www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 17 ožu 2018 17:10

Vrijeme na UTC [LJV]
Započni novu temu Odgovori  [ 333 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 34  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 09 vel 2018 16:24 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 25 kol 2016 09:59
Postovi: 189
Lokacija: Dolina suza
Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 13 zahvala
Vjeroispovjest: katolik
Status: U braku
Hrvoje Hrki napisao:
Mislim da sam sebi uskačeš u usta...pogledaj boldano šta si rekao!

Pa kažem ti, makni to dijete iz alkoholičarske obitelji odmah poslije rođenja u neku udomiteljsku i rizik da postane alkoholičar naglo pada. Po logici nasljeđivanja to dijete bi moralo također imati "demona"alkoholizma.Profesor Ivančić bar koliko ja znam nikad nije propovijedao o tako nečem (kontekstu liječenja obiteljskog stabla),al je o oprostu i iscjeljenju svoje duše preko opraštanja onima koji su ti nanijeli zlo.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 09 vel 2018 16:58 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 22 ruj 2014 20:58
Postovi: 88
Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 5 zahvala
Mislim d ačlanak na Bitnom od don Damira sve objašnjava o prijeporima vezanim uz obiteljsko stablo.. jedna od poveznica je i članak od jednog isusovca koji piše kako je taj pojam liječenja obiteljskog stabla uvezen iz protestantizma.. ono što je posebno problem je da se taj pojam i u protestanata pojavio od nekog lika koji je dugo boraio u Kini.. e sad, ako se tko još sjeća kinezi su kroz konfucionizam izgradili stvarno poseban odnos prema precima.. također u akupunkturi Kinezi vjeruju da postoji posebna točka koja se treba tretirati, kako bi se izbrisale sve nasljedne sklonosti prema bolestima.. onda je to dodatan ezoterijski momenat koji vjerojatno dolazi iz taoizma a stan je i konfucionizmu kao svjetonazoru..

Lako je moguće da je taj protestant prihvatio takve ideje i oblikovao ih u neki kršćanski ezoterizam.. osim uvoza takvih ideja sam pristup cijelom pitanju zla i grijeha je mislim stran našoj Crkvi. Nije slučajno da od davnine u Crkvi postoji izraz "mysterium iniquitatis" - odnosno tajna zla.. koliko god htjeli to objasniti ne uspijevamo do kraja shvatiti recimo zašto neko inzistira i ustrajava u zlu i grijehu.. Bundalo u onom članku oko kojeg ste se prošli tjedan sporili, pokušava to objasniti nekakvom aritmetikom.. nedavno sam čuo jednu propovijed gdje svećenik reče, da ako hoćemo do kraja shvatiti zlo, da time niječemo svoje granice i pokušavamo ono što sami Bog može.. a onda se lako sklizne u pogreške i ezoteriju..


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 09 vel 2018 17:57 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 10 lip 2008 20:55
Postovi: 3842
Lokacija: Santa Fe (New Mexico)
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 50 zahvala
El Scorpio napisao:
Nije problem u posljedicama, nego u uzroku istih. Nitko ne kaže da ne postoje ljudi koji su više skloni nečemu od nekih drugih (dapače, svatko od nas sklon je 'kušnji'), ali je problem u uzroku - Rajko tvrdi da su uzrok predci, a KKC to nigdje ne tvrdi. Dakle, karakterne sklonosti su itekako stvarne, no njihov uzrok nisu grijesi predaka kako Bundalo implicira.

Badava ti to njemu tumačiš. :l30: Ako mi računica dobro kaže, ti bi bio 20 godina mlađi od Hrkana. Pa ipak bolje razmeš stvari nego on koji je vjernik toliko koliko ti imaš godinica. Koje li ironije!

_________________
Ps 34,9 Kušajte i vidite kako dobar je Jahve: blago čovjeku koji se njemu utječe!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 09 vel 2018 22:01 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 25 kol 2016 09:59
Postovi: 189
Lokacija: Dolina suza
Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 13 zahvala
Vjeroispovjest: katolik
Status: U braku
Profesor Ivančić ukratko o prokletstvu i "liječenju" obiteljskog stabla kao pukim besmislicama
https://youtu.be/ldbXKVOePJI


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostOvaj post je obrisan od bernarda na 12 vel 2018 00:23.
PostPostano: 13 vel 2018 00:50 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 04 ruj 2008 06:37
Postovi: 97
Podijelio: 8 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Neokajani i neispovjedani grijesi su zivi i naslijedjuju se !


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 13 vel 2018 10:23 
Prisutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 16 lip 2014 22:48
Postovi: 1261
Podijelio: 129 zahvala
Zahvaljeno je: 55 zahvala
Vjeroispovjest: katolik
Status: Solo
bernarda napisao:
Neokajani i neispovjedani grijesi su zivi i naslijedjuju se !1263 Krštenjem se opraštaju svi grijesi, tj. istočni grijeh i svi osobni grijesi kao i sve kazne za grijehe. U onih, naime, koji su preporođeni ne ostaje ništa što bi ih priječilo da uđu u Kraljevstvo Božje, ni Adamov grijeh, ni osobni grijeh, ni posljedice grijeha (!), od kojih je najteža upravo odvojenost od Boga. KKC


:roll:

_________________
They don't come out(words) smooth and in conjunction with your brain the way normal people's words do; they come out in chunks as if from a crushed-ice dispenser; you stumble on them as they gather behind your lower lip. So you just keep quiet.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 19 vel 2018 20:44 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 22 ruj 2014 20:58
Postovi: 88
Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 5 zahvala
Samuel se nije dao nagovoriti da stavi neke citate od Rajka na temu, pa ću ih ja staviti.. meni pokazuju da ne trebamo biri brzi u osuđivanju čovjeka, u najmanju ruku zbog toga što on često piše čak pjesničkim stilom, i onda nastoji naglasiti pojedini aspekt onoga o čemu govori, pri čemu to ne predstavlja njegov konačni ili zaokruženi stav..

pr. raspravljali ste o njegovom stavu o zaljubljenosti..

"Sve one neodoljive slasti što ih strasna zaljubljenost u nama kao vihor razbacuje, kao potres drma, kao oganj raspaljuje, već od prije jesu u nama i zaista su Božji darovi čovječjoj spolnosti. Oni sami po sebi nisu zli; dobri su kao i svako Božje djelo (Post 1,25b), kao i svaki njegov dar. Ali nje dobra neobuzdana strast, jer se u njoj skriva Neprijatelj koji čovjeka nadahnjuje da ne mari za Božju volju."

O obiteljskom stablu:

"Pojavio se jedan termin koji nije svojstven u našoj Crkvi,nemojte odmah povezivati s tim terminom neke ljude,ovo nije govor o ljudima,nego o duhovima da nas ne prevare duhovi.
Kažu-Liječenje obiteljskog stabla-,!Krist nije šumar koji liječi stabla,On je otkupitelj duša,on je liječio jednog po jednog,taj termin termin ne spada u duhovno islustvo naše Crkve,ali duhovno iskustvo naše Crkve ima naziv za taj fenomen koji se zove"MOLITVA ZA DUŠE U ČISTILIŠTU".
I onda se stvaraju nesporazumi unutar Crkve,pa se počinje Crkva dijeliti,a to nije naše to je protestansko,to je ovako to je onako.Ali taj fenomen postoji jer Đavao nije kreator,on ne izmišlja ništa novo,on prilazi stvorenome da to iskrivi.
Uvijek je na tragu istine,ali nije čvrsto stajao na istini,nego negdje nešto skrene na stranu.
Zato ne treba se bojati molitava za duše u čistilišu,tad sigurno nećemo doći u sukob sa svojom Crkvom,zato Crkva od početka prikazuje Svete Mise za pokojne."
- R. Bundalo

"Nebeski Otac ispunja Duhom Svetim one koji ljube Krista;šalje im u pomoč anđele i svece.A da i ne znaju za što,otkrivaju već među pravednicima na zemlji kako mnogi za njih ustrajno mole i kako su im mnoga posvečena srca sklona.Bog im otvara riznice svih milosti.S neba i zemlje sve ih podupire.
Njih se ne dotiću grijesi roda,jer su svojim potpunim obraćenjem,postali rod Kristov koji nema ba sebi grijeha;zato im pakleni dusi ne mogu nauditi::Tako i vi,ako ste Kristovi,niste više mješani.U očima Božjim ne znaći ništa vaše podrijetlo.
Bog nije okrutan,da bi zbog nepravde oca mučio nedužna sina.Jasno veli po proroku Ezekijelu:"Onaj koji zgriješi,taj će i umrijeti.Sin neće snositi grijeha očeva,ni otac grijeha sinovljega.Na pravedniku će biti pravda njegova,a na bezbožniku bezbožnost njegova."(Ez 18,20).
Po Sirahu pak zbori;"Tko se čvrsto ne drži straha Gospodnjeg,kuća če mu brzo propasti"!
Svaki naraštaj i svaka duša pred živim Bogom stoji,zato svakome ovaj njegov "sada" odlučuje o vlastitoj budučnosti;sadašnja će mu djela na kraju suditi,s tim što sva svoja zlodjela može raskajanim obračenjem uništiti."
RAJKO BUNDALO "Pogled u krajeve srca(str.230-231.

Istina je da nasljeđujemo blagoslov krštenja u Kristu i da nas se time oslobađa svake veze s našim pretcima i s njhovim grijesima.Također je istin da kad dosegnemo razumnu dob i počnemo griješiti,gubimo tu milost i vraćamo se korijenima zla u kojemu smo rođeni,a grijesima koje sami činimo bivamo vezani u dodatne lance.Grijehe se ne može naslijediti,jer nam je dana sloboda izbora između dobra i zla.Ali,Bog kaže da nasljeđujemo posljedice toga grijeha.Tako je i s ljudskim tijelom.Beskrajna rijeka grešnika ljudskoga tijela teče od svoga izvora,Adama i Eve.
MARINO RESTREPO


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 19 vel 2018 21:03 
Prisutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 16 lip 2014 22:48
Postovi: 1261
Podijelio: 129 zahvala
Zahvaljeno je: 55 zahvala
Vjeroispovjest: katolik
Status: Solo
hodocasnik napisao:
Samuel se nije dao nagovoriti da stavi neke citate od Rajka na temu, pa ću ih ja staviti..


Bolje da nisi :roll:

hodocasnik napisao:
meni pokazuju da ne trebamo biri brzi u osuđivanju čovjeka, u najmanju ruku zbog toga što on često piše čak pjesničkim stilom, i onda nastoji naglasiti pojedini aspekt onoga o čemu govori, pri čemu to ne predstavlja njegov konačni ili zaokruženi stav..


Nazalost u krivu si. Pogledajmo sto njegovi citati govore;

hodocasnik napisao:
"Sve one neodoljive slasti što ih strasna zaljubljenost u nama kao vihor razbacuje, kao potres drma, kao oganj raspaljuje, već od prije jesu u nama i zaista su Božji darovi čovječjoj spolnosti. Oni sami po sebi nisu zli; dobri su kao i svako Božje djelo (Post 1,25b), kao i svaki njegov dar. Ali nje dobra neobuzdana strast, jer se u njoj skriva Neprijatelj koji čovjeka nadahnjuje da ne mari za Božju volju."


Odakle si ovo izvukao? Na onom videu je jasno sto govori...


hodocasnik napisao:
O obiteljskom stablu:

"Pojavio se jedan termin koji nije svojstven u našoj Crkvi,nemojte odmah povezivati s tim terminom neke ljude,ovo nije govor o ljudima,nego o duhovima da nas ne prevare duhovi.
Kažu-Liječenje obiteljskog stabla-,!Krist nije šumar koji liječi stabla,On je otkupitelj duša,on je liječio jednog po jednog,taj termin termin ne spada u duhovno islustvo naše Crkve,ali duhovno iskustvo naše Crkve ima naziv za taj fenomen koji se zove"MOLITVA ZA DUŠE U ČISTILIŠTU".
I onda se stvaraju nesporazumi unutar Crkve,pa se počinje Crkva dijeliti,a to nije naše to je protestansko,to je ovako to je onako.Ali taj fenomen postoji jer Đavao nije kreator,on ne izmišlja ništa novo,on prilazi stvorenome da to iskrivi.
Uvijek je na tragu istine,ali nije čvrsto stajao na istini,nego negdje nešto skrene na stranu.
Zato ne treba se bojati molitava za duše u čistilišu,tad sigurno nećemo doći u sukob sa svojom Crkvom,zato Crkva od početka prikazuje Svete Mise za pokojne."
- R. Bundalo


On ovdje daje kritiku tom nazivu, dakle daje kritiku da Krist ne lijeci 10ljudi odjednom vec jednog po jednog. Da je tom tako, potvrduje;

Peti dan ovako zove: “Nakon vaše molitve, dogodilo mi se nešto neobično. Po završetku slušanja vašeg CD-a sa seminara ‘Ozdravljenje kroz naraštaje’, gdje svjedočite iskustva vjere i naslijeđa, u meni je jasno odjeknula riječ: ‘Ti imaš rak dojke zato što je tvoj djed psovao sise Majke Božje i krv Kristovu.’ Ja to ni od koga nikad nisam čula. A kad sam telefonom mamu upitala, moja mama meni potvrđuje: ‘Na žalost, kćeri, to je živa istina. Moj pokojni otac je upravo tako sveg života psovao. A kad smo mu u smrtnim mukama doveli svećenika, on ga je istjerao iz sobe. Nije se htio izmiriti ni s Bogom ni s ljudima.'”


Dakle, tip je drzao seminare pod nazivom ‘Ozdravljenje kroz naraštaje’. Dalje;

Velim da ništa od nabrojanoga nije korijen njezinoga zla. Temeljno je tvoje pitanje: Zašto nemaš blagoslova? Zašto živiš kao da Bog ne postoji i kao da nikad nikom nije dobro činio? Netko ti je oduzeo blagoslov i ostavio u baštinu svoje prokletstvo.

Dakle, jasno je kao dan. Rajko je odbacio protestantsi naziv "lijecenje obiteljskog stabla" i nazvao ga "ozdravljenje kroz narastaje", a ti si stavio text gdje on to i objasnjava, tj. objasnjava zasto je taj naziv pogresan. Ideja je, nazalost, ista.


hodocasnik napisao:
"Nebeski Otac ispunja Duhom Svetim one koji ljube Krista;šalje im u pomoč anđele i svece.A da i ne znaju za što,otkrivaju već među pravednicima na zemlji kako mnogi za njih ustrajno mole i kako su im mnoga posvečena srca sklona.Bog im otvara riznice svih milosti.S neba i zemlje sve ih podupire.
Njih se ne dotiću grijesi roda,jer su svojim potpunim obraćenjem,postali rod Kristov koji nema ba sebi grijeha;zato im pakleni dusi ne mogu nauditi::Tako i vi,ako ste Kristovi,niste više mješani.U očima Božjim ne znaći ništa vaše podrijetlo.
Bog nije okrutan,da bi zbog nepravde oca mučio nedužna sina.Jasno veli po proroku Ezekijelu:"Onaj koji zgriješi,taj će i umrijeti.Sin neće snositi grijeha očeva,ni otac grijeha sinovljega.Na pravedniku će biti pravda njegova,a na bezbožniku bezbožnost njegova."(Ez 18,20).
Po Sirahu pak zbori;"Tko se čvrsto ne drži straha Gospodnjeg,kuća če mu brzo propasti"!
Svaki naraštaj i svaka duša pred živim Bogom stoji,zato svakome ovaj njegov "sada" odlučuje o vlastitoj budučnosti;sadašnja će mu djela na kraju suditi,s tim što sva svoja zlodjela može raskajanim obračenjem uništiti."
RAJKO BUNDALO "Pogled u krajeve srca(str.230-231.


Ovo zvuci ispravno. No, to je bilo prije 10+ godina? Sto se u meduvremenu promijenilo?


hodocasnik napisao:
Istina je da nasljeđujemo blagoslov krštenja u Kristu i da nas se time oslobađa svake veze s našim pretcima i s njhovim grijesima.Također je istin da kad dosegnemo razumnu dob i počnemo griješiti,gubimo tu milost i vraćamo se korijenima zla u kojemu smo rođeni,a grijesima koje sami činimo bivamo vezani u dodatne lance.Grijehe se ne može naslijediti,jer nam je dana sloboda izbora između dobra i zla.Ali,Bog kaže da nasljeđujemo posljedice toga grijeha.Tako je i s ljudskim tijelom.Beskrajna rijeka grešnika ljudskoga tijela teče od svoga izvora,Adama i Eve.
MARINO RESTREPO


Ne kuzim zasto citate i slusate ovakve tipove?

1263 Krštenjem se opraštaju svi grijesi, tj. istočni grijeh i svi osobni grijesi kao i sve kazne za grijehe. U onih, naime, koji su preporođeni ne ostaje ništa što bi ih priječilo da uđu u Kraljevstvo Božje, ni Adamov grijeh, ni osobni grijeh, ni posljedice grijeha (!), od kojih je najteža upravo odvojenost od Boga. KKC

_________________
They don't come out(words) smooth and in conjunction with your brain the way normal people's words do; they come out in chunks as if from a crushed-ice dispenser; you stumble on them as they gather behind your lower lip. So you just keep quiet.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 19 vel 2018 21:30 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 22 ruj 2014 20:58
Postovi: 88
Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 5 zahvala
dujam napisao:
hodocasnik napisao:
Samuel se nije dao nagovoriti da stavi neke citate od Rajka na temu, pa ću ih ja staviti..


Bolje da nisi :roll:

hodocasnik napisao:
meni pokazuju da ne trebamo biri brzi u osuđivanju čovjeka, u najmanju ruku zbog toga što on često piše čak pjesničkim stilom, i onda nastoji naglasiti pojedini aspekt onoga o čemu govori, pri čemu to ne predstavlja njegov konačni ili zaokruženi stav..


Nazalost u krivu si. Pogledajmo sto njegovi citati govore;

hodocasnik napisao:
"Sve one neodoljive slasti što ih strasna zaljubljenost u nama kao vihor razbacuje, kao potres drma, kao oganj raspaljuje, već od prije jesu u nama i zaista su Božji darovi čovječjoj spolnosti. Oni sami po sebi nisu zli; dobri su kao i svako Božje djelo (Post 1,25b), kao i svaki njegov dar. Ali nje dobra neobuzdana strast, jer se u njoj skriva Neprijatelj koji čovjeka nadahnjuje da ne mari za Božju volju."


Odakle si ovo izvukao? Na onom videu je jasno sto govori...


hodocasnik napisao:
O obiteljskom stablu:

"Pojavio se jedan termin koji nije svojstven u našoj Crkvi,nemojte odmah povezivati s tim terminom neke ljude,ovo nije govor o ljudima,nego o duhovima da nas ne prevare duhovi.
Kažu-Liječenje obiteljskog stabla-,!Krist nije šumar koji liječi stabla,On je otkupitelj duša,on je liječio jednog po jednog,taj termin termin ne spada u duhovno islustvo naše Crkve,ali duhovno iskustvo naše Crkve ima naziv za taj fenomen koji se zove"MOLITVA ZA DUŠE U ČISTILIŠTU".
I onda se stvaraju nesporazumi unutar Crkve,pa se počinje Crkva dijeliti,a to nije naše to je protestansko,to je ovako to je onako.Ali taj fenomen postoji jer Đavao nije kreator,on ne izmišlja ništa novo,on prilazi stvorenome da to iskrivi.
Uvijek je na tragu istine,ali nije čvrsto stajao na istini,nego negdje nešto skrene na stranu.
Zato ne treba se bojati molitava za duše u čistilišu,tad sigurno nećemo doći u sukob sa svojom Crkvom,zato Crkva od početka prikazuje Svete Mise za pokojne."
- R. Bundalo


On ovdje daje kritiku tom nazivu, dakle daje kritiku da Krist ne lijeci 10ljudi odjednom vec jednog po jednog. Da je tom tako, potvrduje;

Peti dan ovako zove: “Nakon vaše molitve, dogodilo mi se nešto neobično. Po završetku slušanja vašeg CD-a sa seminara ‘Ozdravljenje kroz naraštaje’, gdje svjedočite iskustva vjere i naslijeđa, u meni je jasno odjeknula riječ: ‘Ti imaš rak dojke zato što je tvoj djed psovao sise Majke Božje i krv Kristovu.’ Ja to ni od koga nikad nisam čula. A kad sam telefonom mamu upitala, moja mama meni potvrđuje: ‘Na žalost, kćeri, to je živa istina. Moj pokojni otac je upravo tako sveg života psovao. A kad smo mu u smrtnim mukama doveli svećenika, on ga je istjerao iz sobe. Nije se htio izmiriti ni s Bogom ni s ljudima.'”


Dakle, tip je drzao seminare pod nazivom ‘Ozdravljenje kroz naraštaje’. Dalje;

Velim da ništa od nabrojanoga nije korijen njezinoga zla. Temeljno je tvoje pitanje: Zašto nemaš blagoslova? Zašto živiš kao da Bog ne postoji i kao da nikad nikom nije dobro činio? Netko ti je oduzeo blagoslov i ostavio u baštinu svoje prokletstvo.

Dakle, jasno je kao dan. Rajko je odbacio protestantsi naziv "lijecenje obiteljskog stabla" i nazvao ga "ozdravljenje kroz narastaje", a ti si stavio text gdje on to i objasnjava, tj. objasnjava zasto je taj naziv pogresan. Ideja je, nazalost, ista.


hodocasnik napisao:
"Nebeski Otac ispunja Duhom Svetim one koji ljube Krista;šalje im u pomoč anđele i svece.A da i ne znaju za što,otkrivaju već među pravednicima na zemlji kako mnogi za njih ustrajno mole i kako su im mnoga posvečena srca sklona.Bog im otvara riznice svih milosti.S neba i zemlje sve ih podupire.
Njih se ne dotiću grijesi roda,jer su svojim potpunim obraćenjem,postali rod Kristov koji nema ba sebi grijeha;zato im pakleni dusi ne mogu nauditi::Tako i vi,ako ste Kristovi,niste više mješani.U očima Božjim ne znaći ništa vaše podrijetlo.
Bog nije okrutan,da bi zbog nepravde oca mučio nedužna sina.Jasno veli po proroku Ezekijelu:"Onaj koji zgriješi,taj će i umrijeti.Sin neće snositi grijeha očeva,ni otac grijeha sinovljega.Na pravedniku će biti pravda njegova,a na bezbožniku bezbožnost njegova."(Ez 18,20).
Po Sirahu pak zbori;"Tko se čvrsto ne drži straha Gospodnjeg,kuća če mu brzo propasti"!
Svaki naraštaj i svaka duša pred živim Bogom stoji,zato svakome ovaj njegov "sada" odlučuje o vlastitoj budučnosti;sadašnja će mu djela na kraju suditi,s tim što sva svoja zlodjela može raskajanim obračenjem uništiti."
RAJKO BUNDALO "Pogled u krajeve srca(str.230-231.


Ovo zvuci ispravno. No, to je bilo prije 10+ godina? Sto se u meduvremenu promijenilo?


hodocasnik napisao:
Istina je da nasljeđujemo blagoslov krštenja u Kristu i da nas se time oslobađa svake veze s našim pretcima i s njhovim grijesima.Također je istin da kad dosegnemo razumnu dob i počnemo griješiti,gubimo tu milost i vraćamo se korijenima zla u kojemu smo rođeni,a grijesima koje sami činimo bivamo vezani u dodatne lance.Grijehe se ne može naslijediti,jer nam je dana sloboda izbora između dobra i zla.Ali,Bog kaže da nasljeđujemo posljedice toga grijeha.Tako je i s ljudskim tijelom.Beskrajna rijeka grešnika ljudskoga tijela teče od svoga izvora,Adama i Eve.
MARINO RESTREPO


Ne kuzim zasto citate i slusate ovakve tipove?

1263 Krštenjem se opraštaju svi grijesi, tj. istočni grijeh i svi osobni grijesi kao i sve kazne za grijehe. U onih, naime, koji su preporođeni ne ostaje ništa što bi ih priječilo da uđu u Kraljevstvo Božje, ni Adamov grijeh, ni osobni grijeh, ni posljedice grijeha (!), od kojih je najteža upravo odvojenost od Boga. KKC


Ok, odgovarat ću na ove tvoje replike koje sma podvukao i basta, dosta mlaćenja prazne slame :)

Odakle si ovo izvukao? Na onom videu je jasno sto govori...


Već sam ti napisao i to je očito da ovdje govori sasvim drugačije o zaljubljenosti.. očito da to sa videa ne možeš smatrati njegovim zaokruženim stavom o zaljubljenosti..

Ideja je, nazalost, ista.

Ideja nije ista ako se on usmjerava na molitvu za pokojne, odnosno cijelu stvar svodi u katoličke okvire..

No, to je bilo prije 10+ godina?

I onaj citat koji sam ja prethodno navodio sa katolik.hr je bio 2008.. čovjek koliko vidim pokazuje nastojanje da bude u skladu sa Naukom Crkve..

Ne kuzim zasto citate i slusate ovakve tipove?

A šta misliš zašto ? :) Jer su predani vjernici koji puno rade i mole i očito i Rastrepo nastoji sve to raditi u skladu sa Naukom.. Rastrepo samo nije napomenuo da se radi o vremenitim posljedicama ali je očito mislio na to jer kaže da smo krštenjem oslobođeni svake veze sa grijesima predaka. Ako već naglašavaš to posljedice grijeha, onda ne možeš ne vidjeti početak citata.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 333 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 34  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr