www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 21 lip 2025 21:23

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 974 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 98  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: molitva Sv Anti
PostPostano: 17 svi 2010 19:55 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Spomeni se, sv.Antune,da si uvijek pomagao i tješio sve koji su se tebi utjecali u svojim potrebama.S čvrstim pouzdanjem preporučam se i ja tvom moćnom zagovoru kod Boga.

Ne odbij moje prošnje i svojim posredstvom kod Boga isprosi mi - ako je za dobro moje duše - milost...za koju te molim.Pomozi mi u ovoj mojoj potrebi i nevolji!Blagoslovi mene,moj rad,moju obitelj i sve moje drage,čuvaj nas od bolesti i pogibelji duše i tijela!Sve nas krijepi da u boli i kušnji ostanemo čvrsti u vjeri i ustrajni u ljubavi.Amen.

Sv Ante molim te svojim moćnim zagovorom isprosi od gospodina milost za našu sestru Ninu da joj se gospodin smiluje i podari joj ozdravljenje...Blagoslovljen Bog dovjeka !!!!!! :a1250: :a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: za dariu
PostPostano: 17 svi 2010 20:21 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

marina-zd napisao:
Naišla sam na ovu molitvi pa ti je šaljem jer je predivna...mislim da je to od Frane Asiškog.

Na prvi pogled svidjela se i meni. Međutim, zbog ključne riječi "tolerancija", koju sv. Franjo vjerojatno u životu nije izgovorio, pronjuškao sam malo po internetu i utvrdio da se ta molitvica (tj. dova) izvorno nalazi u Kurban-bjaramskoj poruci dr. Mustafe ef. Cerića od 30. 12. 2007., i uglavnom je citiraju razni bošnjačko-muslimanski sajtovi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 svi 2010 20:43 
Odsutan

Što se tiče tolerancije, treba jasno razlikovati toleranciju na interpersonalnom nivou, dakle u smislu prihvaćanja (tj. neosuđivanja) konkretnog čovjeka od tolerancije na tržištu ideja i raznih "istina". Tu vrstu tolerancije kršćanin mora jasno i bespogovorno odbaciti. Uostalom, jedna od najnetolerantnijih (i najomraženijih od svijeta) organizacija je upravo Katolička Crkva, koja se čvrsto drži ekskluzivnosti svoje istine i nije ju strah otvoreno navještati tu i takvu istinu, koliko god to nije popularno u ovom kvazitolerantnom svijetu. Za primjer donosim odlomak iz knjige "Vjera - istina - tolerancija", našeg pape Benedikta:

Kad je Kongregacija za nauk vjere godine 2000. objavila deklaraciju Dominus Iesus "O jedincatosti i spasenjskoj univrezalnosti Isusa Krista i Crkve", prolomio se krik negodovanja ne samo modernim zapadnim društvom, nego i velikim nekršćanskim kulturama kao što je ona indijska: To je, govorilo se, dokument nesnošljivosti i takve religijske bahatosti koja u suvremenome svijetu ne bi smjela imati nikakva mjesta. Katolički kršćanin može pritom, u svoj poniznosti, samo postaviti ono pitanje koje je jednom zgodom Martin Buber postavio jednom ateistu: "Ali ako je istina?" Tako se pokazuje da se zbiljska problematika iza svih pojedinačnih pitanja sastoji u pitanju o istini.

Nadam se da je svakome jasno što želim reći. Istina je važnija od tolerancije, dužni smo ju svjedočiti usprkos tome što će nas svijet optuživati za "netoleranciju", "nesnošljivost" i "bahatost".

Treba zato naći pravu mjeru između jasnog zastupanja istine naše vjere i blagosti i poštovanja prema svakoj osobi. U tom smislu svi bismo trebali imati na pameti riječi koje je sv. Pavao uputio svom učeniku i "ljubljenom sinu" Timoteju:

Zaklinjem te pred Bogom i Kristom Isusom, koji će suditi žive i mrtve, zaklinjem te pojavkom njegovim i kraljevstvom njegovim: propovijedaj Riječ, uporan budi - bilo to zgodno ili nezgodno - uvjeravaj, prijeti, zapovijedaj sa svom strpljivošću i poukom. Jer doći će vrijeme kad ljudi neće podnositi zdrava nauka nego će sebi po vlastitim požudama nagomilavati učitelje kako im godi ušima; od istine će uho odvraćati, a bajkama se priklanjati. Ti, naprotiv, budi trijezan u svemu, zlopati se, djelo izvrši blagovjesničko, služenje svoje posve ispuni! (2 Tim 4,1-5)

A mladenačkih se strastvenosti kloni! Teži za pravednošću, vjerom, ljubavlju, mirom sa svima koji iz čista srca prizivlju Gospodina. Lude pak i neobuzdane raspre odbijaj znajući da rađaju svađama. A sluga Gospodnji treba da se ne svađa, nego da bude nježan prema svima, sposoban poučavati, zlo podnositi, da s blagošću preodgaja protivnike, ne bi li ih Bog podario obraćenjem te spoznaju istinu i ponovno budu trijezni izvan zamke đavla koji ih drži robljem svoje volje. (2 Tim 2,22-26)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 svi 2010 19:32 
Odsutan

Isuse moj, hvala Ti što si uvijek s nama, hvala Ti što je Tvoja ljubav tako neizmjerna iako smo je prenedostojni... Molim Te da uđeš u moje srce i u srca sviju nas, da budeš naš Spasitelj u vijeke vijekova.
O, Krvi Isusova, koje je kap dovoljna da nas izbavi iz svakog očajanja i bolesti, operi Ninine živce i žlijezde!! Neka u Ime Isusovo nastane nova mijelinska ovojnica i krv se pročisti od svakog viška limfocita koji uništavaju Ninino zdravlje i život! Amen+! Aleluja!!
Jer Velik si, činiš djela velika, nitko nije kao Ti, Isuse, nitko nije kao Ti...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 svi 2010 06:00 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Isus,smiluj se,Isuse uslisi nase molitve.
Isuse ozdravi Ninu onako kako Ti zelis.
Isuse ,Tebi je sve moguce i Tebi ju
predajemo.Isuse,budi njeno spasenje.
Amen.Aleluja.

Nina :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 svi 2010 07:54 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Slava Ocu,i Sinu,i Duhu svetomu...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 svi 2010 08:07 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Svemogući vječni Bože vječno spasenje vjernika. Zazivamo pomoć Tvoga milosrđa za ove bolesne Nine, sluge Tvoje. Vrati joj zdravlje i neka po zagovoru Sv. Ivana dospije moja molitva do tvoga milosrđa.

Po Kristu Gospodinu našemu. Amen. :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 svi 2010 08:30 
Odsutan

Oče nebeski, Sine Otkupitelju svijeta, Bože moj i sve moje,
Koji si nas po žrtvi križa otkupio, i pobjedio moć sotone.

Molimo te oslobodi nas od svakoga zla,
Molimo te po Tvome križu i zagovoru Blažene Djevice Marije,
očisti, oslobodi i ozdravi svoju službenicu NINU.Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 svi 2010 16:15 
Odsutan

Dragi moji, hvala vam iz srca sto ste s nama u molitvi!!! Ne mogu opisati koliko mi značite... Bog neka vas i vaše bližnje blagoslovi obiljem blagoslova!! Aleluja Ti, Isuse, za sve što činiš u našim životima! smajlic22

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 svi 2010 21:29 
Odsutan

Gospod ne odvraća očiju s onih koji ga ljube, on im je moćna zaštita i snažna potpora, štitnik od vjetra pustinjskog i sjena u jari podnevnoj, obrana od posrtaja i oslon protiv pada. On je radost srcu i svjetlost očima, on je zdravlje, život i blagoslov.(Sir 34,16-17)

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 974 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 98  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]