www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 18 sij 2019 02:12

Vrijeme na UTC [LJV]
Započni novu temu Odgovori  [ 76 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 16 lis 2006 22:31 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 05 lis 2006 06:46
Postovi: 15
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Čitao sam prije 4 godine, i tada zapisivao neke dijelove, koji su me se dojmili:

Prva riječ Oca i Gospodina je ova: "Ja sam Gospodin Bog tvoj".
Nema čaša u danu da ta riječ ne odzvanja i da nije napisana glasom i prstom Božijim.
Gdje? Posvuda ... Sve to neprestano govori. Od trave do zvijezde, od vode do vatre, od vune do hrane, od svijetla do tame, od zdravlja do bolesti, od bogatstva do siromaštva. Sve govori: "ja sam Gospodin. Od Mene to imaš. Jedna moja misao ti to dariva, jedna druga ti to oduzima, i nema tu snage ni vojske niti obrane koja bi te mogla zaštititi od moje volje".
Urliče u glasu vjetra, pjeca u žuboru vode, miriše u mirisu cvijeta, usijeca se u planinske kose, i šapuće, govori, poziva, viče u savjestima: "Ja sam Gospodin Bog tvoj".

Ne zaboravljaj toga nikada! Ne zatvarajte oči, uši, ne gušite savjest kako ne biste čuli tu riječ. Ona ipak jest, i dođe čas kad je na zidu gozbene dvorane ili na uzburkanom morskom valu, na ustima djeteta koje se smije ili blijedilu starca koji umire, na mirisnoj ruži ili na smradnom groblju piše ognjen prst Božiji. Ipak dođe čas kad ona u pijanstvu od vina ili užitaka, u vihoru poslova, u noćnom počinku, na samotnoj šetnji podiže svoj glas i kaže: "ja sam Gospodin Bog tvoj" i ne pomaže to tijelo što ga pohlepno cjelivaš, ni ta hrana što je pohlepno gutaš, ni to zlato što ga lakomo gomilaš, ni taj krevet na kojem lijenčariš, ni tišina, ni samoća, ni spavanje, da je ušutkaš.

"Ja sam Gospodin Bog tvoj", Suputnik koji te ne napušta, Gost kojega ne možeš protjerati.
Jesi li dobar? Onda ti je gost i i suputnik dobar Prijatelj. Jesi li pokvaren i grešan? Onda gost i suputnik je rasrđeni kralj i ne da mira. Ali ne ostavlja, ne ostavlja, ne ostavlja.
Samo osuđenima je dopušteno rastaviti se od Boga. Ali ta rastava je nezasitna i vječna muka.
"Ja sam Gospodin Bog tvoj" i dodaje "koji sm te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva". Oh, doista, baš sada to kaže! Iz kojeg Egipta, iz kojeg Egipta te izvodi prema obećanoj zemlji koja nije ovo mjesto, nego Nebo" Vječno kraljevstvo Gospodnje, u kojemu više neće biti gladi i žeđi, studeni ni smrti, nego će iz svega kapati radost i mir, i radošću i mirom bit će zasićen svaki duh.

Sad vas vodi iz pravog ropstva. Evo Osloboditelja. Ja sam. Dolazim da raskinem vaše lance. Svaki vlastodržac može okusiti smrt, i zbog njegove smrti mogu biti oslobođeni zasužnjeni narodi. Ali Sotona ne umire.On je vječan. A on je vlastodržac koji vas je stavio u okove da vas može vući kamo hoće. Grijeh je u vama. I grijeh je lanac na kojemu vas Sotona drži. Ja dolazim da rastrgnem lanac. Dolazim u ime Očevo. I po svojoj želji. Zato eto, ispunja se neshvaćeno obećanje: "Izvedoh te iz Egipta i iz ropstva."

Sada se ono na duhovan način izvršava. GOspodin Bog vaš izvodi vas iz zemlje idola koji je zaveo Praroditelje, vadi vas iz ropstava krivnje, ponovno vas zaodjijeva haljinom Milosti, pripušta vas u svoje Kraljevstvo.Uistinu vam kažem, da će oni koji dođu k Meni moći čuti očinski glas Svevišnjega koji im kaže u blaženom srcu: "Ja sam Gospodin Bog tvoj koji te izvodim k Sebi slobodna i sretna."

"Dođite. Upravite k Gospodinu srce i lice, molitvu i volju. Čas Milosti je došao."


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov: Još malo:
PostPostano: 16 lis 2006 22:36 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 05 lis 2006 06:46
Postovi: 15
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Stoga treba ljubiti da budemo sveti, jer ljubav stvara,unaprijed čuva, posvećuje. IV svezak2 197


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 16 lis 2006 22:41 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 05 lis 2006 06:46
Postovi: 15
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Oh!Bit će sreća bez kraja kad, o dusi pravednih, ugledate Boga!
Prvi pogled bit ce zora blazenstava koje ce vam biti drugom u vijeke vjekova.
Ipak ono sto nismo učiniti za pravoga Boga, to eto čovjek čini za za krive bogove.
pa jedan podiže oltar ženi,drugi zlatu,drugi moći. drugi znanosti,drugi vojničkim pobjedama; jedan se klanja moćnome čovjeku koji mu je po naravi sličan, veći jedino u poduzetništvu ili sreći; drugi se klanja samome sebi i kaže; "Nema drugoga jednaka meni".
Eto bogova onih koji pripadaju narodu Božijem.
Ne čudite se poganima koji se klanjaju životinjama, gmazovima i zvijezdama.
Kolikim gmazovima, kolikim životinjama, kolikim ugašenim zvjezdama se klanjate u svojim srcima! Usta izgovaraju lažne riječi da laskaju, da posjeduju, da kvare.
A zar nisu to molitve potajnih idolopoklonika?
Srca sniju misli osvete, nedopuštene trgovine, budnosti.
A zar to nije štovanje nečistih bogova užitka, pohlepe, zla?

Rečeno je: "Ne klanjaj se ničemu što nije tvoj pravi Bog, Jedini Vječni"
Rečeno je: "Ja sam Bog jaki i ljubomoran"

Jaki: Nikakva sila nije jača od njegove.Čovjeku je slobodno da čini, Sotoni je slobodno da napastuje.Ali Bog kaže: "Dosta", čovjek više ne može zlo raditi niti Sotona napastovati.
Ovaj je odbačen u svoj pakao, onaj poklopljen
od svog zločinjenja, jer postoji granica u tome preko koje Bog ne dopušta da se ide.

Ljubomoran. Na što? Kakvom ljubomorom? Kukavnom ljubomorom malih ljudi? Ne. Svetom ljubomorom Božijom zbog svoje djece, Pravednom ljubomorom. Ljubomorom punom ljubavi.
Stvorio vas je. Želi vas.Zna što vam škodi. Zna što je kadra rastaviti vas od Njega, pa je ljubomoran na to nešto što se postavlja između Oca i djece i skreće ih od jedine ljubavi koja je spasenje i mir: od Boga.Shvatite tu uzvišenu ljubomoru koja nije uskogrudna, koja nije okrutna, koja nije tamničarska, nego koja je beskrajna ljubav, bekrajna dobrota, koja je sloboda bez granica, koja se daje ograničenom stvorenju da bi ga u vječnosti privukao k Sebi i u Sebe i učinila ga dionikom svoje beskrajnosti. Dobar otac ne želi uživati sam svoje bogatstvo, nego hoće da ga s njim uživaju njegova djeca.Konačno, više ga je skupio radi djece nego li radi sebe. Jednako tako i Bog, ali unoseći u tu ljubav i želju savšenstvo koje je u svkom njegovom djelovnju.

Ne razočarajte Gospodina.On navješta kaznu krivcima i djeci svoje djece koja su kriva. A Bog nikada ne laže u svojim obećanjima.Ali ne klonite svojim duhom, o djeco čovječija i Božija. Čujte drugo obećanje i kličite: "A iskazujem milosrđe do tisućeg koljena onih koji me ljube i vrše moje zapovijedi".

Do tisuće koljena dobrih. I do tisuće slabosti siromašne djece čovječije koje, koja padaju ne iz zlobe, nego zbog lakoumnosti i zamke Sotonine.Još više. Ja vam kažem da vam On širi ruke ako skrušena srca i lica oprana od suza kažete: "Oče sagriješio sam.Znam.Ponizujem se i tebi se ispovjedam. Oprosti mi. Tvoje oproštenje bit će moja snaga da mogu opet
"živjeti" pravim životom".

Ne bojte se. Prije nego ste sagriješili zbog slabosti, On je znao da ćete sagriješiti. Ali njegovo Srce zatvara se samo onda kad ustrajate u grijehu, htijući griješiti, praveći od jednog određenog grijeha ili mnogo grijeha svoje odvratne bogove. Porušite svaki idol, napravite mjesta za Boga pravoga. On će saći sa svojom slavom da posjeti vaše srce kad bude vidio da je sam u vama.

Vratite Bogu njegovo prebivalište. Ono je ne u hramovima od kamena, nego u srcu ljudi. Operite mu prag, oslobodite njegovu nutrinu od svakog beskorisnog ili grešnog sjaja.Bog sam.Samo on. On je sve!. I ni po čemu nije manje vrijedno od Raja srce čovjeka u kojemu je Bog, srce čovjeka koji pjeva svoju ljubav božanskome Gostu.

Učinite od svakog srca Nebo. Započnite zajedničko stanovanje s Uzvišenim. U vašem vječnom sutra ono će se usavršiti u snazi i u radosti. Ali ovdje će već biti takvo da će se nadvisiti drhtavo čuđenje Abrahama, Jakova i Mojsija. Jer to više neće biti sijevajući i zastrašujući susret sa Silnim, nego boravljenje s Ocem i Prijateljem koji silazi govoreći:
"Moja radost je biti s ljudima. Ti me usrećuješ. Hvala, dijete".


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 16 lis 2006 22:50 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 05 lis 2006 06:46
Postovi: 15
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
IV s2 172,173 str

Dan nam daje Bog. Čitav dan, svijetli dio i tamni dio: dan i noć.
Uživati i imati svijetlo je dar. A to kako ga doživljavamo jest način posvećenja. Zar ne?
Treba dakle posvetiti časove cijeloga dana da se sačuvamo u svetosti i da držimo u srcu Svevišnjega i njegovu dobrotu, a u isto vrijeme da držimo zlofuha daleko.Promatraj pričice. Na prvu zraku sunca pjevaju. Blagoslivljaju svijetlost. I mi moramo blagoslivljati svijetlost koja je dar Boga koji nam je daje i koji je sam Svijetlo. Treba imati želju za Njim od prve jutarnje svijetlosti da postavimo pečat svijetla, znak svijetlosti na čitav dan koji dolazi, da bude sav svijetao i svet. i da se sjedinimo sa svim stvorenjem, da pjevamo hosana Stvoritelju. Zatim, kako satovi prolaze i kako nam svojim prolazom donose potvrdu koliko boli i neznanja ima na svijetu, još treba moliti da se bol umanji i da neznanje nestane, te da Bog bude upoznat i ljubljen, i da mu se svi ljudi mole, jer kad bi poznavali Boga, uvijek bi bili utješeni u svojim bolima. A o podne treba moliti za ljubav u obiteljima. Treba uživati ovaj dar da se ujedinimo s onima koje ljubimo. I to je dar Božji. Treba moliti da se hrana ne pretvori iod korisnosti u grijeh.A pri zalazu sunca treba moliti misleći da je smrt zalaz koji nas sve čeka.Treba moliti da i naš zalaz bude svijetao i životan, da se uvijek izvrši s dušom u milosti. A kad se užižu svjetiljke treba moliti da se možemo podati snu bez straha od nenadanog suda i od đavoljskih napadaja. Napokon treba moliti u noći - ali to je za one koji nisu djeca - da se zadovolji za grijehe počinjene po noći, da se Sotona udalji od slabića, a kod grešnika da se probudi razmišljanje i kajanje i dobre odluke koje će se ostvariti prvim suncem Eto kako i za što moli pravednik za vrijeme cijeloga dana.


Oko devete ure Isus se osamljuje ozbiljan i veličanstven i kaže:
Po žrtvi ovoga sata neka dođe Kraljevstvo tvoje na svijet i neka budu spašeni svi oni koji vjeruju u tvoju Riječ"


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 30 svi 2008 11:43 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 21 pro 2007 09:22
Postovi: 8417
Lokacija: münchen
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
ercegovac napisao:
Čitao sam prije 4 godine, i tada zapisivao neke dijelove, koji su me se dojmili:

Prva riječ Oca i Gospodina je ova: "Ja sam Gospodin Bog tvoj".
Nema čaša u danu da ta riječ ne odzvanja i da nije napisana glasom i prstom Božijim.
Gdje? Posvuda ... Sve to neprestano govori. Od trave do zvijezde, od vode do vatre, od vune do hrane, od svijetla do tame, od zdravlja do bolesti, od bogatstva do siromaštva. Sve govori: "ja sam Gospodin. Od Mene to imaš. Jedna moja misao ti to dariva, jedna druga ti to oduzima, i nema tu snage ni vojske niti obrane koja bi te mogla zaštititi od moje volje".
Urliče u glasu vjetra, pjeca u žuboru vode, miriše u mirisu cvijeta, usijeca se u planinske kose, i šapuće, govori, poziva, viče u savjestima: "Ja sam Gospodin Bog tvoj".

Ne zaboravljaj toga nikada! Ne zatvarajte oči, uši, ne gušite savjest kako ne biste čuli tu riječ. Ona ipak jest, i dođe čas kad je na zidu gozbene dvorane ili na uzburkanom morskom valu, na ustima djeteta koje se smije ili blijedilu starca koji umire, na mirisnoj ruži ili na smradnom groblju piše ognjen prst Božiji. Ipak dođe čas kad ona u pijanstvu od vina ili užitaka, u vihoru poslova, u noćnom počinku, na samotnoj šetnji podiže svoj glas i kaže: "ja sam Gospodin Bog tvoj" i ne pomaže to tijelo što ga pohlepno cjelivaš, ni ta hrana što je pohlepno gutaš, ni to zlato što ga lakomo gomilaš, ni taj krevet na kojem lijenčariš, ni tišina, ni samoća, ni spavanje, da je ušutkaš.

"Ja sam Gospodin Bog tvoj", Suputnik koji te ne napušta, Gost kojega ne možeš protjerati.
Jesi li dobar? Onda ti je gost i i suputnik dobar Prijatelj. Jesi li pokvaren i grešan? Onda gost i suputnik je rasrđeni kralj i ne da mira. Ali ne ostavlja, ne ostavlja, ne ostavlja.
Samo osuđenima je dopušteno rastaviti se od Boga. Ali ta rastava je nezasitna i vječna muka.
"Ja sam Gospodin Bog tvoj" i dodaje "koji sm te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva". Oh, doista, baš sada to kaže! Iz kojeg Egipta, iz kojeg Egipta te izvodi prema obećanoj zemlji koja nije ovo mjesto, nego Nebo" Vječno kraljevstvo Gospodnje, u kojemu više neće biti gladi i žeđi, studeni ni smrti, nego će iz svega kapati radost i mir, i radošću i mirom bit će zasićen svaki duh.

Sad vas vodi iz pravog ropstva. Evo Osloboditelja. Ja sam. Dolazim da raskinem vaše lance. Svaki vlastodržac može okusiti smrt, i zbog njegove smrti mogu biti oslobođeni zasužnjeni narodi. Ali Sotona ne umire.On je vječan. A on je vlastodržac koji vas je stavio u okove da vas može vući kamo hoće. Grijeh je u vama. I grijeh je lanac na kojemu vas Sotona drži. Ja dolazim da rastrgnem lanac. Dolazim u ime Očevo. I po svojoj želji. Zato eto, ispunja se neshvaćeno obećanje: "Izvedoh te iz Egipta i iz ropstva."

Sada se ono na duhovan način izvršava. GOspodin Bog vaš izvodi vas iz zemlje idola koji je zaveo Praroditelje, vadi vas iz ropstava krivnje, ponovno vas zaodjijeva haljinom Milosti, pripušta vas u svoje Kraljevstvo.Uistinu vam kažem, da će oni koji dođu k Meni moći čuti očinski glas Svevišnjega koji im kaže u blaženom srcu: "Ja sam Gospodin Bog tvoj koji te izvodim k Sebi slobodna i sretna."

"Dođite. Upravite k Gospodinu srce i lice, molitvu i volju. Čas Milosti je došao."


Evo malo postam po starim postovima pa neznam iz kojeg razloga mi ovo nesto govori,ali bas u ovome citanju nekako osjecam Bozju blizinu.Citajte polako sa razumjevanjem pa mozda i vi nesto osjetite. :grlim te:

_________________
ISUSE UZDAM SE U TEBE


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov: marija valtorta
PostPostano: 28 ruj 2008 21:55 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 04 ruj 2008 06:37
Postovi: 97
Podijelio: 8 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
dali netko zna tko je MARIJA VALTORTE.mozete mi reci nesto vise o njoj,jer ovih dana sam cula za nju i zanima me tko je ona.BVB dragi moji! :q4:


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 ruj 2008 22:03 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 25 kol 2006 21:09
Postovi: 651
Lokacija: Split
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
Imas na odjeljku Duhovna literatura, tema knjige, tema je veca od 25 stranica... mozes koristiti pretrazivac, gore blizu logout-a. Inace, ona je napisala poveci broj knjiga o Isusovom zivotu.

_________________
Ljubi i čini što hoćeš!
Fali ti štiva? -> svakodnevna misna čitanja
Pomoć u pisanju post-ova


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 28 ruj 2008 22:12 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 27 tra 2006 13:33
Postovi: 5816
Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 122 zahvala
Vjeroispovjest: Kristoliki
bernarda napisao:
dali netko zna tko je MARIJA VALTORTE.mozete mi reci nesto vise o njoj,jer ovih dana sam cula za nju i zanima me tko je ona.BVB dragi moji! :q4:


..prije toga...pročitaj Novi Zavjet..i uživi se u njega..i uživaj..

..a Mariju Valtortu..ostavi ...prosudbi vremena...

_________________
"Teško je biti čovjek...; vjerovati a ne vidjeti..
.živjeti a morati mrijeti...:
i da te čitavo vrijeme nije strah.
.te da budeš dobar prema drugima ali i prema samom sebi.."..
a kako je tek teško biti BOG nama
..spasiti nas može samo LJUBAV...i to je SVE.."


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 28 lis 2008 08:04 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 02 svi 2007 19:34
Postovi: 176
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Zanima me šta misite o njezinim spisima i kakav je stav crkve prema njima? Ja smatram da su knjige autentične jer su dosta detaljne i opširne. Kakav je vaš stav?

_________________
O KRVI I VODO ŠTO POTEKOSTE IZ SRCA ISUSOVA KAO IZVOR MILOSRĐA ZA NAS U VAS SE UZDAM.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 lis 2008 08:20 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 25 kol 2006 21:09
Postovi: 651
Lokacija: Split
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
Ja sam procitao 3 knjige. Stao sam sa citanjem jer mi nije odgovaralo za moj duhovni osjecaj u tim trenucima. Crkva se drzi suzdrzano, nista ne negira ili potvrdjuje. Prepusteno je svakom na vlastitu prosudbu zasad...

_________________
Ljubi i čini što hoćeš!
Fali ti štiva? -> svakodnevna misna čitanja
Pomoć u pisanju post-ova


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 76 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 4 gostiju


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži prema:
Idi na:  
cron
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr