www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 svi 2025 20:26

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 878 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 88  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 16 sij 2010 09:45 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
MOLIMO ZA SVE CLANOVE "TEBE TRAZIM" !

Posalji nam Gospodine Duha Svojega
i dodirni svaku osobu ovoga foruma TT.
Ocisti nas Duse Sveti ognjem Svoje ljubavi
i zapali vjecnu vatru mira u nasim srcima.
Posalji Isuse Svoju majku Mariju da nas cuva
i zagovara sve kod Tebe da sa Tvoga puta
nikada ne skrenemo,vec da prionemo uz
svoj kriz koji si nam dodjelio i da ga radosno
nosimo u svim nasim zivotnim nedacama.
Peri nasu krv Svojom blagoslovljenom krvi
da i mi budemo Tebi posveceni SADA
i u sve dane zivota nasega.Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 sij 2010 08:42 
Odsutan

CITIRAM iz Religijskog topa....jako poucno za sve nas...

Što nam je činiti? Uzmimo kao zadaću savjet nepoznatog duhovnog mudraca: 'Postanimo bolji ljudi – bit će bolja vremena. Popravak svijeta ovisi o ljudima, o kršćanima, o njihovoj suradnji. Vrijeme prihvaća sve kako jest. Vrijeme i ostavlja sve kako jest. Ako ljudi ne iskorišćuju pametno vrijeme i ne popravljaju se te sve ostaje pri starom, ostaju zla vremena, zli ljudi, odnosno, slabi ljudi u slabim vremenima.

A ljudi koji žele podizati pali svijet i moralno popravljati zla i teška vremena, trebaju znati da se svijet i vremena ne popravljaju žalopojkama, optužbama, uzdisajima i teškim prognozama, nego dobrohotnim i požrtvovnim radom na sebi. Svatko treba započeti u svojoj nutrini s tim ozbiljnim radom i odstraniti iz svoje duše, iz svoga života sve što ne valja. Svatko može postati junak prema svojoj snazi!Oko gleda promišljeno, usta govore odlučno, ruka prihvaća jedna drugu, junački kuca srce; po boljim ljudima doći će bolja vremena.'

Molimo Te Gospodine za dar Mudrosti,vjere i samopouzdanja.
Neka nas ove rijeci potaknu na razmisljanje.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2010 10:04 
Odsutan

MOLIMO ZA SVE CLANOVE-TEBE TRAZIM

Gospodine Isuse,evo me i sada da Te zamolim milost za sve nas.
Ti si onaj kojemu je sve moguce,stog Isuse moj ostani i sada uz nas.
Udjeli nam Svoje Darove,udjeli nam Svoje Milosrde, oprosti nam nasu nevjeru.
Ucvrsti nasu vjeru,ufanje i nadu.Daj nam cvrstu i jaku ljubav.
Ljubav kako bi ljubili jedni druge kao sto Ti nas sve ljubis.
Daj nam dar spoznaje,dar trpljenja,dar samopouzdanja,dar milosti.
Odagnaj u Tvoje Sveto Ime sve od nas sviju sto nas prijeci bit slobodnima.
Odagnaj sve nase lose misli,sve nase optuzbe,sva kriva prosudivanja.
Usadi u nasa srca samo vjeru,nadu,ljubav i ufanje.
Ti nas sve povedi putem mira i zajednistva,putem obracenja.
Daj nam dar molitve i uslisi nase molitve koje Ti prinosimo po Svojoj volji.
Neka nasa zelja bude samo molitva,mir i ljubav kao i ceznja za Tobom.
Dodirni nas Gospodine Svojom rukom ,a posebno sve one kojima si sada najpotrebniji.
Pogledaj na nase bolesnike i nase mlade koje Ti dnevno prikazujemo
:a1250:
Ti budi nas voda,nas mir,nasa ljubav.nas ljecnik,nas osloboditelj,nas Spasitelj.
Samo Ti Gospodine upravljaj nasim mislima i nasim zivotima.
Ujedini u ljubavi sve brakove u kojima su krize i oprosti nam svima nasu nevjeru.
Gospodine Isuse,ja sam samo trunka pjeska u Tvome pogledu.
No Ti mi dajes dar molitve i saljes mi potrebite u molitvu.
Zahvaljujem Ti Gospodine od svog malenog srca za sve darove.
Zahvaljujem Ti za svu ovu dragu bracu i sestre ovoga TTa.
Vjerujem cvrsto da nas Ti cuvas i branis od nasih neprijatelja.
Tvoje Rijeci i Tvoja molitva "Oce ns" neka nam bude uvijek na ustima.
Sve nam je receno u toj molitvi,stog Te dobri Oce i sada molim za sve nas.

Oce nas koji jesi na nebesima.....

Neka nam je blagoslovljen svima i ovaj dan.Amen. :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 sij 2010 16:04 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Jeronima napisao:
Gospodine Isuse Kriste
molim jutros za sve članove
ovog našeg foruma tebe tražim.
Ti Gospodine znaš i poznaš
svako naše srce
Ti znaš svaku našu patnju.
Ti Gospodine poznaš svaku bol
i svaku bolest.
Molim Te budi naš mir,
budi naša molitva
i naše utočte.
Ne ostavljaj nas same nikada
već hodaj uz nas
i budi naš pastir
amen

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2010 22:08 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
MOLITVA ZA UNUTRAŠNJE OZDRAVLJENJE

...odložiti vam je prijašnje ponašanje, staroga čovjeka, koga varave požude vode u propast, a obnavljati se duhom svoje pameti i obući u novoga čovjeka, po Bogu stvorena u pravednosti i svetosti istine. (Ef 4,22-24)

Svaki vjernik unutar sebe kuša i duhovni život i život po tijelu. Kršćanin mora usmrtiti djela tijela (v. Rim 8,13) i živjeti svoj život po Duhu Svetome. 'Tijelo' znači sva zla maštanja i sjećanja, boli, rane, negativni osjećaji, razočaranja, frustracije, osjećaji krivnje, odbačenosti, zatim naslijeđene grešne navike, stečene zle navike, povođenje za krivim primjerima itd. Kad se takva djela provlače kroz naš život, ne možemo živjeti po Duhu. Tada je potrebno oslobođenje i unutarnje ozdravljenje.
Dakle, je li tko u Kristu, nov je stvor. Staro uminu, novo, gle nasta! (2 Kor 5,17)
Što trebaš učiniti?

- Prikaži Gospodinu 'staroga' sebe sa svim svojim problemima. Provedi neko vrijeme u molitvi i dobro ćeš vidjeti sve svoje nedostatke.
- Vjeruj da je Isus sve tvoje grijehe u svom tijelu uznio na križ (v. 1 Pt 2,24).
- Pozovi Isusa u svoj život i zamoli ga da prođe i ozdravi tvoj život od začeća sve do sada.
- Dok moliš, vjeruj da te Gospodin dotiče i ozdravlja (v. 1 Iv 5,14-15) i slavi ga za prekrasno iskustvo nutarnjeg ozdravljenja.
Moli ovako:

Isuse, molim Te da uđeš u moje srce, da dotakneš sva moja životna iskustva koja trebaju ozdravljenja. Ti me poznaješ bolje od mene samoga. Izlij zato svoju ljubav u svaki djelić moga srca. Gdje god otkriješ ranjeno dijete, dotakni ga, utješi i oslobodi ga.
Pođi sa mnom kroz moj život od trenutka moga začeća. Očisti me i oslobodi od svih negativnih utjecaja koji mogu doći iz toga vremena. Blagoslovi me kao malo dijete u majčinoj utrobi odagnaj sve zapreke koje su možda postojale u vrijeme kad me majka nosila.
Usadi u mene duboku želju da budem nanovo rođen i iscijeli svaku fizičku ili emocionalnu traumu koja mi je mogla naškoditi za vrijeme rađanja. Hvala Ti Gospodine što si bio sa mnom i prihvatio me u svoje ruke u času moga rođenja, što si Ti želio moj život na ovoj zemlji i već mi onda govorio da me nikada nećeš ostaviti ni zapustiti.
Isuse, molim Te osvijetli cijelo moje djetinjstvo svojim svjetlom i dotakni sva ona sjećanja koja priječe da budem potpuno slobodan. Ako sam trebao više majčine ljubavi, pošalji svoju majku, Mariju, da nadoknadi sve što nedostaje. Zamoli je da me drži, čuva, poljubi, da mi priča priče i ispuni sve praznine koje samo majčina ljubav svojom toplinom može dati.
Gospodine, možda je dijete u meni bilo lišeno prave očinske ljubavi. Oslobodi me tako da mogu reći ABBA, Oče, svakim dijelom svoga bića. Ako mi je trebalo više očinske ljubavi, sigurnosti i spoznaje da sam voljeno i željeno dijete, molim Te čvrsto me zagrli. Dopusti mi da osjetim sigurnost u Tvojim snažnim rukama. Obnovi moje povjerenje i hrabrost da se uzmognem suočiti sa svim kušnjama ovoga svijeta, znajući da će me Očevo okrilje uvijek čuvati od pada.
Prođi kroz moj život, Gospodine, i utješi me u svakom onom trenutku kada ljudi prema meni nisu bili ljubazni. Ozdravi rane od onih susreta i osoba koje su unijele strah u moje biće, ili možda učinile da se povučem u sebe i sagradim barijere prema drugim ljudima. U trenucima kad sam se osjećao usamljen, ostavljen i odbačen od ljudi, podigni me svojom ljubavlju i daruj mi sigurnost i osjećaj vrijednosti. Ljudi su me odbacili, govoreći ružne riječi u vrijeme dok sam bio nevino dijete. Osjećao sam se tužno i napušteno. Dođi Gospodine i ozdravi me.
Prikazujem Ti svoje nagone i grešne navike, svu moju pokvarenu i zlu narav i molim Te da me očistiš i opereš, o Gospodine Isuse, predajem Ti cijeloga sebe, svoje tijelo, razum i duh, i zahvaljujem Ti što me obnavljaš. Hvala Ti, Gospodine.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 sij 2010 09:00 
Odsutan

Duše Sveti, Ti si nam pomogao da upoznamo i zavolimo Isusa. Pomozi nam da Ga prepoznamo i otkrijemo u Njegovoj euharistijskoj prisutnosti. Nauči nas da Mu se iskreno klanjamo i da Ga ljubimo. Da pod plaštem hostije gledamo Krista iz Evanđelja. Da u euharistiji uočimo dobrog Pastira koji svakoga od nas poznaje, svakog gleda i zove njegovim imenom.
Gospodine, hvala ti na tako jednostavnom, a izvanrednom načinu boravka među nama. Hvala za kruh i vino koji postaju Tvoja krv i tijelo. Hvala Ti što svoju kalvarijsku žrtvu obnavljaš u svakoj našoj euharistiji. Oprosti što to ne znamo dovoljno cijeniti. Oprosti naš nemar, nevjeru, mlakost i našu rastresenost…

Odmori nas i okrijepi. Uvedi nas u svoj euharistijski misterij da iz njega izlazimo prožeti vjerom, nadahnuti ljubavlju i osnaženi nadom. Tako ćemo biti narod euharistije koji će svojim euharistijskim životom Tebi zahvaljivati i Tebe slaviti. Amen!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 sij 2010 12:22 
Odsutan

:a1250: :a1250: :a1250: :b206:

"Ljubav Boga-Oca ne može se shvatiti za svu vječnost. Mi smo ga ožalostili i povrijedili. Mi smo njegovog jedinorođenog sina mučili svojim grijesima,čak do same smrti. Kakav je Božji narod odgovor na naš sraman postupak? Bog nas u Kristu prihvaća kao svoju djecu. On nam otvara nebo kako bi jednom mogli ući u njegovu slavu. Usprkos tome često se nezahvalno i bahato bunimo protiv Boga. Mi ga optužujemo ako ne razumijemo njegovo djelovanje i vodstvo, te mislimo, da je prestrog s nama. Ne čudimo li se onda da je naša povezanost s Bogom narušena,da ne primamo nikakvu pomoć, nikakvu utjehu. Samo poniznima Bog daje milost."

Ponizimo se i mi svi sada pred Gospodinom i zamolimo ga za milosti
koje su nam potrebne...BvB. :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 sij 2010 08:23 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Bože moj,

oprosti nam,ako smo zgriješili,jer ne znamo...jer smo slabi...
Trebamo te sada da nas vodiš,da ne zalutamo.
Daj nam srca ponizna,ispuni ih ljubavlju.Ojačaj našu vjeru i pošalji duha mudrosti da uvijek možemo prepoznati tvoju riječ.Ne daj da nas išta odvoji od tebe.
Budi uz sve nas danas,i uvjek,štiti nas i brani.AMEN

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 sij 2010 09:29 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Gospodine, sacuvaj nas od svake sitnicavost.
Ucini nas velikim u mislima, rijecima i djelima.
Pomozi nam da prepoznamo, posvijestimo si i nadvladamo sve nase pogreske.
Rasvijetli nas da se odreknemo svih izlika i tumacenja zbog kojih nesto cinimo, svih krivih prisvajanja prava, da si priznamo istinu bez samosazaljevanja ili pak samoosudivanja.
Oslobodi nas tvrdoce srca u sudjenju, ucini nas plemenitima, blagima, i velikodusnima, suosjecajnima i ljubaznima.
Blagoslovi nase vrijeme da uvijek ima za sve vremena.
Blagoslovi nasu volju da uvijek rastemo u dobroti, ozbiljnosti i usluznosti.
Ojacaj nas da provedemo u djelo sve dobre poticaje koji nam dolaze, oslobodi nas straha i neodlucnosti.
Daj nam razumijeti da je malo toga sto nas razlikuje, a puno toga sto nas povezuje.
Stvori nas na svoju sliku, Isuse! Amen!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 sij 2010 09:00 
Odsutan

MOLIMO GOSPODINA ZA SVE NAS TT

Gospodine Boze Trojedini ,Ja Te i SADA molim posalji nam Duha Svojega
da nas sve zapali vatrom ljubavi,njeznosti,razuma,nade,cvrste vjere i molitve.
Daj Gospodine da Te pravo upoznamo i Tvojoj Rijeci da vjerujemo.
Udi u nasa srca i ispuni sve praznine i tamne strane osjeni Svojim svjetlom.
Duse Sveti,Duse Mira i Ljubavi ,Duse Spokoja i Radosti osjeni nas.
Neka vlada Tvoj Sveti MIR u ovoj nasoj Zajednici TEBE TRAZIM .
Sve nas prosvjetli i blagoslovi i ucini nas poniznima.
Daj nam svima sve Darove koje Si nam odredio,a posebno Dar spoznaje.
Daj da Te prepoznamo u svakoj osobi koju nam saljes pred nas.
Daj da budemo onakovi kakove nas Ti Gospodine zelis sada imati.
Odagnaj od nas svaku zlocu i svaki nemir i udjeli nam samo LJUBAV.
Hvala Ti Oce nas koji jesi na nebesima i u svakome od nas koji Ti vjerom
i ljubavlju pristupamo i koji Te prihvacamo sada i zauvijek da nas Ti vodis.
Amen.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 878 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 88  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]