www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 04 svi 2025 22:16

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 982 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 99  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 11 srp 2009 06:20 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
piše s. Augustina Barišić

Dragi prijatelju, možda i ti danas imaš potrebu intenzivnog susreta s Bogom kroz dubinu tišine. Ako čuješ poziv, odazovi se i uđi u dubine svoje tišine. Ne idi sam. Pozovi Isusa sa sobom i uđi kroz vrata poniznosti. Sa Isusom polagano hodaj rame uz rame i ruku za ruku i prolazi hodnicima svoga života od začeća do ovog trenutka - sada.

Ako čuješ poziv

svjetionik1_v1Listaj i prevrni dan po dan i polagano pokazuj Isusu svaki trenutak života. Povedi Isusa do svog „ groba“ sjećanja, odlomi kamen i osjeti što je uskrsnuće. Povedi ga do hrpe boli i rana. Pokaži mu sve traume života. Sva umiranja. Sve strahove. Otvori svoje srce i pokaži sve rane. Ne boj se svoje tišine, svoga groba. U Isusovom si zagrljaju i sigurnosti. Pokaži mu sve što te „ žulja“. Izuj i svoju obuću, jer mjesto u kom boraviš je sveto. Pokaži mu se. Nemaš potrebe ništa pred Njim skrivati. Neka ti dubina tvoje tišine kaže kako ne trebaš sakrivati od sebe i zadržavati za sebe niti jednu tajnu. To je trenutak osobnog i intimnog susreta tebe u osobi Isusa iz Nazareta. Pred Isusom smiješ biti - ti – i onakav kakav ti jesi. On te ne osuđuje. Zbog tebe je i „ izmislio salon ljepote“ ispovjedaonicu u kojoj te po sakramentu svete ispovijedi oslobađa svih tvojih grijeha.

Ljubi te kroz iskrenost i patnju. Ljubi te i kroz dubinu tvoje tišine. Dobro poznaje platno od kojeg si satkan. Poziva te i govori tebi po Duhu svetom. Zato znaj biti u tišini i kroz nju ćeš naučiti dobro koristiti riječi koje ti Duh sveti nadahnjuje u potrebnim situacijama, a sveto Pismo govori kako miljenicima svojim i u snu On daje.

Ne strahuj od sebe jer Duh sveti te vodi. Isus bez tvoga pristanka ne želi ništa učiniti. On ti daje slobodu i kroz tvoju tišinu često postavlja osobna pitanja? Vjerujem da i ti za Isusa imaš puno pitanja i želja. Ohrabri se i uđi u komunikaciju s Isusom.

Progledaj!

Iz dugogodišnjeg iskustvenog rada s bolesnicima znam kako je najveća želja - biti zdrav.

I ovo je upravo sada trenutak i vrijeme. Isus često u dubini tišine pita – a što ti želiš dijete moje? Što za tebe mogu učiniti? Isus zna tvoju potrebu, ali poštuje te i obraća ti se pitanjem, što želiš? Jedno sam sigurna, želi te ozdraviti. Isus svojim prolaskom kroz tvoju tišinu dotiče i ozdravlja te. Jasno ti govori - budi potpuno - zdrav. Ispruži svoju ruku. Zdrav si. Ustani i hodaj. Progledaj!

Isusov prolaz u tvojoj duši ostavio je svoj trag. Ozdravlja u tebi svaku komunikaciju i osobne odnose s Njim i s tobom. Ozdravlja te i u komunikaciji s drugima - pretpostavljenima, u tvojoj obitelji, na radnom mjestu i kamo god te treba. Jednostavno on je tu s tobom i bdije u tvojoj tišini. On je tvoj liječnik.

I upravo na ovu temu posvjedočit ću ozdravljenje jedne djevojke koja je bolovala od malignog procesa na koži glave. Nakon operacije karcinom se proširio i zahvatio lice i oči. Lice joj je bilo iznakaženo.

Vrhunski specijalisti - liječnici su učinili i dali sve od sebe. Na moje postavljeno pitanje operateru uvijek ću se sjećati odgovora kojega je cijenjeni profesor izgovorio. Kazao je, mi liječnici dali smo sve od sebe pa čak i uložili nadljudske napore u operativnom i stručnom smislu u svrhu ozdravljanja. Ja ju sada prepuštam u Božje Ruke i Njegovu moć ozdravljenja. On to može, vjerujte sestro. Po - mozite joj razumjeti Božje tajne.

I zaista s bolesnicom i roditeljima djevojke dok je ležala na intenzivnom liječenju gdje sam godinama radila, prolazila sam kroz gore navedenu katehezu i program rada. Dubinom vjere polagano su se otvarali Bogu. Vjerovala sam i ja. Bogu ništa nije nemoguće. I Bog je učinio čudo nad njihovim djetetom.

Osjetila sam snagu vjere u roditelja i nitko ne može tako snažno i silno moliti i vjerovati da Bog može učiniti čudo kao što to mogu roditelji koji ljube. U svom djetetu su prepoznali Božji dar. Vjerom su pobijedili malignu bolest. I danas vjerom svjedoče kako je naš Bog silan Bog.

Za djevojku se s vjerom u ozdravljenje puno molilo u samostanima i u molitvenim zajednicama. A u obitelji djevojke je zaživjela molitva krunice. Bog im je sada na prvom mjestu.

Tada iznakaženo lice djevojke poprimilo je prethodnu ljepotu zdravlja koju je imala u ranom djetinjstvu. Ozdravljenje se dogodilo prije i više od 20 – tak godina. Antonija sada živi novi život i raduje se svakom novom danu i susretu.

Radujmo se i mi svakom ozdravljenju. Bdijmo nad svakim darovanim trenutkom života. Bog ima svoj plan sa svakim životom a da nema ne bih nas imao u svom velikom planu. Život je dar. Štiti i čuvaj, poštuj i voli svoj život i život osobe koja ti ide u susret.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 srp 2009 07:33 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Što sam obečala Isuse,
nisam izvršila - oprosti mi!
Što sam započela,
bijedno je svršilo - tužim se Tebi!
Trenutke koji su uzalud prošli
- oprosti mi!
Samo mi ljubav ostala Tvoja
- zahvaljujem Tebi!
Bojat' se sebe, vjerovat' u Tebe
- pomozi mi!
Uspjehe mnoge i snagu za rad
- primam po Tebi!
Svojom milošću do kraja dovrši
svoje djelo u meni!
Ne ostavljaj me u trenucima tjeskobe
- vapijem Tebi!
U trenucima napasti, borbe, klonuća
- budi u meni!
U sumrak života, kad svega nestane
- Ti dodi k meni!
Da Te kroz vječnost slaviti mogu
- i zahvaljivati Tebi!
Amen!

Pala sam....nemoj me ostaviti.....sama pomisao na to veća mi je kazna od najveće, veći strah od najvećeg.
Učini od mene dostojnu ljubavi tvoje..
Molim te Isuse...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 srp 2009 10:44 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Slika

S tobom bi htio razgovarati, i o čem onda mogu govoriti s tobom nego o tebi. Ta zar bi moglo išta opstojati, što već odvjeka ne bi u tebi, u tvome duhu i srcu imalo dom i zadnji temelj? Nije li onda, što god ja rekao riječ o tebi? Ali kad ja s tobom o tebi govorim, tiho i plaho, onda ti opet čuješ koju riječ o meni samome, koji o tebi kanim govoriti. Jer što bih mogao reči o tebi osim da si moj Bog, Bog mojih početaka i svršetaka, Bog moje radosti i moje nevolje, Bog mojega života?...
...Bože mojega života! Što zapravo kažem kada tebe, svojega Boga, nazovem Bogom svoga života? Smisao moga života? Cilj mojih puteva? Posveta mojih djela? Sud mojih grijeha? Stvoritelj? Uzdržitelj, bliski i daleki? Nepojmljivi? Bog moje braće? Bog mojih otaca? Ima li koje ime koje ti ne bih mogao dati? ...
... Bože mojega života, Nedokučivi! Budi moj život. Bože moje vjere, koja me vodi u tvoju tamu, Bože moje ljubavi, koja mi tamu pretvara u slatko svjetlo života, ti budi Bog mog ufanja, da ćeš biti: Bog mojega života, koji je vječna ljubav.
Karl Rahner

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 srp 2009 10:49 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Slika

Izvor naše radosti je vjera. Vjerujemo u Boga koji nas je stvorio za ljudsku radost. Do izvjesna stupnja osjećamo tu radost na zemlji, ali u njenom punom obilju tek na nebu. Predodređeni smo da osjećaj ljudske radosti: radost zbog života, radost zbog ljubavi i prijateljstva, radost zbog nekog uspjelog djela. Kao kršćani imamo još jedan daljni razlog za radost: kao i Isus znamo da nas Bog, naš Otac, sve voli. Ta ljubav mijenja naš život i ispunjava nas radošću. Ona nam olakšava spoznaju da Isus nije došao da bi nam nametnuo teret. On je došao da bi nas poučio što znači biti potpuno sretan i biti posve čovjekom.
Tajna sreće
Otajstvo Božje ljubavi. Uskrišenik vas oslobađa onoga što vas prijeći da živite u vjeri, da živite u miru s drugima, u istini, u slozi, u praštanju, u ljubavi. On polaže u vas svoj božanski život i svoju moć obnove. Izađite na ulice svijeta..., kako biste bili otajstvo ljubavi u svakog vašeg brata i tako Izbavitelja primili u svoj život. To je tajna sreće.

Papa Ivan PavaoII

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 srp 2009 19:36 
Odsutan

Hvala ti Isuse na ovom ljetu,
hvala ti na ovoj godini,
hvala ti što postojim,
na tvom raspolaganju Kriste moj stojim.

Hvala ti Kriste na miru u srcu,
hvala ti Isuse na blagosti svoj,
neka tebi hvala bude cijeli život moj.

Blagoslivljaj me Kriste,
mene i sve meni bliske ljude,
nek te svakim danom,
sve više i našim srcima bude.

:mrgreen:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 srp 2009 18:46 
Odsutan

http://www.esnips.com/doc/a518c89a-f020 ... 348ea99/Božja-ljubav

slavim Tebe ja.... :r086:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 srp 2009 21:22 
Odsutan

Volim te Gospodine,
Silna ljubavi moja.
Oprosti mi moje prijestupe Oče moj,
učini s menom djelo
svog milosrđa,
Gospodine, učini s menom
silno djelo svoje,
pošalji me,
daj mi zadatak,
reci mi Gospodine!
Tvoj sluga sluša.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 srp 2009 11:09 
Odsutan

Gospodine Isuse,
Ti koji si rekao svojim apostolima,
Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem,
daj i nama na ovom forumu
mir i blagostanje tijelu i duši,
unesi u naša srca ljubav,
neka budemo tvoj instrument mira.
Kriste budi naše svijetlo,
danju
i noću.
Isuse Kriste,
oni koji sumnjaju neka prime dar vjere,
oni koji su tužni, neka budu utješeni,
one koji su u teškoćama, bilo obiteljskim ili bilo kakvim drugim,
podari im svjetlo i radost neka uđu u njihova srca,
načini im nova srca Isuse!

Gospodine neka svi mi na ovom forumu
budemo glasnici tvoje neizmjerne ljubavi,
gdje god uđemo neka ostavimo tvoj trag Gospodine.
Ti nam budi svjetlo i spasenje Gospodine Isuse Kriste.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 srp 2009 21:16 
Odsutan

Evo misli me vuku unazad ,
daj mi svoju ruku , da me povučeš naprijed,
molim te,
znaš da te trebam ,
znaš da lutam ko izgubljno janje,
dođi pastiru moj i ne dja da se izgubim iz stada!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 srp 2009 12:39 
Odsutan

Isuse oprosti za sve loše što sam činila zadnjih dana sebi i drugima...znam da već jesi, ali meni je teško sebi oprostiti što sam te tako lako zaboravila i uvrijedila a sad od tebe tražim...ne daj više takvih napasti u kojima sam slaba. Budi uvijek uz mene, daj da ti predam cijeli svoj život kao onda i ne tražim ništa po sebi već prihvatim sve ono što mi daješ...i da to činim laka srca...molim te...da se prestanem vrtiti u tom začaranom krugu svojih snaga i želja. Hvala ti isuse, znam da će na kraju sve biti dobro.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 982 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 99  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]