www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 17 svi 2021 02:38

Vrijeme na UTC [LJV]
Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3
Autor Poruka
PostPostano: 16 lip 2013 13:21 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 05 ožu 2013 21:29
Postovi: 19
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Vjeroispovjest: Katolik
Status: Solo
Hvala ti sv.Josipe sto si cuo moje molitve , o čudotvorče hvala do neba ! Molila sam 30dnevnu poboznost sv.Josipu za jedan vazan projekt na poslu , i evo projekt je krenuo sa radom i jako je uspješan. Inače ,ne volim nekako moliti po principu daj ti meni ovo ,evo ja tebi ovo, ali ta ja sam samo covjek ,a u molitvi se primaju miloste Božje ! Slava Isusu , i Padre Piu, njemu sam takodjer molila devetnicu na istu nakanu , i evo uslišalo se .Velik je Gospod Bog,slava Mu!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 16 lip 2013 18:46 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 04 sij 2013 03:10
Postovi: 26
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Vjeroispovjest: Rimokatolik
Status: U braku
molila sam 30 dnevnu molitvo sv. josipu u par navrata i svaki put mi je moja molitva bila uslisana. zadnji put sam ju molila tijekom cijele korizme i evo sad planiram uskoro opet poceti moliti. To je molitva koju je rebeka stavila. ja sam ju dobila od mame koja je molila za brata da se smiri (voli motore, imao tri prometne....) i da dobije posao. brat se ostavio motora, prodao oba motora i dobio stalni posao. mama ju dobila od prijateljice koja se molila da joj kcer bude primljena na fax i da dobije studentski dom i sveti josip joj isto uslisao molitvu.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 17 vel 2014 17:10 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 28 lis 2013 23:37
Postovi: 322
Podijelio: 25 zahvala
Zahvaljeno je: 50 zahvala
Vjeroispovjest: katolik
Status: Solo
Danas započinje 30-dnevna pobožnost na čast svetog Josipa
--------------------------------------------------------------

Molitve svetom Zaštitniku kroz 30 dana posebna je pobožnost na čast sv.Josipa, radi zadobivanja osobitog zagovora u nekoj velikoj potrebi.
Sve se te molitve obavljaju svakodnevno tijekom 30 dana u sjećanje na 30 godina što ih je sv.Josip proživio s Isusom, Božjim Sinom i s njegovom djevičanskom majkom Marijom u Nazaretu. Budemo li se s pouzdanjem obraćali sv.Josipu, bit će nam darovane izvanredne i brojne milosti. Sveta Terezija Avilska rekla je sljedeće: »Tko to ne želi posve vjerovati, neka jednom pokuša i potpuno će se u to uvjeriti.« Sv. Josip može za nas izmoliti više milosti ako najprije u dobroj ispovijedi očistimo svoju vlastitu dušu i primanjem pričesti je iznova ukrasimo. Tu 30-dnevnu pobožnost možemo isto tako učiniti plodonosnijom ako istodobno spremno pomažemo siromasima. Možemo mirno moliti za neku veliku milost, ali je preporučivo da se ta pobožnost sv.Josipu požrtvovno posveti umirućima i pokojnima. Pokušamo li obrisati suze siromašnih i nevoljnih i umirućih, tada će sv.Josip i nama pomoći i utješiti nas sada i na smrtnom času. S ljubavlju će nas zakriliti svojim ogrtačem. Sv.Josip nije hranio i štitio samo svetu obitelj, već voli i blagoslivlje sve nas i želi nas dobro i sigurno dovesti do vječnog spasenja.

Preporuka za svakodnevnu molitvu (i poslije ove pobožnosti):

»O sv.Josipe, hranitelju Isusa Krista i zaručniče djevičanske Majke Božje Marije, moli za nas i za umiruće ovoga dana(ili ove noći)«.

30 – DNEVNA POBOŽNOST U SLAVU SV. JOSIPU

+ U ime Oca + i Sina + i Duha Svetoga. Amen.

Isuse, Marijo i Josipe, prosvijetlite nas, pomozite nam, spasite nas. Amen.

Slava Ocu… (3x, u zahvalu presvetom Trojstvu za uzdizanje sv.Josipa na njegov izvanredno visok položaj).

Predanje

Gledaj, tu sam pred tobom u poniznom predanju, o sv.Josipe. U velikom štovanju prema tebi posvećujem ti ovu pobožnost i molim čitav nebeski dvor da me pri tome prati. Istodobno bih želio rasti u čašćenju tebe i poticati ga u drugima. Pomozi mi, sv.Josipe, da ti čitav svoj život ostanem odanim u pobožnosti i ljubavi. A tada mi osobito pomozi u smrtnom času, onako kao što su tebi pomogli Marija i Isus pri tvom umiranju, kako bih te jednom mogao vječno častiti u nebeskoj radosti. Amen. O, časni sv.Josipe, u pobožnom predanju i radosnog srca polažem pred tvoje noge to dragocjeno blago molitve i mislim na brojne vrline koje su krasile tvoj sveti lik. I u tebi se ispunio san egipatskog Josipa, tvog prethodnika. Ti nisi bio obasjan samo divnim zrakama božanskog Sunca, već i blagom svjetlošću mističnog mjeseca, Marije. Jakov je pošao na put u Egipat da čestita svom sinu Josipu koji je sjedio na kraljevskom prijestolju. Njegov su primjer slijedili svi njegovi sinovi. Neopisivo je ljepši bio međutim primjer Isusa i Marije koji su te okružili svojim velikim poštovanjem i svojom odanošću. To me potiče da ti se hrabro utečem ovom pobožnošću, moj sveti moćni žaštitniče, da po tebi postanem Bogu mio. Kao što egipatski Josip nije odgurnuo svoju grešnu braću, već ih je primio pun ljubavi,štitio i spasio od gladi i smrti, tako nećeš ni ti, o sveti Josipe, odbiti mene s mojom molbom. Priskrbi mi nadalje milost da me Bog na tvoj zagovor nikada ne napusti u toj dolini suza i da me uvijek ubraja među one koji su u životu i umiranju sigurni pod zaštitom tvoga ogrtača.

Molitve

Pozdravljam te, o sv.Josipe, kao upravitelja nedostizivih blaga neba i zemlje i kao hranitelja onoga koji hrani sve stvorove svemira. Ti si poslije Marije svetac koji je najdostojni da ga volimo i štujemo. Ti si među svim svecima onaj koji je imao veliku čast da odgaja, vodi, hrani i grli Mesiju, njega za kojim su čeznuli da ga vide toliki proroci i kraljevi. Sv.Josipe, spasi moju dušu, priskrbi mi od milosrdnog Boga milost za koju ponizno molim(…)

Ishodi i za duše pokojnika da se ublaže njihove patnje. Amen. Slava…(3x)

O sv.Josipe, ti si širom svijeta određen za zaštitnika i pokrovitelja svete Crkve. Između svih svetaca zazivam tebe, najsnažnijeg zaštitnika slabih i potrebitih pomoći i želim tisuću puta častiti ljubaznost tvoga srca koje je spremno pomoći uvijek i u svakoj nevolji.
Tebi se, o sv.Josipe, obraćaju udovice i siročad, napušteni, potišteni i potrebiti svake vrste. Nema boli, jada i nevolje na koje se ti ne bi obazirao. Daj stoga i meni ona pomoćna sredstva što ih je sam Bog položio u tvoje ruke, kako bih primio milost za koju molim.

A vi, sve duše u čistilištu, molite se usrdno sv.Josipu za mene. Amen. Slava…(3x)

Već su nebrojeni ljudi prije mene molili i iskusili tvoju pomoć. O, sv.Josipe, koji pun si ljubavi, ti poznaješ moje nevolje i moju želju da ih se oslobodim. Nijedan čovjek, pa ni onaj najbolji, ne bi mogao razumjeti moj problem i doista mi pomoći. S mnogo pouzdanja utječem se tebi. Ta u rukopisima velike svete Terezije piše: »Svaka milost koja se moli od sv.Josipa, bit će sigurno dobivena.«

O, sv.Josipe, tješitelju potištenih, pomozi mi u mojoj nevolji, a moje molitve usmjeri i k dušama pokojnika, kako bi uskoro osjetili radost i blaženstvo. Amen. Slava…(3x)

O, ti uzvišeni sveče, u svojoj potpunoj pokornosti Bogu imaj samilosti prema meni. Ti, sa svojim svetim i zaslužnim životom, podupri moju usrdnu molbu. Pomozi mi svojim premilim imenom. Štiti me blagošću i moći svoga srca. Osnaži me svojim svetim suzama. Zagovaraj me snagom svojih sedam žalosti. Utješi moje srce melemom svoji sedam radosti. Oslobodi me od svakog zla tijela i duše. Spasi me od svake nevolje, svakog jada. Milostivo izmoli za me ono nužno, milost Božju.

Priskrbi za pokojne u čistilištu brzo izbavljenje iz njihovih muka. Amen. Slava…(3x)

O slavni sv.Josipe, brezbrojni su dokazi milosti koju ti izmoliš za nevoljnike. Bolesni svake vrste, potišteni, odbačeni, izdani, neutješeni, gladni i potrebiti pomoči, svi oni dolaze k tebi sa svojim teškoćama i nalaze uslišanje svojih molbi. Molim te, ne dopusti, predragi sv.Josipe, da budem jedina osoba među svima njima koja u svojoj molbi ne bi bila uslišana.

Pokaži i meni svoju milostivu i moćnu pomoć. Bit ću ti za to zahvalan i uvijek ću te častiti, o slavni sv.Josipe, moj zaštitniče i osloboditelju nevoljnih duša u čistilištu. Amen. Slava…(3x)

O, vječni Bože i Oče na nebu, po zaslugama tvoga Sina i njegove presvete Majke Marije usrdno te molim za osobitu milost. U Isusovo i Marijino ime bacam se na koljena pred tobom i iskazujem štovanje tvojoj čudesnoj nazočnosti. Molim te, prihvati moju spremnost i moju čvrstu odluku da uvijek ostanem među onima koji žele živjeti pod zaštitom hranitelja svete obitelji i po njemu se obraćati tebi svojim molitvama.

Blagoslovi u svojoj dobroti ovu svetu pobožnost, saslušaj i usliši moju molbu. Amen. Slava…(3x)

Sveti Oče, brani svetu Crkvu od svake neugodnosti i svakog neprijateljstva i ogrni sve nas svojim zaštitničkim ogrtačem.

Povjerljiva prizivanja u spomen na skrovit život svetog Josipa s Isusom i Marijom

Sveti Josipe, moli Isusa da posveti moju dušu.
Sveti Josipe, moli Isusa da prosvijetli moj razum.
Sveti Josipe, moli Isusa da razbukta ljubav u mome srcu.
Sveti Josipe, moli Isusa da osnaži moju volju.
Sveti Josipe, moli Isusa da pročisti moje misli.
Sveti Josipe, moli Isusa da On upravlja mojim osjećajima.
Sveti Josipe, moli Isusa da On vodi moje želje.
Sveti Josipe, moli Isusa da blagoslovi moja djela.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost da nasljedujem tvoje vrline.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost poniznog srca i duha.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost blagosti i dobrote srca.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa mira u mome srcu.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost krotkosti i strahopoštovanja prema Bogu.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost rastanka poslije svršetka mog zemaljskog života.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost čistoće srca.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost strpljivosti u kušnji i patnji.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost blagog karaktera.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost spoznaje vječnih istina.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost razlikovanja duhova.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost ustrajnosti u činjenju dobra.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa hrabrosti u nošenju križa.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost oslobođenja od svjetovnih vezanosti.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost čežnje za nebom.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost snage da izbjegavam grješne prigode.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost dobrog smrtnog časa.
Sveti Josipe, ne daj da ikada budem udaljen od tebe.
Sveti Josipe, pomozi mi da se moje srce nikada ne umori voljeti te i hvaliti.
Sveti Josipe, prihvati me kao svoje posvojče.
Sveti Josipe, pomozi mi da volim Isusa kao što si ga ti volio.
Sveti Josipe, nikada me ne napuštaj, osobito ne u smrtnom času.
Isuse, Marijo i Josipe, predajem vam svoje srce i dušu.
Isuse, Marijo i Josipe, prosvijetlite me, pomozite mi, spasite me.
Amen. Slava…(3x)


Zazivanje svetog Josipa

O najčišći zaručniče Majke Božje Marije i moj najdraži zaštitniče, sveti Josipe: još se nikada nije čulo da nisi uslišao i utješio nekoga tko te je molio za zaštitu i pomoč. Znajuči to dolazim i ja k tebi s pouzdanjem. Sveti Josipe, saslušaj me i usliši moju molbu. Amen. Slavni sveti Josipe, zaručniče Marijin i djevičanski Isusov poočime, misli na mene i bdij nad mnom. Nauči me koračati putem svetosti. Primi sve moje usrdne molbe na svoju svetu brigu i pod svoju očinsku zaštitu. Odstrani sve zapreke i teškoće koje smetaju mome moljenju i daj da uslišanje moje molbe još poveća slavu Božju i bude spas moje duše.
Neka ti kao znak moje velike zahvalnosti služi moje obećanje da ću se prema svojim mogućnostima posvuda zauzimati za tvoje visoko štovanje. S radošću hvalim Boga koji ti je dao toliku posredničku moć na nebu i na zemlji. Amen.

Litanije svetom Josipu

Gospodine, smiluj se.
Kriste, smiluj se.
Gospodine. smiluj se.
Kriste, čuj nas.
Kriste, usliši nas.
Oče nebeski, Bože, smiluj nam se.
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se.
Duše Sveti, Bože, smiluj nam se.
Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se.
Sveta Marijo, moli za nas.
Sveti Josipe, ….
Slavni porode Davidov,
Svjetlosti patrijarha,
Zaručniče Bogorodice,
Stidljivi čuvaru Djevice,
Hranitelju Sina Božjega,
Brižni branitelju Kristov,
Glavaru slavne obitelji,
Josipe pravedni,
Josipe prečisti,
Josipe premudri,
Josipe jaki,
Josipe pokorni,
Josipe vjerni,
Ogledalo strpljivosti,
Ljubitelju siromaštva,
Uzore radnika,
Uresu domaćega života,
Čuvaru djevica,
Potporo obitelji,
Utjeho bijednih,
Ufanje bolesnih,
Zaštitniče umirućih,
Strahu zlih duhova,
Pokrovitelju svete Crkve, moli za nas.

Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam, Gospodine.
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas, Gospodine.
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj se nama.

Postavio ga je gospodarom doma svojega.
I upraviteljem svega imanja svojega.

Pomolimo se:

Bože, koji si se neiskazivom providnošću dostojao izabrati blaženoga Josipa za zaručnika presvetoj Majci svojoj, daj molimo da koga kao pokrovitelja častimo na zemlji, zavrijedimo imati zagovornikom na nebu. Koji živiš i kraljuješ u sve vijeke vjekova. Amen.

Završetak molbe

O, slavni sv.Josipe, Bog te je izabrao za glavu i zaštitnika najsvetije od svih obitelji; budi i s neba moj najmoćniji zaštitnik. Usrdno te molim, zadrži me uvijek pod okriljem svog svetog ogrtača. Danas te izabirem za oca, zagovornika, pratioca i zaštitnika. Predajem ti sve: svoje tijelo i svoju dušu; sve što jesam i što imam, čitav svoj život, pa i svoje umiranje. Čuvaj me kao svoje dijete i brani od vidljivih i nevidljivih neprijatelja. Pomozi mi u svakoj nevolji.
Utješi me u teškim trenucima, a osobito u smrtnoj borbi. Kaži samo riječ za mene premilom Spasitelju, koga si kao dijete smio držati u svome naručju, i presvetoj Djevici Mariji čiji si smio biti voljeni zaručnik. Priskrbi mi one milosti koje će me odvesti vječnom spasenju. Želim poslušati i tvoj savjet i slijediti tvoj primjer i uvijek ti biti zahvalan.

Sveti Josipe, ponizan i čist, daj da budem tvoje posvojče. Dušu mi i tijelo drži čistima, da mogu ostati u milosti Božjoj. Sveti Josipe, hranitelju, zaručniče Djevice čiste, vođa mi i savjetnik budi, pomozi mi, Bože, da odan budem. Amen.

Oče naš…
Zdravo Marijo…
Slava Ocu

+ U ime Oca + i Sina + i Duha Svetoga. Amen.
Hvaljen Isus Krist. Dovijeka. Amen.

O sv.Josipe, hranitelju Isusa Krista i zaručniče djevičanske Majke Božje
Marije, moli za nas i za umiruće ovoga dana(ili ove noći).

_________________
Bježi od nepravde i ne budi pristran, i od svih grijeha očisti srce
(Sir 38,10)
SVJEDOCANSTVO:
viewtopic.php?f=43&t=7583


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 07 vel 2019 19:14 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 15 stu 2018 18:11
Postovi: 15
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Vjeroispovjest: hriscanska
Status: U vezi
Slucajno dodjoh do ove teme...

Moram posvedociti...Prosle godine sam citala tridesetnicu...Falio mi je novac i molila sam da dodjem do novaca...I DA - poceli su novci pristizati...Imala sam posla tokom sezone i bilo je para skoro svakoga dana...Molite se sv Josipu, on je divan !

Ja inace nisam katolkinja...ali mi je pomogao...Bila sam prosle godine jako zbunjena te se sv Josipu nisam molila za nesto konkretno...vec eto - za novac.

Sada cu se verovatno navratiti da citam molitve...Pametno bi bilo da ovog puta molim za posao na kom cu moci ostati zauvek - pa ce i problem para biti resen. Takodje, tada sam se molila i za ljubav (dakle sve mi je nekako bilo haoticno). Proslo je neko vreme i javila se jedna poznanica da me upozna sa kolegom...Nisam prihvatila, jer sam, iako u konfuznoj vezi, ipak nekako vezana za svog partnera, tako da sam ipak ostala sa njim, ali sv Josip mi je pruzio sansu, pa je na meni bilo hocu li je iskoristiti.

Sv Josip je divan...On je naprosto kao moj roditelj, ali ja moram biti konkretnija kada molim.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 04 svi 2019 14:03 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 15 stu 2018 18:11
Postovi: 15
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Vjeroispovjest: hriscanska
Status: U vezi
Evo mene opet da posvedocim...

Vec sam na temi pisala o sv Josipu i o tome da mi se cini da me on bas, ali bas cuje...i tako sam prosle godine pocela moliti tridesetnicu ali prvo vise onako uopsteno - za sve moguce probleme...Ove godine sam citala 2x tridesetnicu, 1.put za mene, a 2.put vezano za mog brata, konkretna molba...i tako je proslo neko vreme, a prosle godine sam se usput pomolila, citajuci tridesetnicu, i za neke novce koje moja mama nikako nije mogla da dobije, a trebala je pre dve godine te novce da dobije, ali...eto...nesto se tada iskomplikovalo, morala se zaliti, podneti zalbu, poslati razna dokumenta....i sve je to nesto bilo tako - kao kasno, ali hajde, pokusala je, 2018. Nismo se nadale da ce joj taj novac biti isplacen, skoro smo i otpisale to, a ja sam negde u 2.polovini te godine kroz tridestnicu pomenula i to...i...pre nekog vremena smo samo jedne veceri dobili poziv i obavestenje da joj je novac uplacen...Cudo...Zamislite vi da vam neko uvazi zalbu koja je realno bila kasno poslata i nije imalo sanse da nam ti novci stignu...ali eto...ja sam ubedjena da je to sve zahvaljujuci sv Josipu i da...kada sam malo vratila film unazad, on uslisava moje zelje redosledom...Valjda ce i ostale zelje koje su zaista i vise nego bitne biti uslisane, da se i tada javim i svedocim.

Sv Josipe, hvala ti. Zaista se osecam kao da sam tvoje posvojce.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži prema:
Idi na:  
cron
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr