizu poznavatelja ljudskih duša i mentaliteta Pavlovih suvremenika. Holzner izvrsno poznaje prostor i vrijeme u kojemu je djelovao sv. Pavao, pa je zahvaljujući tome ovo djelo lišeno svih nepotrebnih mistificiranja, bilo osoba bilo događaja, a Apostola naroda gledamo u jednome - za mnoge iznenađujuće - realističnom povijesnom kontekstu. Pavao susreće povijesne osobe, svjedok je političkih intriga, kulturnih gibanja, filozofskih i religioznih ideja antike, koje poznajemo iz drugih povijesnih izvora. Tlo pod njegovim nogama jednako je povijesno tvrdo koliko je njegov let u visine Božje milosti, s gledišta zemaljskog čovjeka, nedokučiv. S druge strane, ništa manje stvarno i snažno autor ulazi u samu nutrinu velikoga Apostola, u dušu čovjeka što se još za zemaljskog života vinuo do trećega neba i kao kakvim projektorom srca slika Pavlovo neprestano izgaranje propovijedanjem radosne vijesti, njegovo potresno gledanje Božje ekonomije spasenja, velike tajne Kristove obnoviteljske objave. Apostol tome misteriju poklanja sav svoj život žrtvujući za njega sve, pa i bogatstvo svoga raskošnog temperamenta. Doista, malo je ljudi u stanju tako glatko manevrirati između neba i zemlje, kao što je to učinio Holzner u ovome djelu. Stoga je Pavao Holznerovo životno djelo. Nastalo prije mnogo desetljeća, samo na njemačkome doživjelo je više od trideset izdanja, a prevedeno je na mnoge svjetske jezike, među ostalima na engleski, talijanski, francuski, španjolski, portugalski, grčki, arapski. Na hrvatskome je prvi put objavljeno 1968. godine i već generacije hrvatskih čitatelja nisu imale prilike upoznati se s ovim remek-djelom. Verbum objavljuje ovo prvo izdanje u svojoj nakladi upravo u godini u kojoj se obilježava dvije tisuće godina od rođenja Apostola naroda i koja je stoga proglašena Godinom sv. Pavla, sa željom da ovo iznimno djelo mnoge čitatelje obogati novim vjerskim, povijesnim i kulturnim spoznajama.

Dalmatinac napisao:

Ako te zanima Ivan Fuček onda bi uzeo: Ivan Fuček "Grijeh-obraćenje" i Ivan Fuček "Zakon-vjera". Ne da bi uzeo, nego san to uzeo. I to mi svakako izgleda najzanimljivije od njega.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 tra 2012 22:25 
Odsutan

Sviđa mi se što piše u predgovoru.Ovaj dio me je kupio:

"Pred našim očima živo izranjaju svjetlucavi valovi Kidnosa, bijeli vrhovi Taura, zelene livade i polja širom Helade, sive monumentalne zidine jeruzalemskoga hrama, atenskoga Partenona i rimskoga Koloseja. Na trenutke nam se čini da čitamo putopis strastvenog zaljubljenika u prirodne ljepote staroga svijeta, a na trenutke izvrsnu dubinsku analizu poznavatelja ljudskih duša i mentaliteta Pavlovih suvremenika."

Već sam počeo maštati... :D Vidjet ćemo, ako mi se bude sviđala kad je malo prelistam, kupujem.

Fran26 napisao:
Ako te zanima Ivan Fuček onda bi uzeo: Ivan Fuček "Grijeh-obraćenje" i Ivan Fuček "Zakon-vjera". Ne da bi uzeo, nego san to uzeo. I to mi svakako izgleda najzanimljivije od njega.

Zapamtiti ću ove koje si mi preporučio za Ivana Fučeka, ali on će još malo pričekati.

ANTE KATOLIK napisao:
Ja bih osobno preporučio sve apokaliptičke objave trenutno na tržištu. Iako je tematika slična, svaka zasebno ima neku svoju draž. :mrgreen:

Svaka zasebno ima svoju draž, a skupa su kao fažol s kiselim kupusom.Mljac! :lol:
Što je inače sad bestseller od te tematike?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 tra 2012 22:51 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ivona napisao:
Pročitala sam je cijelu :)
Da, ima dijelova koji su jako bolni, tjeraju suze na oči...I pomogla mi je u nekim stvarima...jer sam i sama prošla strahote rata, zarobljavanje..al' ni blizu kao ova posebna žena...U slično vrijeme se sve događalo, samo na različitim stranama svijeta..A mržnja i neopraštanje u ljudima isto...Hvala Bogu, dao mi je takvo srce koje se oslobodilo boli, mržnje prema onima koji su mi učinili zlo....da mogu mirne duše ići naprijed! Vidjela sam samu sebe u nekim situacijama, gdje su je napadali..kako je bezobzirna jer je oprostila...Daj Bože da iscjele sva ranjena srcu u ovim nesretnim ratovima!
Hvala, Uriel@ :grlim te:

Kad je nas rat bio, jako mala sam bila te ga nisam pravo iskusila,ali razumijem donekle kako si se osjecala dok si citala :)

I drugi puta :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 svi 2012 23:07 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Majka Terezija - Dođi, budi Moje svjetlo
Brian Kolodiejchuk, Majka Terezija

Gdje je ljubav, ondje je i Bog
Brian Kolodiejchuk, Majka Terezija

Mene su fascinirale ove dvije knjige. Prva o tamnoj noći koju je Majka Terezija živjela četrdesetak godina. Drugu ne ispuštam iz ruku već dva mjeseca :D .

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 12 svi 2012 21:29 
Odsutan

Podijelio: 2 zahvala
Zahvaljeno je: 15 zahvala
Nedavno sam pročitala knjigu PUT sv. Josemarije Escrive i stvarno sam oduševljena..napisana je u obliku 999 aforizama koji su stvarno stvarno mudri i poticajni! Vjerojatno je većina već i pročitala jer je poprilično poznata i na glasu kao Nasljeduj Krista našeg vremena, a onima koji nisu najtoplije preporuke :wink:
link za prelistati knjigu http://www.verbum.hr/knjige/put-meki-uvez-3785/

Riječi ovog sveca su mi došle kao melem na ranu i ponovno me ispunile povjerenjem u Boga baš kad mi je trebalo( teško je nešto odvojiti jer svaka misao ima svoju vrijednost ali evo nešto,možda još nekog potakne):

Citat:
378. Ne budi pesimist.Ne shvaćaš li da je sve što se dogodilo ili se događa za neko dobro? Tvoj optimizam mora nužno izvirati iz tvoje vjere.

746.Zar ti duša ne gori željom da obraduješ svojega Boga Oca kad te bude sudio?

483.Odvažnost! Možeš!- Gle što je milost Božja učinila od pospanog, izdajničkog i plašljivog Petra. A što od progonitelja, mrzitelja i fanatika Pavla!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 svi 2012 11:40 
Skriveno Djete Međugorja, baš čitam, baš je cool :) :b112:

Vrh

Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 822 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 83  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]